Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

gonzo 06.06.2011 05:39

Od wczoraj jestem posiadaczem Samsunga i5500 galaxy i nie wiem czemu ale przez noc z konta zeżarło mi ponad 20 zł a nic nie robiłem. Czy wiecie co to może powodować i ewentualnie jak i gdzie to wyłączyć ?

konrad 06.06.2011 05:59

Pewnie synchronizuje się przez internet. Ściągnij ApnDroid.

brylant17 06.06.2011 11:19

Mam pytanko czy w CV można wpisać pracę za granicą? Oczywiście praca była legalna umowa itp.Mam dylemat

szprotson właśnie czy pisać czy nie, dzięki :D

szprotson 06.06.2011 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1106918)
Mam pytanko czy w CV można wpisać pracę za granicą? Oczywiście praca była legalna umowa itp.Mam dylemat

dylemat w czym ?

Proste ze wpisuj w CV, zawsze potencjalny pracodawca zobaczy że przynajmniej coś tam robileś.
Znajomi zawsze wpisywali prace w UK nawet jesli tam nie pracowali :)

Above 06.06.2011 12:50

Mam plik w tej starszej wersji Worda (2003), który ma +/- 60 kilka stron.
Jak zrobić żeby numeracja stron zaczęła się od 4 strony?
Bo jest tylko opcja aby ominać numer na 1 stronie. A ja chce ominać numeracją 3 pierwsze strony.

brzydki.brzydal 06.06.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 1106955)
Mam plik w tej starszej wersji Worda (2003), który ma +/- 60 kilka stron.
Jak zrobić żeby numeracja stron zaczęła się od 4 strony?
Bo jest tylko opcja aby ominać numer na 1 stronie. A ja chce ominać numeracją 3 pierwsze strony.

1 - normalnie numerujemy wszystkie strony dokumentu poprzez menu Wstaw -> Numer strony,
2 - na końcu strony 3 wstawiamy Podział sekcji: Wstaw -> Podział -> Typy podziałów sekcji -> Następna strona,
3 - klikamy w stopkę na stronie 4, by wywołać pasek narzędzi Nagłówek i stopka i odznaczamy w nim opcję Przełącz Nagłówek Stopka Łącze i Zamknij,
4 - następnie wchodzimy na stronę 3 i kasujemy numer strony.

Powinno dzialac.

wiślak 86 06.06.2011 15:10

Poszukuję osoby która rozumie i umie statystykę. Poziom pierwszego roku.

Najlepiej osobę z AGH albo z PK jednak nie jest to warunek konieczny.

Można zarobić na karnet na nową rundę !!

jeżeli jest ktoś taki niech podbije na priv to napiszę wszystkie szczegóły.

mcovalski 06.06.2011 15:16

jakieś ciekawe lokale do zabawy w Wrocku ?? kluby z fajnymi dziewczynami. Wieczór kawalerski się szykuję. tylko nie lokal z go-go bo taki już znamy. Chodzi o fajną imprezownię ktoś poleci ?

Above 06.06.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1107026)
1 - normalnie numerujemy wszystkie strony dokumentu poprzez menu Wstaw -> Numer strony,
2 - na końcu strony 3 wstawiamy Podział sekcji: Wstaw -> Podział -> Typy podziałów sekcji -> Następna strona,
3 - klikamy w stopkę na stronie 4, by wywołać pasek narzędzi Nagłówek i stopka i odznaczamy w nim opcję Przełącz Nagłówek Stopka Łącze i Zamknij,

Powinno dzialac.

Jutro sprawdzę :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 1107030)
jakieś ciekawe lokale do zabawy w Wrocku ?? kluby z fajnymi dziewczynami. Wieczór kawalerski się szykuję. tylko nie lokal z go-go bo taki już znamy. Chodzi o fajną imprezownię ktoś poleci ?

Nie imprezownia, ale jeśli chodzi o fajne dziewczyny i posiedzenie przy piwku to polecam Bierhalle na wrocławskim Rynku :D

Dzim89 06.06.2011 21:10

A ja polecam spiż też na rynku to jest lokalny browar całkiem niezły klimat. I przede wszystkim pyszne piwo. Byłem niedawno w nowo-otwartym klubie "domówka" też polecam tą imprezę i też znajduje się na rynku.

Above 06.06.2011 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1107026)

Powinno dzialac.

Niestety nie działa tak jak powinno.
Tzn. na 3 pierwszych stronach nie ma numeracji, czyli tak jak chciałem, ale numeracja od strony 4 zaczyna się od numeru 4, a nie 1 :-/

filemon 07.06.2011 14:03

Siema, bylbym wdzieczny gdyby ktos podzielil sie info, gdzie w Galerii Krakowskiej (lub w ogole w Krakowie) mozna kupic chlodzace (male!) wiatraczki automatyczne. Dzieki :)

Ps: nie chodzi o te duze stojace, tylko takie mniejsze, idealne na wyklad :D

brzydki.brzydal 07.06.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 1107171)
Niestety nie działa tak jak powinno.
Tzn. na 3 pierwszych stronach nie ma numeracji, czyli tak jak chciałem, ale numeracja od strony 4 zaczyna się od numeru 4, a nie 1 :-/

Zaznac z 4 strone i spróbuj ponumerowac prace jeszcze raz. :)

Arteka1906 07.06.2011 17:57

Cytat:

"bezsennosc"

Marcinnno 07.06.2011 18:03

Potrzebuję ściągnąć wczorajszy hyde- park w orange sport info. Wie ktoś gdzie da się ściągnąć ?

LanceTS 07.06.2011 18:05

Dlaczego M1 zostało dzisiaj ewakuowane rano?

bondTSW 07.06.2011 19:18

Cytat:

Kolego, chciałbym Cie przestrzec. Rok temu bawiłem na kawalerskim w stolicy DŚ. To była k***a masakra! Równo tydzień dochodziłem do Siebie po tym weekendzie (reszta ekipy tak samo). Klubów/Lokali Ci nie powiem, bo nie pamiętam za wiele, ale Wrocław jest złyyy! :)

A moje pytanie:
Czy ktoś z forumowiczów pracuje w firmie wynajmującej sprzęt do obsługi konferencji? Prv?

Above 07.06.2011 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1107411)
Zaznac z 4 strone i spróbuj ponumerowac prace jeszcze raz. :)

Ja pier dole chyba za głupi jestem na tego Worda :-/
Mam tekst podzielony na 2 sekcje: strony 1, 2 i 3 oraz druga sekcja od strony 4.
W drugiej sekcji numeracja stron jest tak ja chce (str. 4 - nr 1, str. 5 - nr 2, itd).
Ale również jest ponumerowana sekcja pierwsza (od 1 do 3) i jeśli usunę z niej numeracje ze stopki to automatycznie znika numeracja w sekcji 2 :pobity:
Jak zrobić, żeby numeracja sekcji pierwszej się poszła jebać, a numeracja sekcji drugiej pozostała na swoim miejscu?

brzydki.brzydal 07.06.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 1107516)
Ja pier dole chyba za głupi jestem na tego Worda :-/
Mam tekst podzielony na 2 sekcje: strony 1, 2 i 3 oraz druga sekcja od strony 4.
W drugiej sekcji numeracja stron jest tak ja chce (str. 4 - nr 1, str. 5 - nr 2, itd).
Ale również jest ponumerowana sekcja pierwsza (od 1 do 3) i jeśli usunę z niej numeracje ze stopki to automatycznie znika numeracja w sekcji 2 :pobity:
Jak zrobić, żeby numeracja sekcji pierwszej się poszła jebać, a numeracja sekcji drugiej pozostała na swoim miejscu?

2 - a.zaznacz stopke w drugiej sekcji (dol lub gore strony, gdzie jest numerowanie)
b. powinno Ci sie pojawic menu (ewentualnie pod prawym przyciskiem - nie jestem pewien, korzystam z 2007 teraz i mam to na wstazkach) i w tym menu powinno byc cos w stylu "polacz z poprzednim", albo "same as before". Jak to odznaczysz, to potem usun numeracje z 1 sekcji i zrobione. :)

PrzemooTSW 07.06.2011 20:38

Jeździ ktoś może Fiatem BRAVO? rok 97/99 Poleca ktoś ?
Przymierzam się do 99r 1.6 16v w gazie

Above 07.06.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1107529)
2 - a.zaznacz stopke w drugiej sekcji (dol lub gore strony, gdzie jest numerowanie)
b. powinno Ci sie pojawic menu (ewentualnie pod prawym przyciskiem - nie jestem pewien, korzystam z 2007 teraz i mam to na wstazkach) i w tym menu powinno byc cos w stylu "polacz z poprzednim", albo "same as before". Jak to odznaczysz, to potem usun numeracje z 1 sekcji i zrobione. :)

Wiszę Ci piwo :piwko:
Dzięki wielkie!

AntyDrozd 07.06.2011 22:42

http://www.gownoprawda-koszulka.za.pl/ Kupowal ktos ? wiadome co to i na co zysk ?

DYRU 08.06.2011 08:27

Potrzebuje bardzo pilnie WORDA 2007 z keyem. wiem, wiem, na priv jak coś

eryk_cartman 08.06.2011 10:41

Mam pytanie, koncze wlasnie studia i pobieram rente po zmarlym tacie. Rente ta moge pobierac do 25 roku zycia, polecice jakas szkole policealna do ktorej nie trzeba jakos specjalnie uczesczac?

Jago 08.06.2011 14:01

Czy ktoś wie gdzie to miasto się znajduje? http://kwejk.pl/obrazek/131822/town,love.html widziałem już wcześniej wiele zdjęć jego ale zapomniałem nazwy, a wakacje się zbliżają i chciałbym zobaczyć czy warto było by się tam wybrać.

pirat.z.karaibow 08.06.2011 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1107665)
Mam pytanie, koncze wlasnie studia i pobieram rente po zmarlym tacie. Rente ta moge pobierac do 25 roku zycia, polecice jakas szkole policealna do ktorej nie trzeba jakos specjalnie uczesczac?

Pierwsza-lepsza szkoła policealna. Zapisujesz się, nie chodzisz, po semestrze Cię usuwają i wracasz zapisać się na inny kierunek. Chyba najłatwiejsze rozwiązanie :-)

murray 08.06.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jago (Post 1107744)
Czy ktoś wie gdzie to miasto się znajduje? http://kwejk.pl/obrazek/131822/town,love.html widziałem już wcześniej wiele zdjęć jego ale zapomniałem nazwy, a wakacje się zbliżają i chciałbym zobaczyć czy warto było by się tam wybrać.

Wrzuć to do Zagadek europejskich, to szybko dostaniesz informację :-)

Bąbel 08.06.2011 14:45

kiedy planowane jest otwarcie wiaduktu na Nowohuckiej, ronda Ofiar Katynia i ulicy Lema?

WISŁAZWE 08.06.2011 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jago (Post 1107744)

Ja wiem :>
Znajduje się we Włoszech a nazywa się - Manarola. :)

Kaan 08.06.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PrzemooTSW (Post 1107547)
Jeździ ktoś może Fiatem BRAVO? rok 97/99 Poleca ktoś ?
Przymierzam się do 99r 1.6 16v w gazie

Koleżanka z pracy jeździ, nie wiem jaki rocznik (bliżej 99) ale też na gazie, mało awaryjny, przez klilka jazdy lat padło jej sprzęgło i napinacz pasów. Części bardzo tanie. Rudej nie widać mimo że parę lat (!) jeżdzi z wgnieconym nadkolem po sarnie i sporym zarysowaniu po lawecie.

harimata 08.06.2011 18:30

Szukam w sieci warezów albo torrentów z serialami po polsku badz napisami takich jak Dowody Zbrodni, Krok od domu, akta zamkniete takiego rezysera jak bruckenchaimer czy jakos tak. dodam ze online nie wchodzi w gre bo ie umiem sobie poradzic z limitami na megavideo.

fifi1906 08.06.2011 18:38

Gdzie można obejrzeć film pt. : "Zinedine Zidane portret XXI wieku" online? chodzi mi o jakas stronke. Youtube odpada, bo strasznie mi muli!

Faitmen 08.06.2011 18:54

Jakas fajna gra wyscigowa/rajdowa na PC na win7, w ktora mozna zagrac we dwóch na 1 kompie (2 os na klawiaturze lub klawiatura/pad)... tylko niezbyt trudna (dla 8-latka z ktorym chcialbym grac jak "rowny z rownym") i zeby poszla bez problemow na windowsie 7

Lysy 08.06.2011 19:22

Witam,
Mam takie pytanie: potrzebuje połączyć tak konta GMAIL by z konta "A" na które to zwykle nie mam czasu się logować, maile lub powiadomienia o mailach dochodziły na konto "B" Wiem , że istnieje taka opcja , ale nie potrafię ej w tej chwili zlokalizować ;) A nie chcę instalować żadnego programu pocztowego. Dzięki z góry za rady jak to zrobić.

Hudy 08.06.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1107856)
Witam,
Mam takie pytanie: potrzebuje połączyć tak konta GMAIL by z konta "A" na które to zwykle nie mam czasu się logować, maile lub powiadomienia o mailach dochodziły na konto "B" Wiem , że istnieje taka opcja , ale nie potrafię ej w tej chwili zlokalizować ;) A nie chcę instalować żadnego programu pocztowego. Dzięki z góry za rady jak to zrobić.

ustawienia-konta i importowanie

wiślak 86 08.06.2011 19:40

Ponieważ jedna osoba która się zgłosiła jeszcze mi nie odpisała (mam nadzieję że jednak się zgodzi) ponawiam swoją propozycję:

Poszukuję osoby która rozumie i umie statystykę. (rachunek prawdopodobieństwa, wsp. korelacji, modalna, mediana itp itd.) Poziom pierwszego roku.

Najlepiej osobę z AGH albo z PK jednak nie jest to warunek konieczny najważniejsze aby umiała ten przedmiot.

Propozycja jest niestety ograniczona w czasie i będzie ważna ( no właśnie ja bym chciał jak najszybciej, ale powiedzmy że do soboty).

Można zarobić na karnet na nową rundę !!

jeżeli jest ktoś taki niech podbije na priv to napiszę wszystkie szczegóły. jeżeli ktoś ma jakiegoś znajomego (pewnego) to może napisać w jego imieniu.

Sprawa naprawdę ważna.

eryk_cartman 08.06.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 1107749)
Pierwsza-lepsza szkoła policealna. Zapisujesz się, nie chodzisz, po semestrze Cię usuwają i wracasz zapisać się na inny kierunek. Chyba najłatwiejsze rozwiązanie :-)

A orientuje sie ktos w ktorych szkolach jest najtansze czesne? Wiem ze moge sam to sprawdzic ale ostatnio za cholere czasu na nic nie mam:/ wiec jesli ktos sie orientuje jak wyglada sytuacja to bede naprawde bardzo wdzieczny :) Pozdrawiam

Kaltenn 08.06.2011 22:30

Zna ktoś się na ekonomii? Potrzebuję przedstawić znaczenie sovereign risk dla równowagi macroekonomicznej. Jakby ktoś był w stanie chociaż z grubsza mi pomóc byłbym niezmiernie wdzięczny.

Konrad. 09.06.2011 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1107883)
A orientuje sie ktos w ktorych szkolach jest najtansze czesne? Wiem ze moge sam to sprawdzic ale ostatnio za cholere czasu na nic nie mam:/ wiec jesli ktos sie orientuje jak wyglada sytuacja to bede naprawde bardzo wdzieczny :) Pozdrawiam

Najtaniej wychodzi zapisać się na dzienne studia. Koszt to 80 zł mniej więcej opłaty rekrutacyjnej.

Zapisz się na coś, gdzie co roku jest mniej chętnych, niż miejsc - ale kierunek mimo to wystartuje.

Polecam rolnictwo na Uniwersytecie Rolniczym (brzmi dumnie), przyjmowali wszystkich jak leci nawet w sierpniu...

Wydaję mi się to znacznie lepsza opcją niż szkoły policealne, tym bardziej że za 20 zł możesz sobie wyrobić legitkę, która dzięki zniżkom szybko ci się zwróci (choćby karnet na Wisłę).

Zdzis 09.06.2011 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaltenn (Post 1107927)
Zna ktoś się na ekonomii? Potrzebuję przedstawić znaczenie sovereign risk dla równowagi macroekonomicznej. Jakby ktoś był w stanie chociaż z grubsza mi pomóc byłbym niezmiernie wdzięczny.

Jeżeli określić sovereign risk jako ryzyko niewypłacalności kraju, to na stabilność makroekonomiczną będzie ono oddziaływać między innymi przez poziom stóp procentowych. Można odnieść się do koncepcji niezabezpieczonego parytetu stóp procentowych (krajowa stopa procentowa = zagranicznej + premia za ryzyko + oczekiwana zmiana kursu walutowego). Wzrost ryzyka niewypłacalności kraju zwiększa premię za ryzyko, wzrasta więc krajowa stopa procentowa, co wpływa na aktywność gospodarczą (popyt zagregowany spada, w konsekwencji wzrasta bezrobocie).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl