![]() |
Nic mu nie udowodniono ? Na jakiej podstawie ukarał go PZPN w takim razie ?
|
Cytat:
Sam się gubię komu mam wierzyć czy Łukaszowi,że jest nie winny czy temu że jest winny i to zataja |
Cytat:
|
Cytat:
Wystarczy przejść się do więzienia i zapytać skazanych, wszyscy tam siedzą za niewinność. Gdyby to było 5 lat temu, Garguły by już w Wiśle nie było. Problem w tym, że w pogrążonej długach Wiśle, za bardzo wyboru nie mamy. Najbardziej prawdopodobny jest fakt, że brał udział w 30 ustawionych spotkaniach (o które jest oskarżony), wiedział o ich sprzedaży, a nie wziął za nie ani złotówki. Nie mówił o tym, aby nie podpaść starszym. Jednak czy to go rozgrzesza z winy? Nie. Czy w jego ocenie czuje się niewinny? zapewne tak, inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć oskarżenie o ustawienie 30 spotkań nie pada z powietrza |
Sprawa jest prosta będzie grać do 5 maja. Jak sąd uzna że jest niewinny będzie grać dalej jak winny to wypada i tyle.
|
Myślisz, że wyrok będzie 5 maja? :) Przecież ten proces jeszcze się nie zaczął. Skończy się już jak Garguła zakończy karierę.
|
Czyli 5 maja :-) ??
|
Tak, 2018 roku
|
Panowie, powiedzcie mi czy ja to dobrze rozumiem: Garguła dostał karę od PZPN'u, ale dopóki nie udowodnią mu winy przed sądem to tak jakby ona nie działa w praktyce?
|
Dostał karę 2 lat dyskwalifikacji w zawieszeniu. Czyli grać może, ale w ciągu dwóch lat nie może sprzedawać meczów :)
|
Cytat:
|
Jeśli sąd załóżmy uzna, że jest niewinny ( ;) ), to co wtedy z karą od PZPNu?
Poza tym, powinien od nas wylecieć, jak tylko się sprawa zaczęła. |
Cytat:
Cytat:
10 znaków |
Wie ktoś co to za Francuski pomocnik dołączył do drużyny rezerw?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
erazmus > scouting
|
https://pbs.twimg.com/media/CCY_MVlWAAMPsMR.png
Co ten bambo ma w głowie... |
Cytat:
Nie no, fakty są takie, że nasi poprzedni 'kryminalni' szybko lecieli, ale oni też się po prostu od razu przyznali do winy, wiec sprawa była prosta. Istnieje zapis w kontrakcie, można było łatwo podziękować. Z Gargułą to trochę bardziej skomplikowana sytuacja. |
Jest bardziej skomplikowana bo mamy wąską kadrę i małe szansę na znalezienie kogokolwiek w miejsce Łukasza.
|
Wie ktoś co w ogóle się dzieję z Bangourą?
|
Cytat:
|
Czy Garguła w tym i następnym sezonie będzie Nas "cieszył" swoją grą? Miałem nadzieję że podzieli los Łobodzińskiego.
|
Czyli jakieś kroki ku podpisania z nim kontraktu są podejmowane? :)
A co do Garguły. Trochę nie rozumiem na jakiej podstawie miałby zostać ten kontrakt rozwiązany? Brak wyroku i przyznania się do winy. Rozwiążemy kontrakt, a później w przypadku oczyszczenia z zarzutów będzie trzeba wypłacać odszkodowanie. Z resztą pewnie nie bez znaczenia pozostaję fakt niezbyt szerokiej kadry, w szczególności na pozycji ŚP. |
Niekoniecznie Bangoura już ma podpisywać kontrakt, pewnie chcą go najpierw na sto procent wyleczyć i dlatego musi mieć wizę. I bardzo dobrze, bo nie mamy teraz możliwości brać kota w worku.
Jeśli chodzi o Gargułę i w ogóle sprawę korupcji w sporcie, to dziwi mnie takie podejście - słaby jest, to go wywalić/mamy dużo pomocników, wy*ebać go. Tu nie chodzi o umiejętności, ale o kwestie moralne. Gdyby przykładowo Stilić był umoczony, to ciągle chcielibyście, żeby został w klubie? IMO trzeba być konsekwentnym w tej sprawie - nieważne, jak dobry/przydatny jesteś, ustawiałeś mecze = żegnamy. A jak czytam niektóre wypowiedzi, to mam wrażenie, że tu chłodna kalkulacja. |
Cytat:
nie wiem jak to się ma do jego kwestii korupcyjnych, ale jestem na 100% pewien o tym zapisie |
wracając do Bangury - gość nie grał przez pół roku, teraz kolejne pół się będzie rehabilitował. Wg mnie musiałby mieć umiejętności ponadprzeciętne, żeby na niego postawić po takim rozbracie z piłką. Bo nie chce mi się wierzyć, że poświęcamy tyle czasu i pieniędzy na zawodnika, który ma być tylko uzupełnieniem składu. DRUGA SPRAWA, WAŻNIEJSZA - o przydatności Bangury zadecydował Smuda - a może Moskal nie widzi go w składzie? To jest naprawdę ciekawa sytuacja, bo wydajemy kasę na leczenie gościa, który:
- ostatni mecz zagrał w listopadzie 2014 - został wybrany przez poprzedniego trenera to musi być drugi Stilic |
Cytat:
|
Ja tak samo spodziewam się po tym Bangurze dużo, bo inaczej nie ma sensu go leczyć. Już lepiej wziąć kogoś utalentowanego i przede wszystkim zdrowego z niższych lig. Zobaczymy, jak się jego losy potoczą.
|
Cytat:
|
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...e17d9e20cb958d
Wywiad z Donaldem - jedzie po Smudzie. |
Cytat:
|
Nie mówię, że to źle - sam Smudy nie lubiłem i teraz wychodzi, dlaczego warto było.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
podobnie Garguła, na wiosnę grał że ho ho Brożek jak nic nie grał, tak dalej nic nie gra Sadlok to samo Głowacki, Burliga, Uryga, - ich forma jest w zasadzie cały czas taka sama Buchalik puszczał same szmaty! Murazynki na wiosnę i tak praktycznie nie grały Jović całą wiosnę grał przeciw Smudzie! Dudka teraz zaczął kipić ambicją i zmotywowaniem i w sumie wychodzi na to że to Stillić grał na zwolnienie Smudy! ten Stillić który by pewnie za Smudą skoczył w ogień. Piłkarze po porażkach są opluwani przez kibiców, jechani w mediach, nie wiem czy zmiana trenera jest warta takiego wyszydzenia. W to że Smuda tworzył ciśnienie na treningach, palił mu się grunt pod nogami, dobierał złą (albo brak całkowity) taktykę to już prędzej uwierzę. |
Cytat:
A może trzeba wymienić piłkarzy, a nie trenera non stop.Już raz gwiazdki poleciały na skargę do Cupiała bo ciężko trenują ku...a piłkarze pajacyki To w Anglii by umarli po 15 kolejce albo wcześniej |
Co do słów Guerriera, to abstrahując od tego, czy wypowiadanie się o byłym trenerze w taki sposób jest na miejscu, to rozumiem go w pełni. Któremu z was dobrze by się grało, gdyby ciągle słyszał, że przez jego grę trener trafi do Kobierzyna albo że jest z kosmosu. Szkoda, że Smuda tak podszedł do tematu naszych "czarnych pereł", bo wyniki jego całkiem przyzwoitej pracy mogłyby być lepsze. A tak sam "odstrzelił" sobie dwóch piłkarzy i chyba ostatecznie także siebie. Osobiście mam wrażenie, że Franz tak postępował nie tylko w stosunku do Sarkiego i Guerriera. Może dlatego zespół poczuł wyraźną ulgę po jego odejściu. Przecież piłkarze to nie debile (przynajmniej nie wszyscy) i doskonale wiedzą, że to co spotkało DG i ES, w każdej chwili może dotknąć któregoś z nich.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl