![]() |
Basałaj: Marketing, akademia piłkarska i centrum treningowe
http://www.youtube.com/watch?v=Mws3S...layer_embedded http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/ |
Bogdan Basałaj nowym prezesem Wisły Kraków!
Z racji, iż wydaję mi się, że jest to osoba kompetentna, na odpowiednim poziomie z doświadczeniem to mam nadzieję, że w najbliższym czasie poinformuje nas nowy Prezes o Nowym Sponsorze ... Zamieszczam link do najbogatszych firm w Polsce, jeżeli udałoby się nam pozyskać jakiegoś z tej listy sponsora to byłbym uradowany :D http://najbogatsi.pl/index.php?dz=rankingi&id=49 |
Nic się nie zmienia.Oprócz tego, że przyjdzie dla niepoznaki kilku nowych/starych pracowników. Zostaje przecież betonowa Rada Nadzorcza, która skasuje każdy konkretny pomysł. To wszystko taka lipa jak wybory w Północnej Korei :)
|
Cytat:
Będzie podejrzewam typowym prezesem "od załatwiania spraw", bo ktoś przecież Wisłę reprezentować musi. Ale decyzje będą i tak podejmowane w Myślenicach. |
Cupial to wlasciciel klubu do jasnej ciasnej.. to z kim ma to konsultowac ?
to chyba logiczne ze jak ma jakas wizje, pomysl, kogos na jakies stanowisko to musi to skonsultowac z numerem jeden - czyli Cupialem.. Przeciez nie moze sobie zatrudniac kogo chce, robic co chce, bez zgody wlasciciela.. znacie takie przypadki na swiecie? za takie numery zostalby wypier.. z klubu na zbity pysk , nie doszukujcie sie teorii spiskowych bo w tym nie ma nic nadzwyczajnego.. |
Jeśli Cupiał ma łeb na karku (a raczej ma), to wie że zmiany są potrzebne właśnie teraz, kiedy klub będzie miał nowy stadion i zgodzi się po konsultacjach na pomysły Basałaja. W sumie na konferencji powiedział oczywistą oczywistość, jednak nikt przed nim nie pomyślał o tym, zwłaszcza w ostatnich latach. Jeśli zrealizuje się to co ogłosił, a stadion zacznie przynosić zyski, to Wisła stanie na nogi po kilkuletnim marazmie. Od wielu, wielu lat właśnie teraz czuję "wiatr zmian" w klubie, oby to nie były tylko przeczucia.
Cytat:
|
Zmiany rzeczywiście chyba będą. Nie rozumiem tylko dlaczego tak długo Wisła była bez prezesa ?
Z tego co można było zauważyć na konferencji, Basałaj ma pewną wizję, widać w nim pasję. Szkoda tylko,że ma mało czasu by to wszystko ogarnąć. |
Cytat:
|
Cytat:
I tak będą go wodzić za nos, aż będzie za późno. To jest chyba napowazniejszy problem tego systemu. |
Cytat:
wg mnie Basalaj nawet by sie tu nie pakowal jesli by RN miala ostatecznne decyzje co do transferow bo nie moze byc tak jak to Bednarz mowil ,ze przedstawil chyba 18 nazwiksk i wszytskie skreslono,bo byly za kase... |
Cytat:
Tylko w naszej firmie jest to "popaprane". W każdej normalnej spółce kapitałowej żaden prezes nie konsultuje takich pierdół z właścicielem, bo to prezes odpowiada całym swoim majątkiem za swoje działanie. |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Wisła najbardziej medialna. To dlaczego kur..a ciągle nie ma porządnego sponsora?! Najbardziej medialny klub, piękne miasto, nowy stadion, mistrz Polski od paru sezonów i ciągle brak reklam na koszulkach. ktoś tam się chyba nie nadaje do swojej roboty! |
Cytat:
Oto jedna z nich, taka anegdotka (prawdziwa historia!): Otórz jakiś czas temu pojawiła się "chemia" z jenym z browarów. Ów browar zaproponował Wiśle roczną kwotę bazową na poziomie 2,5 miliona, do tego liczne bonusy w zależności od wyniku. Z taką też informacją zadzwoniono do Cupiała, a on zapytał się tylko, czy to kwota w Euro jest... skończyło się tak, że browar poszedł sobie gdzieś indziej. Niestety, nie czarujmy się, Wisła tylko mówi, że szuka sponsora, a tak na prawdę dobrze jest im tak jak teraz- Cupiał przecież jakby co, to wyciągnie pare złotych. |
Mnie martwi jedno że nasi działacze poprzez takie działanie z testami ogórków nie robią sobie dobrej autoreklamy, a raczej wystawiają się na kpiny i wielką ironię . Wystarczy poczytać nasze forum i widać jak na dłoni że wszystko to nie idzie w dobrym kierunku. A najgorsze jest to że widoki na przyszłość też widać przez mgłe o ile coś wogóle widać. Każdy ma nadzieję na poprawe, ale ile można żyć złudzeniami...
|
Przykro mówić ale w naszym klubie nadal panuje totalna amatroszczyzna :( ostatni mecz sezonu 2009/2010 Wisełka rozegrała 15 maja. Wisła jako profesjonalny klub powinien zrobić wszystko, aby jak najszybciej stworzyć pion zarządzający, organizacyjny oraz sportowy bo dotychczas wszystkie te dziedziny uw naszym klubie "leżą" :( , biorąc pod uwage, że Boss zdawał sobie napewno sprawe z tego że juz w połowie lipca czeka Wisełkę pierwszy mecz w el. LE. Także do powinien zrobić wszystko aby na ! czerwca klub mógł się pochwalić nowym prezesem, dyrektorem sportowym, a także kompletnym sztabem szkoleniowym... Co do sztabu trenerskiego to wiadomo, że potrzebowaliśmy/potrzebujemy trenera bramkarzy (moim zdaniem powinniśmy zrobić wszystko, żeby został nim Andrzej Dawidziuk), trenerów odnowy biologicznej, trenerów przygotowania fizycznego oraz asystenta trenera (najlepiej aby był to ktoś młody, z odpowiednim wykształceniem , posiadający już jakieś doświadczenie trenerskie - dobrym kandydatem byłby Marcin Brosz). Kolejna sprawa to polityka transferowa,,, Wiadomo, że kanddatami do bramki był Jovanić oraz Navas, Kostarykańczyk byłby do pozyskania za darmo od październiaka (grać mógłby od następnej rundy...), w obliczu tego, iż Wisła jak wiadomo nie dysponuje wysokim budżetem transferowym i płacowym postawiłbym na Navasa. A na tą rundę przedłużyłbym Marcina Juszczyka (walczyłby on o miano nr 2 w bramce z Mairiuszem Pawełkiem), Największym błedem klubu jest jednak sprzedaż Arkadiusza Głowackiego, kapitana i serca zespołu... Głowa swoją postawą na boisku i poza nim zasłużył na najwyższy kontrakt w lidze (jakieś 360 000 euro oczywiście uzależnione od postawy na boisku), i taki powinien dostać umowa do czerwca 2014.
|
Wisła najcenniejszym Polskim Klubem :)
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,80...im_klubem.html |
Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat poszukiwań lub też rozmów prowadzonych z ewentualnym głównym sponsorem? Za niedługo powinno dojść do oficjalnego podpisania umowy z Adidasem i prezentacji nowych strojów, więc mogłoby się przy tej okazji pojawić logo sponsora głównego. Na ten temat nie ma jednak żadnych przecieków i interesuje mnie czy takowy sponsor jest w ogóle szukany. Druga sprawa, to zobowiązanie prezesa Basałaja, że do 2 miesięcy przedstawi nam kibicom kandydata na dyrektora sportowego, czy w tej kwestii pojawiły się może jakieś informacje, kto mógłby nim zostać? Proszę wszystkich 'wtajemniczonych' o odpowiedź.
|
Myślę, że jeśli sprzedamy jeszcze Brożka Piotra i Diaza, a w ich miejsce przyjdą młodzi i ewentualnie obiecujący (nic nikomu nie odejmując), to trzeba będzie pomyśleć o umowie z MarkPolem. Jak pięknie wyglądałoby ich logo na naszych nowych, czerwonych koszulkach Adidasa. (Biedronka jest zaklepana już niestety przez inną wielką ekipę, a szkoda, pięknie można by było wkomponować kropki tego szlachetnego owada w nasz nowy strój, a do tego to hasło: Codziennnnie niskie cenyy! - bon mot bon vivanta Basałaja)
|
Nie prosiłem o sarkastyczne odpowiedzi na niskim poziomie, które niczego nie wnoszą. Jeśli uważasz się za takiego geniusza i filozofa, a także jesteś zdesperowany ze względu na brak profesjonalizmu w naszym klubie proponuję byś przedstawił swoje CV radzie nadzorczej, myślę, że przyjmą Cię z otwartymi rękami w miejsce Basałaja, za którym sądząć po twojej wypowiedzi raczej nie przepadasz. Zgadzam się z tym, że ślamazarnie mu idzie jak na razie promocja stadionu, szukanie sponsora i dyrektora sportowego, ale trudno, żeby jedna osoba była odpowiedzialna za wszystko.
|
Nawet jeśli nie informują, że szukają sponsora, to wcale nie oznacza że go nie szukają. Z jednej strony rozumiem działanie działaczy Wisły iż nie informują o każdym nawet najmniejszym kroku, ponieważ musieliby połowę każdego dnia przeznaczyć na konferencję prasową. Sprawa ostatnich transferów pokazała, że lepiej chwalić się efektami pracy (podpisane transfery), a nie "kręcić kolejnych odcinków serialu pt. Wisła szuka/obserwuje/ chce ...." dając pożywkę dla prasy i innych pismaków.
Co do Basałaja: zadeklarował termin, po którym mamy prawo domagać się efektów jego pracy i tego się trzymajmy. |
Czy ja napisałem, że oczekuję informowania o każdym najdrobniejszym szczególe w negocjacjach? Odpowiedź brzmi NIE! Moje pretensje dotyczą raczej tego, że sponsor główny powinien być już dawno znaleziony i umowa powinna być podpisana. Jednak tak kwestia jak zresztą wiele innych woła o pomstę do nieba. Należałoby zacząć od skompletowania zespołu wykwalifikowanych specjalistów z dziedziny marketingu, a Ci powinni się zająć promocją nowego stadionu i tym czym zajmuje się dział marketingu w profesjonalnych klubach. Nie uważasz, że gdybyśmy mieli chociaż jakieś przecieki dotyczące głównego sponsora to bylibyśmy spokojniejsi?
|
Cytat:
Myślę, że znajomość sieci dyskontowych w Polsce nie czyni jeszcze z nikogo geniusza. Nic nie mam, ani do tego nowego połowu z Bałkanów, ani do Basałaja, po prostu odniosłem się z dystansem i zdrową dawką ironii do naszego długotrwałego poszukiwania sponsora. Przepraszam, jeśli moje wiadomości nie spełniają Twoich kryteriów wiadomości dobrej. Domyślałem się, że nikt o takich negocjacjach nic nie wie - bo i wiedzieć nie powinien - dlatego pozwoliłem sobie na żart. |
Nie oceniajmy jeszcze pracy Basałaja bo jeszcze nie czas na to. Na razie widzimy parę ciekawych trasferów przeprowadzonych w profesjonalny sposób (wreszcie). Sprzedaliśmy dwóch kluczowych graczy? Fakt, ale trudno było ich zatrzymać a z drugiej strony trudno (zwłaszcza w przypadku Marcelo) oprzeć się takiej kasie. Teraz musimy załatać te dziury ale widząc dotychczasowe transfery jestem umiarkowanym optymistą. Oczywiście takiej perełki jak Marcelo nie znajduje się co okienko transferowe i trzeba o tym pamiętać. Mamy zastrzeżenia do Basałaja za "miękkie" podejście do sprawy stadionu? Mamy, ale nie wiemy co dzieje się za kulisami. Sponsor główny? Nie mamy go od dłuższego czasu bo nie mieliśmy w zasadzie marketingu. Zobaczymy na otwarcie ligi czy pojawi sę ktoś na koszulkach, zobaczymy wcześniej czy będzie jakaś kampania promocyjna nowego stadionu. Wtedy dopiero będziemy mogli coś powiedzieć o Basałaju w kontekście marketingu. Poczekajcie jeszcze trochę z ocenami
|
W przyszłym tygodniu mamy mieć podobno jakieś atrakcje :) "Atrakcje" ! :D Jedną z nich na pewno będzie
prezentacja nowych koszulek, a na kolejne to już się nie mogę doczekać :D. Wydaję mi się, że istnieje szansa na pojawienie się nowego sponsora :) , przebudowywujemy obecnie sponsorów, partnerów, może ktoś wskoczy z partnerów do sponsorów głównych ;), może pojawią się jacyś nowi ;). Z Bet-at-home była podpisana umowa do końca zeszłego sezonu, więc teraz możemy podpisać w pełni nową i mam nadzieję że to będzie ta nowa "atrakcja" |
Cytat:
|
kolejny jasnowidz :D
łatwo ich wyłapać po słowach: "podobno", "z pewnego źródła" itp |
Nie wiem czy czytaliście wywiad z Pawełkiem w Tylko piłka.
Pawełek odniósł sie tam do kibiców, polityki transferowej klubu, prezesów. W wywiadzie ostro pojechał. Wisła za sprawą Ochalika chciała ten wywiad zablokować przed ukazaniem, ale gazeta go i tak opublikowała. Gorąco polecam EDIT. Przepraszam wywiad jest w Tylko Piłka |
Cytat:
|
Jak Tygodnik Kibica to do Darka Szpakowskiego :)
A tak na poważnie to również podbijam po link lub jakiś skan. |
Teraz jestem na urlopie to nie mam jak zeskanować, dopiero w poniedziałek.
Kawałek do przeczytania tutaj http://www.tylkopilka.pl/index.php?id=124&artykul=768 |
Jak uda mi się jutro kupić to wrzucę skan wywiadu na forum...
|
Cytat:
|
Porazka bezdyskusyjna z niemeckim slabeuszem - jak wynika z relacji obrona tragedia, czyli zgodnie z przewidywaniami.
W sumie my już swoje zarobilismy, a nawet sezon sie nie zaczal wiec nie ma sie co spinac na puchary. Szawle pewnie juz mrozi szampany - miejmy nadzieje, że ta pewność siebie ich zgubi :) |
Nasi działacze znów dali popis zaradności wysyłając drużynę w bój na Litwę z parą stoperów Cleber - Kowalski :shock:. Jeden zaraz kończy karierę, drugi właśnie zajął ostatnie miejsce w lidze. Z defensywy która straciła najmniej bramek w lidze, i która była naszą ostatnią dobrą formacją nie zostało nic :-/.
Ciemność widzę, ciemność. |
Wielu z nas, kibiców, zapewne zapierdzielało by w tym klubie ile sił w płucach i nogach do bieganie. Dla nas gra z Białą Gwiazdą na piersi byłaby największym honorem. A taki Małecki, który wielokrotnie mówił o miłości do Wisły, tak po prostu ją wystawił. Nigdy nie byłem zwolennikiem jego zachowań, ale jego gra nie była najgorsza. Ale teraz przegiął. Zachował się naprawdę nieodpowiedzialnie i bezczelnie. Oczywiście byłbym za najwyższą karą...ale....
Tym ale jest polityka klubu....bo oczywiście można byłoby się pozbyć Małego, ale w sytuacji kadrowej naszej ekipy to jak strzał stopę. Mówi się że klub staje na nogi organizacyjnie itd. Fajnie że tak jest, ale to się odbywa kosztem strony sportowej. Klub karając wyrzuceniem Małego pozbędzie się 4 zawodnika z pierwszego składu w jednym okienku...Szok:shock: Ja już wolałem tego "kolosa na glinianych nogach" jak to się zwykło mawiać. Nie wiem co się tam teraz dzieje, ale nasza Kadra wyglada źle....najgorzej od wielu lat...i jeszcze teraz Mały orbi taki numer.... |
Cytat:
Szawle pokonamy, ciężej będzie w następnej rundzie i żadne transfery przed okienkiem gówno by dały.Tam są takie drużyny, że i tak musielibyśmy mieć farta w losowaniu a kopacze zagrać na 110% umiejętności. Nie pomógł by Głowacki, Marcelo czy Milinković.Tutaj trzeba gotowej silnej i zgranej drużyny a nie transferów za 5 dwunasta. Zrozumcie, jeśli nie przejdziemy w tym składzie co mamy Litwinów, to nawet nie mamy czego szukać w Europie. |
Cytat:
|
Małecki się zdenerwował bo trener posadził go na ławce a w pierwszym składzie zagrali testowani.
Małecki ma pretnsje bo na testy przyjeżdzają cieniasy którzy mu odbierają miejsce. A że on sie od tych testowanych czuje 2 razy lepszy to mamy problem. W wywiadzie Pawełek też powiedział że na zgrupowanie przyjeżdza 3 bramkarzy na testy, rozgrywane są 4 sparingi to on gra jeden mecz. I jak on w takich warunkach ma się przygotować do sezonu. Więc wydaje mi się że w drużynie jest bunt przeciwko testowaniu jakiś słabych zawodników. Ktos z zewnątrz kto nie jest w temacie może pomyśleć że zawodnik z nikąd posadził na ławce Małeckiego. I teraz taki Małecki się przeciwko takiemu traktowaniu buntuje. Nie usprawiediliwiam zawodnika , poprostu mam takie wrażenie że coś złego dzieje się w drużynie. |
Jak sie testuje graczy na youtube to źle. Jak się testuje w okresie przygotowawczym też źle. To jak mamy testować graczy którzy wracają po kontuzji albo siedzą na ławce w dobrym klubie?
|
Nie wiem gdzie to dokaldnie wstawić ale pojawił się nowy ranking najbogatszych polaków.
A ja wrzucam zestawienie tego jak wyglądała pozycja bossa w ostatnich latach http://100najbogatszych.wprost.pl/ob...aw-Cupial.html Nie wiem jakie inwestycje poczynił ale nie były one chyba udane co ma wplyw na politykę finansową klubu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl