Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

Jaroo1 04.11.2023 06:53

Pamiętajmy, że w tym wszystkim nadal siedzi Kuba, i cicho siedzi :D

gizmowisla 04.11.2023 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1611601)
Na TT przewija się, że nie ma sianka od dwóch miesięcy... Jeśli to prawda i jest tak tragicznie finansowo, to decyzja o odrzuceniu inwestora była sabotażem.

Odrzuceniu tej pralni Mada czy cos ? Prosze cie , to byla jedyna udaa decyzja Jarka , czyli pogonienie ich w....u

skarabeus 04.11.2023 08:44

We wrzesniu pisalem, ze kolo konca listopada zaczna sie cyrki, ale jednak szybciej sie zaczyna... no coz....

Markus 04.11.2023 10:47

Tak się zastanawiam: w ogóle co to za jakiś chory pomysł stawiania na legendy? Kto taką błyskotliwą koncepcję niegdyś urodził? Jakąż to przewagę ma w czymkolwiek zapewniać i co konkretnie niby ma wnosić? Lepsze ogarnianie taktyki? Zaangażowanie? Większe umiejętności? Przecież to jakaś totalna bzdura. Jedyne, co ten chory pomysł zapewnia i uzasadnia, to pobieranie pensji przez niekompetentnych ludzi na niektórych stanowiskach oraz trzymanie Kazia Kmiecika na ławce, choć jego zastosowanie i pożytek z tego płynący jest zerowy.

Tymczasem tego typu absurdy w Wiśle mają się świetnie i trwają nadal, ba, są filarem strategii klubu! A potem się dziwimy, że wszystko stoi na głowie…

MaLk 04.11.2023 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1611631)
Tak się zastanawiam: w ogóle co to za jakiś chory pomysł stawiania na legendy? Kto taką błyskotliwą koncepcję niegdyś urodził? Jakąż to przewagę ma w czymkolwiek zapewniać i co konkretnie niby ma wnosić?

Tak szczerze? Daje to większą "elastyczność" finansową. Legendy są w stanie dłużej czekać na pieniądze zanim (o ile w ogóle) uruchomią mechanizmy przewidziane przez regulacje związkowe.

Całą resztę o ambicji, zaangażowaniu, wierze, wizji, DNA i tym podobnych pier*ołach można sobie schować.

wolfy 04.11.2023 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1611633)
Tak szczerze? Daje to większą "elastyczność" finansową. Legendy są w stanie dłużej czekać na pieniądze zanim (o ile w ogóle) uruchomią mechanizmy przewidziane przez regulacje związkowe.

Całą resztę o ambicji, zaangażowaniu, wierze, wizji, DNA i tym podobnych pier*ołach można sobie schować.

Jest jeszcze drugi aspekt, psychologiczny. Na "legendy" trudniej kibicowi podnieść rękę.
Do czasu, oczywiście.

leszekpw 04.11.2023 12:20

Sharksi jacy byli to byli ale mieli jaja. Juz dawno bylby zorganizowany bojkot na trybunach czy "wyjaśniono" Sobolowi, ze ma wypier... A teraz co?? Towarzystwo wzajemnej adoracji, socios nawet nie pierdnący ze strachu, cieszacy się z władzy, małolaty na trybunach, ktorzy mają wyjebkę na wyniki, liczy się tylko lans.
A zróbcie bojkot, jak mu spadnie frekwencja to odrazu poleci Sobol. No ale oczywiscie zaraz się znajdą tu serki i inni obroncy socios.
Tu się nic nie zmieni, aż nie pierdykniemy o IV ligę.

emjot 04.11.2023 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1611650)
Sharksi jacy byli to byli ale mieli jaja. Juz dawno bylby zorganizowany bojkot na trybunach czy "wyjaśniono" Sobolowi, ze ma wypier... A teraz co?? Towarzystwo wzajemnej adoracji, socios nawet nie pierdnący ze strachu, cieszacy się z władzy, małolaty na trybunach, ktorzy mają wyjebkę na wyniki, liczy się tylko lans.
A zróbcie bojkot, jak mu spadnie frekwencja to odrazu poleci Sobol. No ale oczywiscie zaraz się znajdą tu serki i inni obroncy socios.

popieranie patologii?
dawno tego tu nie było... a pamiętam klaskanie uszami dla blond prezes i damianka

i dlatego najpewniej to wszystko .......nie do końca
i dobrze skoro są ludzie którzy tęsknią za patolą

leszekpw 04.11.2023 14:20

Tak, bo teraz nie ma patologicznych działań w klubie? Ech... A niech to wszystko pierd...e. Pewnie to jedyne wyjscie, by Krolewski zawinął stąd manatki i zacząć wszystko od nowa. Już dawno trzeba było to zrobić a nie ratować trupa.

nero 04.11.2023 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1611663)
popieranie patologii?
dawno tego tu nie było... a pamiętam klaskanie uszami dla blond prezes i damianka

i dlatego najpewniej to wszystko .......nie do końca
i dobrze skoro są ludzie którzy tęsknią za patolą

Szkoda tylko, że ta patologia potrafiła lepiej zarządzać klubem niż nasze dzisiejsze asy.
Nie wspominając, że jedna z lepszych decyzji (zatrudnienie Kiko) wynika z tego, że to ta patologia go znalazła.

serek.c2 04.11.2023 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1611650)

Cóż Ty w ogóle wiesz o Socios, o tym co robimy, jakie mamy relacje z właścicielem, z klubem? Czego się niby boimy i o jakiej władzy bredzisz?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1611674)
Fakt faktem, że rozmowy się jakieś toczą.

Żadne poważne rozmowy się nie toczą.

wierność83 04.11.2023 15:19

Ktoś wczoraj na pokoju na TT też rzucił, że być może nie zwalnia Sobolewskiego, bo te rozmowy właścicielskie są zaawansowane i zmiany teraz są bez sensu, bo nowe rozdanie w zimie czy w rundzie wiosennej, będzie chciało wprowadzić swoich ludzi. Czyli byłaby rewolucja zaraz po rewolucji.
Ile w tym prawdy, ciężko powiedzieć. Fakt faktem, że rozmowy się jakieś toczą.

Natomiast jest też taki problem, że czekając ze zmianą będzie taka strata nawet do baraży, że sezon skończymy np. w marcu/kwietniu (jak nie szybciej).

leszekpw 04.11.2023 15:28

Tak tak, po ostatniej akcji z przejęciem z pewnością uwierzymy w rozmowy z kimkolwiek. Buahaha

Drozd 04.11.2023 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611671)
Cóż Ty w ogóle wiesz o Socios, o tym co robimy, jakie mamy relacje z właścicielem, z klubem? Czego się niby boimy i o jakiej władzy bredzisz?

Żadne poważne rozmowy się nie toczą.

Fakty są takie, że nie słyszałem żadnej opinii, czy oczekiwań stowarzyszenia na temat sytuacji sportowej w klubie.

A jeżeli sytuacja sportowa w klubie nie jest w zainteresowaniu stowarzyszenia. To o dupę potłuc takie stowarzyszenie.

serek.c2 04.11.2023 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1611678)
Fakty są takie, że nie słyszałem żadnej opinii, czy oczekiwań stowarzyszenia na temat sytuacji sportowej w klubie.

A jeżeli sytuacja sportowa w klubie nie jest w zainteresowaniu stowarzyszenia. To o dupę potłuc takie stowarzyszenie.

Jak możesz pisać takie głupoty, że stowarzyszenia nie interesuje sytuacja sportowa w klubie (która bezpośrednio wpływa na ilość członków tak btw)?

To, że Ty nie słyszałeś opinii czy oczekiwań, nie znaczy, że nie słyszał zarząd klubu, właściciele. Polecam Ci też ten wpis, możesz tam łatwo interesującą Cię kwestię wyłapać.

https://x.com/like_the90s/status/169...944431866?s=20

O zdaniu zarządu stowarzyszenia w kwestii trenera informowałem przykładowo podczas "pokoju" na tt, który organizowaliśmy by porozmawiać o sytuacji w klubie.

emjot 04.11.2023 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1611667)
Szkoda tylko, że ta patologia potrafiła lepiej zarządzać klubem niż nasze dzisiejsze asy.
Nie wspominając, że jedna z lepszych decyzji (zatrudnienie Kiko) wynika z tego, że to ta patologia go znalazła.

tak świetnie zarządzali, że wyprowadzili szmal z klubu i prawie byliśmy bankrutem
alzhaimer czy głupota?

nero 04.11.2023 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1611682)
tak świetnie zarządzali, że wyprowadzili szmal z klubu i prawie byliśmy bankrutem
alzhaimer czy głupota?

Jak to w każdej patologii w pewnym momencie muszą odjebać inaczej nie byli by patologią. Póki im się w głowie nie poprzewracało by wynosić hajs w reklamówka to na pewno radzili sobie lepiej niż nasze profesjonalne asy.

emjot 04.11.2023 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1611683)
Jak to w każdej patologii w pewnym momencie muszą odjebać inaczej nie byli by patologią. Póki im się w głowie nie poprzewracało by wynosić hajs w reklamówka to na pewno radzili sobie lepiej niż nasze profesjonalne asy.

bravo
czyli kradną ale się dzielą (znaczy klub jest w eksie szafa gra)

degeneracja level max

wierność83 04.11.2023 16:56

Cytat:

Tak tak, po ostatniej akcji z przejęciem z pewnością uwierzymy w rozmowy z kimkolwiek. Buahaha

Ja nie wiem czy to prawda, jedynie piszę co usłyszałem, co krążyło też po TT.

Inna sprawa, że tu nie ma innego wyjścia. Już kasa jest pusta, o awans będzie ciężko (a nawet jak się uda to bez przebudowy kadry, na którą też trzeba hajsu, będzie momentalnie spadek - widzimy po beniaminkach jaka jest różnica w poziomie obu lig) i to jest kwestia przetrwania klubu po prostu. Zatem lepiej, aby to była prawda.

Drozd 04.11.2023 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611679)
Jak możesz pisać takie głupoty, że stowarzyszenia nie interesuje sytuacja sportowa w klubie (która bezpośrednio wpływa na ilość członków tak btw)?

To, że Ty nie słyszałeś opinii czy oczekiwań, nie znaczy, że nie słyszał zarząd klubu, właściciele. Polecam Ci też ten wpis, możesz tam łatwo interesującą Cię kwestię wyłapać.

https://x.com/like_the90s/status/169...944431866?s=20

O zdaniu zarządu stowarzyszenia w kwestii trenera informowałem przykładowo podczas "pokoju" na tt, który organizowaliśmy by porozmawiać o sytuacji w klubie.

Super to jest info z 6.09. o pozostawieniu sztabu bez zmian. Z nadzieją, że coś udowodnią.

Jest listopad, minęły dwa miesiące. Możesz powiedzieć co udowodnili?

To o czym wszyscy wiedzą od dawna, że do Wisły się nie nadają. Nie tylko Sobolewski, ale cały sztab łącznie z legendami.

Socios powinno zrobić głosowanie i wynik przekazać do mediów i nie przydupasów, którzy zadają kabaretowe pytania trenerowi na konferencjach. Tylko do wszystkich mediów. NACISKAĆ NA GRUNTOWNE ZMIANY. Bo nie wiadomo czy już nie jest za późno.

serek.c2 04.11.2023 18:00

Czyli jednak nie wyłapałeś tego, co istotne w tym krótkim komunikacie...

Drozd 04.11.2023 19:59

To chyba nie wyłapałeś o co chodzi.

To że sobie na zarządzie protestujecie to jak widać ma niewielkie znaczenie.

Waszym obowiązkiem jest ogłosić wszem i wobec, że Władze Klubu mają gdzieś zdanie kibiców, a tego nie słyszałem i dalej tego nie słychać.

Dlatego można z czystym sumieniem powiedzieć że Socios siedzi cichutko, zamiast piętnować patologię w Klubie.

Już przedłużenie umowy z Sobolewskim i patologicznym sztabem powinno zostać oprotestowane przez Socios. Po takiej kompromitacji to był obowiązek.

Dlatego wsadźcie sobie w buty takie krótkie komunikaty.

Markus 04.11.2023 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1611633)

Co tylko potwierdza w jakim absurdzie żyjemy. Propagandowe zyski z rzekomego dłuższego czekania na jakieś finansowe zobowiązania, czy większej spolegliwości kibiców (ani jedno ani drugie nie jest regułą ani pewnikiem) w niczym nie przewyższają negatywnych efektów trzymania i opłacania niekompetentnych lub nieodpowiednich osób na istotnych dla funkcjonowania zespołu i klubu stanowiskach.

Jak się na to patrzy, to głowa boli. Autorzy tej ideii w wyjątkowo bezczelny sposób próbują uzasadniać obecność i wyciąganie pieniędzy przez tych, którzy powinni być maksymalnie w roli widzów na trybunach.

Ta koncepcja stawiania na legendy i "zasłużonych" jedynie skutecznie obrzydza te osoby współczesnym kibicom i kompromituje klub.

serek.c2 04.11.2023 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1611697)

Waszym obowiązkiem jest ogłosić wszem i wobec, że Władze Klubu mają gdzieś zdanie kibiców, a tego nie słyszałem i dalej tego nie słychać.

Dlatego można z czystym sumieniem powiedzieć że Socios siedzi cichutko, zamiast piętnować patologię w Klubie.

Już przedłużenie umowy z Sobolewskim i patologicznym sztabem powinno zostać oprotestowane przez Socios. Po takiej kompromitacji to był obowiązek.

Zróbcie to, powinniście tamto - uwielbiam :)

leszekpw 04.11.2023 21:31

Cytat:

Szkoda słów i tak nic nie zmienią. Już była kiedyś na ten temat dyskusja. To jest towarzystwo wzajemnej adoracji i nic nie zrobi socios. Tak im dobrze wygodnie i moga sobie pisać co chca, jest jak jest.

wolfy 04.11.2023 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611691)
Czyli jednak nie wyłapałeś tego, co istotne w tym krótkim komunikacie...

Ja też nie wyłapałem. Oświeć nas.

MaLk 04.11.2023 21:55

Cytat:

Ogłaszam - władze klubu mają gdzieś zdanie kibiców.

Nie wątpię, że powyższe ogłoszenie sprawi, że najpóźniej jutro w południe przeczytamy kolejne ogłoszenie - władz klubu o rozwiązaniu kontraktu z trenerem Sobolewskim.

serek.c2 04.11.2023 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1611708)
Szkoda słów i tak nic nie zmienią. Już była kiedyś na ten temat dyskusja. To jest towarzystwo wzajemnej adoracji i nic nie zrobi socios. Tak im dobrze wygodnie i moga sobie pisać co chca, jest jak jest.

Towarzystwo wzajemnej adoracji? No jasne... :)

Możesz łaskawie powiedzieć, co to znaczy, że nam jest dobrze i wygodnie? Wcześniej coś tam o władzy jeszcze wspominałeś? Będziesz dalej puszczał bąki i unikał dyskusji? Czy zawsze trzeba robić krzykliwe protesty, żeby próbować coś zmienić? To akurat spokojnie mogą zrobić trybuny...

Powtórzę się, ale już tu kiedyś czytałem podobne zarzuty, gdy "trio" przejmowało spółkę od TSu. Sprawa została załatwiona po cichu. Wolfy, który znowu próbuje mędrkować w temacie, miał wtedy wstąpić do Socios, no ale jaki jest słowny, pokazał :)

Ps. Wolfy, głosowanie niejednomyślne. Wyłapałeś już czy nie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1611711)

Nie wątpię, że powyższe ogłoszenie sprawi, że najpóźniej jutro w południe przeczytamy kolejne ogłoszenie - władz klubu o rozwiązaniu kontraktu z trenerem Sobolewskim.

A jakże.

Patryko 04.11.2023 22:02

Najgorsze jest to, że wszyscy dookoła widzą, że jesteśmy na kursie kolizyjnym ze ścianą, tylko nie JK. 14 meczów, 5 zwycięstw w tej półamatorskiej lidze, średnia punktowa nie dająca gwarancji nawet na baraże (które jeszcze trzeba wygrać), a u nas trwa "budowanie atmosfery". Zaraz będziemy ją budować w meczach 4 ligi przy jakiejś wiejskiej remizie strażackiej.

Ja bym tylko chciał wiedzieć czy nasze władze biorą w tym momencie pod uwagę brak awansu i mają przygotowany plan na taką ewentualność? Ile jeszcze wytrzyma tutaj Orlen, który nas trzyma przy życiu?

MaLk 04.11.2023 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611712)

Ps. Wolfy, głosowanie niejednomyślne. Wyłapałeś już czy nie?

Żeby być uczciwym - w tym komunikacie w żadnym miejscu nie ma nic, co wskazywałoby, że to akurat przedstawiciel Socios w Radzie Nadzorczej był innego zdania. A nawet wprost przeciwnie, podpisał się pod stwierdzeniem, że "wierzyMY", że to najlepsza możliwa decyzja.

Zatem, jeśli był przeciwko, to naprawdę słabo przekazał to do publicznej wiadomości.

skarabeus 04.11.2023 22:06

serek,

jak nie umiecie, to sie podajcie do dymisji, przekazcie wladze nowym osobom i przestancie kompromitowac ruch kibicowski. Bo o tym, ze wy nie chcecie firmowac nazwa stowarzyszenia dzialan klubu wiecie tylko wy. NIKT WIECEJ.

A to jest takie same kompromitowanie srodowisk kibicowskich, jak to, ze cyferkowy pozostawia paralityka na stolku trenera, bo w klubie brakuje pieniedzy, a sam paralityk jest ze 4 razy przeplacony.

serek.c2 04.11.2023 22:15

Wystarczy, że zapiszesz się do Socios, zaczniesz działać i pokażesz, jak to powinno wyglądać :)

Wygodniej jednak klepać komunały w klawiaturę, co?

Ps. przestań się podpinać pod ruch kibicowski, bo z nim nic wspólnego nie masz.

wierność83 04.11.2023 22:29

To ja spytam @serek, na pewno takie rzeczy wiesz jako zarząd Socios, pytam z troski o Wisłę, czy coś Ci wiadomo, że klub prowadzi rozmowy z zainteresowanymi podmiotami, które chcą go przejąć? Nie chodzi mi o szczegóły, ale czy takie rozmowy mają miejsce i są w jakiś sposób realne (nie jest to zapytanie losowej firmy, która może odpowie).

Pytam, bo to jest nasza jedyna nadzieja. Już słychać, że jest bardzo ciężka sytuacja finansowa, jakieś opóźnienia w wypłatach, a przecież koszty się będą mnożyć, chcemy budować bazę i w ogóle mieć za co przystąpić do nowego sezonu.

serek.c2 04.11.2023 22:31

Wyżej już odpisywałem - ja o żadnych poważnych rozmowach nie wiem.

skarabeus 04.11.2023 22:35

Socios obecnie tez nie ma nic wspolnego z ruchem kibicowskim :-)

serek.c2 04.11.2023 22:41

Skoro tak piszesz :)

leszekpw 04.11.2023 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1611719)
Socios obecnie tez nie ma nic wspolnego z ruchem kibicowskim :-)

Dokladnie.

Drozd 04.11.2023 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1611711)

Ty sobie możesz ogłaszać, ja też, Serek też i nic tonie zmieni.

Ale jeżeli stowarzyszenie po przeprowadzeniu głosowania, ogłosi jego wynik to będzie miało dużo mocniejszy wydźwięk i będzie jasnym stanowiskiem grupy kibiców która finansuje klub. Dalej to może nic nie zmienić, ale Socios będą mieli czyste sumienie.

Dotychczas nie zrobili nic żeby zatrzymać to szaleństwo. Bo głosowanie na zarządzie to umywanie rąk nic więcej.

skarabeus 05.11.2023 00:29

W punkt Drozd.

wierność83 05.11.2023 01:48

Cytat:

Wyżej już odpisywałem - ja o żadnych poważnych rozmowach nie wiem.

Czyli co JK minął się z prawdą znów kilka miesięcy temu..? :D Niemożliwe...
Bardzo jestem zatem ciekaw jaki ma plan jak kasa pusta...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl