Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

sevenheaven 03.01.2019 22:06

też myślałem, żeby BL przejał Wisłę np z Włodarskim, ale ktoś na chacie pisał, że BL nie ma pieniędzy, bo cał hajs od Mioduskiego utopił w nieudany biznes

gizmo 03.01.2019 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gambit88 (Post 1527864)
Zastanawiam się dlaczego właściwie Wisła umiera w ciszy.. Żadnych protestów kibiców.. żadnych pikiet przed domem tej jebanej świni Sarapaty.., a jak była kwestia złotówki od biletu to walczono jak o niepodlgłość.. Widocznie normalni kibice nie mają takiej siły przebicia jak patologia.. Pusty dzwon najgłośniej bije.

bo my praktycznie już na stypie jesteśmy. Jutro o 18:00 się rozpocznie mowa pożegnalna. :-/

Co do Sarapaty jako Prezesa, Zarząd ją po coś wybrał w końcu, jak widzieli, że sobie nie radzi po 3.. 6.. max roku to powinni interweniować. Tym bardziej jak zwalnia trenera i zatrudnia nowego. a poprzedniemu nadal trzeba płacić. Każdy w pracy jest z czegoś rozliczany, ma rozmowy z przełożonymi. Widocznie sam zarząd nie miał pomysłu na nową strategię finansów. Nie powinno być podwyżek, pensje dla piłkarzy wypłacana w ratach.

BTW
gdzie ten zapowiedziany komunikat Matsa Hartlinga?! tak się ponoć śmiał. Łysy przydubas tych dwóch też zamilkł.

mi się chcę wyć co oni zrobili z tym Klubem :evil::help:??:shock:

Lonia 03.01.2019 22:10

W tym natłoku informacji ,oświadczeń ,wywiadów,postów i tweetów, nie pamiętam kto i gdzie mówił,że Wisła wręcz zniechęcała potencjalnych inwestorów.I tak mi się przypomniał Bragiel i zastanawia mnie jak to z nim było? bo,że to realna postać w przeciwieństwie do Vanny to nie ulega wątpliwości,że biedakiem nie jest też można udowodnić.Był w Krakowie ,był w magistracie,był na meczu(nie pamietam z kim,chyba z Zabrzem).Kto go "nakręcił" na Wisłę?czy srapatata(która tak się chełpiła tym,że prowadzą z nim rozmowy) go zniechęciła do inwestycji w wiadomym celu?czy też samemu Bragielowi wystarczyło powierzchownie przyjrzeć się klubowi by spi.... daleko stąd?To jedno z wielu pytań na jakie mam nadzieje kiedyś znajdziemy odpowiedz.Może socios zapyta jutro na konfie,choć odpowiedzi się nie spodziewam.

Tonamini 03.01.2019 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1527880)
też myślałem, żeby BL przejał Wisłę np z Włodarskim, ale ktoś na chacie pisał, że BL nie ma pieniędzy, bo cał hajs od Mioduskiego utopił w nieudany biznes

To było podobno dosyć dawno, ja osobiście jak już pisałem wiele postów wcześniej uważam że za BL ktoś może stać

pepe72 03.01.2019 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez artgal (Post 1527833)
Przez tego jebanego żółtka i tego drugiego szwedzkiego oszusta straciliśmy już Arsenicia. S....ysyński gang olsena powinien zapłacić jakieś odszkodowanie za działania na szkodę spółki.

Nie, przez Miśka, Zielaka, świnkę Piggy i Damiana D. Czy kto tam jeszcze zarządzał Wisłą ostatnie pół roku.

Szelu_BRW 03.01.2019 22:14

Ktoś tu pisał o braku zorganizowania. Chyba nie tylko nas szlag trafia bo na fb już powstają takie wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/530077284177354/

Więc jak widać ludzie chyba zamierzają się jutro pojawić...

EDIT: Ktoś może się do tego odnieść?

gizmo 03.01.2019 22:15

Cytat:

z Włodarskim ciężko wejść w biznes, gość jest ,trudny we współpracy" to mówił Borek niedawno. Miał z nim mniejsze większe relacje i wiedział, że nie dogada się z pozostałymi. Gość chce pewnie o wszystkim decydować.
oprócz FoodCare jest właścicielem Pałacu Bonerowskiego - to Hotel 5* tuż przy rynku.

Leśny pomoże swoimi ludźmi, ale nie byłbym pewny czy będzie chciał wejść znów do piłki jako co-owner Klubu. z Mioduskim się w zgodzie rozstali poza tym on nie z tych co mają lubią się odgryźć. --

Kwiecień, Kita albo ktoś zupełnie nowy. tylko kto .. ktoś kto ma arbuzy a nie jaja aby bandytów pogonić i oliwę w głowie aby poprowadzić Klub na nowo w dobrą stronę.

Lukasz 03.01.2019 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1527881)
Co do Sarapaty jako Prezesa, Zarząd ją po coś wybrał w końcu, jak widzieli, że sobie nie radzi po 3.. 6.. max roku to powinni interweniować.

Pani prezes Marzena Sarapata nie była osobą z zewnątrz ale z wewnątrz. Tak jak Damian Dukat.

Jest to kolosalna różnica.

Griszka30KR 03.01.2019 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gambit88 (Post 1527864)
Zastanawiam się dlaczego właściwie Wisła umiera w ciszy.. Żadnych protestów kibiców.. żadnych pikiet przed domem tej jebanej świni Sarapaty.., a jak była kwestia złotówki od biletu to walczono jak o niepodlgłość.. Widocznie normalni kibice nie mają takiej siły przebicia jak patologia.. Pusty dzwon najgłośniej bije.

Bo tam wystarczył jeden-dwóch kumatych i reszta pustaków robiła co kazali.Tu większość nie jest pustakami,każdy chce być kumaty,ale też niestety nie jest, przynajmniej w czynie bo w internecie...Może dlatego,że tamci mieli w tym konkretny swój interes,a tu nikt nie ma.
Socios się ładnie zorganizowało i myślę że budzi zaufanie,Oni by mogli coś zdziałać,tylko to nie jest Ich cel.

was 03.01.2019 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1527885)
Ktoś tu pisał o braku zorganizowania. Chyba nie tylko nas szlag trafia bo na fb już powstają takie wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/530077284177354/

Więc jak widać ludzie chyba zamierzają się jutro pojawić...

EDIT: Ktoś może się do tego odnieść?

Dokładnie o czymś takim pisałem. Chociaż nie ja zakładałem wydarzenie i nie mam z jego organizacją nic wspólnego. Bardzo dobrze, że ktoś to zrobił. Ja chętnie się pojawię.

Griszka30KR 03.01.2019 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez was (Post 1527889)
Dokładnie o czymś takim pisałem. Chociaż nie ja zakładałem wydarzenie i nie mam z jego organizacją nic wspólnego. Bardzo dobrze, że ktoś to zrobił. Ja chętnie się pojawię.

Tylko dlaczego ktoś tam chce karać opór....

gizmo 03.01.2019 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1527887)
Pani prezes Marzena Sarapata nie była osobą z zewnątrz ale z wewnątrz. Tak jak Damian Dukat.

Jest to kolosalna różnica.

Damian Dukat?
https://twitter.com/damiandukat
więcej nie trzeba o nim pisać.

budżet firmy przedsiębiorstwa analizuje się co miesiąc, jeśli z miesiąca z kwartału na kwartał jest gorzej finansowo, przychody nie rosną, a koszty tak to do jasnej cholery nie siedzi się bezczynnie. Kto to ... kontrolował, nikt tego nie weryfikował, nie było po prostu nad tym kontroli.

maximusautomatic 03.01.2019 22:29

przynajmniej derby z Clepardią będą spokojne. Jeszcze Orzeł Piaski Wielkie (też w granicach administracyjnych Krakowa)

Szelu_BRW 03.01.2019 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1527890)
Tylko dlaczego ktoś tam chce karać opór....

Co masz na myśli?

was 03.01.2019 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1527893)
Co masz na myśli?

pewnie błąd ortograficzny. co nie zmienia faktu, że ktoś intencje ma dobre.

Griszka30KR 03.01.2019 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1527893)
Co masz na myśli?

Po prostu jest błąd ortograficzny w słowie "pokażmy" i uważam jak już ktoś coś zakłada (tak publicznie) to powinien sprawdzić co napisał.Jak ktoś ma fb ,to niech zwróci tej osobie na to uwagę.

maximusautomatic 03.01.2019 22:35

Włodarskiego dobrze znam bo dla niego pracowałem. Prosty jak kloc i trudny "w obróbce" (chociaż smykałkę do interesów ma). I nigdy nie wyjdzie z niego mentalność z Rybitw gdzie zaczynał...

Delgado 03.01.2019 22:36

Pytacie tu o komunikat naszego sympatycznego czechosłowackiego Szweda ;)
No jest problem, bo jego dotychczasowa jedyna tuba, czyli dziennikarz Eleven, jakiś Michał Kruk, czy jakoś tak, wziął i zamknął się w sobie ;)
Chyba następny komunikat Hartlinga może wygłosić tylko Pan filipski ;)

preseant 03.01.2019 22:43

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sowo-finansowy

bartix3 03.01.2019 22:44

Ja tam czekam na ten sensacyjny opisujący wszystko wielki post filipskiego, którego tworzy od wielu dni, co chwile przesuwa datę publikacji i obecnie zapowiedział ją na piątek buahahaha

gooralos 03.01.2019 22:57

Najgorsze jest to, że niestety nikt nie jest w stanie potwierdzić tożsamości Wanny, czy owy znany nam Wanna to Wanna, czy słup np. Lee z Koziej Wólki. To samo tyczy się Olsena, jeżeli są w posiadaniu dokumentów, to szukaj wiatru w polu do śmierci...

Piękny spektakl utworzony przez półświatek połączony z była już władzą klubu (w końcu są po/na prawie), w celu wybielenia swojej osoby oraz pokazania swojej ciężkiej i mozolnej walki ratowania klubu.

Niestety w tym wszystkim najbardziej szkoda piłkarzy, bo na prawdę okazali się wielkim kredytem zaufania do pracodawców, sercem do klubu, gdzie na końcu zostali wyruchani bez mydła.

Usprawiedliwienia nowych inwestorów / komunikaty starego właściciela są na poziomie gimbazy, a nawet gorzej.

Współczuję piłkarzom, że muszą to przeżywać i w przyszłości, cały ten spektakl obije się na reputacji klubu, w sumie już jest poniżej zera, jednakże, gdy klub wróci do ekstraklasy, każdy szanowany inwestor, piłkarz, dwa razy będzie się musiał zastanowić czy podjąć współprace z tym klubem.

yarow 03.01.2019 23:21

"W czasie kryzysów, powtarzam, strzeżmy się agentów", zaburzonych psychicznie itp. :D

fialo 03.01.2019 23:26

Witam.

Część z was, szczególnie długoletni użytkownicy forum zapewne mnie kojarzy. Jeszcze kilka lat temu byłem aktywnym użytkownikiem forum, poza tym gościem kompletnie zajawionym na Wisłę, któremu dużą część czasu w tygodniu zajmowały wszelakie rzeczy związane z Wisłą, chodzenie na mecze, jeżdżenie na wyjazdy, aktywność na forum itd. Cierpiało na tym moje życie prywatne, ale nie było to ważne. Wisła Kraków była wręcz sensem mojego życia. I tak, kilka lat temu byłem w opcji pro-SKWK, co często wyrażałem na łamach tego forum. Aktywnie uczestniczyłem w 'bednarzowym' bojkocie, wyśmiewając tę nieliczną część ludzi, którzy wtedy jak czas pokazał, mieli rację i chodzili na mecze. Byłem kretynem.

Później byłem świadkiem jak słabe akcje miały miejsce na Wiśle wobec ludzi, których znałem i szanowałem. Jak ludzie oddani Wiśle, ludzie faktycznie z Wisłą w sercu zmuszani byli do odejścia przez WSH. I jako, że uważam się za człowieka inteligentnego na tym etapie moja wiara w dobre intencje środowiska WSH/SKWK spadła do zera. Kiedy klub został przejęty w całości, zarówno TS i SA, przez ludzi z tego środowiska, a na forum proporcje zwolenników do przeciwników tej zainteresowanej tylko pieniędzmi i szemranymi interesami opcji było 90/10 wiedziałem, że należy odpuścić obecność tutaj. Tyle tytułem wstępu. A jak jest teraz?

WISŁY KRAKÓW JUŻ NIE MA

Z tej sytuacji nie ma już wyjścia, bo chyba nikt nie myśli, że WSH odda sobie klub ot tak. Mają popodpisywane wieloletnie umowy na catering, na ochronę, na sprzątanie i na Bóg wie co jeszcze. Teraz mamy cyrk ze sprzedaniem klubu jakiejś Vannie, cyrk który doprowadził spółkę do kompletnego galimatiasu prawnego. Oni mają swoich ludzi w zarządzie TSu w osobach Kwaśniewskiego, Michlowicza, mają fasadową RN złożoną z leciwych Czerwińskiego i LMM, klub jest od A do Z obsadzony ich pionkami. Nikt z w/w nie naruszy ich interesów, bo interesom takich ludzi się nie szkodzi. Ciekawe jak to jest patrzyć sobie w lustro gdy okrada się swój 'własny' klub i rzeszę normalnych kibiców. Ale chyba nienajgorzej bo Pan Michlowicz doskonale bawił się na nartach jeszcze kilka dni temu.

Cupiał został przegoniony, Mereś podstawiony i teraz historia się powtórzyła z Wanną i jego ekipą. Trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć że ludzie de facto rządzący Wisłą dążą do tego by ona upadła. Bo na 'odrodzeniu' to oni dopiero zarobią.

Żeby była jasność. Z IV ligii, jeżeli w ogóle do niej przystąpimy, to my się nie wygrzebiemy. My nie jesteśmy jednością jak Widzew Łódź czy ŁKS. My nie polecieliśmy w otchłań bo znalazł się jeden opętany właściciel jak Król czy Cacek. My polecieliśmy bo 'kibice' okradali swój klub. A takiej dziury się nie będzie dało zasypać. Doceniam inicjatywę socios, pomimo tego, że duża część ludzi je tworząca do całkiem niedawna stała murem za Dukatem, Sarapatą i TSem. Być może ich refleksja naszła później niż mnie, ale to nie jest wielkie osiągnięcie mówiąc szczerze bo teraz obecnego układu bronią tylko ludzie psychicznie dysfunkcyjni, niestety dalej tu obecni. Tym niemniej jednak inicjatywa jest szczytna, ale bez żadnych szans na zdobycie realnej władzy w klubie po odrodzeniu. Oni do tego nie dopuszczą. Albo przenikną szeregi Socios, albo po prostu w pewnym momencie zatamują tę inicjatywę, wiadomymi metodami. Nie dziwi mnie, że zarząd socios nie zajął ostrego stanowiska w kwestii obecnych wydarzeń. Każdy z nas ma rodziny.

I tak samo w będzie w IV lidze. Będą obstawione kasy, catering, pamiątki itd. Dla nas nie ma już ratunku. Oni unikną odpowiedzialności za upadek Wisły SA, bo nie pełnią żadnej roli w klubie. Może dobiorą się do dupy Sarapacie, może Radzie Nadzorczej. Main playerzy będą 'odbudowywać', znajdą sobie kolejnych słupów.

O aktywności skwk w ostatnim czasie nawet szkoda pisać, bo język polski jest zbyt ubogi by wyrazić obrzydzenie na tę hipokryzję. W kwestii Surmy, w kwestii Bednarza ruchali 5 tekstów dziennie, teraz to jak mówię szkoda nawet słów. Polecam każdemu mieć czyste sumienie. Ja od 3 lat nie postawiłem nogi na C i nie postawie już jej nigdy, bo flaga WS będzie tam wisieć zawsze, nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że ona nagle zniknie. A stać za tą flagą to największy wstyd, ponieważ stoisz ramię w ramię z ludźmi którzy uprawiali z Wisłą nekrofilię, po to by kupić sobie kolejną Panamerę. Pamiętajcie, że te Panamery były także finansowane przez sklepy, które funkcjonują na Wiśle, a pamiątki zasilają wiadome konto. Kupując tam nie wspierasz Wisły, tylko..

Niestety, nie widzę dla nas ratunku. Ratunku nie ma. Nikt poważny nie wejdzie w ten zgniły układ, bo zostanie przepędzony jak Cupiał. Na prokuraturę, a już na pewno tę krakowską, nie ma co liczyć. Wisła Kraków została zniszczona.

Nasze dzieci niestety będą chodzić na cracovię. Bo Wisła na naszych oczach, i przy naszej bierności, właśnie przeżywa ostatnie tchnienia.

Boli jak cholera.

SlawekS 03.01.2019 23:30

https://twitter.com/pgrab91/status/1...361184768?s=20

Ciekawe na ile to wiarygodne

gooralos 03.01.2019 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1527921)

Niestety nie ma tam w co wchodzić, jako udziałowiec, bo niestety będzie jedynie pompował kasę patoli.
Nabiega się, a cieszyć jedynie będzie się półświatek.

cinekw 03.01.2019 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1527921)

No ciekawe, ale tutaj:
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...46042131103747

Skoro Stanowski tak twierdzi to musi być nie ciekawie bo zna nazwy tych 2 zainteresowanych podmiotów + pewnie rozmawiał z Leśnym jak wygląda sytuacja prawna.

burki 03.01.2019 23:40

https://twitter.com/JogiBeru/status/1080910225840861184

Po zobaczeniu zdjecia z heilhitlerujacymi rybami z Krakowa,nie moge dojsc do siebie.Rozumialbym niemieckich psycholi z Chorzowa,ale heihitlerujacy Krakus to cos antypolskiego a nie tylko antywislackiego.Od dzis PZPN lub MZPN powinien wpisac znak tych rybich fekaliow na liste zakazanychg symboli stadionowych,na rowni ze swastyka.Jak pomysle,ze takie fekalia przez tyle lat reprezentowaly Wisle i Krakow,byly tolerowane przez wszystkich,to nie dziwie sie,ze po apelu JP2 w Krakowie wzrosla ilosc grobow tych kibolskich psychopatow po obu stronach Blon.Wiezienie dla tych patoli jawi sie jak sanatorium.Polska i jej sluzby,to bylo panstwo teoretyczne,ale obecnie chyba juz tego panstwa wogole nie ma.

Ajax 03.01.2019 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1527920)
Witam.

Część z was, szczególnie długoletni użytkownicy forum zapewne mnie kojarzy. Jeszcze kilka lat temu byłem aktywnym użytkownikiem forum, poza tym gościem kompletnie zajawionym na Wisłę, któremu dużą część czasu w tygodniu zajmowały wszelakie rzeczy związane z Wisłą, chodzenie na mecze, jeżdżenie na wyjazdy, aktywność na forum itd. Cierpiało na tym moje życie prywatne, ale nie było to ważne. Wisła Kraków była wręcz sensem mojego życia. I tak, kilka lat temu byłem w opcji pro-SKWK, co często wyrażałem na łamach tego forum. Aktywnie uczestniczyłem w 'bednarzowym' bojkocie, wyśmiewając tę nieliczną część ludzi, którzy wtedy jak czas pokazał, mieli rację i chodzili na mecze. Byłem kretynem.

Później byłem świadkiem jak słabe akcje miały miejsce na Wiśle wobec ludzi, których znałem i szanowałem. Jak ludzie oddani Wiśle, ludzie faktycznie z Wisłą w sercu zmuszani byli do odejścia przez WSH. I jako, że uważam się za człowieka inteligentnego na tym etapie moja wiara w dobre intencje środowiska WSH/SKWK spadła do zera. Kiedy klub został przejęty w całości, zarówno TS i SA, przez ludzi z tego środowiska, a na forum proporcje zwolenników do przeciwników tej zainteresowanej tylko pieniędzmi i szemranymi interesami opcji było 90/10 wiedziałem, że należy odpuścić obecność tutaj. Tyle tytułem wstępu. A jak jest teraz?

WISŁY KRAKÓW JUŻ NIE MA

Z tej sytuacji nie ma już wyjścia, bo chyba nikt nie myśli, że WSH odda sobie klub ot tak. Mają popodpisywane wieloletnie umowy na catering, na ochronę, na sprzątanie i na Bóg wie co jeszcze. Teraz mamy cyrk ze sprzedaniem klubu jakiejś Vannie, cyrk który doprowadził spółkę do kompletnego galimatiasu prawnego. Oni mają swoich ludzi w zarządzie TSu w osobach Kwaśniewskiego, Michlowicza, mają fasadową RN złożoną z leciwych Czerwińskiego i LMM, klub jest od A do Z obsadzony ich pionkami. Nikt z w/w nie naruszy ich interesów, bo interesom takich ludzi się nie szkodzi. Ciekawe jak to jest patrzyć sobie w lustro gdy okrada się swój 'własny' klub i rzeszę normalnych kibiców. Ale chyba nienajgorzej bo Pan Michlowicz doskonale bawił się na nartach jeszcze kilka dni temu.

Cupiał został przegoniony, Mereś podstawiony i teraz historia się powtórzyła z Wanną i jego ekipą. Trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć że ludzie de facto rządzący Wisłą dążą do tego by ona upadła. Bo na 'odrodzeniu' to oni dopiero zarobią.

Żeby była jasność. Z IV ligii, jeżeli w ogóle do niej przystąpimy, to my się nie wygrzebiemy. My nie jesteśmy jednością jak Widzew Łódź czy ŁKS. My nie polecieliśmy w otchłań bo znalazł się jeden opętany właściciel jak Król czy Cacek. My polecieliśmy bo 'kibice' okradali swój klub. A takiej dziury się nie będzie dało zasypać. Doceniam inicjatywę socios, pomimo tego, że duża część ludzi je tworząca do całkiem niedawna stała murem za Dukatem, Sarapatą i TSem. Być może ich refleksja naszła później niż mnie, ale to nie jest wielkie osiągnięcie mówiąc szczerze bo teraz obecnego układu bronią tylko ludzie psychicznie dysfunkcyjni, niestety dalej tu obecni. Tym niemniej jednak inicjatywa jest szczytna, ale bez żadnych szans na zdobycie realnej władzy w klubie po odrodzeniu. Oni do tego nie dopuszczą. Albo przenikną szeregi Socios, albo po prostu w pewnym momencie zatamują tę inicjatywę, wiadomymi metodami. Nie dziwi mnie, że zarząd socios nie zajął ostrego stanowiska w kwestii obecnych wydarzeń. Każdy z nas ma rodziny.

I tak samo w będzie w IV lidze. Będą obstawione kasy, catering, pamiątki itd. Dla nas nie ma już ratunku. Oni unikną odpowiedzialności za upadek Wisły SA, bo nie pełnią żadnej roli w klubie. Może dobiorą się do dupy Sarapacie, może Radzie Nadzorczej. Main playerzy będą 'odbudowywać', znajdą sobie kolejnych słupów.

O aktywności skwk w ostatnim czasie nawet szkoda pisać, bo język polski jest zbyt ubogi by wyrazić obrzydzenie na tę hipokryzję. W kwestii Surmy, w kwestii Bednarza ruchali 5 tekstów dziennie, teraz to jak mówię szkoda nawet słów. Polecam każdemu mieć czyste sumienie. Ja od 3 lat nie postawiłem nogi na C i nie postawie już jej nigdy, bo flaga WS będzie tam wisieć zawsze, nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że ona nagle zniknie. A stać za tą flagą to największy wstyd, ponieważ stoisz ramię w ramię z ludźmi którzy uprawiali z Wisłą nekrofilię, po to by kupić sobie kolejną Panamerę. Pamiętajcie, że te Panamery były także finansowane przez sklepy, które funkcjonują na Wiśle, a pamiątki zasilają wiadome konto. Kupując tam nie wspierasz Wisły, tylko..

Niestety, nie widzę dla nas ratunku. Ratunku nie ma. Nikt poważny nie wejdzie w ten zgniły układ, bo zostanie przepędzony jak Cupiał. Na prokuraturę, a już na pewno tę krakowską, nie ma co liczyć. Wisła Kraków została zniszczona.

Nasze dzieci niestety będą chodzić na cracovię. Bo Wisła na naszych oczach, i przy naszej bierności, właśnie przeżywa ostatnie tchnienia.

Boli jak cholera.

Boli szczególnie, że masz rację :(

leszekpw 03.01.2019 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1527920)
Witam.

WISŁY KRAKÓW JUŻ NIE MA

Boli jak cholera.

Jedyny głos rozsądku ostatnimi czasy tutaj.
Niestety spójrzmy prawdzie w oczy. Wisły Kraków już nie ma. Boli jak cholera bo kibicuję Wiśle jeszcze od czasów II ligi, pamiętam przezywane mecze gdy jeszcze nie było krzesełek, siedziało się na betonowych klocach i podziwiało bramki Kaliciaka, Świerada, parady Sarnata, obrony Matyji itd... Łezka się w oku kręci...

Autor ma rację, inicjatywa Socios jakkolwiek szlachetna z góry skazana jest na niepowodzenie. Prędzej czy później Miśki itp... przenikną w ich szeregi. Sam zastanawiałem się nad przynależnością do Socios ale stwierdziłem, że nie dam złamanego grosza by ten czy drugi miał potem na nową brykę....

Nikt tego już nie uratuje. Trzeba sobie spojrzeć prawdzie w oczy. W życiu nie sądziłem, że doczekam takich czasów. Ale Cracovii nie będę kibicował nigdy. Mam nadzieję, że "przerzutów" będzie jak najmniej.

Kryst 03.01.2019 23:46

Cytat:

W jaki? Ma kancelarię, a drugi biznes to Weszlo Stanowskiego jak otworzyli radio i razem z Wandzlem zrobili drużynę e-sportu. W czym utopił?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl