Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 29.03.2010 21:15

Panowie, zaczniecie tu znowu fantazjować - będą bany!

matti220 29.03.2010 22:55

Jakby cos to Carlo Costly strzelil budę w hicie ligi rumunskiej Timisoara - Vaslui 0;1 ,w szesciu meczach ligowych ma 2 bramki ,
to tak kolejne zdołowanie w tym temacie

FraMat 30.03.2010 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti220 (Post 878472)
Jakby cos to Carlo Costly strzelil budę w hicie ligi rumunskiej Timisoara - Vaslui 0;1 ,w szesciu meczach ligowych ma 2 bramki ,
to tak kolejne zdołowanie w tym temacie

ale pomogł sobie ręką - sedzia nie zauważył, więc nie ma się czym dołować

Wojtas 30.03.2010 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 877584)
Burliga całkiem sensownie radził sobie na prawej obronie. Nie wiem, czy nie więcej byłoby z niego pożytku niż z przereklamowanego Alvareza.
Dlatego np jeśli nie będzie kasy na wszystkie transfery to lepiej nie wykupowac Alvareza z Regginy tylko te kasę przeznaczyć na bramkarza.

E tam Alvarez nie jest przereklamowany.

Niby Burliga bez bledow w Bytomiu ale o jednak nie bylo Pablo i bylo to widac.

Warto sie porozumiec jakos z Reggina bo jak mowi sam Alvarez chetnir by u nas zostal a obroncow w Reeggine dostatek.

Natomiast bramkarz to jest absolutny priorytet i juz teraz nasi scouci czyli-jakkoliwiek smieszne to brzmi pan Kapka winien juz rozgladac sie za bramkarzami.

Uran235 31.03.2010 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 878838)
E tam Alvarez nie jest przereklamowany.

Niby Burliga bez bledow w Bytomiu ale o jednak nie bylo Pablo i bylo to widac.

Warto sie porozumiec jakos z Reggina bo jak mowi sam Alvarez chetnir by u nas zostal a obroncow w Reeggine dostatek.

Natomiast bramkarz to jest absolutny priorytet i juz teraz nasi scouci czyli-jakkoliwiek smieszne to brzmi pan Kapka winien juz rozgladac sie za bramkarzami.

Co do pozostania Pablo w Regginie, to nie chodzi o pieniądze czy miejsce w składzie. Chodzi o to, że po 32 kolejkach( na 42 w sezonie) Reggina jest przedostatnia. Traci co prawda tylko 3 punkty do bezpiecznego miejsca, ale na pewno marzeniem Alvareza nie jest gra w Serie C.

Co do samej jego przydatności, to jest to piłkarz dobry na ekstraklasę, ale jeśli mamy coś zwojować w pucharach, to trzeba nam kogoś lepszego. Alvarez jest zbyt delikatny, kiepsko zbudowany, nie nadrabia tego szybkością i przy jakimś napastniku rodem z Afryki, czy przy lepszym skrzydłowym miałby duże problemy. Jestem ciekaw jak wypadł by na tle Rybusa w formie, albo przy Chinyamie, zresztą pewnie niedługo przetestuje go Kriwiec. Do tego żeby z chłopa było coś w ofensywie, musi zdecydowanie poprawić wrzutkę. Oczywiście jeżeli nie będzie lepszego kandydata,a cena podyktowana przez Regginę będzie akceptowalna, topodpisać go. Ale jeśli żądania będązbytnio wygórowane, lub znajdziemy kogoś lepszego, to bym się zastanowił. Mamy Singlara, który zły nie jest. Czy wystarczy na pierwszy skład- trudno powiedzieć, ale na ławkę wystarczy z pewnością.

Co do Burligi, to ja go nie widzę na prawej obronie- raczej na prawym skrzydle, albo w ataku. Chłopak ma więcej atutów w ofensywie niż defensywie, ma raczej myślenie kreatywne niż reakcyjne, dobrze wrzuca, umie wykorzystać swoją siłę do przepchnięcia rywala, zastawienia się, nie ma dryblingu, ale za to ma odejście od rywala. Przyzwoity( ale nic ponadto) odbiór w ofensywie można wykorzystać przy pressingu, o czym nasi trenerzy często zapominają, a co jest podstawą dzisiejszego futbolu na zachodzie. Prawa obrona to dla niego jak i Wisły powinna być ostateczność. Bardzo chętnie zobaczyłbym Burligę w ataku na Polonii zamiast Brożka( chociaż z drugiej strony Paweł ma patent na czarne oszule). Ogólnie uważam, ze z Burligą warto wiązać przynajmniej najbliższą przyszłość, bo to poukładany chłopak( co widać po wypowiedziach), grający całkiem dojrzale, w dodatku moim zdaniem nie miał jeszcze okazji zaprezentować pełni swoich umiejętności, a jak na polskie warunki jest to wciąż rozwojowy zawodnik.

BTW Stuani, którym Wisła ponoć się interesowała, nastrzelał już 13 bramek( co prawda 11 w pierwszych 17 kolejkach, następne 2 w dwóch ostatnich kolejkach- tj. 29. i 30.- to daje 11 kolejek z rzędu bez strzelonej bramki, a nie miał kontuzji). Co ciekawe Reggina, z której jest wypożyczony prawdopodobnie spada, ale jego aktualny klub- Albacete też jest na dobrej drodze do spadku z Segunda Division. Zajmują 4 miejsce od końca, co oznacza spadek. Można by się nim jeszcze raz zainteresować, może Alvarez szepnąłby dobre słówko :P .

qbbba 31.03.2010 09:40

Alvarez w Wiśle nie zostanie. Po pierwsze Wisła nie dogada się z jego obecnym klubem, a po drugie chłop też nie chce grać za frytki, a Wisły nie stać na płacenie dużych pieniędzy. Ludzie z Regginy nie są frajerami i wiedzą, że Alvarez w Wiśle odżył i jest jednym z najlepszych obrońców. Zejdźmy na ziemię.

koyoot 31.03.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 878892)
Alvarez w Wiśle nie zostanie. Po pierwsze Wisła nie dogada się z jego obecnym klubem, a po drugie chłop też nie chce grać za frytki, a Wisły nie stać na płacenie dużych pieniędzy. Ludzie z Regginy nie są frajerami i wiedzą, że Alvarez w Wiśle odżył i jest jednym z najlepszych obrońców. Zejdźmy na ziemię.

A po czym to wnosisz?

zbymak 31.03.2010 20:44

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ogniu-krytyki/

saklak1906 31.03.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 878892)

Chlop nie jest glupi i wie czym moze sie skonczyc powrot do Wloch, niby kasa bedzie sie zgadzac a siedzeniem na lawie badz trybunach nic nie osiagnie w sporcie. W Wisle nie zarabial by wiele ale ma szanse na gre i pokazanie sie w Europie.

W Polskiej lidze to ich mlodziki robily by furrore co nie znaczy ze u nich by sie zalapali do 18 meczowej

wiertar 31.03.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 879149)

o jej... czyżby na Cyprze pieluchy podroźały??

gooro33 31.03.2010 22:00

Cytat:

qbbba napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 879159)
Chlop nie jest glupi i wie czym moze sie skonczyc powrot do Wloch, niby kasa bedzie sie zgadzac a siedzeniem na lawie badz trybunach nic nie osiagnie w sporcie. W Wisle nie zarabial by wiele ale ma szanse na gre i pokazanie sie w Europie.

W Polskiej lidze to ich mlodziki robily by furrore co nie znaczy ze u nich by sie zalapali do 18 meczowej

A na ile orientujecie sie w sytuacji Regginy ze dochodzicie do takich wniosków??
Reggina w obecnej chwili duzymi krokami zmierza do Serie C. Wiec beda nam chcieli go sprzedac z pocalowaniem reki. Jeli zdobedziemy MP na pewno zostanie, kiedys slyszalem ze ma Wisla ma opcje jego pierwokupu za 400tys euro. Kwota podobna jak za Diaza a on juz w tym momencie jest od Diaza 3 razy lepszy.

snyrting 31.03.2010 22:17

Za Diaza zapłaciliśmy 100 tys. $ (dolarów) czyli cztery razy mniej (nawet troche ponad) niż za Alvareza.

Może coś przegapiłem przez ostatnie dni, czyżby do Wisły wszedł potężny sponsor i dla naszego klubu pół miliona euro stało się niewielką kwotą?
Przypomnę, że mamy na stanie dwóch prawych obrońców o podobnych umiejętnościach do Alvareza, w obliczu braków kadrowych na innych pozycjach kupienie za tak duze pieniadze urugwajczyka byłoby poważnym błędem.

AYALA 01.04.2010 09:18

Żona Kosowskiego spotkała sie z Heniem w sprawie powrotu Kosy do Wisły.
http://www.fakt.pl/Zona-zalatwia-pil...y,68188,1.html

IncognitoTSW 01.04.2010 09:21

Bajeczka....

brasilia79 01.04.2010 09:37

prima aprilis i tyle w temacie

emjot 01.04.2010 09:59

bajeczki prima aprilisowe w DP
do Wisły: Żurawski, Kosowski, Cantoro, Onyszko i Dudek.
Jerzy Dudek. :lol:

oraz trzej potencjalni lewi obrońcy: Golański (a on nie jest czasem prawy ??) Minew (Lewski Sofia, repr kraju) oraz Maksim Bordachow BATE

:lol:

LeQ 01.04.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 879176)
o jej... czyżby na Cyprze pieluchy podroźały??

Możliwe że bardziej opłaca się mu wydawać ojro na polskie pieluchy , idzie na ilość ... ;)

Działacze jego klubu też są nie rozsądni dobrze gra a poza tym chcą sprzątnąć im Kosowskiego najwięksi rywale w walce o tytuł na Cyprze.

Tenzen 01.04.2010 10:47

Wisła rozwiązuje kontrakt z Christowem
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22949

Spodziewałem się raczej dzisiaj, że Ireneusz Jeleń rozwiąże kontrakt i przejdzie do Wisły bo chce grać o Ligę Mistrzów ;)

Blacha92 01.04.2010 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 879328)
Wisła rozwiązuje kontrakt z Christowem

Spodziewałem się raczej dzisiaj, że Ireneusz Jeleń rozwiąże kontrakt i przejdzie do Wisły bo chce grać o Ligę Mistrzów ;)

Pewnie prima-aprilis;D

Proximus 01.04.2010 10:51

Jakoś mnie to nie rozbawiło. Znacznie większą inwencją redakcja TWSD popisywała się w poprzednich latach(transfer Gajtkowskiego:D)

IncognitoTSW 01.04.2010 10:57

Kiepski żart.

AdiWiślak. 01.04.2010 11:00

Oj , coś czuję , że dzisiaj będziemy mieli dużo kontraktów uzgadnianych i rozwiązywanych ;)
Chociaż ta informacja o Kosowskim to mogłaby być prawdziwa, nie miał bym nic przeciwko. O Hristovie zresztą też :D

Dean 01.04.2010 11:01

I oby żart. :D
Wypali w końcu

AYALA 01.04.2010 11:38

szkoda że to tylko żart Redakcji z Hristovem.

podszywacz 01.04.2010 11:41

A ja łyknąłem. Przyznaję się bez bicia.

SpoXsteR 01.04.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 879354)
szkoda że to tylko żart Redakcji z Hristovem.

zapisze to sobie, i przypomne Ci to gdyby wypalil..
tak samo traktowaliscie innych pilkarzy, wywalic, do rezerw, sprzedac za 2 zl....a potem glosno krzyczeliscie ich nazwiska.. dziwie sie tylko ze wielu nie wyciagnelo wnioskow ze swoich bledow i nie nabralo pokory

buczo1985 01.04.2010 11:45

Cholera w pierwszej chwili ja też łyknąłem:P Ale po głębszym zastanowieniu jest to wręcz nierealne :)

AYALA 01.04.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 879357)
zapisze to sobie, i przypomne Ci to gdyby wypalil..
tak samo traktowaliscie innych pilkarzy, wywalic, do rezerw, sprzedac za 2 zl....a potem glosno krzyczeliscie ich nazwiska.. dziwie sie tylko ze wielu nie wyciagnelo wnioskow ze swoich bledow i nie nabralo pokory

spokojnie,tacy jak Hristov blokują tylko miejsce w drużynie wychowanką.Już wole żeby sie ogrywał któryś z chłopaków z ME niż 3-rzędny obcokrajowiec.Heniu mądrze zrobił że go nie wpuszcza to samo jak Jirsak który myśle że po sezonie podzieli jego los.

MłodePokolenie 01.04.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 879355)
A ja łyknąłem. Przyznaję się bez bicia.

Ja również się nabrałem na samym początku :)

KarLOL 01.04.2010 11:49

Żart jak nic :) Na głównej nic nie ma, a nasza redakcja, jak co roku wymyśla chwytliwe kawałki :) Trzeba przyznać, że mają głowę do żartów.

MłodePokolenie 01.04.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KarLOL (Post 879363)
Żart jak nic :) Na głównej nic nie ma, a nasza redakcja, jak co roku wymyśla chwytliwe kawałki :) Trzeba przyznać, że mają głowę do żartów.

Napisałem komentarz, że wiązałem z Nim duże nadzieję natychmiastowo komentarz zaakceptowali. Natomiast komentarz, że Christow zostaje z Nami bo dziś Prima Aprilis już nie chcą zaakceptować :)

SpoXsteR 01.04.2010 11:56

tak robia co rok.. komentarze przypominajace o 1 kwietniu sa na chwile zamrazane, a na drugi dzien automatycznie dodane, na drugi dzien jest porownanie ile osob lyknelo, a ile mialo trzezwy umysl :)
rok temu wygrali ci drudzy.. http://www.wislakrakow.com/www/showa...=prima+aprilis

Marszałek 01.04.2010 11:59

"Kilka ostrych słów w cyrlicy". Dobre. "Bułgarskie Centrum Hujozy" jeszcze lepsze. I kto to kupił,no ludzie. Fajny tekst ale widać,że dla jaj napisany.

tofik 01.04.2010 12:19

Newsy prasowe nt transferów Wisły to jest całoroczny jak by to Boniek powiedział "pierwszy aprilis'.
Nie tylko dzisiaj :)

JOSE 841 01.04.2010 12:23

to w końcu co z tym następcą Berbatova z Reymonta zostaje czy odchodzi????

arti 01.04.2010 12:28

Niezbyt to śmieszne szczerze mówiąc. Z drugiej strony mógłby coś zacząć grać bo jak nie to...
Info o podpisaniu np. Kiełbowicza albo Szali (na miejsce Alvareza) i Grzelaka do ataku od nast. sezonu byłoby zabawniejszym newsem...

TSWalos 01.04.2010 12:33

heh nabrałem się;)

AOT 01.04.2010 12:37

Tylko ja mam wrażenie, że ten prima aprilisowy żarcik dotyczący Hristova jest na żenująco niskim poziomie?

mercury 01.04.2010 12:43

Nie wiem czemu ale w 100% uwierzyłem.. dopiero wchodząc na forum i patrząc na Wasze posty sobie uświadomiłem, że dziś prima aprilis ;p

Oxydrene 01.04.2010 12:44

Bardziej smieszne od tego artykulu, który jest udany sa te rozkminy w komentarzach pod nim :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl