Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Pulpet 20.09.2013 14:51

Może wróćmy do boksu co?

Już możemy się przestać okłamywać, że Szpika to najlepszy ciężki i chociaż nie życzę mu źle to ze swoją obroną padnie ciężkim nokautem nawet z kimś teoretycznie słabszym, ale kto będzie miał danego dnia farta i trafi pierwszy.

I nawet jak Kamilka każe mu nałożyć koronkowe majtki na głowę to bez słuchania rad Łapina może szybko stać się średniakiem.

MałyTSW 20.09.2013 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1332124)
Może wróćmy do boksu co?

Lepiej bym tego nie ujął ;)
Jakie macie typy na galę w Moskwie? Kliczko przez K.O.? Troche ciężko będzie ruskiego usadzić, mimo wszystko.
Ciekawa będzie walka Masternaka z Drozdem, myślę że spokojne UD na korzyść Polaka.

serek.c2 20.09.2013 15:02

Ja mam na niego jak to teraz mówią "wyjebane", ale dalej będę upierał się, że może zajść daleko. Choć kibicować mu już nie mam zamiaru.

Gala w Moskwie? Czuję (znowu) sensację. Tylko coś mi się wydaje, że te moje przeczucia to wynikają z tęsknoty za jakimś ciekawym wydarzeniem w boksie a nie z realnych możliwości pretendentów. Skończy się pewnie zwycięstwem na punkty Kliczki.

MałyTSW 20.09.2013 16:09

Żeby pokonać Włada, potrzebny jest ktoś, kto potrafi przyjąć i oddać. Niby proste, a jak trudne.
Wach potrafił przyjąć, oddać już nie, Pianeta był bez szans, Mormecka przemilczę..
Najbliżej w ostatnich latach pokonania Włada był Samuel Peter, który przyjmował wszystko, jeszcze bardziej niż Wach, ale przy okazji potrafił "iść do przodu".
Potrzeba kogoś, z taką agresywnością, jak Brewster.
Może Chisora? Ja nie mówię, że on by Włada pokonał, jedynie mam na myśli, że nie stał by przez całą walkę za podwójną gardą, w oczekiwaniu na lucky punch.

Jaroo1 21.09.2013 11:45

Mógłby ktoś podać jakiś portal poświęcony boksowi/MMA gdzie znajdują się informację na temat najbliższych transmisji z tych wydarzeń sportowych?

jaro1985r 21.09.2013 12:01

Na rozluźnienie tematu;) Wach 96 rok i feta na rynku z okazji awansu do 1 ligi (on juz wtedy wiedział ,że" wszyscy na czerwono" ;) )https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...55629560_n.jpg

Kocur 04.10.2013 16:21

O której jutro jest Kliczko z Powietkinem?

Tylko jakieś gówno rosyjskie pokazuje wiec wiadomo że zostaje internet tylko pytanie która godzina :)

bondTSW 04.10.2013 16:52

gdzieś czytałem, że o 17:30 naszego czasu.
Zwycięstwo Kliczki na punkty.. cóż innego może się wydarzyć? :/

Kolumbus 04.10.2013 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1334443)

Tylko jakieś gówno rosyjskie pokazuje wiec wiadomo że zostaje internet tylko pytanie która godzina :)

Kocurze!! Walka na Polsat Sport, od 18.00 transmisja.

Co do wyniku :
http://allboxing.ru/sites/allboxing....3824125-p5.jpg

kontra
http://allboxing.ru/sites/allboxing....4574127-p5.jpg

Cięzko mi sobie wyobrazić inny scenariusz jak KO

Kocur 04.10.2013 17:10

Wow - dzięki - całkiem przeoczyłem że to Polsat pokazuje.
Spoko - będzie lepszy stream ;)

Wynik jest oczywisty - oglądam z czystej ciekawości - no i Masternak może coś pokaże ciekawego.

_bzyku_ 04.10.2013 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1334443)

Dwaj czołowi zawodnicy globu królewskiej dywizji według oficjalnego grafika w ringu pojawić się mają o godz. 21.30 czasu Polskiego.

Dla kibiców nad Wisłą równie interesująca będzie jednak jeszcze inna walka - starcie o tytuł mistrza świata kategorii junior ciężkiej z udziałem Mateusza Masternaka (30-0, 22 KO) i Grigorija Drozda (36-1, 25 KO). Polak i Rosjanin planowo rozpoczną swój pojedynek o godz. 20.00. Całą galę z Moskwy pokaże na żywo telewizja Polsat Sport. Początek studia przed galą przewidziany jest na godz. 17.30.

bondTSW 04.10.2013 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1334455)
Cięzko mi sobie wyobrazić inny scenariusz jak KO

Wydaje mi się, że Powietkin nie da się położyć. Nie będzie K.O.
Kliczko wygra bezdyskusyjnie na punkty, a my się wynudzimy.

Edytka: Powietkin chyba nigdy nie był wyrzeźbiony do tego stopnia, żeby móc konkurować pod tym względem z którymś z braci.
A jak wiadomo nie to jest decydujące - bo Sosnowski przed swoją walką prezentował się bardzo fajnie - a jak się skończyło, każdy pamięta.

http://img17.imageshack.us/img17/2764/pk0f.jpg

MałyTSW 05.10.2013 00:00

Sasza w ogóle cały jakiś taki spuchnięty jest, od zawsze.
Genetyka ;)
Ale zawodnik z niego dosyć twardy, jest śliski, nie sądzę żeby się dał usadzić, mało tego - nie zdziwi mnie, jak pójdzie do przodu i Wład będzie mieć mokro i zacznie klinczować.
Oby to tylko nie były bokserskie szachy.

Kocur 05.10.2013 12:43

Porównując samą rzeźbę Powietkina i Adamka nie dziwię się że ten ostatni się lekko obsrał niedawno i powiedział że to "nic nie dająca walka" :)

Oczywiście rzeźba nie walczy ale masa robi swoje.

emj10 05.10.2013 13:27

Sasza zawsze był taki nalany, ale i tak wyjątkowo na tej fotce wygląda dobrze. Jakiś tam zarys brzucha tym razem ma, a często zdarzało się, że przed walką miał konkretną oponkę.

Jak będzie wynik tej walki? Z góry go znamy. Natomiast sądzę, że to będzie stosunkowo ciężka przeprawa dla Władka. Może nawet jakieś KO po obcierce? Stawiam jednak na wyraźną wygraną Władka na punkty.

PS. Gdzie Adamek, a gdzie Sasza? Do Haye'a i do niego nie miał żadnego podejścia, dlatego nawet nie próbował. Pulev okazał się już zbyt wysokim koniem do przeskoczenia, aby ryzykować swój ranking.

For_FuN_ 05.10.2013 16:45

Inny rezultat, niz zwyciestwo Kliczki, to bedzie sensacja. Povietkin jest dobrze wyszkolony technicznie, ale nie ma ciosu nokautujacego i niestety ma slaba glowe. Gala raczej bez wiekszych emocji.

_bzyku_ 05.10.2013 16:58

^^ Dokładnie. Obstawiam tak 7-9 runda KO. Być może Masternak coś pokaże z tym Drozdem. Nie znam chłopa, ale bilans ma dobry, walczy u siebie to Master będzie się musiał raczej trochę postarać o wygraną.

JEDREK76 05.10.2013 22:04

Klinczko. Znajdzie się wreszcie ktoś kto poradzi sobie z jego zasięgiem ramion i trzymaniem dystansu??

Sialalalala 05.10.2013 22:10

Helenius, Fury, Wach, ... Wałujew a moze ten młody Wilder

Kocur 05.10.2013 22:58

Wach nie zdąży, zanim dostanie szansę walki o mistrza to Kliczko już będzie szczęśliwym emerytem :)

Sama walka podobna do otwarcia Lidla o 8 rano jak jest ciekawa promocja, chociaż nawet te babcie pod Lidlem leją się lepiej w walce o wózki niż dzisiaj Kliczko z Powietkinem. Boks umarł jeśli chodzi o takie walki.

No a to co zrobił Masternak to jakieś jaja. Gmitruk dobry trener a tak jakby w ogóle gościa nie przygotował, od pierwszej rundy przegrana wisiała w powietrzu.

ps.
Sędziowanie dzisiaj to już historia. Najpierw poddanie Masternaka po 2 sekundach w narożniku a potem Kliczko i Powietkin uprawiający wrestling.

Sialalalala 05.10.2013 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1334675)
Sędziowanie dzisiaj to już historia. Najpierw poddanie Masternaka po 2 sekundach w narożniku a potem Kliczko i Powietkin uprawiający wrestling.

po 2 sekundach ? tam chyba tylko jeden cios nie wszedł Masternakowi czysto na łeb, rusek rozbił mu łeb na kotleta nie było na co czekać trzeba dbać o zdrowie, chwile dłużej i by było ciezkie KO

Kocur 06.10.2013 12:27

Gość bronił pasa, nie pamiętam żadnej walki kiedy sędzia się tak obsrał.

Mogę znaleźć 20 walk na googlach z ostatnich 10 lat kiedy bardziej się lali w narożniku a nikt nie przerywał walki.

Edit: Na powtórkach i potem po minie Masternaka miałem wrażenie że sam się nie zgadzał z decyzją, ja bym poczekał jeszcze kilka sekund :)

bondTSW 06.10.2013 12:34

Kocur - w pierwszej chwili pomyślałem tak samo, ale po powtórkach to jestem pewny, że to była bardzo dobra i rozsądna decyzja sędziego. nikt nie protestował - dlaczego? dlatego, że ciężkie KO wisiało w powietrzu.

Kolumbus 06.10.2013 18:54

Wisiało - nie wisiało

A moze w nastepnej sekundzie Masternak by przykleknal i odpoczął? Zobaczymy co sam powie w wywiadzie

Kocur 08.10.2013 20:09

Już się zaczyna:

Cytat:

Obóz Aleksandra Powietkina w najbliższym czasie wniesie protest mający na celu zawieszenie Luisa Pabona. Portorykańczyk sędziował sobotnią walkę Rosjanina z Władimirem Kliczko.
Jak mówi reprezentujący interesy Powietkina Dmitry Ivanov, protest nie będzie dotyczył rezultatu pojedynku Rosjanina z młodszym z braci Kliczko, ale pracy sędziego.

- Nie mamy zamiaru zmienić wyniku walki. Chcemy tylko bronić interesów Aleksandra - tłumaczył Ivanov - Naszym zdaniem sędzia tego pojedynku popełnił mnóstwo błędów, nie wyciągając konsekwencji z licznych fauli Kliczki. Dlatego sądzimy, że interesy Aleksandra zostały naruszone. Będziemy domagać się dyskwalifikacji dla Pabona, zabraniającej mu przynajmniej przez rok sędziować walk w czterech najważniejszych federacjach bokserskich - dodał.

jaro1985r 13.10.2013 19:56

Coś czuję ,że będzie śmiesznie :) http://www.youtube.com/watch?v=FedMYclbVzc

El'kabat 13.10.2013 20:22

Szkoda chłopa,bo z ciekawości popatrzyłem na wywiady z nim sprzed kilku lat i normalny gość. Widać jak łeb obity....

Kocur 14.10.2013 13:34

Hehe, gość zostanie wybrany na internetowy hit tygodnia :)

A w ogóle beka już by była maksymalna jakby mu faktycznie dał w mordę ;]

Gwiaździsty 14.10.2013 16:28

Kiedy ta walka, no zapowiedź extra :)

MałyTSW 14.10.2013 17:23

Gala w sobotę, będzie transmisja w Polsat Sport, a o 23:00 wchodzą też na Polsat otwarty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl