Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Artur Skowronek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10234)

PAWEŁ 15.12.2020 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1559722)
Stanowski na TT napisał, że Skowronek ma być trenerem w Bielsku-Białej.

Z jaszczebiem dadzą radę :D

skarabeus 15.12.2020 14:17

Biedno Bielsko :D

Manhunt. 16.12.2020 07:23

Czy ja wiem czy takie biedne. Zrobił swoją robotę jak przyszedł.

Szneka 16.12.2020 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt. (Post 1559752)
Czy ja wiem czy takie biedne. Zrobił swoją robotę jak przyszedł.

fajnie jakby do Bielska wziął od nas kilku asów :P

skarabeus 16.12.2020 15:36

Janicki poszedl, moze jeszcze chociaz Fatosa?

A czy biedno Bielsko czy nie biedno okaze sie. Ja mysle, ze jednak biedno. Przychodzi przed zima, nie ma nikogo od przygotowania druzyny kondycyjnie, wiec Bielsko w 60 minucie bedzie odciete od gry :D :D :D :D

skarabeus 25.01.2021 12:35

Cytat:

- Miał pan okazję pracować z wieloma trenerami w okresie przygotowawczym. Trener Peter Hyballa zaskoczył pana czymś w ostatnich czterech tygodniach?
- Już sama nazwa okres przygotowawczy piłkarzowi jasno kojarzy się z ciężką pracą. Wiedzieliśmy, że teraz też taką pracę trzeba będzie wykonać, bo nie ma co kryć, że przygotowanie fizyczne było naszym dużym problemem jesienią. Myślę, że drużyna miała pełną tego świadomość i teraz każdy z nas wszystko robił na sto procent.
No to Sadlok zaoral ptaszyne.

Juz sie nie bede pastwil nad tymi, ktorzy we wrzesniu, pazdzierniku bronili przygotowania fizycznego druzyny :D

stary dziad 25.01.2021 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1560578)
No to Sadlok zaoral ptaszyne.

Juz sie nie bede pastwil nad tymi, ktorzy we wrzesniu, pazdzierniku bronili przygotowania fizycznego druzyny :D

Ciekawe skąd wiec brali siłę aby zap.........ć w meczach z cracovią , Legią i Lechem ?

Karherop 25.01.2021 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1560581)
Ciekawe skąd wiec brali siłę aby zap.........ć w meczach z cracovią , Legią i Lechem ?

Dali z wątroby? Być może też wiedzieli że jak odpuszczą w ostatnich meczach (jak Abramowicz z Legią) to na wiosnę ekstraklasę obejrzą, ale z trybun lub tv.

Co innego jednak być przygotowanym, a co innego dać zryw w 1 czy 2 spotkaniach, a potem dochodzić tydzień do siebie. Poza tym w 2 tygodnie Hyballa mógł trochę popracować z zespołem.

Skowronek może się obrażać na wszystkich, ale statystyki wyglądały źle a i wyników nie było.

pawlozm 25.01.2021 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1560581)

Oglądałeś te mecze?? Przecież w tamtych meczach również sił wystarczało tylko na 60 minut, później już rękawami oddychali. Dawali z wątroby, bo tak ich nastawił Hyballa, mieli nie odpuszczać, wychodzić wysoko.
To właśnie o tym otwarcie mówił Hyballa, że drużyna nie jest w stanie wykonywać tego co on by chciał, bo zwyczajnie nie są na takie wysokie granie przez 90 minut gotowi.

stary dziad 25.01.2021 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1560588)
Oglądałeś te mecze?? Przecież w tamtych meczach również sił wystarczało tylko na 60 minut, później już rękawami oddychali. Dawali z wątroby, bo tak ich nastawił Hyballa, mieli nie odpuszczać, wychodzić wysoko.
To właśnie o tym otwarcie mówił Hyballa, że drużyna nie jest w stanie wykonywać tego co on by chciał, bo zwyczajnie nie są na takie wysokie granie przez 90 minut gotowi.

Tak oglądałem te mecze i nawet dokładnie wiem że w pierwszym meczu wystarczyło im sił do 59 minuty i 44 sekundy , w drugim do 63 min 17 sek a w trzecim do 64 min 56 sek
A tak na serio - jak się ma na "dawanie z wątroby " to znaczy że wcale z tą fizycznością nie było najgorzej.
Co wcale nie znaczy że nie może być lepiej :D

Szelu_BRW 26.01.2021 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1560603)
[...]W pierwszym meczu wystarczyło im sił do 59 minuty i 44 sekundy , w drugim do 63 min 17 sek a w trzecim do 64 min 56 sek
[...]

Mimo wszystko to pokazuje że z meczu na mecz był progres :D

Szelu_BRW 26.01.2021 01:11

[ do usunięcia]

pawlozm 26.01.2021 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1560603)
Tak oglądałem te mecze i nawet dokładnie wiem że w pierwszym meczu wystarczyło im sił do 59 minuty i 44 sekundy , w drugim do 63 min 17 sek a w trzecim do 64 min 56 sek
A tak na serio - jak się ma na "dawanie z wątroby " to znaczy że wcale z tą fizycznością nie było najgorzej.
Co wcale nie znaczy że nie może być lepiej :D

Taktyka trenera skupiająca się na wyższym wyjściu całej drużyny + kwestie wolicjonalne wpłynęły, że do tej mitycznej 60 minuty chłopaki walczyli. A chodzi o to, że mają mieć siły na taką grę na 90 minut ;)

skarabeus 26.01.2021 10:33

120 minut ;-)

stary dziad 26.01.2021 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1560627)
Mimo wszystko to pokazuje że z meczu na mecz był progres :D

Co pokazuje że widać pracę trenera H. w porównaniu do parodysty S. :-D

Przy okazji informuję że dziś będę chciał przebiec 100 m w 11 sekund . Wprawdzie wskutek tego że nie przeszedłem COVIDA 19 moja forma fizyczna jest nienajlepsza ale na pewno "dam z wątroby"

Drozd 26.01.2021 19:56

Jest prosta odpowiedź skąd nagle w ostatnich trzech meczach było "więcej siły". Uwaga...

Jak się biega bez celu, planu, a tak było u Skowronka, to sił szybciej ubywa.

Jak się czuje, że bieganie ma sens to mimo ze nie ma już siły to daje się radę. To głowa o tym decyduje...

Dlatego Abramowicz odpuszczając atak na wrzucającego przy drugiej bramce, mimo ze niewiele wcześniej wszedł na boisko, przekreślił swoje szanse na grę u nas.

ps. do przebiegnięcia 100m w 11s nie potrzeba siły tylko szybkości. Dając z wątroby można by przebiec 20 km mimo, że wcześniej biegało się 10.

stary dziad 27.01.2021 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1560662)

ps. do przebiegnięcia 100m w 11s nie potrzeba siły tylko szybkości. Dając z wątroby można by przebiec 20 km mimo, że wcześniej biegało się 10.

Nosz kurcze , mój błąd . Przecie jasnym jest że siłę ciągnie się "z wątroby" natomiast szybkość ma się " z woreczka żółciowego" .

Maine_Coon 27.01.2021 09:15

ciekawe czy Hyballa = Sa Pinto czy Czerczesov

Szelu_BRW 27.01.2021 09:22

Prędzej Czerczesov, bo od Sa Pinto od początku waliło frajerstwem ;p

Drozd 27.01.2021 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1560673)
Nosz kurcze , mój błąd . Przecie jasnym jest że siłę ciągnie się "z wątroby" natomiast szybkość ma się " z woreczka żółciowego" .

Bardziej chodzi o to że z szybkością jak ze wzrostem, a z siłą jak z wagą. Choćbyś niewiem z czego cciągnął to nie urośniesz, za to możesz przytyć albo schudnąć.

stary dziad 27.01.2021 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1560662)
Jest prosta odpowiedź skąd nagle w ostatnich trzech meczach było "więcej siły". Uwaga...

Jak się biega bez celu, planu, a tak było u Skowronka, to sił szybciej ubywa.

Jak się czuje, że bieganie ma sens to mimo ze nie ma już siły to daje się radę. To głowa o tym decyduje...

Eureka !!! Mam nadzieję że Wisła nie popełni tego błędu co cracovia i nie zbuduje centrum treningowego !
Tu potrzeba parę sal multimedialnych a w sztabie trenerskim trzeba mieć jedynie paru psychologów , trenerów mentalnych i innych motywatorów . Codzienny trening to 2 wykłady po 2 godziny i jedziemy z tą ligą ! I żeby żaden czasami nie biegał bo można nogę skręcić albo nabawić się kataru

Drozd 27.01.2021 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1560679)
Eureka !!! Mam nadzieję że Wisła nie popełni tego błędu co cracovia i nie zbuduje centrum treningowego !
Tu potrzeba parę sal multimedialnych a w sztabie trenerskim trzeba mieć jedynie paru psychologów , trenerów mentalnych i innych motywatorów . Codzienny trening to 2 wykłady po 2 godziny i jedziemy z tą ligą ! I żeby żaden czasami nie biegał bo można nogę skręcić albo nabawić się kataru

Złej baletnicy...

Jak się nie ma pojęcia o tym co się robi to święty Boże nie pomoże, nie mówiąc o centrum treningowym...

stary dziad 27.01.2021 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1560688)
Złej baletnicy...

Jak się nie ma pojęcia o tym co się robi to święty Boże nie pomoże, nie mówiąc o centrum treningowym...

Ok . Mowiąc przez chwilę poważnie , nie zgadzam się z Tobą że wystarczy dobrze "zarządzać głową" i będzie dobrze . Owszem , głowa jest ważna ale jeśli BRAKUJE UMIEJĘTNOŚCI , czy w tym przypadku ODPOWIEDNIEJ PODBUDOWY FIZYCZNEJ to głową się tego nie nadrobi . I tyle , a mówienie że jest inaczej uważam za , delikatnie mówiąc , kontrowersyjną tezę .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl