Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Daniel Alves 12.03.2010 22:43

Po sezonie musi odejść Łobodziński(niestety ale za dużo zarabia, albo się zgodzi obniżyć pensję o 30-40% w co wątpię) i Jirsak(on już osiągnął apogeum i ma mały potencjał).

Kamson 14.03.2010 11:45

W Cafe Futbol właśnie powiedzieli, że Hristova nigdy nie obserwowaliśmy i ściągneliśmy go na podstawie filmików z Youtuba. Taki transfer last minute.

W ogóle troche sie nam dostało, ale niestety wszystko co mówią to prawda.

tofik 14.03.2010 12:10

Hehe Skorża mówił, że obserwowali go jeszcze z Jackiem Bednarzem. Ciekawe komu wierzyć.
Natomiast ja sie dowiadywałem od kibica Levskiego, co ogarnia wszystkie mecze itp. I on za dobrego zdania nie miał o tym graczu. Podobno nie angazuje się zbytnio w grę i jest nieobecny na boisku tak jego gra się prezentuje wg kibiców.

Ogryzek 14.03.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 869045)
Hehe Skorża mówił, że obserwowali go jeszcze z Jackiem Bednarzem. Ciekawe komu wierzyć.

Może Jacka zapytać? Nie sądzę żeby teraz nie powiedział prawdy:)

AYALA 14.03.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 869032)
W Cafe Futbol właśnie powiedzieli, że Hristova nigdy nie obserwowaliśmy i ściągneliśmy go na podstawie filmików z Youtuba. Taki transfer last minute.

W ogóle troche sie nam dostało, ale niestety wszystko co mówią to prawda.

to za to biora pieniądze Csaplar i Klejdinst ?:-/

brylant17 14.03.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 869051)
to za to biora pieniądze Csaplar i Klejdinst ?:-/

Jak to za co za to, że jadą niby oglądać jakiegoś grajka a tak naprawdę jadą na wakacje :P Mam nadzieje, że era tych panów jak i trenejro mija.

airborne4009 14.03.2010 16:27

Micanski zaczyna lapac dobra forme, szkoda ze nikt od nas o nim nie pomyslal w kontekscie wzmocnien. A Hristov powinien dostawac szanse do gry, a nie siedziec na lawie. Skorza wogole nie potrafi trafic ze zmianami w trakcie meczu...

Mocny 15.03.2010 13:44

wyraź swoja opinie w ankiecie

http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7076

tofik 15.03.2010 14:03

Przyjdzie Szofer przyzwyczajony do arabskiej rozrzutności i powie: No to teraz poprosze 10 zawodników po 5 milionów euro każdy, bo ja tu nie widze możliwosci osiągniecia celów w pucharach europejskich tym składem.
Co? Tylko z kartą na ręku? Nie tak się umawialiśmy! Żegnam.

Wizard 15.03.2010 14:34

Jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że Schaffer wie w co się pakuje - albo dostał zapewnienie od Cupiała, że będą wzmocnienia, albo podjął się wyzwania z tym składem, który jest teraz. Na pewno nie będzie tak jak z Radomatu ( :) ), że 'nie tak się umawialiśmy'. Schaffer przystał (najprawdopodobniej, bo tego jeszcze nie wiemy) na propozycję Cupiała, a więc nie przyjechał tu na wakacje, tylko zrobić konkretną robotę.

emjot 15.03.2010 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 869956)
Jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że Schaffer wie w co się pakuje - albo dostał zapewnienie od Cupiała, że będą wzmocnienia, albo podjął się wyzwania z tym składem, który jest teraz. Na pewno nie będzie tak jak z Radomatu ( :) ), że 'nie tak się umawialiśmy'. Schaffer przystał (najprawdopodobniej, bo tego jeszcze nie wiemy) na propozycję Cupiała, a więc nie przyjechał tu na wakacje, tylko zrobić konkretną robotę.

pod warunkiem że to ten Szkop :lol:
a nie duet Kazik - Tomek
albo nie daj bóg jakiś Bobo Kaczmarek :lol:
bo to by był zgroza ....

Wizard 15.03.2010 14:50

Nie strasz takimi propozycjami :D

janko04 15.03.2010 15:14

Zapomniałeś jeszcze o Stefanie, Janku Urbanie :>

Daniel Alves 15.03.2010 15:20

nareszcie beda wzmocnienia z Afryki:)

it 15.03.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 870001)
nareszcie beda wzmocnienia z Afryki:)

Podobno już płynie jakiś trałowiec z kontenerami...

qchar90 15.03.2010 16:36

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...l?ticaid=19d01

i to byłby dobry transfer, ale oczywiscie to tylko plotki pewnie

cfa 15.03.2010 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 870100)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...l?ticaid=19d01

i to byłby dobry transfer, ale oczywiscie to tylko plotki pewnie

A jak nie on to Angelo Hughes Jr :)

fanfan 16.03.2010 11:26

Ja jestem ciekawy jak teraz będzie wyglądać sprawa transferów, czy pracę w Wiśle zachowają nasi skauci. Mam nadzieję ,że tak bo ktoś musi nam tych piłkarzy wyszukiwać a podobno Cupiał ma wyłożyć kasę na transfery w lecie i mam nadzieję że te pieniądze będą dobrze zainwestowane , bo wydać kasę każdy umie i nie trudno nakupić słabych czy średnich grajków za duże pieniądze . Kasperczak jest rozeznany tylko na Polskim rynku a wiadomo jacy są polscy piłkarze - drodzy i nie najlepsi ( choć bywają wyjątki) , nie było by mądrym posunięciem wydawanie dużych pieniędzy na takich grajków jak Kiełb czy Szczot. Pamiętamy jakie transfery zrobił Górnik, wydał duże pieniądze na piłkarzy których chciał Kasperczak a że Kasperczak znał tylko piłkarzy z polskiej ligi i tych z którymi wcześniej pracował to ściągnięto do Górnika , Gorawskiego , Strąka, Szczota, Bonina :D którzy byli drodzy i nie wystarczająco dobrzy. Moim zdaniem spokojnie można byłoby znaleźć za granicą lepszych piłkarzy za mniejsze pieniądze albo nawet za porównywalne pieniądze ale kto miał ich szukać . Tacy trenerzy jak np. Bakero mają kontaktu zagranicą i mogą ściągać do drużyn wychowanków Barcelony , Kasperczak takich kontaktów nie ma (oczywiście chodzi mi o kluby zagraniczne)- już nie ma bo pare ładnych lat temu jak pracował jeszcze we Francji to takie znajomości posiadał, teraz piłkarzy obserwuje na bieżąco tylko z Polskiej ligi. Żeby zbudować mocny zespół potrzebne są wzmocnienia ale nie stać nas na wzmocnienia najlepszymi piłkarzami z Polskiej ligi ( na Glika, Jodłowca, Grosika) a piłkarze jakich ściągał do Górnika Kasperczak typu Szczota, Bonina :D będą wyrzuceniem dużych pieniędzy w błoto dlatego uważam że nasi skauci powinni nadal pracować dla Wisły mimo tego że trener się zmienił a oni przecież byli pomysłem Skorży a Jarosz raczej jest od negocjacji a nie od szukania piłkarzy, Kasperczak też już nie będzie jeździł na mecze jak to robił nieraz Skorża bo ma już swój wiek i nie wyobrażam sobie Kasperczaka jak jeździ po europie przed okienkiem transferowym i szuka piłkarzy którzy wzmocnią nasz zespół. Wg mnie Cupiał powinien zatrudnić teraz również kogoś odpowiedzialnego za transfery, jakiegoś szefa skautów który współpracowałby z Kasperczakiem np. Mielcarski byłby idealnym kandydatem bo w przeciwnym razie w lecie możemy znów być zaskoczeni jak Wisła zaprezentuje nowych piłkarzy : Strąka, Pazdana, Bonina czy Szczota . Ale jak nasi skauci wypatrzą jakiegoś piłkarza to i tak ,i tak trener powinien go obejrzeć na żywo w jakimś meczu , bo to on decyduje czy jakiś piłkarz pasuje do jego koncepcji gry. Pożyjemy zobaczymy ale mam pewne wątpliwości jeśli chodzi o aspekt transferów w następnym okienku transferowym. Skorża miał już swoją listę zawodników , zaczął ją tworzyć jeszcze za czasów pracy z Bednarzem i wiedział na co jakiego piłkarza stać, dzięki temu w naszej drużynie jest Kirm , Alvarez, Christov ... i dodajmy że nie miał pieniędzy na transfery teraz ma być inaczej , tylko czy odpowiedni kandydaci do gry w Wiśle bedą ?

Maciuś 16.03.2010 11:47

Ja bym duet Jozek&Edek zwolnil natychmiast. Jesli ich plonem jest Hristov to jeszcze szybciej niz natychmiast.

tofik 16.03.2010 12:14

Christow podobno z jutuba wypatrzony. Czyli zamiast opłacać duet E&J lepiej dać 3k zł jakiemuś kibicowi i niech przeczesuje transfermarkta i jutuba :D

dj_ibutti 16.03.2010 12:42

Wierzcie Kołtoniowi, tak samo jak w to że rozmawiał z żoną Schaefera, że jej mąż już jest w Krakowie i o 17stej zostanie ogloszony.

Baala 16.03.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 870714)
Christow podobno z jutuba wypatrzony. Czyli zamiast opłacać duet E&J lepiej dać 3k zł jakiemuś kibicowi i niech przeczesuje transfermarkta i jutuba :D

Ja jestem przekonany że efekty byłyby dużo lepsze (serio).

Można by dać dla takich forumowych skautów powiedzmy sume i pozycje na jaka maja szukać, a efekty zamieszczać na forum i w głosowaniu wybierać tego najciekawszego. :lol:

cfa 16.03.2010 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 870768)
Ja jestem przekonany że efekty byłyby dużo lepsze (serio).

Można by dać dla takich forumowych skautów powiedzmy sume i pozycje na jaka maja szukać, a efekty zamieszczać na forum i w głosowaniu wybierać tego najciekawszego. :lol:

Tak albo szukać talentów jeszcze nie odkrytych w FM'ie ^^

Szarny 16.03.2010 17:46

Widziałem dziś w nsport wywiad z Cleberem.
Powiedział, że ma już wypatrzonych kilku piłkarzy z ligi brazylijskiej, którzy mogliby wzmocnić latem Wisłę. Szukał piłkarzy tylko takich, którym latem kończą się kontrakty. Palmeiras i Corinthians chyba się przewinęły w jego wypowiedzi. Chodzi o młodszych zawodników w wieku 20-23 lat. Lewy obrońca i napastnik.

Osobiście bardziej czekam na efekty pracy Clebera w niedalekiej przyszłości, niż na to co nam zaoferują Edek i Józek.

Kamil_mchw 16.03.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 870962)
Widziałem dziś w nsport wywiad z Cleberem.
Powiedział, że ma już wypatrzonych kilku piłkarzy z ligi brazylijskiej, którzy mogliby wzmocnić latem Wisłę. Szukał piłkarzy tylko takich, którym latem kończą się kontrakty. Palmeiras i Corinthians chyba się przewinęły w jego wypowiedzi. Chodzi o młodszych zawodników w wieku 20-23 lat. Lewy obrońca i napastnik.

Osobiście bardziej czekam na efekty pracy Clebera w niedalekiej przyszłości, niż na to co nam zaoferują Edek i Józek.

też go oglądałem ;] tez miałem to pisać ale mnie ubiegłeś...
wymienił nie tylko lewego obrońcę i napastnika ale też pomocnika...
mówił że zawodnicy ci nie zawsze mieszczą się w wyjściowej 11 swoich zespołów
mówił też coś o Gremio
i że zawodnicy ci mają być ambitni i mają mieć poukładane w głowach, którzy myślą o poważnej karierze w europie, gdzie Wisła ma być zespołem w którym oswoją się z systemem gry... ciekawe co z tego wyjdzie :]

FraMat 16.03.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 870976)
też go oglądałem ;] tez miałem to pisać ale mnie ubiegłeś...
wymienił nie tylko lewego obrońcę i napastnika ale też pomocnika...
mówił że zawodnicy ci nie zawsze mieszczą się w wyjściowej 11 swoich zespołów
mówił też coś o Gremio
i że zawodnicy ci mają być ambitni i mają mieć poukładane w głowach, którzy myślą o poważnej karierze w europie, gdzie Wisła ma być zespołem w którym oswoją się z systemem gry... ciekawe co z tego wyjdzie :]

niech tak rozpowiada dalej - niektórzy sposród naszych rywali tylko na takie paplanie czekają. A potem zdziwicie się, jak wspomniany lewy obronca czy napastnik zasili Amikę....

Zwierze 16.03.2010 20:05

O zgrozo... Dlaczego nas Legia uprzedziła w kupnie King Donga. Dlaczego? A był gracz słynnego ManUtd do wyjęcia za free. Dlaczego???

WiślakMyślenice 16.03.2010 21:09

Chciałbym się dowiedziec, czy jednocześnie ze zwolnieniem Skorży i Terziottiego pracę stracili również Edek z Józkiem?

airborne4009 16.03.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 871129)
Chciałbym się dowiedziec, czy jednocześnie ze zwolnieniem Skorży i Terziottiego pracę stracili również Edek z Józkiem?

Z tego co podawala oficjalna, to prace stracil jedynie Wloch, a reszta narazie bez zmian.

Lechista69 16.03.2010 21:21

Nie wiem kto teraz jest najwazniejszy po Bogu ale czy jest on az tak slepy by widziec ze Edki i Juzki kupe robia i z tej ich roboty nic nie wynika ?

Po co im placic, kupic pilki za ta kase i dac do kopania dzieciom!

grzesiek632 16.03.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 871146)
Nie wiem kto teraz jest najwazniejszy po Bogu ale czy jest on az tak slepy by widziec ze Edki i Juzki kupe robia i z tej ich roboty nic nie wynika ?

Po co im placic, kupic pilki za ta kase i dac do kopania dzieciom!

Powiedz mi jedno. Po czym wnioskujesz i oceniasz ich prace? Na jakiej podstawie uważasz że nic nie robią?
Proszę Cię podaj argument?

Maciuś 16.03.2010 21:34

Ja mysle ze Flip&Flap pracuja obecnie nad jakims transferem a szczegoly poznamy pewnie na dzien przed zamknieciem okienka transferowego tak jak to bylo z gwiazdą youtube'a Hristovem.

Lechista69 16.03.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 871154)
Powiedz mi jedno. Po czym wnioskujesz i oceniasz ich prace? Na jakiej podstawie uważasz że nic nie robią?
Proszę Cię podaj argument?

No wlasnie o to chodzi ze nie widze ich pracy w Wisle, tyle co sie dowiedzialem ze Christov to ponoc ich zasluga...

Maciuś 16.03.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 871160)
No wlasnie o to chodzi ze nie widze ich pracy w Wisle, tyle co sie dowiedzialem ze Christov to ponoc ich zasluga...

Pewnie nie mogli nikogo znalezc, wkurzyli sie i w wolnej chwili weszli na youtube zeby sie zrelaksowac przy teledysku Lady Gagi i niechcaco odkryli Hristova.

Lechista69 16.03.2010 22:00

Macius ale moze zakontraktowanie Issa i Juszczyka (:D) to tez ich zasluga, tyle tylko ze nigdzie nie jest powiedziane przez kogo znalezieni oni zostali... bez ironii...

arrosmay 16.03.2010 22:03

Według mnie Cleber w ten rok na który ma kontrakt zrobi dla Wisły dużo więcej niż duet: Edek&Józek przez całą pracę w Wiśle.

grzesiek632 16.03.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 871160)

A co oni Bogu winni ducha ludzie mogą poradzić na braki w naszym budżecie? Nie widzisz ich pracy bo nie da się jej zobaczyć. Skauci na ogół oglądaja kandydatów do gry w zespole.. a skoro Wisła szuka graczy darmowych z niskimi żądaniami kontraktowymi.. bez klubu..a zarazem lepszych od tych w klubie.. to ciężko jest takich znaleźć.
Myślę że jeśli w następnym okienku Cupiał przeznaczył jakaś określona sume na transfery to wtedy byśmy zobaczyli efekty pracy naszych poszukiwaczy.

Mi nasuwa się jeszcze przykład ( z tych oczywistych, bo niewiadomo ilu piłkarzy Csaplar i Klejdinst nam jeszcze wypatrzyli) Punosevaca - tego napastnika.

Jak nie było żadnego skauta w klubie to było biadolenie że jesteśmy 50lat za murzynami.. gdy klub rozpoczął zalążkowy pomyśł stworzenia jakichkolwiek szukaczy piłkarzy do klubu to zaczeły się jęki ze też do dupy jest.
Dajcie im popracowac w spokoju i nie twórzcie teorii "science fiction". Bo to smakuje jak: musze się do kogoś/czegos przy.......ic bo mam atak marudzenia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 871197)
Przekonaly mnie twoje argumenty grzes, faktycznie w Polsce sieci skautingu dopiero raczkuja, trzeba czasu i wiecej ludzi by byly jakies efekty widoczne...

To dziękuje za zrozumienie. I tak jak napisałeś - to dopiero raczkuje, więc cudów nie oczekujmy.

jeszcze tak ogólnie co do skautingu: przed chwila znalazłem taki link: http://www.futbol.pl/artykul/79381.html
Bardo super pomysł Legii.. tylko czemu w Polsce się nie organizuje takich treningów dla mlodych piłkarzy z Polski?

Lechista69 16.03.2010 22:09

Przekonaly mnie twoje argumenty grzes, faktycznie w Polsce sieci skautingu dopiero raczkuja, trzeba czasu i wiecej ludzi by byly jakies efekty widoczne...

QBAS 16.03.2010 22:14

DOBRY scout jest w stanie znaleźć także darmowych zawodników. Oczywiście za free na pewno drugiego Ronaldo nie znajdzie ale kilku "Błaszczykowskich" czemu nie. Bądźmy jednak sprawiedliwi i dajmy im trochę czasu. Na pewno nie jest to łatwe zadanie ale moim zdaniem wykonalne. A czy jemu podołają.. zobaczymy

Barszczu 16.03.2010 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 871196)
jeszcze tak ogólnie co do skautingu: przed chwila znalazłem taki link: http://www.futbol.pl/artykul/79381.html
Bardo super pomysł Legii.. tylko czemu w Polsce się nie organizuje takich treningów dla mlodych piłkarzy z Polski?

Jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj na ten temat

swego czasu Wisła prowadziła szeroką akcję tego typu, organizowane były zgrupowania kilkudniowe + mecze testowe dla młodych chłopaków z niższych lig w Polsce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl