Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wojtole14 02.12.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 824921)
Co do tematu Clebera jestem jak najbardziej za...
Może Jop ma więcej honoru niz Dawidowski i zgodzi się odejsc

Nie musi okazywać honoru bo podpisał roczny kontrakt, trochę więcej ogarnięcia.

zbymak 03.12.2009 00:08

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_1

Wojtas 03.12.2009 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 825019)

Znajac zycie jedynym wzmocnieniem bedzie pewnie wracajacy z Gliwic Kowalski ,i ci co wrócą po kontuzjach.
Odejdzie Mauro,sam dopłace zeby odszedl Lobodzinski i Cwielong a przyszedl jakis napastnik co na bramke strzelic potrafi.

Brozka pewnie tez nigdzie nie upchniemy ..

ciekawą sprawa moze byc sprzedaz Marcelo a zakontaktowanie Clebera...bo gdzies o tym juz pisala,chyba Krakowska nawet.Ale tu musi byc pewnosc ze Glowacki bedzie na 100% zdolny do gry.

Czekamy tez na efekty poszukiwan Józka i Edka ,zobaczymy czy oprócz wakacjii za granicą znalezli kogokolwiek kto bylby w naszym zasiegu i wogle zgodzil by sie na kontakt nie za kokosy.

No i bramkarz ale nieche myslec z jakiego zakątku świata do nas przybedzie ,chyba zostal jedynie Rów Marianski.
W kazdym razie zima bedzie ciekawa.

Uran235 03.12.2009 03:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tragez88 (Post 825031)

To by wskazywało, że z gotówką wcale nie musi być aż tak fatalnie. Moim zdaniem największym problemem trenera jest podjęcie poważnej decyzji jeszcze w tym roku, czy zostajemy przy 4-4-2, czy przechodzimy na 4-3-3. Piłkarze tacy jak Małecki, Garguła, Kirm, Boguski zdecydowanie bardziej pasują do drugiego wariantu. Do klasycznego 4-4-2 mamy tylko jednego skrzydłowego i to w dodatku Łobodzińskiego. Jeżeli Skorża chce trwać przy 4-4-2, to my potrzebujemy skrzydłowych( i to 2-3), a pamiętajmy, że cały czas środek obrony nie ma zmienników, przydałby się lewy obrońca i bramkarz, a o nowym napastniku marzymy już kilka lat.

tomasz_19 03.12.2009 09:13

w tym BATE to szczególnie jeden zawodnik robi wrażenie... to def. pomocnik Igor Stasevich, a w obliczu odejścia Cantoro i kontuzji Sobola to jednak ten zawodnik wydaje mi sie najbardziej prawdopodobny. Możliwe, że to własnie go obserwują bo na runde wiosenna zostaniemy tylko z jednym nominalnym def. pomocnikiem i do tego kontuzjowanym...

P.S wiem, że Diaz też może grać na tej pozycji, ale kaszane gra ogromną i do tego nie jest prawdziwym def. pomocnikiem.

AYALA 03.12.2009 10:07

piszą że tymi zawodnikami BATE którymi sie podobno interesuje Wisła to stoper Maksim Bordaczow (190 cm) -2 mecze rozegrał dla Reprezentacji a drugim to napastnik Vitali Rodionow 11 meczów dla Repr.

Tylko że jak Oni tak dalej będą dobrze grac to zgłosi sie po nich ktoś bogatszy i tyle ich zobaczymy.Tak jak to było z Romeu

tofik 03.12.2009 10:39

W klubie na gwałt przydałby się ktoś z głową pełną świeżych pomysłów. Skoro oni dopiero teraz wpadli, żeby szukać na Białorusi...
Z pół roku temu o tym pisałem, podajac Krivetsa jako piłkarza, który by się nam przydał.

Czekam na telefon od pana Cupiała :rotfl:

dedi_krk 03.12.2009 10:40

Zawodnicy z pola i bramkarz jest potrzebny ale również palącym problemem jest uzupełnienie sztabu o nowego trenera bramkarzy. Skoro Jacek odchodzi do repry to Skorża powinien "stanąć okoniem" wobec pzpn i wygarnąć im koordynatora d/s szkolenia bramkarzy - Andzeja Dawidziuka.
Wisła miałaby w końcu fachowca klasy Dowhania.

Eustachy 03.12.2009 11:10

Nie wiem jak u nas z kasa i nie wiem jak wygladaja szanse na pozyskanie tych Bialorusinow, ale trop zdaje sie byc jak najbardziej w porzadku. Ogladalem ostatnio pierwsza polowe meczu BATE-Everton i wystarczylo mi to by zauwazyc, ze ta druzyna jest bardzo wybiegana. Fizycznie pilkarze BATE prezentowali sie lepiej od ekip z polskiej shitty ekstraklasy. Do tego wiekszosc z nich ma bogate doswiadczenie nabyte w meczach z bardzo silnymi rywalami.

kristos 03.12.2009 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 825069)
Nie wiem jak u nas z kasa i nie wiem jak wygladaja szanse na pozyskanie tych Bialorusinow, ale trop zdaje sie byc jak najbardziej w porzadku. Ogladalem ostatnio pierwsza polowe meczu BATE-Everton i wystarczylo mi to by zauwazyc, ze ta druzyna jest bardzo wybiegana. Fizycznie pilkarze BATE prezentowali sie lepiej od ekip z polskiej shitty ekstraklasy. Do tego wiekszosc z nich ma bogate doswiadczenie nabyte w meczach z bardzo silnymi rywalami.

Wszystko O'K ,ale jeszcze nie trenowali pod okiem ,jak się to mówi -najlepszego trenera w Polsce....
Po dwóch miesiącach wyjdzie im z głowy jakieś nadmierne eksploatowanie się.

funkykoval 03.12.2009 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 825078)
Wszystko O'K ,ale jeszcze nie trenowali pod okiem ,jak się to mówi -najlepszego trenera w Polsce....
Po dwóch miesiącach wyjdzie im z głowy jakieś nadmierne eksploatowanie się.

Myślę, że prędzej wybiją im to z głowy nasi superkopacze, których to Skorża wykolieł na inne tory......

Eustachy 03.12.2009 12:37

Tak czy owak warto siegac po pilkarzy, ktorzy w przeciwienstwie do wiekszosci kopaczy z polskiej amatorskiej ligi, dali sie poznac w poprzednim miejscu zatrudnienia jako profesjonalisci, hardworkerowcy itd. :-D

Czym wiecej takich w Wisle tym lepiej, bo jednego trenera mozna wymienic w kazdej chwili, na wypadek gdyby uparcie nie wyciagal wnioskow z wlasnych bledow i calkowicie przestal rokowac na przyszlosc :p

tofik 03.12.2009 13:22

Musi być w zespole atmosfera pracy i poprawiania umiejętności. Jeśli tego nie ma, to i najlepszy trener nic nie pomoże.

Przykład szkolny. W klasie leni i leserów ktoś zdolny jest ciągniety w dół i nie wykorzystuje swojego potencjału. Choćby wysłać im tam najlepszego nauczyciela, to i tak nic ich nie nauczy, skoro nikt się nie przykłada i grupa nie zna materiału. Natomiast w klasie, gdzie jest pełno kujonów, nawet ci mniej zdolni więcej się starają i próbują nadążyć.
Myśle, że ma to zastosowanie również w klubie piłkarskim jak najbardziej.

Dlatego im więcej będzie tych sumiennych kopaczy, tym ci lenie będą mieli mniej do powiedzenia. Nie będą mogli decydować o tym jak zachowuje się grupa. Sami będą mniejszością, starającą nadążyć.

ciacho 03.12.2009 14:14

A na jakiej podstawie, że tak nieśmiało zapytam, uważacie, że oni mieliby ochotę przyjść do tej naszej zapyziałej ligi?

Lemoniadowy Joe 03.12.2009 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 825110)
A na jakiej podstawie, że tak nieśmiało zapytam, uważacie, że oni mieliby ochotę przyjść do tej naszej zapyziałej ligi?

z powodu kasy i braku innych ofert?

1q2 03.12.2009 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 825111)
z powodu kasy i braku innych ofert?

Z tym drugim może być ciężko bo dla większości klubów nie jesteśmy żadna konkurencją(w sensie że nie przebijemy nikogo) , natomiast jeśli faktycznie interesujący nas gracze nie mieli by innych ofert, to szansa na ich pozyskanie jest spora.Białoruś to jeden z niewielu krajów, gdzie grajki transfer do PL mogą traktować jako finansowy i sportowy(tu akurat to dyskusyjne) awans.

Eustachy 03.12.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 825110)

Bo przedstawimy im faktyczny stan rzeczy i uswiadomimy, ze w Polsce moga zarobic wiecej, nie wysilajac sie przy tym tak bardzo jak w BATE :)
To powinno wystarczyc pod warunkiem, ze nie trafia im sie ciekawsze oferty.

Tasio1906 03.12.2009 18:33

Cytat:

Nie musi okazywać honoru bo podpisał roczny kontrakt, trochę więcej ogarnięcia.
no ale mi chodzi o to żeby odszedł już zimą...

Bronex 03.12.2009 18:59

Na dyspozycje BATE Borysów w europejskich pucharach zwróciłem uwagę jakiś czas temu i muszę szczerze napisać ,że się dziwię dlaczego wcześniej nikt w Wiśle nie wpadł na to ,żeby uważniej śledzić rozgrywki ligi białoruskiej i penetrować ten rynek. Podobnie jest w przypadku Gruzji. W tych dwóch państwach można pozyskać całkiem solidnych zawodników , pracowitych ,którzy realnie podniosą konkurencję w drużynie. Wymagań finansowych też kosmicznych jakichś nie mają. My tak naprawdę przecież nie szukamy "...zidanów , figów czy innych ruikosztów..." jak był łaskaw mój sąsiad to nakreślić , ale właśnie piłkarzy tanich perspektywicznych , rzemieślników.

Inna sprawa to jest Cleber. Nie wiem po co się tak bardzo forsuje jego powrót na R22. Pewnie się powtarzam ale pamiętajmy ,że jest to piłkarz 35letni. Fakt ,że rozegrał w Tereku te 15 spotkań na 30 w pełnym wymiarze czasowym , a uwzględniając rozpiętość kadrową w klubach rosyjskich to wcale nie mało. Trzeba by dokładnie przeanalizować w jakiej jest formie Brazylijczyk jakie ma oczekiwania finansowe.

Wojtas 03.12.2009 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 825232)
Na dyspozycje BATE Borysów w europejskich pucharach zwróciłem uwagę jakiś czas temu i muszę szczerze napisać ,że się dziwię dlaczego wcześniej nikt w Wiśle nie wpadł na to ,żeby uważniej śledzić rozgrywki ligi białoruskiej i penetrować ten rynek. Podobnie jest w przypadku Gruzji. W tych dwóch państwach można pozyskać całkiem solidnych zawodników , pracowitych ,którzy realnie podniosą konkurencję w drużynie. Wymagań finansowych też kosmicznych jakichś nie mają. My tak naprawdę przecież nie szukamy "...zidanów , figów czy innych ruikosztów..." jak był łaskaw mój sąsiad to nakreślić , ale właśnie piłkarzy tanich perspektywicznych , rzemieślników.

.

No tak ,zwlaszcza ze juz po naszej wpadce z Tbilisi byly glosy ze 2-3 grajkow z tamtad do WIsly przez swoj spryt i szybkosc by sie nadawało.

Wiadomo ze nasza polityka musi opierac sie na przeszukiwaniu lig gdzie pilkarze wcale wiecej niz w Polsce nie zarabiaja a gdzie ich kluby czy menagerowie nie zadaja jakis smiesznych kwot ,jak ostatnio Korona za swojego grajka.

Taki Kirm gdyby gral gdzies u nas i Wisla chciala by go sprowadzic ,napewno nie kosztowal by te 400 tys E.,tylko pewnie drugie tyle.

Bronex 03.12.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 825245)
No tak ,zwlaszcza ze juz po naszej wpadce z Tbilisi byly glosy ze 2-3 grajkow z tamtad do WIsly przez swoj spryt i szybkosc by sie nadawało.

Wiadomo ze nasza polityka musi opierac sie na przeszukiwaniu lig gdzie pilkarze wcale wiecej niz w Polsce nie zarabiaja a gdzie ich kluby czy menagerowie nie zadaja jakis smiesznych kwot ,jak ostatnio Korona za swojego grajka.

Taki Kirm gdyby gral gdzies u nas i Wisla chciala by go sprowadzic ,napewno nie kosztowal by te 400 tys E.,tylko pewnie drugie tyle.

Może czasami warto przyjrzeć się bliżej zamierzchłej historii i zobaczyć gdzie grają obecnie tacy piłkarze jak Dato Kwirkwelia czy Łasza Salukwadze ,którzy w jesienią 2004 roku w barwach Dynama Tibilisi wywali Wisłę z pucharów. Mniej uprzedzeń !!!

Tasio1906 03.12.2009 19:33

Co do inmformacji z tego artykułu, to błedem klubu jest ściąganie z wypożyczenia Kowalskiego, w Piaście rozegra na wiosne 13 meczów a w Wiśle? Mamy 3 stoperów na 13 meczy...

Peroslaw88 03.12.2009 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 825258)
Może czasami warto przyjrzeć się bliżej zamierzchłej historii i zobaczyć gdzie grają obecnie tacy piłkarze jak Dato Kwirkwelia czy Łasza Salukwadze ,którzy w jesienią 2004 roku w barwach Dynama Tibilisi wywali Wisłę z pucharów. Mniej uprzedzeń !!!

Oboje grają w drużynie mistrza Rosji : Rubinie Kazań. Nie muszę mówić ile ta drużyna znaczy i, że gra w Lidze Mistrzów.

Proud 03.12.2009 19:43

który to kobieta?

FraMat 03.12.2009 20:07

pewnie Łasza :D

Raphael 03.12.2009 22:23

Ciekawa, choć dość nieprawdopodobna informacja:
Cytat:

Kamil Kosowski zrealizował pragnienie o grze w Lidze Mistrzów z APOEL-em Nikozja. Jednak polskiemu skrzydłowemu kończy się w czerwcu kontrakt z cypryjskim klubem. - Priorytetem jest dla mnie przedłużenie umowy z APOEL-em - mówi "Kosa". Jeżeli jednak do tego nie dojdzie, ponoć możliwy jest nawet powrót Kosowskiego do... Krakowa.
(...)
Pod Wawelem chodzą słuchy, że kolejny powrót 32-letniego skrzydłowego reprezentacji Polski do Wisły nie jest niemożliwy.
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisly,1406423

Cypryjczycy na pewno będą w stanie zaoferować wyższy kontrakt niż jakikolwiek polski klub. Poza tym Kamil odszedł z Wisły w nieciekawych nastrojach....

Peroslaw88 03.12.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 825354)
Ciekawa, choć dość nieprawdopodobna informacja:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisly,1406423

Cypryjczycy na pewno będą w stanie zaoferować wyższy kontrakt niż jakikolwiek polski klub. Poza tym Kamil odszedł z Wisły w nieciekawych nastrojach....

Kosowski miał na pieńku z Bednarzem, a jego w Wiśle już nie ma

Maciuś 03.12.2009 22:28

A ja slyszalem ze podobno z Cupialem.

Chesteroski 03.12.2009 22:33

Z kim kolwiek na pieńku nie miał, to i tak nie jesteśmy mu w stanie zaoferować połowy tego co na Cyprze więc po co to całe p.....

For_FuN_ 04.12.2009 01:47

Tu nawet nie chodzi o pieniadze, ale o gre w europejskich pucharach...Apoel jest glownym faworytem do Mistrzostwa Cypru, wiec pewnie LM bedzie i w przyszlym sezonie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl