![]() |
Patrząc na transfer Sernasa to może być transfer, który nie tylko wzmocni ofensywę Amiki, ale i przyniesie 2-3 punkty więcej w meczu inaugurującym rundę wiosenną z Widzewem.
|
Zobaczymy, ciekawe ile wart będzie Lech bez pędziwiatra Peszki.
E: A w lidze, w Lechu kto nie grał Kaszany? Kiełb ma wrocic do Kielc bodajze na wypozyczenie. |
W tym sezonie Peszko nie błyszczał, szczególnie w lidze grał kaszanę.
|
Cytat:
|
Skąd Wam się wziął Sernas w Amice? Amica była na rozmowach i odjechała z kwitkiem. Widzew chce za Sernasa 1,5+ mln euro, bo mniej więcej tyle daje Hapoel Tel-Awiw. Tyle, że Sernas nie chce do ligi izraelskiej. Oferta była przed sezonem i nie zdecydował się tam przenieść i ostatnio też nie powiedział tego wprost, ale widziałem, że ten kierunek go nie interesuje. Kierunek polski też go niespecjalnie interesuje, bo chłop chciałby do lepszej ligi, z tego co mówił wynikało jasno, że jak ma zostać w Polsce, to równie dobrze może zostać w Widzewie.
Tymczasem Widzew się "wzmacnia", a przynajmniej wydaje pieniądze. Podpisali już najlepszego strzelca Ventspilsu, przedłużyli kontrakt z Panką, dzisiaj przedłużyli kontrakt z Broziem. Z naszej perspektywy szkoda, bo to jeden z lepszych prawych obrońców w lidze. |
Giza to jest kozak. Przez 3 lata grania w Warszawie koleś nie wiedział, gdzie jest starówka miasta.
Własnie dzięki temu klub ostatnio zorganizował wycieczkę dla drużyny po mieście, aby poznali trochę miejsce w którym żyją. |
Cytat:
|
ej bo zaraz pękniesz
|
Cytat:
|
Cytat:
I jeśli wierzyć jego słowom, wbrew temu co piszesz jednak woli Amice niż Widzew. |
Sernas w Amice? Dziwne.
Po pierwsze - wg. tych doniesień Amikę stać na wydanie 1 mln € na polskiego ligowca. Czyli szastają pieniędzmi jak Wojciechowski. Po drugie - Sernas, który zapowiadał w mediach że chce za granicę, do lepszej ligi nagle zmienił zdanie. Po trzecie - jakie pieniądze mu oferują, skoro gotów zrezygnować z transferu zagranicznego? Jeśli ten transfer dojdzie do skutku, będzie to oznaczało że Amika odjechała finansowo reszcie ligi. |
Cytat:
11 lat temu jak Cupiałowi chciało sie jeszcze inwestowac w Wisłe to za 2 mln Marek(1 mln €) kupiliśmy Żurawia. |
Nie róbmy z Sernasa niewiadomo jakiego grajka. Facet jest mocno przeciętny. W tej rundzie z Widzewem graliśmy dwa razy i dwa razy był kompletnie niewidoczny. Poza tym miał niezwykle imponującą serię 8 meczy pod rząd bez gola. Snajper pełną gębą nie ma co. Jeden dobry mecz ze Śląskiem to trochę mało jak na takie referencje.
Moim zdaniem nie jest to pokaz siły Amikorza, ale demonstracja krótkowzroczności ich włodarzy. Rzucili się na Sernasa, bo blisko i pod ręką, zapewne bez głębszych obserwacji, bazując na bramce z Hiszpanami oraz na tym, że w Polsce ma opinię zajebistego napastnika. W ogóle w Polsce kilku piłkarzy "ma opinię". Bonin "ma opinię", Sobota "ma opinię", Robak, Borysiuk, Rybus także. Szkoda tylko, że na boisku tego nie widać. Także nie ma co rozpaczać, wg mnie będzie to, o ile transfer dojdzie do skutku, największy niewypał okienka. Legnie mit o europejskim scoutingu Amiki. Osobiście wolę działania w stylu Stana - spokojne, pragmatyczne, polegające na wnikliwej obserwacji zawodnika, nierzucanie się na zawodników, którym znajomy pismak skrobnął jakiś pochwalny pean w gazecie. |
Ten pokaz siły się może dla nich źle skończyć. Z tego co czytałem Rutkowski twierdzi, że na koniec tego roku utrzymanie zawodniku wyniesie ich łącznie 32 mln zł. Na koniec tamtego roku mówiło się o kwocie 17 mln zł. Jak tak dalej pójdzie będą pierwszym zespołem, który będzie rocznie wydawał 50 mln zł na transfery i utrzymanie zawodników.
|
Będę szczerze zdziwiony jeśli ten transfer dojdzie do skutku.
Po pierwsze Sernas jest na Litwie, a artykuł pierwotnie wysmażył przekręt sportowy. Cytat:
Po drugie Widzew latem odrzucił podobną ofertę z Hapoelu, dlaczego teraz miałby przyjąć podobną ofertę Lecha, chociaż wartość piłkarza poszła w górę, a Lech to ligowy rywal? Jak dla mnie jedyny polski klub, który może kupić Sernasa to Polonia Warszawa, bo tylko tam jest ktoś na tyle głupi, żeby dać za Litwina pieniądze jakich oczekuje Widzew. Ale jeśli Lech chce się sfrajerować, ich sprawa, Sernas miliona Euro wart nie jest. |
Cytat:
|
Cytat:
No i nie jest spalony w wiosennych pucharach co w przypadku Amici nie pozostaje bez znaczenia (ci z Bate na ten przykład są). |
Cytat:
Nie jestem pewien. |
W przypadku Sernasa widzę wyraźną analogię do niejakiego Radosława Matusiaka. Bramki w eliminacjach, jednorundowy wstrzał, ochy i achy, a później równia pochyła. Niewątpliwie Sernas ma swoje pięć minut i chce je wykorzystać, finansowo także. Wie, że to jego najważniejszy kontrakt w życiu, ma 26 lat, a młodszy już nie będzie.
Jeszcze raz powtarzam - mam szczerą nadzieję, że wyląduje w Amice, wyciągnie od nich 1 mln euro za sam transfer + 300k rocznie kontraktu ;) |
Marka stała ok. 2 zł, czyli było to mniej więcej 0,9 mln euro na tamte pieniądze (euro było wtedy tylko wirtualne). Jakby to przeliczyć na obecne realia to była to kwota niesamowita jak na tamten okres.
|
Cytat:
|
Amica powinna kupić Sernasa za 1,5 mln euro z pensją Arboledy:).
Jak Amica ma zamiar rzeczywiście robić takie transfery to nie zdziwmy się jak za rok nie będą mieli na prąd. Tak szastać kasę na miernych kopaczy, wzruszające. Głupota zawsze mnie wzruszała. |
Cytat:
|
Cytat:
Po tym kursie bym liczył.. Czyli na tamte czasy to było około 512 tys Euro |
Z tego co pamiętam Żuraw kosztował 2 mln... ale marek niemieckich.
|
Cytat:
|
Cytat:
zima 1997/98 - M.Zając, Dubicki, Pukelevicius, Czerwiec, Węgrzyn, Kaliciak (też słono), Bukalski, Kałużny, Niciński, Wierzchowski(?) - czy kogoś pominąłem. Żuraw to o ile pamiętam było 2 mln dem |
Cytat:
Dziś Sunday gra w Warcie Sieradz. |
Cytat:
|
Cytat:
Krytykować mogę i wyśmiewać się także, o ile będę chciał. Co jak co ale Amika Poznań do tego nadaje się idealnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl