Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marcin_fan 23.03.2010 18:25

"widze" juz Kose w Wiśle.... mozecie mnie zbesztac za ten post ale myśle że działacze a przede wszystkim prezes Cupiał zmądrzeli i zakontraktują Kose ;]

Kluvi 23.03.2010 18:33

jeżeli Kapka wrócił do Wisły to np powrót Mielcara na dyr sportowego jest nierealny..
nie wiem po co ściągniętno znów osobę która może jeszcze bardziej pogorszyć nasza sytuację..

BoBaSbK 23.03.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 874992)

Kapka - to jest porażka ... może za niedługo pojawi się jeszcze Praski .

gigant 23.03.2010 18:41

Jeśli bedzie tylko skautem bez jakiegokolwiek prawa głosu i bez możliwości wpływania na cokolwiek, to **** mu w oko, niech bedzie.

Z.Kapka zawstydził Titanica, naprawdę jest niezatapialny.

tofik 23.03.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 875009)
Jeśli bedzie tylko skautem bez jakiegokolwiek prawa głosu i bez możliwości wpływania na cokolwiek, to **** mu w oko, niech bedzie.

Z.Kapka zawstydził Titanica, naprawdę jest niezatapialny.

Zawsze potrafił od Cupiała wyciągnąć jakiś hajs. No i sprowadził nam Żurawia :lol:
Z drugiej strony co ma wspólnego Kapka skaut z powrotem Kosowskiego ? A co to jego trzeba dopiero wypatrzeć, bo nikt go nie zna :)

gigant 23.03.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 875013)
Zawsze potrafił od Cupiała wyciągnąć jakiś hajs. No i sprowadził nam Żurawia :lol:

Kałuznego wyrwał Legii prawie z gabinetu prezesa, paru innych też, ale ta jego jebana współpraca z SB dyswalifikuje go jako człowieka.
Ktoś wspomniał o Praskim, nieprzewidywalny zrobił się Cupiał ostatnio więc wszystko mozliwe.

kristos 23.03.2010 18:54

Może i Kapka to nie zbyt przyjemny typ,ale jednego nie da się o nim powiedzieć a mianowicie ,że nie zna się na piłce.

emjot 23.03.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 875016)
Kałuznego wyrwał Legii prawie z gabinetu prezesa, paru innych też, ale ta jego jebana współpraca z SB dyswalifikuje go jako człowieka.
Ktoś wspomniał o Praskim, nieprzewidywalny zrobił się Cupiał ostatnio więc wszystko mozliwe.

no to jeszcze do spółki Mandziara z Koniecznym
i Basałaj (jaki bądź)

tylko Olo nie wróci...
nie te lata

a i zapis chyba nadal został :lol: :lol:

Donson 23.03.2010 19:31

Panowie,
nie .......cie proszę, że "Kapa" ma jakieś zasługi jako menedżer...
Prawda jest taka, że jak "piastował" stołki za czasów TF to wokół Wisły był las menedżerów w stylu Kołakowski, Mandziara i takie tam. Większość decyzji było podejmowanych nie przez samego "Kapę", tylko sami piłkarze mieli parcie na Wisłę, bo zarobiki przewyższały kilkakrotnie ligę.
Fakt - miał wiele do powiedzenia ale raczej w stylu kto może wchodzić a kto nie na Lożę.

Już naprawdę większe zasługi w sprowadzeniu Żurawskiego miał sam Głowacki niż Kapka.
Kapka, generalnie to wg mnie taki kret, który tylko drąży pod kimś i tyle.
Laliśmy na forum na niego pomyje i dobrze robiliśmy bo zasługiwał na to.

Prawda jest taka, że dobrych piłkarzy to Smuda sprowadzał do Wisły a nie Kapka. Nie chcę już przypominać, że Franz dostawał białej gorączki jak mu się Kapa wpierdalał między wódkę a zakąskę.
Za Heńka to tak naprawdę Kapka, też niewiele robił, bo nie wiele więcej do roboty było, poza pilnowaniem drenażu na boisku, bo Heniek skupił wokół siebie całą władzę (z różnym skutkiem).

Ja nie spodziewam sięnic dobrego po tym TW.

Pozdrawiam

tofik 23.03.2010 19:32

Cupiał pieprzy konwenanse zatrudnia tych, których chce i kto mu zabroni ? Inna sprawa jak to zostanie odebrane ;/
Pewnie wkurzony sytuacją, że Wisła może stracić prym w lidze wyda teraz kilka baniek na transfery i znowu ruszymy na podbój LM :)
A jak się nie uda to pourywa wszystkim głowy i na kilka lat znowu będziemy rozpieszczeni i biedni.

spartan 23.03.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 875020)
Może i Kapka to nie zbyt przyjemny typ,ale jednego nie da się o nim powiedzieć a mianowicie ,że nie zna się na piłce.

Na donoszeniu też się zna. Na przekrętach również. Handel meczami i podpierdzielanie kolegów ma opanowane do perfekcji. Może powinien zostać ministrem sprawiedliwości albo obserwatorem z ramienia jakiejś fundacji Fair Play? Nikt by go nie ojebał.
Frankowski też się zna na strzelaniu goli. I kogo to obchodziło?

AYALA 23.03.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 875016)
Kałuznego wyrwał Legii prawie z gabinetu prezesa, paru innych też, .

tylko że to były czasy kiedy Cupiał pompował w Wisłe ogromne pieniądze, teraz Kapka będzie szukał ale graczy za darmo i mało prawdopodobne by za free znalazł zawodnika zbliżonego poziomem do Kałużnego, prędzej sie trafi taki Hristov czy Beto (mam na myśli zawodników ofensywnych).O obrońcach nie pisze bo dobrego defensora za darmo nie problem znaleźc

Johnny B 23.03.2010 23:47

powołujac sie na interie http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1455828
wynika z tego, że wylatuja Klejdinst i Csaplar a na ich miejsce wskakuje Kapka.
Czy mieli oni jakies efekty pracy? ten serb to był ich pomysł czy moze Poljak? a moze Issa Ba?
bo nie wydaje mi sie żeby tak było...
Wiec gorzej w sumie byc nie moze ;)

wislak68 24.03.2010 03:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 875020)

Co prawda to prawda. Zna się się na piłce. Mniej więcej w tym samym stopniu co niejaki Fryzjer.

Kończy się era Józek&Edek Ltd., zaczyna się era skauta .... piwnego. Jestem ciekaw czy ktoś z was przyjmie zakład że koniec tej ery będzie inny niż ten wyznaczony doświadczeniami wcześniejszych rozstań pana Kapki i Wisły? Normalnie reinkarnacja.

Ciekawe co na to wszystko Jarosz? Czyżby należało się spodziewać kolejnych dymisji?

Romek92 24.03.2010 08:47

Moim zdaniem Wisla powinna sie skupic na kupieniu dobrego bramkarza bo z Pawelkiem tomy zadnych szans na awans do LM lub LE nie mamy. Warto by sie postarac o tego Bialkowskiego.

papiwislak 24.03.2010 09:06

to ten kaleka pawelek wczoraj pokazal fucka kibicom ....dozywotni ban dla tego parabramkarza... http://www.weszlo.com/news/4713

tomaso 24.03.2010 10:02

Pawelek jest bramkarzem slabym i tyle moze bronic raz lepiej przy odrobinie szczescia raz gorzej ale powyżej jakiegoś przyzwoitego poziomu nie przeskoczy a jak jeszcze nie ma przed sobą Marcelo z Głowackim to ma pełne portki mnie tylko zastanawia dlaczego kolejny trener nie próbuje Kurty przecież ten puchar smietnika to gowno wart a chlopak jak ma talent powinien sie ogrywac

Cwiara11 24.03.2010 10:43

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Mam nadzieje że tamat Kosy wypali ;]

Maciuś 24.03.2010 10:49

I co, Kosa nas zbawi? Sprawi ze Pawelek bedzie gral jak Casillas? Ze Diaz przestanie sie potykac o wlasne nogi? Ze Lobodzinski nauczy sie drugiego zwodu? Ze Brozek zacznie wykorzystywac 100% sytuacje?
Wedlug mnie w klubie jest dramatyczna sytuacja. Sciagani sa ludzie ze snu Cupiala ("kiedys to bylo fajnie, puchary, kasa, wyniki"). Nie ma zadnego pomyslu na rozwoj, wedlug mnie pikujemy ostro do dolu.

Crusi 24.03.2010 10:57

Co zrobi Kosa? Poza tym ze bedzie ciagnal nasza gre, to pewnie bedzie to samo co jak wrocil jeszcze za Skorzy, inni przy nim zaczna grac na 120% mozliwosci. Nie oszukujmy sie, nie mamy zadnego skrzydlowego z prawdziwego zdarzenia, ani nikogo kto by wzial kolegow za jaja i powrot Kosy bylby dla nas zbawieniem. Mowcie co chcecie ale takiego rogala jak Kosa nie potrafi wrzucic zaden skrzydlowy w naszej lidze, a jak one potrafia byc grozne to kazdy pamieta (chozby po golach Zienczuka).

Cwiara11 24.03.2010 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 875710)
Ze Lobodzinski nauczy sie drugiego zwodu?

Akurat Tak :) Bo tu go zastąpi ...

Romek92 24.03.2010 14:16

o Kosowskiego mozna sie postarac, ale sprawa bramkarza to jest podstawa.

Markus 24.03.2010 14:32

Nawet wiekowy Kosowski nadal pod wieloma względami byłby prawdziwym zbawieniem dla Wisły. Jego zawsze najbardziej brakowało, czas dobrej gry zawsze kończył się wraz z jego odejściem. Zespół obecnie nie ma prawdziwego lidera, nikogo, kto mógłby go poderwać w trudnych chwilach - nie ma jego nieobliczalnego, pazernego i bezczelnego charakteru, gotowego postawić się każdemu w obojętnie jakich okolicznościach i wydrzeć swoje za wszelką cenę, bez najmniejszych zahamowań i skrupułów.

Natomiast powrót "niezatapialnego" Zdzisia Kapki to jest jakaś farsa. Cupiał widać lubi otaczać się ludźmi zdolnymi wyłącznie do marnotrawienia jego pieniędzy i zakorzenionymi mentalnie w czasach PRL-u. Jeśli tacy działacze mają budować lepszą przyszłość, to komuś gratuluję poczucia humoru.

WiślakMyślenice 24.03.2010 14:50

Cytat:

Pozyskanie Kamila Kosowskiego byłoby jednym z elementów wzmacniania drużyny w letnim okienku transferowym. W rozmowach przed podpisaniem umowy z Henrykiem Kasperczakiem, właściciel Wisły, Bogusław Cupiał, zapewnił bowiem szkoleniowca, że w lecie znajdą się pokaźne środki na pozyskanie piłkarzy, którzy mają zdecydowanie podnieść jakość zespołu. Bogusław Cupiał w ten sposób chce zwiększyć szanse na awans zespołu do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Żeby jednak transfery były, Henryk Kasperczak ze swoimi zawodnikami musi spełnić podstawowy warunek - wywalczyć w maju mistrzostwo Polski. Wtedy otrzyma zadanie przebudowy drużyny, która swoją grą ma nawiązać do pierwszego okresu pracy tego trenera pod Wawelem. Jak widać w obecnym sezonie gra toczyć się będzie nie tylko o mistrzowski tytuł sam w sobie, ale również o nieco dalszą przyszłość klubu z ul. Reymonta.
Z Gazety Krakowskiej. Ja bym się postarał ściągnąc Kose (skoro pokaźna kwota to może jednak lepiej na kontrakt dla niego), Sobiecha, Micanskiego, Sadlok. Jeżeli jednak znajdą lepszych i ich zakontraktują to będzie niebo.

Wojtas 24.03.2010 23:26

Pomysl z Kosa wypali ale pewnie jak zdobedziemy MP.wtedy Cupial napewno otworzy sakiewke bo tak sie z Henkiem umowili,ciekawi mnie jak beda wygladaly dalsze wzmocnienia bo jesli Kapka ma byc scoutem to ma do maja czas na znalezienie zawodnikow ale pewnie nie znajdzie.

i wyjdzie na to ze w maju np wroci Kosa a my zostniemy z Jirskaikem i Christovem na el LM,bo super "scout" znalazl tyle co kot napłakał....

tofik 24.03.2010 23:46

A na Kose to musiałby Cupiał aż sakiewkę rozwiązywać ? :) Co to za wydatek. Chyba, że osobiście będzie mu kontrakt finansował.

AYALA 25.03.2010 07:54

Manuel Junco i Kapka będą skautami Wisły

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Eks...131,1,727.html

DrunkenBear 25.03.2010 10:45

Sakiewkę, to trzeba otworzyć na pozyskanie bramkarza. Bo tak dalej być nie może, że w Wiśle jest tylko jeden. Ale po ostatnich poszukiwaniach mam wątpliwości co do wzmocnienia na tej pozycji. Chyba, że zakontraktujemy dobrego, młodego bramkarza z piłki ręcznej i w rok zrobimy z niego dobrej klasy bramkarza piłkarskiego :D Ale do tego nie mamy sztabu szkoleniowego.

emjot 25.03.2010 14:11

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...e-dla-marcelo/

no to się zaczyna rumakowanie Kaspra i naszych skautów.
rany boskie...

AYALA 25.03.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 876206)

rany boskie...

Banaś to kolejny rekonwalescent,już lepiej poszukac kogoś mniej kontuzjogennego

pan Dudi 25.03.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 876206)

rany boskie...

Już zaczynacie się podniecać, albo ****ować, bo jakiś dziennikarzyna coś napisał o transferach? Jesteś chłopie dorosły, czy masz 10 lat, ewentualnie dopiero wybudziłeś się ze śpiączki? Dopiero co się skończyło jedno okienko i miałem nadzieję, że dzięki temu poziom pokemoństwa tutaj nieco opadnie. Jak widać, dziennikarze sportowi dla niektórych forumowiczów, to ciągle wiarygodne źródło informacji.

westersyl 25.03.2010 14:30

Szczerze to nie rajcują mnie te doniesienia o powrocie Kosy a nawet smucą, świadczy to tylko o bezradności klubu który nie potrafił znaleźć dla niego następcy od czasu jego odejścia.
Kosa jest już coraz starszy na ile teraz będzie miał sił ? na 30 minut ?

Banaś= no comment, jeśli ktoś z tej ligi się wyróżnia to jest to Glik i Sadlok.

Kapka z Heniem rozsadzą ten klub szybciej niż przypuszczałem.

Crusi 25.03.2010 14:48

To i tak 3 razy wiecej niz 10 minut jakie wystarczy zeby pewien nasz gracz byl "zajeb..." :P

<Crasch> 25.03.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 876213)
Szczerze to nie rajcują mnie te doniesienia o powrocie Kosy a nawet smucą, świadczy to tylko o bezradności klubu który nie potrafił znaleźć dla niego następcy od czasu jego odejścia.
Kosa jest już coraz starszy na ile teraz będzie miał sił ? na 30 minut ?

Banaś= no comment, jeśli ktoś z tej ligi się wyróżnia to jest to Glik i Sadlok.

Kapka z Heniem rozsadzą ten klub szybciej niż przypuszczałem.

32-3 letni zawodnik to nie jest jeszcze dziadek, zrozumcie to wreszcie.
Sol Campbell w Arsenalu ma 35 lat a ostatnio strzelil gola w lidze mistrzów, jakos wiek nie przeszkadza mu w wykonywaniu zawodu na najwyższym szczeblu, Kosowski jest taką gwiazdą na naszą miarę jaką dla Anglii jest Campbell, i na pewno jakość gry zespołu sie poprawi przez przynajmniej dwa sezony.

Bronex 25.03.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 876332)
32-3 letni zawodnik to nie jest jeszcze dziadek, zrozumcie to wreszcie.
Sol Campbell w Arsenalu ma 35 lat a ostatnio strzelil gola w lidze mistrzów, jakos wiek nie przeszkadza mu w wykonywaniu zawodu na najwyższym szczeblu, Kosowski jest taką gwiazdą na naszą miarę jaką dla Anglii jest Campbell, i na pewno jakość gry zespołu sie poprawi przez przynajmniej dwa sezony.

Tak tylko nie porównuj piłkarza z Anglii, Hiszpanii, Włoch, Niemiec , Francji będącego produktem tamtejszych systemów z piłkarzami polskimi. Przy tej fizycznej bezstresówce jaka jest w polskiej lidze "piłkarze" powinni grać co najmniej do czterdziestki. Rozumiem na Zachodzie mecze co trzy dni, 20 drużyn w lidze , puchary krajowe i europejskie , treningi przez duże T. OK. Tak piłkarz ma prawo mając 32 lat czuć to w nogach, ale w wielu wypadkach tak nie jest.

tofik 28.03.2010 09:52

Burliga całkiem sensownie radził sobie na prawej obronie. Nie wiem, czy nie więcej byłoby z niego pożytku niż z przereklamowanego Alvareza.
Dlatego np jeśli nie będzie kasy na wszystkie transfery to lepiej nie wykupowac Alvareza z Regginy tylko te kasę przeznaczyć na bramkarza.

Wizard 28.03.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 877934)
Teraz trzeba kibicowac Jagielonii żeby wyeliminowała Ruch w PP. Przecież jak Ruch zagra w europejskich pucharach to na bank go nie sprzedadzą. Chciałbym, żeby nasi zainteresowali się Micańskim...

W najbliższej rundzie, to raczej Pogoni :P

JOSE 841 29.03.2010 14:53

ta popieram pomysł kolegi Mitsański do Wisły ........a Łobodziński z powrotem do Zagłębia

WiślakMyślenice 29.03.2010 14:56

W takim wypadku Łobo się nie zgodzi :) Jakby wrócił miałby prze**bane, a włodarze Zagłębia musieli by byc frajerami żeby pójśc na taki deal bez dopłaty ;)

Mango 29.03.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 878205)
W takim wypadku Łobo się nie zgodzi :) Jakby wrócił miałby prze**bane, a włodarze Zagłębia musieli by byc frajerami żeby pójśc na taki deal bez dopłaty ;)

A ja myślę , że Łobo w końcu zaczyna grać na miarę swych możliwosci :P Nowy trener , nowa mobilizacja i motywacja wiec myśle ze bedzie ok .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl