![]() |
Nie wazne z ktorej druzyny bo wyceniany jest dany zawodnik, i nie wazne czy on ma 36 lat skoro przez wiekszosc (nawet legijny portal weszlo) Glowacki jest uwazany za najlepszego stopera w Polsce dlatego w jego przypadku wiek nie gra roli, baa.. wielu twierdzi, ze czyms starszy tym lepszy.
I wracamy do punktu wyjscia.. skoro on jest wyceniany na 150 tys euro to jak moze Piotr Zemlo byc wyceniany na 100 tys euro? gdzie tu logika, przeciez to jak zderzenie ferrari z trabantem. A skoro juz robią taką wycenę Glowackiego to Piotra Zemlo muszą wycenić na 20 euro i wtedy będzie się zgadzać. Glowackiego wycenili na poziomie chlopaczkow z rezerw ktorzy gdy Glowacki rządzi i dzieli na boiski to oni stoja za bandami reklamowymi i podaja pilki pilkarzom w czasie meczu.. oni wszystko na odwrot robią, największa padaki z Wisly wycenili wyzej, a tych ktorzy cos graja wycenili nizej.. i generalnie kwoty sa po prostu smieszne.. na jakiej podstawie oni to licza? na zadnej.. widzimisię.. caly transfermarkt. |
Wycenili aktualną wartość, a w przypadku piłkarzy którzy przekroczą 30 rok życia ich wartość spada. Kto dałby teraz za Arka mln euro? Przecież to bez sensu, ma perspektywy może na 2 lata gry w tej lidze, nigdzie indziej.
|
Glowackiego wyceniali juz na ponad milion euro i to gdy mial juz 30+ i nie twierdze ze byl wtedy tyle wart bo tranfermarkt nie jest od wyceny zawodnikow, teraz po raz kolejny to potwierdzili.
Oni nie maja mozliwosci wycenic kazdego pilkarza bo jak zaznaczylem kilkuset tysiecy pilkarzy to oni nawet z nazwiska nie znaja, nie wspominajac o tym ze nigdy nie widzieli ich jak graja. Co oni wiedzą o Glowackim? zapewne gówno, a o Piotrku Zemło? jeszcze mniej. I skąd te wyceny? |
Cytat:
|
jebłem...
( 10 znaków ) |
:rotfl::rotfl::rotfl:
raz dwa trzy |
przecież te wyceny na transfermarkt sa zapewne liczone jakims algorytmem ... ważny jest wiek, długość kontraktu, zarobki, liczba rozegranych meczów ... U Żemły wiek jest kluczowym czynnikiem, ale u Głowackiego jest to gruby minus
|
Przypominam, że kiedy Głowa szedł do Trabzonsporu miał 31 lat, a dawali nam za niego 800 tyś. euro.
|
|
|
Trudno mi sobie wyobrazić Stilicia w Legii... Zresztą jak on ma tam być następcą Dudy to raczej nie byłby ich wzmocnieniem ;)
|
Mi, to, po prostu wygląda na próbę zamącenia i podgrzania emocji przed tym szlagierem. Mając w pamięci przypadek Kaczorowskiego jakoś trudno mi uwierzyć, aby w Warszawie przyjęto Stilicia z otwartymi rękami. Jak, to mawiał żartobliwie św. Jerzy: „Nie w tym życiu”. ;)
|
Takie tam pierd.... na potrzeby podkręcenia atmosfery i siania zamętu.
Realnie patrząc na ch... Legii Stilic? Przecież on nawet u nas nie powinien się aktualnie łapać do 11. Ok, jest szansa, że zacznie grać lepiej, ale kiedy i jak długo - przecież to już też powoli robi się emeryt. Pewnie od nas odejdzie ale nie sądzę żeby akurat Legia go potrzebowała. Ja w każdym razie płakał po nim nie będę bo pół sezonu na dobrym poziomie to trochę mało żeby rozpaczać. |
Stilic w Legii? :D Biorąc pod uwagę walory sportowe oraz nienawiść kibiców do jego osoby, wydaję mi się, że to się Leśnemu średnio opłaci.
|
Do Legi to może i by odszedł... ale do Legii to na pewno nie :D
poziom dzienikarstwa poraża, żeby artykuł z takim tytulem wypuścić to już trzeba być geniuszem |
To musiał napisać Białoński no bo kto uważa Smude za "najlepszego" na rynku :D i "Legi" też jest w jego stylu. Co do Stilicia niech idzie w pi... byle gdzie.
|
Dokładnie, Bialonski ostatnio nie mogl przeżyć zwolnienia Smudy, wiec to bankowo jego robota.
|
Po wypowiedzi Semira w Lidze + Extra, mam wrażenie, że szanse na jego zatrzymanie zmalały z małych do mikroskopijnych.
|
Co powiedział?
|
Cytat:
EEE a coz on tam mowil?? w zasadzie nic.Juz raz wojażował i nic mu dobrego z tego nie wyszło. |
No proszę, Uryga i Stilić w jedenastce kolejki. Dodatkowo Stilić piłkarzem kolejki.
|
Ja odniosłem inne wrażenie. Wiadomo na pewno że kierunek chińsko, emiracki odpada. Jeśli chodzi o Legię to gdyby nawet klub tak nisko upadł i chciał piłkarza który śpiewał takie piękne piosenki o L to chyba kibice nie pozwolą.
Dla mnie komunikat brzmi chciałby zagrać w jakimś porządnym europejskim klubie. Dzięki Wiśle dostałem powołanie do repy, jeśli będą jakie takie pieniądze i puchary to mogę zostać na rok by się wypromować |
Cytat:
Ale sam wiesz ze Semir to dobry piłkarz,....jak mu sie chc,jak ma humor.No sory ja go tak odbieram. Dlatego nawet Liga Ukrainska,to byly progi zbyt wysokie,bo nawet tam na taki wybór meczów gdzie sie dobrze gra nie mozna sobie pozwolić. |
Nie macie wrażenia, że Semir kilka razy dziś faulował, np. przy wyprowadzaniu piłki przez Vdroljaka, mocno prowokując sędziego do wyciagnięcia żółtka?
|
Sarki odzył przy zmianie trenera to moze i Guerrier zacznie tak grac.
|
Stilic usłyszał piosenkę z dedykacją więc warszawski kierunek mu chyba nie grozi.
Piłkarze ewidentnie zwolnili Smudę. Sam nie wiem co o tym myśleć. Co do zasady jestem przeciwny ale w tym konkretnym przypadku gdzie od osób związanych z klubem dowiadywałem się, że od roku treningi przypominały lekcję WF w podstawówce a nie treningi piłkarskie to chyba było konieczne. Sarki jak prawie każdy czarny ( wyjątek Arboleda) był traktowany przez Franka jak dziki, więc nie dziwię się, że nagle przypomniał sobie że jednak coś tam umie. Pierwszy raz nie potępiam kopaczy za grę przeciwko trenerowi. Smuda jest kumplem Cupiała i chyba innej drogi nie było. |
Cytat:
|
Głowacki zagra w derbach ? Czy ma przerwę 2 mecze ?
|
To była absebncja po 8 żółtej...
|
Zagra. Z Legią nie grał za 8 żółtą kartkę, więc tylko 1 mecz pauzy.
Za bezpośrednią czerwień miałby min. 2 mecze przerwy. |
Zasłużone powołanie dla Ryśka :) http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._dla_guzmicsa/
|
Siema
Wiadomo co z Sarkim? Domniemam, że gdyby kontuzja była poważna oficjalna by zamieściła informację. |
Sarkiemu nic nie jest, będzie gotowy na derby.
|
Cytat:
Zaczekajmy co napisze klub. |
Nie. Wczoraj już chodziły słuchy na twitterze, że podobno ma się dobrze i zagra. No ,ale czas pokaże...
|
a jak wyglada zerwanie więzadeł ?
imho jesli chodzi o twardosc piłkarza Sarkiego umiesciłbym razem z Maorem w "cipkach" dlatego liczę na pozytywne wiadomości nt. Haitańczyko-Nigeryjczyka |
Cytat:
|
Sarki przejdzie jutro dodatkowe badanie rezonansem magnetycznym, która ma wykluczyć uszkodzenie więzadeł w kolanie. Oficjalna na twitterze podala
|
W jakimś rankingu weszlo (zapewne opartym na InStacie czy tego typu platformie) wychodzi, że Buchalik jest najmniej skutecznym bramkarzem w lidze (najmniej wybronionych piłek lecących w światło bramki). Kolejny argument dla zwolenników Miśka w bramce :)
|
Pierwszy od dawna problem w klubie z bogactwem na jakiejkolwiek pozycji. Nie bardzo chyba wiadomo co zrobić, bo Bury udowadnia od dłuższego czasu, że jest czołowym prawym obrońcą ligi, a Jović wczoraj wyglądał również bardzo solidnie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl