Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tofik 09.04.2015 16:21

Nic mu nie udowodniono ? Na jakiej podstawie ukarał go PZPN w takim razie ?

brylant17 09.04.2015 16:56

Cytat:

Informuję, że w dniu dzisiejszym dobrowolnie bez przyznawania się do winy, poddałem się odpowiedzialności dyscyplinarnej przed właściwymi organami dyscyplinarnymi PZPN. Powodem takiej mojej decyzji była grożąca w przypadku sporu sankcja bezwzględnej dyskwalifikacji oraz potrzeba szybkiego zakończenia postępowania dyscyplinarnego przed PZPN i skupienia się na wykonywanej przeze mnie pracy. Jednocześnie ponownie informuję, że jestem niewinny i będę to udowadniał przed Sądem Rejonowym w Bełchatowie w toczącym się postępowaniu karnym" - czytamy.

Sam się gubię komu mam wierzyć czy Łukaszowi,że jest nie winny czy temu że jest winny i to zataja

wściekłe pięści węża 09.04.2015 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1396994)
Nic mu nie udowodniono ? Na jakiej podstawie ukarał go PZPN w takim razie ?

PZPN ma swój "sąd" i nie karze go karnie, tylko w ramach regulaminu związku.

Karherop 09.04.2015 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1396998)
Sam się gubię komu mam wierzyć czy Łukaszowi,że jest nie winny czy temu że jest winny i to zataja

Wystarczy przejść się do więzienia i zapytać skazanych, wszyscy tam siedzą za niewinność.

Gdyby to było 5 lat temu, Garguły by już w Wiśle nie było. Problem w tym, że w pogrążonej długach Wiśle, za bardzo wyboru nie mamy.

Najbardziej prawdopodobny jest fakt, że brał udział w 30 ustawionych spotkaniach (o które jest oskarżony), wiedział o ich sprzedaży, a nie wziął za nie ani złotówki. Nie mówił o tym, aby nie podpaść starszym. Jednak czy to go rozgrzesza z winy? Nie. Czy w jego ocenie czuje się niewinny? zapewne tak, inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć

oskarżenie o ustawienie 30 spotkań nie pada z powietrza

KOMINEK 09.04.2015 19:31

Sprawa jest prosta będzie grać do 5 maja. Jak sąd uzna że jest niewinny będzie grać dalej jak winny to wypada i tyle.

maaarcin 09.04.2015 19:33

Myślisz, że wyrok będzie 5 maja? :) Przecież ten proces jeszcze się nie zaczął. Skończy się już jak Garguła zakończy karierę.

KOMINEK 10.04.2015 07:37

Czyli 5 maja :-) ??

maaarcin 10.04.2015 07:42

Tak, 2018 roku

Reserve 10.04.2015 09:12

Panowie, powiedzcie mi czy ja to dobrze rozumiem: Garguła dostał karę od PZPN'u, ale dopóki nie udowodnią mu winy przed sądem to tak jakby ona nie działa w praktyce?

tofik 10.04.2015 09:38

Dostał karę 2 lat dyskwalifikacji w zawieszeniu. Czyli grać może, ale w ciągu dwóch lat nie może sprzedawać meczów :)

Viper 10.04.2015 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1396986)
Garguła dostał dwa lata dyskwalifikacji w zawieszeniu oraz 80 tys zł pożegnać bez żalu w czerwcu

Nie dostał, tylko zgodził poddać się karze bez przyznawania do winy. Z tym, że to kara od PZPN, osobno toczy się postępowanie przed sądem, i ten wyrok będzie decydujący.

Coglin 10.04.2015 10:16

Jeśli sąd załóżmy uzna, że jest niewinny ( ;) ), to co wtedy z karą od PZPNu?

Poza tym, powinien od nas wylecieć, jak tylko się sprawa zaczęła.

silver03 10.04.2015 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1397063)
Jeśli sąd załóżmy uzna, że jest niewinny ( ;) ), to co wtedy z karą od PZPNu?

Odp:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1397016)
Sprawa jest prosta będzie grać do 5 maja. Jak sąd uzna że jest niewinny będzie grać dalej jak winny to wypada i tyle.

10 znaków

radek2323 10.04.2015 11:28

Wie ktoś co to za Francuski pomocnik dołączył do drużyny rezerw?

63.5 Kg 10.04.2015 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1397068)
Wie ktoś co to za Francuski pomocnik dołączył do drużyny rezerw?

Gosc trenowal już jakiś czas z rezerwami,jest studentem studiującym w Polsce...

KrzychooR 10.04.2015 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1397069)
Gosc trenowal już jakiś czas z rezerwami,jest studentem studiującym w Polsce...

To prawie ktoś jak Sorin? :D

tofik 10.04.2015 16:12

erazmus > scouting

w0lno. 12.04.2015 16:40

https://pbs.twimg.com/media/CCY_MVlWAAMPsMR.png
Co ten bambo ma w głowie...

s1mone 12.04.2015 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1397058)
Dostał karę 2 lat dyskwalifikacji w zawieszeniu. Czyli grać może, ale w ciągu dwóch lat nie może sprzedawać meczów :)

O ....a stary, rozjebałeś mi system :D:D

Nie no, fakty są takie, że nasi poprzedni 'kryminalni' szybko lecieli, ale oni też się po prostu od razu przyznali do winy, wiec sprawa była prosta. Istnieje zapis w kontrakcie, można było łatwo podziękować. Z Gargułą to trochę bardziej skomplikowana sytuacja.

cfa 13.04.2015 13:16

Jest bardziej skomplikowana bo mamy wąską kadrę i małe szansę na znalezienie kogokolwiek w miejsce Łukasza.

zelek 13.04.2015 16:21

Wie ktoś co w ogóle się dzieję z Bangourą?

Karherop 13.04.2015 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zelek (Post 1397358)
Wie ktoś co w ogóle się dzieję z Bangourą?

wyjechał na Cypr załatwiać formalności wizowe, w Polsce już nie mógł przebywać z przyczyn formalnych

Ogryzek 13.04.2015 21:00

Czy Garguła w tym i następnym sezonie będzie Nas "cieszył" swoją grą? Miałem nadzieję że podzieli los Łobodzińskiego.

zelek 13.04.2015 22:50

Czyli jakieś kroki ku podpisania z nim kontraktu są podejmowane? :)
A co do Garguły. Trochę nie rozumiem na jakiej podstawie miałby zostać ten kontrakt rozwiązany? Brak wyroku i przyznania się do winy.
Rozwiążemy kontrakt, a później w przypadku oczyszczenia z zarzutów będzie trzeba wypłacać odszkodowanie.

Z resztą pewnie nie bez znaczenia pozostaję fakt niezbyt szerokiej kadry, w szczególności na pozycji ŚP.

gypsy 14.04.2015 09:07

Niekoniecznie Bangoura już ma podpisywać kontrakt, pewnie chcą go najpierw na sto procent wyleczyć i dlatego musi mieć wizę. I bardzo dobrze, bo nie mamy teraz możliwości brać kota w worku.

Jeśli chodzi o Gargułę i w ogóle sprawę korupcji w sporcie, to dziwi mnie takie podejście - słaby jest, to go wywalić/mamy dużo pomocników, wy*ebać go. Tu nie chodzi o umiejętności, ale o kwestie moralne. Gdyby przykładowo Stilić był umoczony, to ciągle chcielibyście, żeby został w klubie? IMO trzeba być konsekwentnym w tej sprawie - nieważne, jak dobry/przydatny jesteś, ustawiałeś mecze = żegnamy.

A jak czytam niektóre wypowiedzi, to mam wrażenie, że tu chłodna kalkulacja.

Karherop 14.04.2015 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zelek (Post 1397384)
Czyli jakieś kroki ku podpisania z nim kontraktu są podejmowane? :)

Garguła miał w kontrakcie zagwarantowane przedłużenie o rok jeśli rozegra określoną liczbę minut/spotkań w tym sezonie, bodajże chodziło o 70% (tej liczby nie jestem pewien)

nie wiem jak to się ma do jego kwestii korupcyjnych, ale jestem na 100% pewien o tym zapisie

mistico 14.04.2015 23:07

wracając do Bangury - gość nie grał przez pół roku, teraz kolejne pół się będzie rehabilitował. Wg mnie musiałby mieć umiejętności ponadprzeciętne, żeby na niego postawić po takim rozbracie z piłką. Bo nie chce mi się wierzyć, że poświęcamy tyle czasu i pieniędzy na zawodnika, który ma być tylko uzupełnieniem składu. DRUGA SPRAWA, WAŻNIEJSZA - o przydatności Bangury zadecydował Smuda - a może Moskal nie widzi go w składzie? To jest naprawdę ciekawa sytuacja, bo wydajemy kasę na leczenie gościa, który:
- ostatni mecz zagrał w listopadzie 2014
- został wybrany przez poprzedniego trenera
to musi być drugi Stilic

brylant17 15.04.2015 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1397430)
wracając do Bangury - gość nie grał przez pół roku, teraz kolejne pół się będzie rehabilitował. Wg mnie musiałby mieć umiejętności ponadprzeciętne, żeby na niego postawić po takim rozbracie z piłką. Bo nie chce mi się wierzyć, że poświęcamy tyle czasu i pieniędzy na zawodnika, który ma być tylko uzupełnieniem składu. DRUGA SPRAWA, WAŻNIEJSZA - o przydatności Bangury zadecydował Smuda - a może Moskal nie widzi go w składzie? To jest naprawdę ciekawa sytuacja, bo wydajemy kasę na leczenie gościa, który:
- ostatni mecz zagrał w listopadzie 2014
- został wybrany przez poprzedniego trenera
to musi być drugi Stilic

Smuda mówił,że się zarządowi spodobał i chyba też jemu

gypsy 15.04.2015 10:34

Ja tak samo spodziewam się po tym Bangurze dużo, bo inaczej nie ma sensu go leczyć. Już lepiej wziąć kogoś utalentowanego i przede wszystkim zdrowego z niższych lig. Zobaczymy, jak się jego losy potoczą.

szprotson 15.04.2015 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1397433)
Smuda mówił,że się zarządowi spodobał i chyba też jemu

Bangura wpadł w oko Cupiałowi a nie Smudzie.

PiVoSH92 15.04.2015 14:16

http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...e17d9e20cb958d
Wywiad z Donaldem - jedzie po Smudzie.

mitmichael 15.04.2015 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1397447)
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...e17d9e20cb958d
Wywiad z Donaldem - jedzie po Smudzie.

Skoro jedzie to ma powody. Z Sarkim pewnie było to samo a moze i wiecej jest takich pilkarzy.

PiVoSH92 15.04.2015 14:47

Nie mówię, że to źle - sam Smudy nie lubiłem i teraz wychodzi, dlaczego warto było.

Patryk_185 15.04.2015 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1397448)
Skoro jedzie to ma powody. Z Sarkim pewnie było to samo a moze i wiecej jest takich pilkarzy.

Spójrz na Sarkiego z meczu w Warszawie. Już wtedy było widać że ma luz i naprawdę fajny mecz zagrał. Szkoda tej kontuzji niech wraca jak najszybciej choć nie raz już bym zawału przez niego dostał :D

jaro1985r 15.04.2015 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1397457)
Spójrz na Sarkiego z meczu w Warszawie. Już wtedy było widać że ma luz i naprawdę fajny mecz zagrał. Szkoda tej kontuzji niech wraca jak najszybciej choć nie raz już bym zawału przez niego dostał :D

Nasi kopacze wcześniej grali pod zwolnienie Smudy.

Karherop 15.04.2015 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1397465)

w szczególności Jankowski, Boguski, widać że czekali aż przyjdzie Moskal i wstawi ich do składu

podobnie Garguła, na wiosnę grał że ho ho
Brożek jak nic nie grał, tak dalej nic nie gra
Sadlok to samo
Głowacki, Burliga, Uryga, - ich forma jest w zasadzie cały czas taka sama
Buchalik puszczał same szmaty!
Murazynki na wiosnę i tak praktycznie nie grały
Jović całą wiosnę grał przeciw Smudzie!
Dudka teraz zaczął kipić ambicją i zmotywowaniem

i w sumie wychodzi na to że to Stillić grał na zwolnienie Smudy! ten Stillić który by pewnie za Smudą skoczył w ogień.

Piłkarze po porażkach są opluwani przez kibiców, jechani w mediach, nie wiem czy zmiana trenera jest warta takiego wyszydzenia. W to że Smuda tworzył ciśnienie na treningach, palił mu się grunt pod nogami, dobierał złą (albo brak całkowity) taktykę to już prędzej uwierzę.

brylant17 16.04.2015 05:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1397478)
w szczególności Jankowski, Boguski, widać że czekali aż przyjdzie Moskal i wstawi ich do składu

podobnie Garguła, na wiosnę grał że ho ho
Brożek jak nic nie grał, tak dalej nic nie gra
Sadlok to samo
Głowacki, Burliga, Uryga, - ich forma jest w zasadzie cały czas taka sama
Buchalik puszczał same szmaty!
Murazynki na wiosnę i tak praktycznie nie grały
Jović całą wiosnę grał przeciw Smudzie!
Dudka teraz zaczął kipić ambicją i zmotywowaniem

i w sumie wychodzi na to że to Stillić grał na zwolnienie Smudy! ten Stillić który by pewnie za Smudą skoczył w ogień.

Piłkarze po porażkach są opluwani przez kibiców, jechani w mediach, nie wiem czy zmiana trenera jest warta takiego wyszydzenia. W to że Smuda tworzył ciśnienie na treningach, palił mu się grunt pod nogami, dobierał złą (albo brak całkowity) taktykę to już prędzej uwierzę.

A może trzeba wymienić piłkarzy, a nie trenera non stop.Już raz gwiazdki poleciały na skargę do Cupiała bo ciężko trenują ku...a piłkarze pajacyki To w Anglii by umarli po 15 kolejce albo wcześniej

Galonek 16.04.2015 06:56

Co do słów Guerriera, to abstrahując od tego, czy wypowiadanie się o byłym trenerze w taki sposób jest na miejscu, to rozumiem go w pełni. Któremu z was dobrze by się grało, gdyby ciągle słyszał, że przez jego grę trener trafi do Kobierzyna albo że jest z kosmosu. Szkoda, że Smuda tak podszedł do tematu naszych "czarnych pereł", bo wyniki jego całkiem przyzwoitej pracy mogłyby być lepsze. A tak sam "odstrzelił" sobie dwóch piłkarzy i chyba ostatecznie także siebie. Osobiście mam wrażenie, że Franz tak postępował nie tylko w stosunku do Sarkiego i Guerriera. Może dlatego zespół poczuł wyraźną ulgę po jego odejściu. Przecież piłkarze to nie debile (przynajmniej nie wszyscy) i doskonale wiedzą, że to co spotkało DG i ES, w każdej chwili może dotknąć któregoś z nich.

mitmichael 16.04.2015 07:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1397465)

To głupio zrobili bo cierpiał na tym klub i kibice. Jak im juz Smuda nie pasował to mogli pojsc do nie wiem Cupiała/Gaszynskiego i powiedziec co im lezy na sercu.

Gwiaździsty 16.04.2015 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1397487)
To głupio zrobili bo cierpiał na tym klub i kibice. Jak im juz Smuda nie pasował to mogli pojsc do nie wiem Cupiała/Gaszynskiego i powiedziec co im lezy na sercu.

he, he, he o k.... dobre :-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl