Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

massoud 04.01.2010 17:58

Cytat:

Pierwszy oficjalny trening Białej Gwiazdy w 2010 roku odbędzie się we wtorek, 12 stycznia. Tego samego dnia przygotowania do rundy wiosennej rozpocząć mają zawodnicy Młodej Wisły.

Następnie Wiślacy wezmą udział w halowym turnieju Remes Cup Extra. Ten odbędzie się w piątek 15 stycznia w poznańskiej "Arenie". Oprócz wiślaków zagrają też zespoły Lecha, Legii, Arki, Jagiellonii i Górnika Zabrze.

26 stycznia w tureckiej Antalyi piłkarze Wisły zmierzą się towarzysko z wicemistrzem Ukrainy, Szachtarem Donieck. Będzie to dla nich druga okazja, po zeszłorocznym sparingu w Hiszpanii, by sprawdzić się z niedawnym triumfatorem Pucharu UEFA. Wówczas Wisła zremisowała z ukraińskim zespołem 2:2.

3 lutego 2010, a więc w przerwie pomiędzy pierwszym a drugim obozem przygotowawczym, piłkarze Wisły rozegrają sparing ze słowackim MFK Rużomberok. Wstępnie ustalono, że mecz odbędzie się w Krakowie.

Planowane są dwa obozy przygotowawacze Cypr i Hiszpania. Tym bardziej, że w Hiszpanii mamy mieć zakontraktowane dwa spotkania z drużynami z Primera Division
Zaraz zaraz niczego nie rozumiem
2 zgrupowania - Turcja (Cypr??) i Hiszpania

12.01 start treningów
15.01 turniej w Poznaniu
17.01 wyjazd do Turcji
26.01 sparing w Turcji
30.01 powrót do Krakowa
3.02 sparing w Krakowie
? wyjazd do Hiszpani
? sparing z ?
27.02 18. kolejka rundy wiosennej Ekstraklasy

Ktoś zna brakujące szczegóły oraz daty i miejsca obozów ?
Rozumiem, że jak naraze podano tylko dwóch sparingpartenrów.

http://www.90minut.pl/news/112/news1...do-Turcji.html

Marszałek 04.01.2010 18:14

Solidni rywale. Choć pewnie Ukraińcy wystawią drugi skład. Gdyby udało się jeszcze zakontraktować zespoły z Primera Divison byłoby bardzo dobrze,choć na czołówkę Segunda Division tez bym nie narzekał.

Wojtas 04.01.2010 19:06

Ciekawe co to za zespply z Primera ,pewnie Xerez i Getafe :D

a moze cos wyzej?? w kazdym razie widac ze porządnie te plany wreszcie wygladają .

No i ciekawe zapowiada sie ten Remes Cup w Poznaniu ,jesli będa przyjmowac kibicow wszytskich druzyn :D(gramy m.in my Legia,Gornik,Jaga ,Lechia,mecze ponoc w TVP Sport)

brylant17 04.01.2010 19:39

Wojtas w dziale Remes Cup ktoś napisał, że kibiców Wisełki i Legii nie wpuszczą.A co do sparingów chciałbym aby Wisła zagrała z trójki Sevilla,Espanol,Atletico.Jakoś tak mi się zamarzyło :D wiem, że nie realne :P

Peroslaw88 04.01.2010 20:15

ogólnie sparingi nie będą złe. Jest już Schatar Donieck i mają być ekipy z Primeradivision. Pewnie nie będzie to Barcelona czy Real, ale rywale z półki Espanyolu Barcelona lub Osasuny już tak

wislak68 05.01.2010 00:22

Ten cytat zamieszczony przez masouda jest jakis taki niespójny. Z jednej strony podaje że mecz z Szachtiarem ma być w Antali (Turcja) a z drugiej pisze że obóz ma być na Cyprze (samolotem polecą do Turcji na mecz?). Nie bardzo też wierzę że będziemy grac sparingi z pierwszymi składami drużyn hiszpańskich, przecież oni grają wtedy mecze ligowe i nikt nie będzie się żyłował na jakieś sparingi z klubem z Polski. Bedzie prawdopodobnie tak jak za Ąriego gdzie sparingi grali z jakimiś głębokimi rezerwami zespołów I ligi francuskiej (a i tak przegrywaliśmy :> ).

Marszałek 05.01.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 837749)
Bedzie prawdopodobnie tak jak za Ąriego gdzie sparingi grali z jakimiś głębokimi rezerwami zespołów I ligi francuskiej (a i tak przegrywaliśmy :> ).

Ale to nie żadna sztuka grać z mocniejszymi od siebie aby nawet piłki nie powąchać. Trzeba grać z zespołami ze zbliżonym potencjałem i umiejętnościami,a taki prezentują rezerwy Szachtara czy drugich zespołów Primera Divison. Zwycięstwa z tymi co juz mamy podpisanych będą dobrym prognostykiem i rezultatem. Niech Skorża coś ćwiczy jakieś schematy,zagrania z klepy. Cokolwiek.

wislak68 05.01.2010 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 837825)
Ale to nie żadna sztuka grać z mocniejszymi od siebie aby nawet piłki nie powąchać. Trzeba grać z zespołami ze zbliżonym potencjałem i umiejętnościami,a taki prezentują rezerwy Szachtara czy drugich zespołów Primera Divison. Zwycięstwa z tymi co juz mamy podpisanych będą dobrym prognostykiem i rezultatem. Niech Skorża coś ćwiczy jakieś schematy,zagrania z klepy. Cokolwiek.

A to ciekawe. Ja zawsze słyszałem ze trenerzy (szczególnie w sparingach) wola grać z silniejszymi od siebie żeby się czegoś nauczyć :> . Ale w sumie masz rację: ten sparing z Liverpoolem był niepotrzebny.

Marszałek 05.01.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 837828)
A to ciekawe. Ja zawsze słyszałem ze trenerzy (szczególnie w sparingach) wola grać z silniejszymi od siebie żeby się czegoś nauczyć :> . Ale w sumie masz rację: ten sparing z Liverpoolem był niepotrzebny.

Masz rację,że uczyć się trzeba od lepszych, ale tutaj nie chodzi o naukę ale o przygotowanie do sezonu. Jakoś marnie oceniam szanse nauczenia czegokolwiek tak marnych kopaczy. A co dał ten sparing z Liverpoolem? Pod presją nauczyli się kopacze grać czy jak?Aby przegnić naszych kopaczy wystarczy 11 dobrych Murzynów klasy Uche a nie targanie się z Liverpoolem.

massoud 05.01.2010 13:37

oficjalna pisze, że będzie tez sparing z Karpatami Lwów, ktos wie kiedy?

wislak68 05.01.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 837845)
A co dał ten sparing z Liverpoolem? Pod presją nauczyli się kopacze grać czy jak?Aby przegnić naszych kopaczy wystarczy 11 dobrych Murzynów klasy Uche a nie targanie się z Liverpoolem.

A czego nauczyły naszych kopaczy sparingi ze słabeuszami? :>

matizaq 05.01.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 837859)
A czego nauczyły naszych kopaczy sparingi ze słabeuszami? :>

Że mogą odpier**lać kaszanę bo i tak wygrają 1:0.........

qchar90 11.01.2010 16:35

dziś nasi piłkarze zaczęli przygotowania do rundy wiosennej
Gołoś, Sobolewski, Singlar wzieli udzial w pierwszym treningu
tylko Głowackiego nie było widać.

KuLwIk 11.01.2010 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 840118)
dziś nasi piłkarze zaczęli przygotowania do rundy wiosennej
mam pytanie czy Sobolewski, Głowacki, Gołoś też brali dzisiaj udział w pierwszym treningu

Po zdjęciach widać że Sobolewski z Gołosiem biegali. Ale Głowy nie było widać :-/

royalmichael 11.01.2010 23:42

Problemy z Brożkiem. Nie pojedzie na obóz

Cytat:

Najlepszy snajper "Białej Gwiazdy" - Paweł Brożek nie pojedzie na obóz z drużyną. Nie dlatego, że czeka go transfer do innego klubu, tylko z tego powodu, iż nie jest jeszcze gotów przyjąć pełnych obciążeń treningowych po kontuzji. "Brozio" będzie przygotowywany do wiosny indywidualnie.
Cytat:

Radosław Sobolewski i Arkadiusz Głowacki mogą już pracować na pełną parę.
Cytat:

Zainteresowanie klubów włoskich Marcelo i Juniorem Diazem nie skonkretyzowało się w ofertę.
Cytat:

W Turcji zjawi się z nimi dwóch zawodników z Bałkanów, a wśród nich mocny napastnik z ligi serbskiej.
Cytat:

Zanosi się na to, że włoski fizjolog Paolo Terziotti pożegna się z krakowskim klubem. W grudniu dostał już zwolnienie
Cytat:

Jeśli odejście Włocha stanie się faktem, Wisła - na wniosek piłkarzy - nawiąże bliższą współpracę z doświadczonym fizjologiem - Jerzym Wielkoszyńskim, do którego odbudowywać formę po urazach jeździ indywidualnie kilku zawodników "Białej Gwiazdy".
Cytat:

Klub przystał już na rozwiązanie umowy z Ilie Cebanu, który za ok. 50 tys. euro zamierza wykupić swój kontrakt, bo ma nowego pracodawcę. Powinien go zastąpić Adis Nurković, w sprawie którego zapytanie ofertowe wysłano już do NK Travnik.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a-oboz,1422933
Najważniejsze wycinki

Wie ktoś co z Singlarem, ile będzie pauzował Guła?
Orientuje się ktoś czy dobry jest ten fizjolog Jerzy Wielkoszyński? Napisali tylko, że do niego jeżdżą indywidualnie piłkarze Wisły by odbudować formę.. a to mu wystawia złą notę.

Bartosz 14.01.2010 16:04

Udało się ustalić sparing z kolejnym silnym rywalem:

Cytat:

W ostatnich dniach w Hiszpanii przebywał trener Rafał Janas, który sprawdzał stan boisk, na których trenować będą zawodnicy Białej Gwiazdy. Udało się mu też zakontraktować sparing z zespołem Dynama Kijów. Ten mecz odbędzie się 14 lutego.

matti220 17.01.2010 23:27

moglby mi kttos powiedziec czy nasi juz polecieli do tej Antalyi czy nie? Wszedzie pisze ze wyjazd 17.01 ,a przeciez dzisiaj jest 17-sty... ponadto 20.01 juz pierwszy sparing ...troche szybko...

/edit dobra juz znalazlem info ze wylatuja jutro/

kosaTS 18.01.2010 23:18

Czemu jeszcze nie ma informacji, że dolecieli? Mieli ok 21 być. Ja już przebieram nogami...

:)

Wojtas 18.01.2010 23:27

Alez maja warunki..

piekna pogoda,super hotel,baseny ,boiska do kosza itd

nic tylko trenowac i to solidnie

zbymak 19.01.2010 00:09

Dolecieli z opóznieniem

spirit 19.01.2010 00:33

Bankowo wina Skorży. Zwolnić !

rafalek 19.01.2010 00:37

Na zgrupowaniu 23 zawodników...zawsze jest ich 25, 26. Czyżby wolne miejsca dla nowych nabytków?

WILU TS 19.01.2010 00:40

Brożek i Garguła w Polsce,Pawełek,Brożek Piotrek,Małecki w Singapurze. All clear ?

kosaTS 19.01.2010 11:51

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enuje_z_wisla/

massoud 19.01.2010 17:21

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zien_w_Turcji/ FOTO

kosaTS 19.01.2010 20:31

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/az_do_zmroku/

farben 20.01.2010 15:57

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...opol,id,t.html

kosaTS 20.01.2010 17:00

"Właśnie zaczął padać grad... Przypomina się nam zgrupowanie w Austrii, gdzie też mieliśmy podobne atrakcje."

dobrze się zaczyna

http://www.livesports.pl/detail/socc...et=-3600&tab=1

czemuż to tutaj jest pokazane, że jest 11 minuta a nie grają jeszcze :>

HEDu 20.01.2010 17:57

widac pieeeknie gramy. 1 celny strzał w 30 minucie, 1 akcja w 40 minucie.

kosaTS 20.01.2010 18:00

Natomiast teraz gnieciemy i brakuje szczęścia i skuteczności.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl