Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

dulli78 18.06.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1112487)
Hej
Czy ktoś z Was orientuje się i może mi wytłumaczyć, w jaki sposób można zgrać na dysk filmiki z tej strony:

http://szs.krakow.pl/kategoria/repor...rtaze-filmowe/

Niestety nie widzę żadnego sposobu, jak je zarchwizować na swoim komputerze, a istnieje tylko możliwość odtwarzania... :(

Spróbuj czymś takim:
http://downloader.com.pl/

jumson 18.06.2011 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1112480)
pytanie takie :

Padł mi yy profil w Win XP, mianowicie jak włacza sie Win to juz przy ekranie ZAPRASZAMY czy tez WITAMY ? pojawie sie małe okienko ze padł mi profil i nie moze go załadować. Nie moge odzyskac ustawień etc czy jakos to mozna naprawic?
Daje np. zeby wczytało ustawienia systemowe z przed tygodnia/dwóch/trzech i nie pomaga nic. Nie chce stracic rzeczy na dysku C wiec jakos moge to naprawic ?

Alt+ctr+delete dwa razy i wyświetli ci się profil logowania. Wpisz administrator i enter. Spróbuj potem w panelu sterowania zmienić nazwę tego starego profilu. Powiedz czy zadziałało, jak nie to pomyślimy dalej.

Kamil86 18.06.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1112487)
Hej
Czy ktoś z Was orientuje się i może mi wytłumaczyć, w jaki sposób można zgrać na dysk filmiki z tej strony:

http://szs.krakow.pl/kategoria/repor...rtaze-filmowe/

Polecam DownloadHelper

visa 18.06.2011 18:57

http://www.aena.es/csee/Satellite/Home/es/

nie działa mi, a może Wam też ? Anglojęzyczna witryna tego lotniska.

Tak więc jak ktoś zna hiszpański, albo mu działa, to niech poda mi linka, albo godzinę o której ląduje na tym lotnisku samolot z Katowic - Pyrzowic w dniu dzisiejszym.

To bardzo ważne !

alterego 18.06.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1112578)
http://www.aena.es/csee/Satellite/Home/es/

nie działa mi, a może Wam też ? Anglojęzyczna witryna tego lotniska.

Tak więc jak ktoś zna hiszpański, albo mu działa, to niech poda mi linka, albo godzinę o której ląduje na tym lotnisku samolot z Katowic - Pyrzowic w dniu dzisiejszym.

To bardzo ważne !

po pierwsze to jest strona wszystkich lotnisk w Hiszpanii, a po drugie to sprawdź na liniach lotniczych lub na stronie Pyrzowic.

visa 19.06.2011 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alterego (Post 1112580)
po pierwsze to jest strona wszystkich lotnisk w Hiszpanii, a po drugie to sprawdź na liniach lotniczych lub na stronie Pyrzowic.

znalazłem taką stronkę która na żywo pokazuje Ci gdzie jest dany samolot;

http://www.flightstats.com/go/Airpor...DF5A.web4:8009

Ale tego o który mi chodzi nie ma na mapie....

Ile leci samolot z Katowic na Teneryfę ??

wieczor 19.06.2011 08:12

Orientuje się ktoś jaka drużyna seniorów A klasa w Krakowie gra bardziej młodymi chłopakami ?
I jest dobra atmosfera

alterego 19.06.2011 10:17

leci się ok 5 godzin, chyba, że są międzylądowania to nawet do 7

Faitmen 19.06.2011 12:15

Jaki polecacie lap-top taki do 2000 PLN w miarę dobry (najlepiej najlepszy) ktorym mozna sie pobawic... zeby jakies dobre gry na nim w miare sprawnie chodziły, zeby mial glosniki wbudowane tez w miare... no i zeby bateria żyla chociaz chwile... no i najwazniejsze - zeby sie nie psuł ;D

szprotson 19.06.2011 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jumson (Post 1112492)
Alt+ctr+delete dwa razy i wyświetli ci się profil logowania. Wpisz administrator i enter. Spróbuj potem w panelu sterowania zmienić nazwę tego starego profilu. Powiedz czy zadziałało, jak nie to pomyślimy dalej.

wiec tak :
wystarczy ze raz nacisne alectrldel, ale moge tylko sie wylogować.
Wcześniej juz po wystąpieniu awarii np. dodałem sobie nowy profil głowny a ten aktualny ograniczyłem. Po ponownym właczeniu komputer tamtego profilu NOWEGO nie ma w ogole a stary został zmieniony na profil z ograniczeniami.
Nie moge zrobic nic, co restart komputera to wszystkie dane tracie nic mi nie zapisuje czy to przeglądarka czy gg czy cokolwiek innego.
Moze jakis program naprawiacz czy ki fiks ?
(w panelu sterowania moge tylko zmeinci hasło aktualengo profilu.?)
"Chcesz utworzyć dla kogoś konto użytkownika? Zadanie to może wykonać wyłącznie administrator komputera. Jeśli chcesz utworzyć nowe konto, poproś o pomoc osobę, która ma konto administratora.
Wydrukuj ten tema"

węgorz2 19.06.2011 12:42

mieszka ktos moze w NAWOJOWEJ GORZE kolo KRZESZOWIC ,prosil bym o priv ,mam tam interes?

crazykaro 19.06.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1112781)
wiec tak :
wystarczy ze raz nacisne alectrldel, ale moge tylko sie wylogować.
Wcześniej juz po wystąpieniu awarii np. dodałem sobie nowy profil głowny a ten aktualny ograniczyłem. Po ponownym właczeniu komputer tamtego profilu NOWEGO nie ma w ogole a stary został zmieniony na profil z ograniczeniami.
Nie moge zrobic nic, co restart komputera to wszystkie dane tracie nic mi nie zapisuje czy to przeglądarka czy gg czy cokolwiek innego.
Moze jakis program naprawiacz czy ki fiks ?
(w panelu sterowania moge tylko zmeinci hasło aktualengo profilu.?)
"Chcesz utworzyć dla kogoś konto użytkownika? Zadanie to może wykonać wyłącznie administrator komputera. Jeśli chcesz utworzyć nowe konto, poproś o pomoc osobę, która ma konto administratora.
Wydrukuj ten tema"

Znalazłęm coś takiego:

Wbij na konto równoważne z kontem Admina W tym celu :
1. Uruchamiamy cmd.exe (Start uruchom wpisujemy cmd.exe)
2. W oknie które nam wyskoczy wpisujemy (" at xxx /interactive cmd.exe " - bez cudzysłowiów,gdzie xxx to godzina, którą mamy teraz na zegarku + 1 lub 2 minuty)
3. Po upływie czasu, wyskoczy nam nowe okno, nie zamykamy go.
4. Teraz włączamy Menadzer Zadań (ctr+alt+del) i wybieramy Explorer.exe i dajemy na zakończ proces.
5. W otwartym oknie które wyskoczyło w punkcie 3 wpisujemy "explorer.exe" i jeśli poszło wszystko zgodnie z planem, to będziemy zalogowani na koncie System :]

A jeśli nie to wbij w tryb awaryjny i spróbuj coś podziałać. XP już nie mam, to wiecej nie pomogę

szprotson 19.06.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1112794)
Znalazłęm coś takiego:

Wbij na konto równoważne z kontem Admina W tym celu :
1. Uruchamiamy cmd.exe (Start uruchom wpisujemy cmd.exe)
2. W oknie które nam wyskoczy wpisujemy (" at xxx /interactive cmd.exe " - bez cudzysłowiów,gdzie xxx to godzina, którą mamy teraz na zegarku + 1 lub 2 minuty)
3. Po upływie czasu, wyskoczy nam nowe okno, nie zamykamy go.
4. Teraz włączamy Menadzer Zadań (ctr+alt+del) i wybieramy Explorer.exe i dajemy na zakończ proces.
5. W otwartym oknie które wyskoczyło w punkcie 3 wpisujemy "explorer.exe" i jeśli poszło wszystko zgodnie z planem, to będziemy zalogowani na koncie System :]

A jeśli nie to wbij w tryb awaryjny i spróbuj coś podziałać. XP już nie mam, to wiecej nie pomogę

dzieki dzieki ale to za mało :)
bo jak zaloguje sie na koncie administratora to co wtedy?
E: moze to będzie jakas pomoc. Mój profil załóżmy nazywa sie -M- / teraz jak wchodze na dysk to powstały 2 profile tymczasowe np. TEMP.KOWALSKI-DFEE9A. jak sie loguje na cmd to ten własnei profil jest aktywny ? jak je ...wywalic ?
E2: punkt 2 robię i wyskakuje odmowa dostępu.

crazykaro 19.06.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1112814)
dzieki dzieki ale to za mało :)
bo jak zaloguje sie na koncie administratora to co wtedy?
E: moze to będzie jakas pomoc. Mój profil załóżmy nazywa sie -M- / teraz jak wchodze na dysk to powstały 2 profile tymczasowe np. TEMP.KOWALSKI-DFEE9A. jak sie loguje na cmd to ten własnei profil jest aktywny ? jak je ...wywalic ?
E2: punkt 2 robię i wyskakuje odmowa dostępu.

A co z trybem awaryjnym? Nie da się tam zarządzać profilami?

szprotson 19.06.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1112845)
A co z trybem awaryjnym? Nie da się tam zarządzać profilami?

nie wazne w sumie
bo na koncu i tak nie moze załadowac ustawien osobistych i tutaj lezy cały problem ;/

Żmijka 19.06.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1112332)
zawsze szukaj na oficjalnej stronie: http://support.creative.com/Products...CategoryID:948

To nie jest własnie to czego szukam ... :-/

AYALA 19.06.2011 18:35

Czy ktoś z Was orientuje sie czy najpierw powinien powiedziec dzień dobry mężczyzna do kobiety czy na odwrót ? Czy nie ma to znaczenia ? Zakładając że są w tym samym wieku oczywiście.Bo wiem że najpierw ręke powinna wyciągnac kobieta na przywitanie.

wierny 19.06.2011 18:35

ma ktoś jakieś ciekawe tapety z białą gwiazdą? Nie herb itp tylko biała gwiazda

wiślak 86 19.06.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1112923)
Czy ktoś z Was orientuje sie czy najpierw powinien powiedziec dzień dobry mężczyzna do kobiety czy na odwrót ? Czy nie ma to znaczenia ? Zakładając że są w tym samym wieku oczywiście.Bo wiem że najpierw ręke powinna wyciągnac kobieta na przywitanie.

Mężczyzna do kobiety biorąc pod uwagę wiek stanowisko pozycję zawodową itp.

Krzysiek 19.06.2011 19:37

Cześć.

Orientuje się ktoś dlaczego nie dochodzą do mnie mms-y? Do tej pory wszystko działało bez zarzutu, ale dziś miałem dostać dwa zdjęcia i do tej pory nic mi nie przyszło. Wiadomości były wysyłane z Plusa do Play'a.

Dzięki za odpowiedź.
Pozdro!

visa 19.06.2011 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 1112942)
Cześć.

Orientuje się ktoś dlaczego nie dochodzą do mnie mms-y? Do tej pory wszystko działało bez zarzutu, ale dziś miałem dostać dwa zdjęcia i do tej pory nic mi nie przyszło. Wiadomości były wysyłane z Plusa do Play'a.

Dzięki za odpowiedź.
Pozdro!

najprawdopodobniej jak aktywowałeś swój numer w playu, tzn wkładałeś nową kartę sim do telefonu, to na początku dostaje się takie sms-y z ustawieniami, które trzeba zaakceptować / zainstlaować.

I być może omyłkowo wcisnąłeś jakiś przycisk ( np zielona słuchawkę ) zamiast OK i nie skonfigurowało Ci WAP-u. Czyli prostu nie łączy Cię z internetem żeby pobrać te MMS-y.

Alle zapytaj kolegę / koleżankę czy ma w wysłanych te MMS-y. Bo może u niej/ niego coś nie działa ?

Krzysiek 19.06.2011 19:54

Zaakceptowałem te ustawienia. I mms dochodziły. Możliwe, że jest jakieś przeciążenie sieci? Ewentualnie czy ma wpływ na to fakt, że założyłem blokadę transferu danych poza Play.

Mms są u nadawcy w wiadomościach wysłanych...

visa 19.06.2011 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 1112956)
Zaakceptowałem te ustawienia. I mms dochodziły. Możliwe, że jest jakieś przeciążenie sieci? Ewentualnie czy ma wpływ na to fakt, że założyłem blokadę transferu danych poza Play.

Mms są u nadawcy w wiadomościach wysłanych...

wiesz co, blokadę masz, ale na transfer poza play tak ?
Też mam play`a, nie korzystam z tego, ale spróbuj wyłączyć tę blokadę.
Na playmobile.pl możesz to zrobić.
Ale w ciągu 24 h Ci to dezaktywują. A Ty chcesz mieć pewnie na teraz ;-).

Ale zrób tak, wyłącz , odczekaj parę godzin i poproś nadawcę aby raz jeszcze wysłał Ci te mms-y.

Bo nagle , bo wyłączeniu tej blokady nie pojawią CI się. One " nie wiszą " w przestworzach tylko przepadły.

Krzysiek 19.06.2011 20:37

Tak właśnie zrobiłem. Trzeba będzie poczekać;) Dzięki za info!

Pozdro!

Kajto 19.06.2011 22:11

http://wislakrakow.com/forum/customa...tar25590_1.gif

Z jakiego meczu jest to zdjęcie? Cały czas wydaje mi się, że z Wisła-Real, ale nie jestem pewny.

WiślakMyślenice 19.06.2011 23:31

Trzy pytanka:

1- Gdzie w krk mógłbym zakupić naszyjnik "nieśmiertelnik", ew. z możliwością wygrawerowania czegoś?
2- Czy w krk znajduje się firmowy sklep converse, w którym mógłbym kupić coś oprócz obuwia? W paru filmach zauważyłem świetne t-shirty z długim rękawem ;)
3- Dobra firma/firmy kapeluszów i butów kowbojskich? ;)

Konrad. 19.06.2011 23:36

Chce ktoś zaproszenie na pt? jakby co priv

the_blues 19.06.2011 23:43

witam
zna ktoś jakieś dobre gokarty w krakowie? sprawdzone, że warto tam iść i pojeździć

pozdr.

WiślakMyślenice 20.06.2011 00:00

Cytat:

witam
zna ktoś jakieś dobre gokarty w krakowie? sprawdzone, że warto tam iść i pojeździć

pozdr.
\

Pod hotelem forum. Wpis można uważać jako kontrowersyjny, ponieważ to jedyne miejsce do tej pory, gdzie jeździłem gokartem ;)

Bodajże 20zł za 8 minut jazdy.

Cytat:

Trzy pytanka:

1- Gdzie w krk mógłbym zakupić naszyjnik "nieśmiertelnik", ew. z możliwością wygrawerowania czegoś?
2- Czy w krk znajduje się firmowy sklep converse, w którym mógłbym kupić coś oprócz obuwia? W paru filmach zauważyłem świetne t-shirty z długim rękawem ;)
3- Dobra firma/firmy kapeluszów i butów kowbojskich? ;)
Żeby było lepiej widoczne ;)

I kolejne pytanie- gdzie kupić puszkę czarnego spray'u?

visa 20.06.2011 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1113110)
\

Pod hotelem forum. Wpis można uważać jako kontrowersyjny, ponieważ to jedyne miejsce do tej pory, gdzie jeździłem gokartem ;)

Bodajże 20zł za 8 minut jazdy.

Żeby było lepiej widoczne ;)

I kolejne pytanie- gdzie kupić puszkę czarnego spray'u?

1) http://allegro.pl/grawerowany-niesmi...654898876.html
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]MGDF Bartłomiej Muzykiewicz
Wadowicka 8a
30-415 Kraków

4) sklep CHROM - wchodzisz przez bramę i podwórko na Sławkowskiej
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Bąbel 20.06.2011 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez the_blues (Post 1113103)
witam

pozdr.

http://krakow.wrt-karting.pl/

Łukasz1987 20.06.2011 14:08

Hej :)
Mam takie pytanko... Mam kolumnę kilkunastu pozycji w których znajdują się liczby... Przeglądanie tego i wyszukiwanie błędu zajmie mi chyba cały weekend... Jaką funkcję powinienem użyć (jak ma ona wyglądać) żeby znalazło mi np. liczby większe od 400 i zaznaczyło te pola na czerwono? Nie chodzi mi o funkcję wyszukiwania ;)
Dzięki za pomoc :)

przemo 20.06.2011 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Łukasz1987 (Post 1113509)
Hej :)
Mam takie pytanko... Mam kolumnę kilkunastu pozycji w których znajdują się liczby... Przeglądanie tego i wyszukiwanie błędu zajmie mi chyba cały weekend... Jaką funkcję powinienem użyć (jak ma ona wyglądać) żeby znalazło mi np. liczby większe od 400 i zaznaczyło te pola na czerwono? Nie chodzi mi o funkcję wyszukiwania ;)
Dzięki za pomoc :)

Nie wiem jak w innych programach, ale w Excelu 2007 w narzędziach głównych mniej więcej na środku jest "formatowanie warunkowe". Zaznaczasz całą tabelkę, kolumne czy wiersz i ustalasz zeby Ci zaznaczyło komórki powyżej jakiejś tam wartości. :)

Garcia 20.06.2011 16:25

Mam pytanie odnośnie poruszania się po terytorium Łotwy. Czy potrzebne jest tam do poruszania się międzynarodowe prawo jazdy? Jeśli tak to w jaki sposób można go wyrobić, ile to kosztuje i jak długo trwa wyrobienie takiego dokumentu? Szukałem tych informacji ale tylko na jednej stronie o tym pisze więc nie mam pewności. Najlepiej gdyby wypowiedziała się jakaś osoba która bywa w tamtych stronach. Pozdrawiam

visa 20.06.2011 16:56

czy serwis e-bay.pl ma jakiś numer kontaktowy ?

Albo bezpośredni mejl ? Czy trzeba przez te je.bane formularze się kontaktować ?

PILNE !!!!!!!!!!!!!!

David. 20.06.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garcia (Post 1113620)
Mam pytanie odnośnie poruszania się po terytorium Łotwy. Czy potrzebne jest tam do poruszania się międzynarodowe prawo jazdy? Jeśli tak to w jaki sposób można go wyrobić, ile to kosztuje i jak długo trwa wyrobienie takiego dokumentu? Szukałem tych informacji ale tylko na jednej stronie o tym pisze więc nie mam pewności. Najlepiej gdyby wypowiedziała się jakaś osoba która bywa w tamtych stronach. Pozdrawiam

A nie jest tak, że po terytorium UE, można się poruszać na naszym krajowym prawku?
Co do międzynarodowego : "Międzynarodowe prawo jazdy jest wydawane za opłatą przez właściwego starostę. Jest ono wydawane na podstawie krajowego prawa jazdy na okres 3 lat. Okres jego ważności nie może jednak przekraczać terminu ważności krajowego prawa jazdy." Za wiki.

tarantulaw2 20.06.2011 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1113639)
czy serwis e-bay.pl ma jakiś numer kontaktowy ?

Albo bezpośredni mejl ? Czy trzeba przez te je.bane formularze się kontaktować ?

PILNE !!!!!!!!!!!!!!

Tylko formularz.

Bąbel 20.06.2011 18:32

[QUOTE=David.;1113659]A nie jest tak, że po terytorium UE, można się poruszać na naszym krajowym prawku?

Zgadza się kolego, po terytorium Unii możesz, a co do reszty krajów, nieczłonkowskich są indywidualne rozporządzenia.

visa 20.06.2011 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1113683)
Tylko formularz.

a jesteś może obyty w ebayu ?

Bo jest dość poważna sprawa, mam konto na ebayu, kupiłem od gościa z UK coś i poprzez paypal ( taki bezpieczny i promowany przez ebaya system płatności ) dokonałem przelewu na 16 funtów. Jakby nie patrzeć, to ponad 7 dyszek naszych polskich, więc sporo.

I dostaje już drugiego mejla od ebaya że nie odnotowali ode mnie wpłaty od tygodnia i że zalegam z płatnością dla angola.

I problem jest tutaj :

- PayPal potwierdza że dokonałem wpłaty na konto angola
- ebay nie odpisuje na moje mejle, że dokonałem płatności, że ' PP ' potwierdza i nie odp. na załączniki
- a angol na 6 mejli odpisał na jednego " I dont have money for u " .....

No jakby to było allegro, to bym już kut@asowi załatwił bana na IP , na nazwisko i na wszystko co możliwe. No ale że to ebay i to anglik to trochę sprawa się komplikuje...

Co radzisz ?

Może ktoś inny coś podpowie ?

Te fromularze na ebayu są w...ające, bo zawsze automat Ci odpowiada, nie pogadasz z normalnych człowiekiem....

WISŁAZWE 20.06.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1113725)
Tak się chcę upewnić bo strasznie zagmatwane to wszystko na necie..Czy Sąd Pracy jest na Rondzie Mogilskim a Inspektoriat Pracy na Placu Szczepańskim? I w którym z nich mogę złożyć skargę na parszywego pracodawcę? :)

Sąd Pracy
ul. Przy Rondzie Mogilskim 7

Inspektorat Pracy:
Pl. Szczepański 5

Skargę można złożyć w Inspektoracie.

:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl