Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

sandomingo 05.12.2019 11:16

Z wywiadu Wisłockiego wynika, że TS zatrudnia 170 osób.
Biorąc pod uwagę zakres działalności to jest to liczba ogromna. TS cały czas jest tworem z poprzedniej epoki, stanowiącym przechowalnię dla znajomych znajomych - i nie chodzi mi tutaj wcale o szarakanów.

A jak przychodzi co do czego, to nieskomplikowanego wniosku nie ma kto przygotować...

serek.c2 05.12.2019 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1547628)
Możesz Serek w imieniu Socios się coś dowiedzieć? W końcu dokładamy tam pieniądze.

Nie szkółka, tylko AP ;)

Tu nie ma co komentować, sprawa została opisana - nie dopełniono formalności (zaświadczenia o niekaralności - sprawy nie dopilnowała/przegapiła konkretna osoba), dodatkowo trzeba było wytłumaczyć się z umowy na linii TS - SA. Odwołanie zostało złożone w terminie, dostarczono co trzeba. Miejmy nadzieję, że - mimo docierających sygnałów - zostanie uwzględnione. Nie znajduję argumentu, który mógłby usprawiedliwiać takie niedopatrzenie ze strony osób, które przygotowały wniosek, jeśli jednak taki powód, jak niedostarczone (a w zasadzie dostarczone w odwołaniu) zaświadczenie, ma decydować o przyznaniu, bądź nie przyznaniu akademii "gwiazdki" PZPN, a co za tym idzie całkiem sporych środków finansowych, to coś tu jest nie tak.

Co do hotelu, to Panowie - chyba nie widzieliście jego standardu...

Przykra prawda jest taka, że w TS brakuje kompetentnych osób w wielu sektorach działalności. Ja sobie jednak cały czas zadaje pytanie, gdzie są wśród Wiślaków osoby, które próbowałyby ten stan rzeczy zmienić? Widzę krytykę, widzę prześmiewcze komentarze, ale chęci pomocy jakoś brak. To jest nasza Wisła, jak my jej nie pomożemy, to kto ma jej pomóc? Weszło kilka nowych osób do zarządu, oceniać ich nie mam zamiaru, bo niczym się jeszcze nie wyróżnili, ale od razu, na wejściu przypina im się łatkę...

Jest nas w Socios sporo, z taką grupą ludzi można wiele. Możemy przecież wymyślić jakiś plan dla ratowania/profesjonalizacji TSu i mieć w przyszłości wpływ na jego funkcjonowanie... Trzeba tylko chętnych, mądrych ludzi. Znajdą się?

master17 05.12.2019 13:04

Po co, lepiej zaorać TS i po problemie.

krysztal 05.12.2019 13:23

To może trzeba szukać szerzej a nie tylko wśród Wiślaków?Obidziński przyszedł z zewnątrz do SA .Do TS to trzeba konkretnego menagera a nie działacza

Stelio 05.12.2019 13:24

Cytat:

Jest nas w Socios sporo, z taką grupą ludzi można wiele. Możemy przecież wymyślić jakiś plan dla ratowania/profesjonalizacji TSu i mieć w przyszłości wpływ na jego funkcjonowanie... Trzeba tylko chętnych, mądrych ludzi. Znajdą się?

A czy TS sam siebie chce ratować/profesjonalizować? Bo mi się wydaje, że im bardzo dobrze w swoim wymyślonym uniwersum i życiem w przekonaniu, że od 1975 roku nic się nie zmieniło.

serek.c2 05.12.2019 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1547655)
To może trzeba szukać szerzej a nie tylko wśród Wiślaków?Obidziński przyszedł z zewnątrz do SA .Do TS to trzeba konkretnego menagera a nie działacza

Nigdzie nie pisałem o kolejnym tabunie "działaczy". Jeśli stać Cię na zatrudnienie menedżera z zewnątrz, to proszę bardzo. Myślę po prostu, że znajdziesz takiego wśród Wiślaków.

wolfy 05.12.2019 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1547654)
Po co, lepiej zaorać TS i po problemie.

Sam się zaora, bez niczyjej pomocy...

serek.c2 05.12.2019 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1547659)
Sam się zaora, bez niczyjej pomocy...

Ucieszy Cię to?

wolfy 05.12.2019 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1547660)
Ucieszy Cię to?

Nie, ale nie ma też większego sensu udawanie że bez zmian (w sensie - wywalenia większości działaczy i restrukturyzacji) ktokolwiek pomoże. Problemy są strukturalne, ściepy nie pomogą, żerowanie/zniszczenie SA też.

Wisłocki jest na coś takiego za krótki w uszach. Niech TS ZATRUDNI specjalistę od restrukturyzacji. Szukanie wśród Wiślaków frajera który za darmo będzie się użerał z tymi kretynami jest bezcelowe.

serek.c2 05.12.2019 13:55

Nikt nie udaje, że nie potrzeba zmian. Tyle, że oprócz klepania w klawiaturę możemy coś zrobić, pomóc - ale trzeba chęci, poświęcenia swojego czasu. Tu już jest problem, prawda?

I ciągle ta sama śpiewka - "niech ten zrobi, niech tamten załatwi, niech ONI to zrobią". A ja sobie ocenię, że ktoś jest za krótki w uszach i powyzywam ludzi od kretynów :)

Dobra, nie ma sensu, mam inne wyobrażenie na pewne sprawy, chciałbym - może naiwnie - żeby ludzie bardziej angażowali się w sprawy klubu ogólnie, Socios, SA czy TSu...

Dive Pirate 05.12.2019 14:07

Tylko że oni tam kasę za to dziadostwo biorą i jeszcze marnują wielki potencjał do jej zarabiania.

Konrad. 05.12.2019 14:23

Serek - nie ma problemu, jestem w stanie się poświęcić i po nowym roku przejąć stery prezesa TS! Spróbuje ogarnąć jak Wisłocki złotą gwiazdkę - może mi się uda.

Wisłocki opracował też dokładnie taki sam plan B jak ja na wypadek upadki negocjacji z triem - brak planu B. Jestem gotowy przejąć te obowiązki za takie samo wynagrodzenie.

Jeśli chodzi o hotel - to chce podwyżki! Ale gwarantuje, że podpisze umowę z bookingiem (będzie to wielkie osiągnięcię, wszak TSowi nie uydaje się to od kilku lat), dzięki czemu zwiększy się liczba zagranicznych turystów. Będę na bieżąco składał raporty, i jak poniosę porażkę, to podam się do dymisji...

Naprawdę, nie wiem czemu bronisz spalonej sprawy...

Wniosek do PZPN powinien być sprawdzany osobiście przez Wisłockiego codziennie przez tydzień. To być albo nie być naszej szkółki. Ja tak robiłem, gdy składem papiery o hipotekę...

Naprawdę, zobacz jeszcze raz jakie kluby tą gwiazdkę bez problemu dostały...

serek.c2 05.12.2019 14:27

Czekaj, ale Ty naprawdę moje posty odbierasz jako obronę obecnego stanu rzeczy?

Edit. Jeszcze co do gwiazdki - właśnie zobacz, kto tę gwiazdkę dostał. Jakieś klubiki z Koziej Wólki. My nie dostaniemy, bo ktoś nie dostarczył zaświadczenia o niekaralności pracowników (zostało to jednak uzupełnione). To jest ewidentne niedopatrzenie z naszej strony i przykład braku profesjonalizmu, ale serio to ma decydować o tym, że AP nie dostanie złotej gwiazdki? A gdzie w tym wszystkim podstawowe warunki, które spełniamy z nawiązką? Czy nie takie rzeczy jak kadra trenerska, zaplecze itp. powinny decydować? O odrzuceniu wniosku ma decydować taka bzdura?

Konrad. 05.12.2019 14:45

Tak. Tak to wygląda na świecie - jeśli termin na dostarczenie dokumentów jest nie przekraczalny, to oznacza że jest nie przekraczalny.

Jeśli musisz wpłacić 20 tys zł depozytu do 31 sierpnia, to jak wpłacisz 19999,99 zł to umowę masz nie ważną...

Jak Skowronek ściągnie młodzieżowca w ostatniej minucie spotkania w którym wygrywamy 4-0, to dostaniemy walkowera... Życie.

serek.c2 05.12.2019 14:48

No właśnie z tego co wiem, to nie tak to wygląda - wnioskodawca dostał czas na odwołanie i uzupełnienie dokumentacji...

mr_kwolf 05.12.2019 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1547666)
Czekaj, ale Ty naprawdę moje posty odbierasz jako obronę obecnego stanu rzeczy?

Edit. Jeszcze co do gwiazdki - właśnie zobacz, kto tę gwiazdkę dostał. Jakieś klubiki z Koziej Wólki. My nie dostaniemy, bo ktoś nie dostarczył zaświadczenia o niekaralności pracowników (zostało to jednak uzupełnione). To jest ewidentne niedopatrzenie z naszej strony i przykład braku profesjonalizmu, ale serio to ma decydować o tym, że AP nie dostanie złotej gwiazdki? A gdzie w tym wszystkim podstawowe warunki, które spełniamy z nawiązką? Czy nie takie rzeczy jak kadra trenerska, zaplecze itp. powinny decydować? O odrzuceniu wniosku ma decydować taka bzdura?

Czyli Vanna Ly powinien być dalej właścicielem SA. Przecież takie bzdury jak brak potwierdzenia zapłaty 1 zł nie powinno być żadną podstawą do rozwiązania umowy. Są sprawy dużo ważniejsze.

Tak poważniej, to ja rozumiem, że niby takie niedopatrzenie (szczególnie że mógł to być błąd szeregowego pracownika) nie powinno mieć znaczenia dla oceniania całości zarządu, ale litości. Takie kwiatki wychodzą co chwile. A to koszykarki nie mogą wystartować "bo nikt się nie spodziewał, że może być wyrok", a to nie ma gwiazdki "bo ktoś papierku nie dostarczył". Niestety to nie jest przypadek.

Szkoda, że Wawro został przegoniony swego czasu. Ktoś jego pokroju (Wiślak z pieniędzmi) może tylko wyprowadzić TS z tarapatów. I nie mam tu na myśli dokładania z własnej kieszeni tylko brak pokusy wyciągania drobnych kwot czy zatrudniania znajomych.

PS. Inna kwestia, że w obecnych czasach nie ma miejsca w sporcie na takie podmioty jak stowarzyszenia.

EDIT: Jestem jeszcze ciekawy czy brak tych zaświadczeń to po prostu błąd, tudzież przeoczenie czy po prostu mamy jakiegoś trenera z kartoteką i liczono, że "PZPN nie zauważy".

serek.c2 05.12.2019 15:09

Kolejny raz mam napisać, że to nieprofesjonalne i nie ma na to żadnego wytłumaczenia? Jak mam czytelniej napisać, byście nie odbierali moich postów jako obrony tej sytuacji?

Piszę jedynie dodatkowo, już odchodząc od ewidentnego błędu kogoś z klubu, że dziwne jest, by taka rzecz decydowała o "gwiazdce". Z tego co wiem, to zaświadczenia zostały dostarczone, a sam klub miał na to odpowiedni czas i terminu dotrzymał. Gdyby był podany nieprzekraczalny termin, brak możliwości odwołania, to oczywiście sytuacja byłaby zrozumiała.

Jaroo1 05.12.2019 15:22

Ludzie módlcie sie do Boga żeby nikt poważny w tym naszym wislackim hotelu nie chcial nocować bo warunki idelanie odzwoerciedlaja sytuacje w TSie i w glowach tych ludzi. Tam sie wszystko zatrzymalo 40 lat temu i jedyna zmiana to zamiast kineskopowego tv to tv plaski. Wstyd tam kogos wpuścić bo jak będzie mial chec to taka opinie wystawi ze sie pod ziemię TS zapadnie... Nie ma booking bo jak sie czas 40 lat temu zatrzymal to naturalnie wtedy booking.com nie bylo i wi-fi tez nie więc w Bialej Gwiezdzie tradycyjnie tez wi-fi działać nie może...

Dive Pirate 05.12.2019 15:25

Zaświadczenie to pikuś, kolejny kwiatek do koszyczka.
Wystarczy spojrzeć na obiekty, jak to wszystko jest marnowane w samym centrum miasta to jest ...uwa niewiarygodne.

serek.c2 05.12.2019 15:37

Aby obiekty doprowadzić do jakiegoś stanu, trzeba olbrzymich pieniędzy - skąd je chcecie wziąć? Miasto nam nie pomoże jak sąsiadce i nie wybuduje nowych (hala) czy nie wyremontuje starych (lodowisko) obiektów. Przypominam, że TS pozyskał dofinansowanie do budowy nowej hali - gdzie pieniążki ostatecznie wylądowały, chyba wiecie?

Wszystko jest wg Was proste, to czemu nie pomożecie, nie zaproponujecie czegoś? My naprawdę tylko gadamy, czego najlepszym przykładem jest głosowanie w budżecie obywatelskim nad muzeum Wisły. Nawet tego nie potrafiliśmy dopilnować.

Dive Pirate 05.12.2019 15:46

Jak to skąd ? Od SA weźmiemy bo oni jeszcze mają klientów, nic to że kołyszą się nad grobem, takie myślenie strategów w TS.

serek.c2 05.12.2019 15:54

Czyli wracamy do "gadania". Spoko. Ja wysiadam.

xiondz77 05.12.2019 16:46

serku jak mawiał klasyk "szkoda strzępić ryja".

Konrad. 05.12.2019 16:59

Z cały szacunkiem serek - ale poważnie? Skąd mają wziąć pieniądze na jakiś lift hotelu w centrum miasta?

Przecież tu nie trzeba milionów: w samym Cichym Kąciku prywatni właściciele poprzerabiali mieszkania na "apartamentu" i trzepią kasę...

Podstawową rzeczą to podpisać umowę z którąkolwiek stroną rezerwacyjną... Bo to tak jakby próbować sprzedać auto, ale nie wrzucić ogłoszenia na otomoto... No bez jaj.

Miałem przyjemność być w tym hotelu, znam jego standard. Ale bywałem w gorszych, które pełniły role tylko noclegu dla imprezowiczów...

Zresztą, poczytajcie komentarze: https://www.google.com/travel/hotels...AxOS0xMi0wOVIA

Wcale dramatu nie ma, 3.5 to i tak nie źle... Wszyscy chwalą lokalizację bliską centrum, a jednocześnie cichą...

Dlaczego rezygnujemy z zagranicznych turystów?

Przecież hotel oferuje aż 26 pokoi! Każdy za stówkę - to potencjalnych 2,6 tys złotych dziennie - 78 tys zł miesięcznie!

Zresztą dokładnie taka sama dyskusja była z siłownią (położoną w trójkącie Błonia - Miasteczko AGH - Stare Miasto) - że niby skąd wziąć pieniądze na remont... Wystarczył miesiąc zamieszania w mediach i inwestor się znalazł...

Ja bym chciał abyś zadał proste pytanie prezesowi TS - z iloma właścicielami krakowskich hoteli się spotkał w tym roku i dlaczego nie chcą zainwestować w tak genialną lokalizację?

A jeżeli nie miał czasu tego dopilnować, nie ma czasu zająć się AP, nie ma czasu ogarnąć kosza, nie ma czasu przygotować wariantu B dla sa, to czym się zajmuje poza stawianiem warunków sa?

kotyrek 05.12.2019 17:00

Serek od ratowania/wyprowadzania na prostą są ci ludzie:

Zarząd TS Wisła Kraków

Rafał Wisłocki – Prezes Zarządu
Piotr Piecuch
Paulina Kujawa
Małgorzata Solarz-Kulbicka
Dorota Gburczyk-Sikora
Robert Zaczkiewicz
Piotr Snopkowski
Tomasz Ordys
Łukasz Krupa

To oni mają wymyślić plan, dostarczyć dokumenty, zdobywać pieniądze, zrestrukturyzować TS. itp.
Moje myślenie jest takie: kibice są od kibicowania, zarzad od zarządzania...nie możemy tego mieszać. Nie oczekuj że kibice rzucą sie do robienia roboty państwa wymienionych powyżej. Tylko tyle...

INZAGHI 05.12.2019 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotyrek (Post 1547678)
Serek od ratowania/wyprowadzania na prostą są ci ludzie:

Zarząd TS Wisła Kraków

Rafał Wisłocki – Prezes Zarządu
Piotr Piecuch
Paulina Kujawa
Małgorzata Solarz-Kulbicka
Dorota Gburczyk-Sikora
Robert Zaczkiewicz
Piotr Snopkowski
Tomasz Ordys
Łukasz Krupa

To oni mają wymyślić plan, dostarczyć dokumenty, zdobywać pieniądze, zrestrukturyzować TS. itp.
Moje myślenie jest takie: kibice są od kibicowania, zarzad od zarządzania...nie możemy tego mieszać. Nie oczekuj że kibice rzucą sie do robienia roboty państwa wymienionych powyżej. Tylko tyle...

I wszyscy ci ludzie doją stowarzyszenie?

FraMat 05.12.2019 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1547653)
Ja sobie jednak cały czas zadaje pytanie, gdzie są wśród Wiślaków osoby, które próbowałyby ten stan rzeczy zmienić? Widzę krytykę, widzę prześmiewcze komentarze, ale chęci pomocy jakoś brak. To jest nasza Wisła, jak my jej nie pomożemy, to kto ma jej pomóc? Weszło kilka nowych osób do zarządu, oceniać ich nie mam zamiaru, bo niczym się jeszcze nie wyróżnili, ale od razu, na wejściu przypina im się łatkę...

Sorry, jaki mamy interes w ratowaniu TS?
Poza tym podejrzewam, że ze względu na jedyny możliwy sposób ratowania (głęboka restrukturyzacja, zejście z zatrudnieniem z poziomu 170 osób na najwyżej kilkanaście) TS nie takiego ratunku ewentualnie by oczekiwało.

lopez71 05.12.2019 18:29

Serku pytanie. Czy zarząd i członkowie Socios mogą brać udział w walnym TSu ?

serek.c2 05.12.2019 18:56

Konrad, nie znam się, ale kilkaset tysięcy zł to raczej na lifting hotelu nie starczy (poza tym ja pisałem nie tyle o hotelu, co o obiektach Wisły w ogóle). Czy były podejmowane kroki o których piszesz nie wiem, nie pracuję, nie działam w TS. Mogę oczywiście zapytać jeśli nadarzy się okazja.

Kotyrek - ten zarząd działa od czerwca, a pretensje do nich są takie, jakby tu co najmniej dekadę byli. Ja nie wiem, jakie to są osoby, nie znam ich. Podejrzewam, że wielkich ekonomistów tam nie ma... i zapewne przydałaby im się pomoc. Nie chodzi mi o rządy kibiców, tylko o pomoc w kwestiach prawnych, rozwiązań finansowych itp. Wśród nas znajduje się wiele osób, które swoimi kompetencjami mogło by się Wiśle przysłużyć.

FraMat - jestem Wiślakiem, nie muszę mieć interesu, żeby pomagać ratować TS (żeby jasne było - ja tu nie piszę o pomocy Socios jako organizacji). Kilkanaście osób zatrudnionych w TS? Nie wiem jak miałoby to działać, przy tylu sekcjach, tylu szkolących się zawodnikach. Ilu masz zatrudnionych choćby trenerów w samej AP?

Lopez - nie mogą.

Jako dodatek do dyskusji:

https://www.tswisla.pl/komunikat-o-n...isla-krakow-2/

lopez71 05.12.2019 19:08

W takim razie musimy założyć jakąś sekcje żeby uratować TS od tych niechcianych, niekompetentnych
działaczy i po sprawie. Ktoś coś ?

it 05.12.2019 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lopez71 (Post 1547690)
W takim razie musimy założyć jakąś sekcje żeby uratować TS od tych niechcianych, niekompetentnych
działaczy i po sprawie. Ktoś coś ?

Trenuj Sporty Walki 2
:)

lopez71 05.12.2019 20:11

Dla mnie obojętne. Pewno niejednemu Socios by się przydało.

Jak czytam takie "zaorać", "zróbcie", "niech zrobią", "od pół roku nie mamy

pięciogwiazdkowego hotelu bo tyle już są" i takie tam .......enie dla samego
.......enia to krew mnie zalewa.

master17 05.12.2019 20:39

Skoro czas w TSie zatrzymał się w epoce PRLu i ciągle jest do dupy (to fakt), to dlaczego nagle teraz jest wielki skowyt i wylewanie żali, a nie był poruszany temat już wiele lat temu ?

w0lno. 05.12.2019 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1547695)
Skoro czas w TSie zatrzymał się w epoce PRLu i ciągle jest do dupy (to fakt), to dlaczego nagle teraz jest wielki skowyt i wylewanie żali, a nie był poruszany temat już wiele lat temu ?

Bo 90% osób tu piszących interesuje sekcja piłki nożnej, a nie szachów?
A aktualnie TS ciągnie na dno SA i sprawia wrażenie "jakby tu zarobić, a się nie narobić". Po prostu przez ludzi przemawia gorycz i w....ie**e na zaistniałą sytuację.

wolfy 05.12.2019 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1547669)
EDIT: Jestem jeszcze ciekawy czy brak tych zaświadczeń to po prostu błąd, tudzież przeoczenie czy po prostu mamy jakiegoś trenera z kartoteką i liczono, że "PZPN nie zauważy".

Też się nad tym zastanawiałem.

MaLk 05.12.2019 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1547653)
Tu nie ma co komentować, sprawa została opisana - nie dopełniono formalności (zaświadczenia o niekaralności - sprawy nie dopilnowała/przegapiła konkretna osoba), dodatkowo trzeba było wytłumaczyć się z umowy na linii TS - SA. Odwołanie zostało złożone w terminie, dostarczono co trzeba. Miejmy nadzieję, że - mimo docierających sygnałów - zostanie uwzględnione.

Cytat:

Z tego co wiem, to zaświadczenia zostały dostarczone, a sam klub miał na to odpowiedni czas i terminu dotrzymał. Gdyby był podany nieprzekraczalny termin, brak możliwości odwołania, to oczywiście sytuacja byłaby zrozumiała.
Mam nadzieję, że wiesz, coś, o czym nie wiedzą inni.

Bo relacje są następujące (podkreślenia moje) :

1.
7 listopada 2019 roku Komisja Weryfikacyjna PZPN ds. Certyfikacji podjęła decyzję w sprawie odmowy przyznania Certyfikatów PZPN szkółkom piłkarskim, które nie spełniły kryteriów formalno-prawnych programu – czytamy na stronie â€œŁączy nas piłka”.

Wszystkim podmiotom przysługuje prawo do odwołania od tej decyzji. Ostateczne decyzje mają zapaść do 29 listopada (termin został wydłużony, początkowo proces zakończyć się miał 30 września).

(na liście podmiotów z decyzją odmowną jest m.in. Wisła.
https://junior.weszlo.com/2019/11/16...-282-szkolkom/

2.
Ostateczna decyzja zapadła. Znamy już pełną listę szkółek, które otrzymały certyfikaty w Progranie Certyfikacji Szkółek PZPN. 694 podmioty zostały ocenione na złotą, srebrną lub brązową gwiazdkę.

1197 – tyle wpłynęło formularzy zgłoszeniowych do PZPN w ramach pierwszej edycji programu, który ma za zadanie podnieść jakość szkolenia na terenie całej Polski. Na mocy decyzji Komisji Weryfikacyjnej oraz Komisji Odwoławczej ds. Certyfikacji PZPN dla szkółek piłkarskich do 30 czerwca 2021 roku przyznane zostały certyfikaty 694 szkółkom.

(na liście podmiotów, które otrzymały certyfikat nie ma Wisły)
https://junior.weszlo.com/2019/11/29...-694-szkolkom/

3.
Polski Związek Piłki Nożnej informuje, że do Komisji Odwoławczej ds. Certyfikacji PZPN dla szkółek piłkarskich wpłynęło łącznie 96 odwołań. W wyniku ich rozpatrzenia w przypadku siedmiu szkółek ostatecznie zmieniono decyzję Komisji Weryfikacyjnej i nadano certyfikaty. W przypadku pozostałych podtrzymana została negatywna decyzja Komisji Weryfikacyjnej.
(...)
Poniżej prezentujemy listę szkółek, których odwołania zostały rozpatrzone pozytywnie:
MKS Korona (woj. mazowieckie) – poziom brązowy
KKS Jurand Koziegłowy (woj. wielkopolskie) – poziom brązowy
Akademia Piłkarska Sparta Złotów (woj. wielkopolskie) – poziom brązowy
LKS Wybrzeże Rewalskie Rewal (woj. zachodniopomorskie) – poziom brązowy
UCZNIOWSKI KLUB SPORTOWY SMS RZESZÓW (woj. podkarpackie) – poziom srebrny
GÓRNIK ZABRZE SSA (woj. śląskie) – poziom złoty
KS SKRA CZĘSTOCHOWA S.A. (woj. śląskie) – poziom złoty

https://www.laczynaspilka.pl/pilka-d...-odwolawczego1

Książę Palownik 05.12.2019 23:13

@MaLk

no to niezły smród. Raczej nie wchodzi w grę to, że nie zdążyli uzyskać zaświadczeń - są one wydawane "od ręki."

czaro 05.12.2019 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1547662)
I ciągle ta sama śpiewka - "niech ten zrobi, niech tamten załatwi, niech ONI to zrobią".

No, z całym szacunkiem, ale tu się rozchodzi właśnie o to, że TS trzyma się powierzonych mu zadań, a działacze pobierają wynagrodzenie i współpracują z ludźmi o negatywnej proweniencji. Powierzonych zadań TS nie wykonuje albo wykonuje je źle.

W TS nie chcą tego szkolenia oddać WK S.A., a sami sobie z nim od strony organizacyjnej najwyraźniej nie radzą. Nie, nie jest tak, że reformy wymagają czasu, bo od rzekomego przejęcia TS i rozpoczęcia jego sanacji minął już prawie rok. I jaki jest tego efekt? Nastąpiła wymiana kadr?

Oczywiście można się skrzyknąć, zebrać kilkadziesiąt tysięcy złotych i opłacić osoby, które przygotują wniosek za TS. Tylko w takim razie do czego jest potrzebny TS i ludzie, którzy tam pracują?

Bardzo Cię szanuje i często się z Tobą zgadzałem. Tym razem nie rozumiem Twojej postawy. Czy możesz rozwiać moje wątpliwości?

Piknik1906 05.12.2019 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1547688)

Paragraf 26 to grunty. Nie sądzę że może chodzić o jakieś świadczenia o wartości dwuletnich przychodów więc zostaje ziemia.

Zaczynam się martwić - wszystko jest tajne, pojawiają się hipoteki o wielkiej wartości nie wiadomo na co. Teraz to zgromadzenie bez słowa wyjaśnienia.

Czy Socios mogliby zadać oficjalne pytanie o co chodzi? Innej organizacji chyba nie ma, która by mogła.

MaLk 06.12.2019 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piknik1906 (Post 1547705)
Paragraf 26 to grunty.

Tak. Ale także np. zakończenie działalności ;)

Oraz wszystkie inne rzeczy, na które statut przewiduje obligatoryjną zgodę walnego.

Tak naprawdę z powołania się na paragraf 26 bez choćby wskazania litery, nie ma możliwości określenia o co chodzi i w jakim celu nadzwyczajne jest zwołane. Mam nadzieję, że chociaż we właściwej treści zawiadomienia o zwołaniu walnego delegaci dostali porządek obrad precyzujący o co chodzi, bo inaczej takie zwołanie jest praktycznie o kant tyłka potłuc.

Optymistycznie należałoby zakładać, że chodzi o wyrażenie zgody na jakieś czynności związane z dogadywaniem się z SA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl