Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Kociewiak 22.09.2011 13:32

Najpierw musiał by wyleciec z Lechii, a on zarządowi widać pasuje bardzo. Wszystko będzie jasne w poniedziałek. Powiem tak nie jest złym trenerem ale popełnia strasznie dużo błędów ostatnio, jest zbyt pewny siebie i na tych błędach coś sie nie uczy od jakiegoś czasu. W Lechii się wypalił ewidentnie. I jeszcze by rywalki zza Błoń uratował od spadku jak to miało miejsce z Lechią :) Lepiej nie ryzykować he:)

szprotson 22.09.2011 13:54

ptaszki śpiewają o Ryśku i jakimś tam Kirmie

arti 22.09.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1167968)
Kasperczaka niech zatrudnią :)

Ja też jestem za Kasperczakiem u Pasów. Ewentualnie Stawowy = spadek + kompromitacja ich ulubieńca.

Gwiaździsty 22.09.2011 17:42

Na telewizyjnym pasku przemknęło nazwisko Tarasiewicza. Szkoda tego zasłużonego dla Sląska i Polski piłkarza na pracę w takim klubiku.

Teqcontroller 22.09.2011 18:07

Nie dziwie sie mu , też bym nie chciał w takiej patologi być.

Może przyjdzie ktoś gorszy na jego miejsce :D

flamengista 22.09.2011 18:56

Jejku, byle nie Tarasiewicz. Lubiłem go jako piłkarza i jako trenera. Niedawno był o nim reportaż w Lidze+, że już ponad rok bez pracy... Zdziwiłem się, bo to nie był zły trener.

Wiem, że trzeba z czegoś żyć, ale trenować Pasy? Chyba, że odegra rolę Konrada Wallenroda:-D

fialo 22.09.2011 19:03

Najlepsza informacja dnia :D

Dariusz Pasieka trenerem pewnej drużynki :D :D

Pan Jotka 22.09.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1168154)

Czyli oczekiwania są proste:walczą o utrzymanie :D

Ogryzek 22.09.2011 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1168154)

Myślisz że jest gorszy od Tarasiewicza dla klubu który broni się przed spadkiem?

Dla mnie Pasieka to gorsza wersja Majewskiego. A za Majewskiego grali twardo w obronie. U Pasieki będą wióry leciały z nóg przeciwników (jak w meczach Arki). Totalnie brzydki futbol walki.

Tak grając maję (niestety) szansę się utrzymać, ale nie mają szans na coś więcej w lidze.

Ja bym im życzył raczej kogoś w stylu Ulatowskiego, albo jak Białas. Radosny futbol do przodu bez obrony. Wtedy jest szansa żeby spadli:)

7 kotów 22.09.2011 19:19

Pasieka - jestem dObrej myśli.

tarantulaw2 22.09.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1168158)
Myślisz że jest gorszy od Tarasiewicza dla klubu który broni się przed spadkiem?

Dla mnie Pasieka to gorsza wersja Majewskiego. A za Majewskiego grali twardo w obronie. U Pasieki będą wióry leciały z nóg przeciwników (jak w meczach Arki). Totalnie brzydki futbol walki.

Tak grając maję (niestety) szansę się utrzymać, ale nie mają szans na coś więcej w lidze.

Ja bym im życzył raczej kogoś w stylu Ulatowskiego, albo jak Białas. Radosny futbol do przodu bez obrony. Wtedy jest szansa żeby spadli:)

Ale przecież Oni mają najgorszą obronę w lidze, więc w ich przypadku samobójstwem jest nastawianie się na obronę. Bo z takimi obrońcami zawsze (czyli zazwyczaj coś wpadnie). Dla mnie to zaleta :-D

murray 22.09.2011 19:29

No ale teraz będą bronić się całym zespołem.
A w przypadku ofensywy broniliby się tylko obroną, co przynosiłoby wymierne skutki w postaci straconych bramek.

Ogryzek 22.09.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1168166)
Ale przecież Oni mają najgorszą obronę w lidze, więc w ich przypadku samobójstwem jest nastawianie się na obronę. Bo z takimi obrońcami zawsze (czyli zazwyczaj coś wpadnie). Dla mnie to zaleta :-D

Najłatwiej i najszybciej jest poprawić obronę (skoro mają najsłabszą ) - a z przodu może coś wpadnie po rzucie rożnym, albo jakaś kontra? Albo Saidi zrobi akcję? A jak nie to może chociaż 0-0.

Jakby chcieli postawić na atak z taką obroną to pewnie byłoby jak za Ulatowskiego 2-3 w plecy w większości meczów:)

Zresztą zobaczymy jak to będzie - remisy też im wiele nie dadzą.

tarantulaw2 22.09.2011 19:42

Mi chodziło o coś trochę innego, chociaż w sumie Wy też macie racje - będą bronić się całym zespołem. Jak dostaną bramkę, to zaczną się rzucać do ataku, przez co będzie można Ich kontrować i będą tracić bramy. Oczywiście to jest takie czcze gadanie, wszystko wyjdzie "w praniu". W końcu, nieraz jest tak, że przychodzi nowy trener i nagle drużyna zaczyna grać...

murray 22.09.2011 19:51

Zapominamy o bardzo ważnym szczególe, przy którym wszelkie dywagacje mogą być jak krew w piach. Coś, co jest ponad nami. Coś, na co nikt nie ma wpływu. Co jest charakterystyczne tylko dla wybranych.

Garbata dola.

Gwiaździsty 22.09.2011 20:14

Koncentrujecie się tylko na grze w piłkę ale zarówno awans do ekstraklasy jak i utrzymanie się w niej tego cyrku nie odbyło się na boisku !

7 kotów 22.09.2011 20:44

Wiadomo. Nawet freski upamiętniające takie wydarzenia zdobią krakowskie mury.
Szmaciarze musza spaść w sezonie dla Wisły wybitnym. Czyli najlepiej awans do LM, i podwójna korona.
Ma boleć.

whistar 22.09.2011 20:50

Dariusz Pasieka - buhahahaahahahahahahahahaahahahahaahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Ogryzek 22.09.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1168213)
Wiadomo. Nawet freski upamiętniające takie wydarzenia zdobią krakowskie mury.
Szmaciarze musza spaść w sezonie dla Wisły wybitnym. Czyli najlepiej awans do LM, i podwójna korona.
Ma boleć.

Czyli jak rozumiem życzysz im żeby w tym sezonie się utrzymali i spadli dopiero w następnym?

Masz cierpliwość jak krokodyl czający się na ofiarę:D

przemo 22.09.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1168222)
Czyli jak rozumiem życzysz im żeby w tym sezonie się utrzymali i spadli dopiero w następnym?

Masz cierpliwość jak krokodyl czający się na ofiarę:D

Niekoniecznie ;) Przecież mogą spać w tym sezonie, a My zdobywając Mistrzostwo i Puchar Polski dostajemy się do el. LM, wygrywamy wszystkie mecze i wchodzimy do elity. Oni spadają w czerwcu, a My w sierpniu awansujemy :-D

mitmichael 22.09.2011 21:27

Cracovii nie zbawił a ma zbawic Zaglebie Lubin? Jakos mi sie nie wydaje no ale coz - Jurij Szatalow krok od Lubina

fialo 22.09.2011 21:28

Ogryzek - moja radość bardziej wynikała z tego, iż Filipiak mógł sypnąć komparchowymi srebrnikami i zatrudnić jakiegoś fachurę zza granicy, który poukładałby tych nienajgorszych przecież piłkarzyków.

Także wybór Pasieki dla mnie jest idealny :)

irman 22.09.2011 22:20

Szkoda Szatałowa. Idealnie tam pasował. Chujowy trener, moralna .....a i sprzedawczyk. W sam raz na Cracovie.

Darek Pasieka zawsze wydawał mi się sympatycznym kolesiem i całkiem inteligentnym facetem. Nie za bardzo więc tam pasuje. Na szczęście jest chyba chujowym trenerem, więc powyżej 13 miejsca ich nie widzę.

Nie ma chyba bardziej żałosnego klubu na świecie.

wolfy 22.09.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1168271)
Szkoda Szatałowa. Idealnie tam pasował. Chujowy trener, moralna .....a i sprzedawczyk. W sam raz na Cracovie.

E tam. Majewski - to był trener. Dopiero jak odchodził to mu powiedzieli, że tak naprawdę to oni nie grają w koszykówkę. A do tego czasu średnia wzrostu to już było 1,85 m, a Gizę wypożyczył bo był za niski na centra. Dobre czasy.

Kocur 22.09.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1168242)
Ogryzek - moja radość bardziej wynikała z tego, iż Filipiak mógł sypnąć komparchowymi srebrnikami i zatrudnić jakiegoś fachurę zza granicy

Żeby się nie okazało (tfu tfu tfu) że oszczędności z trenera przeznaczą kolejny raz na końcówkę sezonu :-/

wolfy 22.09.2011 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1168279)
Żeby się nie okazało (tfu tfu tfu) że oszczędności z trenera przeznaczą kolejny raz na końcówkę sezonu :-/

Najgorsze, że to co napisałeś ma sens...
Przynajmniej w naszej lidze.

Jagul 22.09.2011 23:26

Pasy tną koszty przed spadkiem. Taki Pasieka zapewne bierze mniejszą pensje od Szatałowa :D. Tym razem nikt nie przeszkodzi zawodnikom Cracovii i w końcu osiągną swój upragniony cel, który starają się osiągnąć już czwarty sezon z rzędu.

el Nuero 22.09.2011 23:53

Trzy grosze dla drugoligowej "drużyny"

Dorzucę swoje trzy grosze.

Pierwszy - a mi tam trochę szkoda Pasieki. Wolałbym, aby pasiaków poprowadził dalej/znowu Ulatowski lub Płatek. To dopiero byłaby jazda punktowa (na minus)!

Drugi - jeśli "proffesorr" chce znowu swoim nieudolnym kopaczom zafundować premię za utrzymanie tego żałosnego truchła w ekstraklasie - proszę bardzo. Może nawet w tym celu cały swój "Komark" sprzedać i pójść z torbami. Mam nadzieję, że nic im nie pomoże w zdobyciu umiejętności gry w piłkę :lol: :-P

Trzeci - panowie, nie obrażajcie prawdziwych kurników. Boję się, że kury mojej mamy przestaną się nieść, jeśli dotrze do nich, do czego są porównywane :rotfl:

szprotson 23.09.2011 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1168162)
Pasieka - jestem dObrej myśli.

rewelacja trener.
W końcu uda im sie awansować do wymarzonej I ligi.

swoją droga ciekawe czy dotrzyma do końca rundy.

Gordian 23.09.2011 03:59

Tam to nawet Murinio nie pomoże. Wybór Pasieki trochę dziwny. Taki strzał w stopę, albo jak kto woli: zamienił stryjek... Filipiakowi chyba odpowiada walka o 14 miejsce w tabeli.

Sam Pasieka może będzie miał chociaż trochę więcej kultury od Szatałowa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl