Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Watts 28.08.2025 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1652931)
Mój drugi pomysł przy ul. Norymberskiej. Trasa Łagiewnicka/Pychowicka (w budowie), tramwaj na Grota. Duży parking przy Zakrzówku będzie dla wszystkich bardzo przydatny.

stadion koło jednostki wojskowej i miejsca rekreacji? Stefan, to jebnie :)

As 28.08.2025 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1652931)
Ale to znaczy, że szukamy miejsca koło dużej ulicy i tramwaju/pociągu i niezbyt daleko od centrum by się dało jednak dojść.
ul. Buszka i ul. Mydlnicką da się poszerzyć trochę problemem jest Piastowska.
Jest blisko tramwaj - Cichy Kącik.

Mój drugi pomysł przy ul. Norymberskiej. Trasa Łagiewnicka/Pychowicka (w budowie), tramwaj na Grota. Duży parking przy Zakrzówku będzie dla wszystkich bardzo przydatny.

Trzecia lokalizacja - koło Bonarki. Pociąg Kraków Bonarka, tramwaj w Łagiewnikach, szeroka ul. Kamińskiego.

Moglby stac gdzie jest tylko musialaby byc wspolpraca miasta (MPK) z klubem w dniach meczowych zeby zbiorkom sprawnie przywozil i odwozil ludzi ze stadionu prznyjamniej ten kawalek do jakichs przystankow przesiadkowych.
Ale to jest chyba jeszcze bardziej nierealne niz budowa nowego stadionu. :-D

pepe72 28.08.2025 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1652932)
stadion koło jednostki wojskowej i miejsca rekreacji? Stefan, to jebnie :)

Od Norymberskiej na południe (za Kampusem UJ) jest jeszcze trochę miejsca gdzie się stadion zmieści ;)

Watts 28.08.2025 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1652935)
Od Norymberskiej na południe (za Kampusem UJ) jest jeszcze trochę miejsca gdzie się stadion zmieści ;)

nawet nie wiesz, jakie są awantury o zabudowywanie tutaj czegokolwiek :)

Elefant 28.08.2025 18:18

Może zanim zbudujemy nowy stadion warto małymi kroczkami, zależnymi od klubu, udoskonalić to co jest. Pamiętam, że ostatnio z ust prezesa, przy okazji umowy z Szachtarem, padło zdanie o znakomitej organizacji meczów na Wiśle. Może na sektorze gold vip to ma jakieś uzasadnienie.
To tak na szybko. Parking na terenach TS-u (wiem, to zależne od Ts-u, ale może dało by się dogadać). Czy naprawdę szczytem możliwości organizacyjno-technicznych jest wystawienie w dniu meczowym na bramie jednego chłopaka obsługującego wjazdówki na vip parking i kasę fiskalną normalnego parkingu. Czy w dniu meczowym nie można otworzyć przed meczem wjazdu od Chodowieckiego jako drugiego ?
Wisienką na torcie wzajemnych złośliwości było wysypanie na tym parkingu hałd piasku i żwiru przed jednym z soldauatowych meczów.
I tak dalej... Takich drobnych usprawnień można by podać wiele. Ułatwiłyby życie, zanim wybudują ten nowy stadion na łąkach;)

A i w kwestii Niemiec. Widziałem okolice stadionu w Dusseldorfie w czasie meczu. Samochody w każdej uliczce w promieniu dwóch kilometrów, na trawnikach itd. Wielkiej różnicy z okolicami Wisły w czasie meczów nie dostrzegłem.

MaLk 28.08.2025 18:45

Stadion jak stadion, ale ile razy tamtędy przechodzę, to zastanawiam się kiedy rozpadnie się hala Wisły (tego TS-u), tak pięknie współgrająca z otoczeniem.

No ale to srebra rodowe, których nie wolno ruszyć ;)

dynek.pl 29.08.2025 14:47

Trzeba by chyba jakiś remont sektora gości zrobić bo dawno chyba nie było - może w terminie meczu Szachtar-Legia ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl