![]() |
w ogole nie ma sensu sprowadzanie takich piłkarzy, którzy sa czołowymi piłkarzami w ligach bałkańskich czy podobnych. Ich kluby chca za takich nieraz duże pieniądze. Dlaczego nie idziemy w tym kierunku co kiedyś, żeby sprowadzać piłkarzy którzy grają w drugich zespołach drużyn z ligi hiszpanskiej, wloskiej... (Cantoro, Uche, Astiz z Legii) albo zawodnicy ze skandynawii (Finowie, Islandczycy)
|
ja myślałem że skauting w Wiśle polega na wyszukiwaniu piłkarzy w klubach typu Zemun za 100 tys euro a nie takich ekipach jak Crvena gdy kosztuje 2-3 mln euro
|
Ten transfer PODOBNO miał dojść do skutku, jeśli sprzedany zostanie Brożek. Powiedzmy sobie szczerze - w zimie Brożek tak grający nie odejdzie za cholerę. Dlatego transfer bez szans. Nawet jakby jakimś cudem nasi działacze dali milion euro, to i tak ten koleś jest wart więcej.
|
Marszalku, a Blaszczykowski to niby z ktorej ligi przyszedl do nas? 4 i do tego Polskiej, jeszcze slabszej niz liga Serbska jakby nie patrzac... Wiec gdyby ten transfer doszedl do skutku to nie wiem co by to bylo... No albo najlepiej dac Brozka na zamianke za Lekicia z doplata z ich strony i tyle.
|
Nie porównuj do Błaszcza bo on jak do nas przychodził miał 18 lat bodajże, Serb ma 24, pomimo to gra w reprezentacji Serbii jest wystarczająca rekomendacją, jakby byłm do wyciągnięcia za te 800 tys Ojro to myslę ze transfer doszedł by do skutku. Kiedys niby za Neia mielismy tyle dac, ale poszło o kontrakt. A myślę ze taki zawodnik byłby naewno naszym dużym wzmocnieniem. Wtedy moglibyśmy grac
Pawełek-Alvarez, Głowacki, Marcelo,Pi. Brożek - Łobo,Sobol,Garguła-Małecki-Lekic, Boguski. Swoją drogą Serb naprawdę jest podobny do Łoba :D |
Cytat:
|
Jeżeli to prawda, to niesamowici Ci skauci Skorży.
Ja bym proponował przejrzeć skład Barcelony, czy by nam się ktoś od nich nie przydał. Też poza naszym pułapem finansowym, ale przynajmniej większość tu obecnych od razu załapałaby dowcip. EDIT: Gdyby udało nam się sprzedać Brożka za jakieś 100 milionów, to moglibyśmy kupić C. Ronaldo za 96, a i tak bylibyśmy czwórkę na plusie. |
Bramki Lekic takie sobie strzela,szału nie ma.
http://www.youtube.com/watch?v=KG_QD...layer_embedded http://www.youtube.com/watch?v=uj2NDSL-H7g |
Od kilku lat nabierałem się na pogłoski medialne, "zielone światła na transfery", ale przy obecnej sytuacji jedynie czytam tego typu pogłoski i ironicznie się uśmiecham.
|
Ja i tak bym poszukał ciekawych "czarnych braci w afryce", może nie wszystko Francuzi i Holendrzy przetrzepali. Chyba że nasi skauci boją się szczepionek na malarię:)
|
Pogoń Szczecin chce kupic z Wisły Mączyńskiego który z dobrej strony pokazał sie w ŁKS-ie.Myśle ze nie warto sie go pozbywac jak sie patrzy na gre środkowych pomocników (Diaz,Jirsak,Cantoro).Do tego nie wiadomo jak ze zdrowiem Guły będzie
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1...napastnik.html |
Cytat:
Widziałem jego grę w 2, 3 ? meczach i zawsze się dobrze prezentował. Wg mnie jest nie gorszy od Jirsaka. Czy lepszy nie wiem. Ale można go sprzedać jak dostanie szanse chociaż pokazania się na jedną rundę w Wiśle i nic nie pokaże. A tak to jest to pozbywanie się piłkarza kiedy tak naprawdę nie dało mu się szansy. |
Brozka grajacego w trcohe inną gierke niz jego pozostali koledzy na zachodzie w tzw "pilke chodzoną" tudziez zabawe w chowanego-czyli byle nie do mnie -to my nie mamy zadnych szans gdzies upchnac.
Byla opcja z Fulham ale wtedy kazdy płakał kim my bedziemy grac.Jak widac dzis kazdy płacze ze Pawla sprzedac sie wtedy nie udalo ale mądry Polak po szkodzie... czekamy wiec na dalsze perełki które odnależli Edek z Józkiem :) |
Trzeba było sprzedać Brożka za te 3 miliony a w grudniu wrócił by za darmo :D
|
Cytat:
Ale nie macha rękoma. Z Brożkiem sobie odpuście, bo nie było osoby na tym forum której zależało żeby go sprzedać. Nie róbcie z siebie większych hipokrytów niż jesteście w niektórych tematach. |
Cytat:
|
No to jestem pod wrażeniem pracy Józek@Edek ltd. Znaleźć takiego piłkarza jak Lekić to naprawdę jest coś! I do tego ta cena! Bajera.
Zaczynam się zastanawiać czy nie zaoferować swoich usług MS jako skaut. Myślę że godzina pracy w internecie wystarczyłaby żeby znaleźć conajmniej równie dobrych piłkarzy jak ten Serb. I równie abstrakcyjnych. A można by zaoszczędzić na koszach: podróży, płacach itp. Panie Maćku ja naprawdę nie jestem drogi! Pan pomyśli. |
Radzę się wstrzymać z takimi komentarzami do zamknięcia zimowego okna transferowego.
Wy naprawdę myślicie że to jest wszystko co oni robią? Im mniej wiemy, im mniej wiedzą media tym lepiej dla Wisły. |
Myślę, że tylko głupi może pomstować na działania naszych eheheh scoutów, bo panowie nie przezimowali jeszcze nawet jednego okienka transferowego. Natomiast jaki będzie efekt ich pracy, czy też jak zostanie zmarnotrawiony przez niedecyzyjność struktur klubowych ewentualny efekt ich pracy chyba wszyscy dobrze wiemy :)
|
Cytat:
Jak dla mnie też powinien dostać szanse i to nie jedną, zwłaszcza że Cantoro odchodzi? to zostaje tylko Diaz który coraz więcej ma strat i głupich kiwek, no i Jirsak po którym słabo widać zaangażowanie choć na tle Diaza ostatnimi czasy i tak się wyróżnia. |
Gra krzyska w ŁKS robi wrażenie, coś na styl Iniesty oczywiście zachowujac proporcje ;d
|
Cytat:
|
Cytat:
:lol: :lol: :lol: do łez edit: mistrzu ten od asyst też przesadził :lol: i to znacznie :lol: naliczyłem 3 asysty: dwie w meczu wygranym 3-0 ze Zniczem, 1 w meczu z Łęczną (4-2) i bramka no to faktycznie Mączyński prawie jak Iniesta ... :lol: |
Przykro mi ale słabo naliczyłeś (na pewno ma 8 asyst) ale nie o to tutaj chodzi..... Jak dla mnie powinien dać szanse młodym chłopakom Leszczak, Burliga, Mączyński... . W innych klubach dają szanse młodym i radzą sobie ( Ruch, Arka) . Małecki przecież też nie dostawał szansy gry, poszedł na wypożyczenie i nagle odkrycie rundy….
|
Zachowując proporcje napisałem, czytanie ze zrozumieniem nie boli. Więc chodzi mi o to ze jest jednym z najlepszych środkowych pomocników w 1-wszej lidze.
|
A tak z innej beczki to czy my aby nie mamy jakiejś umowy o wspołpracy z jakimś zagranicznym zespołem? Bo jeśli takową mamy to czemu nie widać efektów tej współpracy? Chyba że jest to Reggina ale szczerze wątpie..Niech mnie jakiś forumowicz uświadomi ;)
|
z tego co kojarzę to prasa pisała o Liverpoolu, ale czy coś jest na rzeczy to nie wiem, efektem był (miał być) sparing ale czy coś więcej, może kto inny odpowie .
|
Cytat:
|
Problem w tym, ze byc moze dobrzy zawodnicy w Wisle sa (jakims cudem w koncu siegaja po medale w ME), ale jak mamy sie o tym dowiedziec skoro Skorza mlodym mowi "nie". Pewnie, ze nie od razu 2-3 z ME na boisko. Ale wprowadzac zawodnika tak, zeby gral obok mocnych graczy i podciagal sie.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl