![]() |
Cytat:
|
|
Cytat:
Znajac zycie jedynym wzmocnieniem bedzie pewnie wracajacy z Gliwic Kowalski ,i ci co wrócą po kontuzjach. Odejdzie Mauro,sam dopłace zeby odszedl Lobodzinski i Cwielong a przyszedl jakis napastnik co na bramke strzelic potrafi. Brozka pewnie tez nigdzie nie upchniemy .. ciekawą sprawa moze byc sprzedaz Marcelo a zakontaktowanie Clebera...bo gdzies o tym juz pisala,chyba Krakowska nawet.Ale tu musi byc pewnosc ze Glowacki bedzie na 100% zdolny do gry. Czekamy tez na efekty poszukiwan Józka i Edka ,zobaczymy czy oprócz wakacjii za granicą znalezli kogokolwiek kto bylby w naszym zasiegu i wogle zgodzil by sie na kontakt nie za kokosy. No i bramkarz ale nieche myslec z jakiego zakątku świata do nas przybedzie ,chyba zostal jedynie Rów Marianski. W kazdym razie zima bedzie ciekawa. |
Cytat:
|
w tym BATE to szczególnie jeden zawodnik robi wrażenie... to def. pomocnik Igor Stasevich, a w obliczu odejścia Cantoro i kontuzji Sobola to jednak ten zawodnik wydaje mi sie najbardziej prawdopodobny. Możliwe, że to własnie go obserwują bo na runde wiosenna zostaniemy tylko z jednym nominalnym def. pomocnikiem i do tego kontuzjowanym...
P.S wiem, że Diaz też może grać na tej pozycji, ale kaszane gra ogromną i do tego nie jest prawdziwym def. pomocnikiem. |
piszą że tymi zawodnikami BATE którymi sie podobno interesuje Wisła to stoper Maksim Bordaczow (190 cm) -2 mecze rozegrał dla Reprezentacji a drugim to napastnik Vitali Rodionow 11 meczów dla Repr.
Tylko że jak Oni tak dalej będą dobrze grac to zgłosi sie po nich ktoś bogatszy i tyle ich zobaczymy.Tak jak to było z Romeu |
W klubie na gwałt przydałby się ktoś z głową pełną świeżych pomysłów. Skoro oni dopiero teraz wpadli, żeby szukać na Białorusi...
Z pół roku temu o tym pisałem, podajac Krivetsa jako piłkarza, który by się nam przydał. Czekam na telefon od pana Cupiała :rotfl: |
Zawodnicy z pola i bramkarz jest potrzebny ale również palącym problemem jest uzupełnienie sztabu o nowego trenera bramkarzy. Skoro Jacek odchodzi do repry to Skorża powinien "stanąć okoniem" wobec pzpn i wygarnąć im koordynatora d/s szkolenia bramkarzy - Andzeja Dawidziuka.
Wisła miałaby w końcu fachowca klasy Dowhania. |
Nie wiem jak u nas z kasa i nie wiem jak wygladaja szanse na pozyskanie tych Bialorusinow, ale trop zdaje sie byc jak najbardziej w porzadku. Ogladalem ostatnio pierwsza polowe meczu BATE-Everton i wystarczylo mi to by zauwazyc, ze ta druzyna jest bardzo wybiegana. Fizycznie pilkarze BATE prezentowali sie lepiej od ekip z polskiej shitty ekstraklasy. Do tego wiekszosc z nich ma bogate doswiadczenie nabyte w meczach z bardzo silnymi rywalami.
|
Cytat:
Po dwóch miesiącach wyjdzie im z głowy jakieś nadmierne eksploatowanie się. |
Cytat:
|
Tak czy owak warto siegac po pilkarzy, ktorzy w przeciwienstwie do wiekszosci kopaczy z polskiej amatorskiej ligi, dali sie poznac w poprzednim miejscu zatrudnienia jako profesjonalisci, hardworkerowcy itd. :-D
Czym wiecej takich w Wisle tym lepiej, bo jednego trenera mozna wymienic w kazdej chwili, na wypadek gdyby uparcie nie wyciagal wnioskow z wlasnych bledow i calkowicie przestal rokowac na przyszlosc :p |
Musi być w zespole atmosfera pracy i poprawiania umiejętności. Jeśli tego nie ma, to i najlepszy trener nic nie pomoże.
Przykład szkolny. W klasie leni i leserów ktoś zdolny jest ciągniety w dół i nie wykorzystuje swojego potencjału. Choćby wysłać im tam najlepszego nauczyciela, to i tak nic ich nie nauczy, skoro nikt się nie przykłada i grupa nie zna materiału. Natomiast w klasie, gdzie jest pełno kujonów, nawet ci mniej zdolni więcej się starają i próbują nadążyć. Myśle, że ma to zastosowanie również w klubie piłkarskim jak najbardziej. Dlatego im więcej będzie tych sumiennych kopaczy, tym ci lenie będą mieli mniej do powiedzenia. Nie będą mogli decydować o tym jak zachowuje się grupa. Sami będą mniejszością, starającą nadążyć. |
A na jakiej podstawie, że tak nieśmiało zapytam, uważacie, że oni mieliby ochotę przyjść do tej naszej zapyziałej ligi?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To powinno wystarczyc pod warunkiem, ze nie trafia im sie ciekawsze oferty. |
Cytat:
|
Na dyspozycje BATE Borysów w europejskich pucharach zwróciłem uwagę jakiś czas temu i muszę szczerze napisać ,że się dziwię dlaczego wcześniej nikt w Wiśle nie wpadł na to ,żeby uważniej śledzić rozgrywki ligi białoruskiej i penetrować ten rynek. Podobnie jest w przypadku Gruzji. W tych dwóch państwach można pozyskać całkiem solidnych zawodników , pracowitych ,którzy realnie podniosą konkurencję w drużynie. Wymagań finansowych też kosmicznych jakichś nie mają. My tak naprawdę przecież nie szukamy "...zidanów , figów czy innych ruikosztów..." jak był łaskaw mój sąsiad to nakreślić , ale właśnie piłkarzy tanich perspektywicznych , rzemieślników.
Inna sprawa to jest Cleber. Nie wiem po co się tak bardzo forsuje jego powrót na R22. Pewnie się powtarzam ale pamiętajmy ,że jest to piłkarz 35letni. Fakt ,że rozegrał w Tereku te 15 spotkań na 30 w pełnym wymiarze czasowym , a uwzględniając rozpiętość kadrową w klubach rosyjskich to wcale nie mało. Trzeba by dokładnie przeanalizować w jakiej jest formie Brazylijczyk jakie ma oczekiwania finansowe. |
Cytat:
No tak ,zwlaszcza ze juz po naszej wpadce z Tbilisi byly glosy ze 2-3 grajkow z tamtad do WIsly przez swoj spryt i szybkosc by sie nadawało. Wiadomo ze nasza polityka musi opierac sie na przeszukiwaniu lig gdzie pilkarze wcale wiecej niz w Polsce nie zarabiaja a gdzie ich kluby czy menagerowie nie zadaja jakis smiesznych kwot ,jak ostatnio Korona za swojego grajka. Taki Kirm gdyby gral gdzies u nas i Wisla chciala by go sprowadzic ,napewno nie kosztowal by te 400 tys E.,tylko pewnie drugie tyle. |
Cytat:
|
Co do inmformacji z tego artykułu, to błedem klubu jest ściąganie z wypożyczenia Kowalskiego, w Piaście rozegra na wiosne 13 meczów a w Wiśle? Mamy 3 stoperów na 13 meczy...
|
Cytat:
|
który to kobieta?
|
pewnie Łasza :D
|
Ciekawa, choć dość nieprawdopodobna informacja:
Cytat:
Cypryjczycy na pewno będą w stanie zaoferować wyższy kontrakt niż jakikolwiek polski klub. Poza tym Kamil odszedł z Wisły w nieciekawych nastrojach.... |
Cytat:
|
A ja slyszalem ze podobno z Cupialem.
|
Z kim kolwiek na pieńku nie miał, to i tak nie jesteśmy mu w stanie zaoferować połowy tego co na Cyprze więc po co to całe p.....
|
Tu nawet nie chodzi o pieniadze, ale o gre w europejskich pucharach...Apoel jest glownym faworytem do Mistrzostwa Cypru, wiec pewnie LM bedzie i w przyszlym sezonie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl