Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

!!IRIVER!! 03.09.2012 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1274221)
Legia pokazuje ze w czasie trwajacego meczu lepiej sie nie odzywac na temat wyniku.

Dzisiejszy mecz to porazka...zylety, jak widac beda bramki - bedzie doping, smutne:/

Dajże se spokój. Wynik nie zawsze jest wymierny - podobnie było wczoraj z Wami, powinniście zebrać cięgi od Górnika, podobne do nas z Polonią.

gigant 03.09.2012 19:31

Frajerów i ogórków trzeba golić zeby myśleć o mistrzostwie i tę zasadę Legia chyba pojęła.

MichaelMyers 03.09.2012 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1274215)
Legia w ten sposób pokazuje, że po prostu trzeba chcieć i walczyć. W końcu pękł ten mur i wpadły dwa gole, w pełni oczywiście zasłużone.

E: Wawrzyniakowi upadki jednak nie wychodzą. Najpierw w reprze z Niemcami, teraz to samo przeciwko Bielsku.

Chciec i walczyc to raczej BB, Legia grala w pilke.Jak dla mnie to Podbeskidzie to najgorsza pilkarsko druzyna w ekstraklasie dla takich klubow powinni obciac lige do 10 druzyn.Goscie przez caly mecz wybijaja pilke z pola karnego, takie druzyny poza 1 lige nie moga wychodzic.

Ten Salinas to kolejny dowod, ze w malych klubach marnuja sie naprawde utalentowani pilkarze, chlopak ma swietna technike, a gral na jakims zadupiu.Takich gosci napewno jest wiecej.

Elefant 03.09.2012 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1274231)
Jak dla mnie to Podbeskidzie to najgorsza pilkarsko druzyna w ekstraklasie dla takich klubow powinni obciac lige do 10 druzyn.

Cóż, patrząc na to co graliśmy z nimi i na nasz szczęśliwy z nimi remis rozumiem, ze zaliczasz nas również do tej szóstki do obcięcia.
Zresztą słusznie.

Wynik dobry. Konkurent do utrzymania traci punkty.

MichaelMyers 03.09.2012 20:02

Wisla zagrala fatalnie w BB, ale czy ten remis byl szczesliwy, skoro mielismy dwie setki na koncu to juz inna sprawa.Podbeskidzie probowalo grac tydzien temu tak samo jak dzis czyli dluga i biegac na glupa do przodu.A to, ze Wisla przez wiekszosc meczu sie do tego dostosowala,to juz inna sprawa.

ToTylkoJa 03.09.2012 21:00

Cytat:

Dzisiejszy mecz to porazka...zylety, jak widac beda bramki - bedzie doping, smutne:/

Byłeś na meczu? Doping był nie na Żylecie, tylko na pozostałych trybunach, co było kwitowane gwizdami.

Z Żylety poleciało w doliczonym czasie Legia albo śmierć - wymowne.

a tak to bluzgi na policję, pzpn, ole to my kibole, na wojewodę, tuska itp i zabawy piłką, latającym stanikiem i nadmuchanymi kondomami

Już nie wspomnę "wielkiego" protestu Lecha, z przerwą oczywiście na spotkanie z Legią (by jak to napisało wasze stowarzyszenie - sprawdzić,czy wszystko może wrócić do normy).

0 22 03.09.2012 21:52

Fajna tabela ligi. Fajne czasy.

1. Legia 2. Widzew 3. Reszta :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1274218)
Jestem pod wrażeniem gry Legii, serio.

Zabawne, bo z perspektywy stadionu -poziom frustracji był dość wysoki.

Cytat:

Postaramy się z tym żyć. No, chyba że kibole Polonii Warszawa też tak uważają. Wtedy zwijamy majdan.

studio 03.09.2012 22:00

Widocznie po 2:1 dla was wlaczyli doping z tasmy bo gwizdow nie bylo slychac tylko normalny doping.

I nie z przerwa na Legie tylko od meczu z Legia.

tofik 03.09.2012 22:00

Niby miał być ubaw przedni z Żyro, ale nie jest facet taki najgorszy. Gargułę czy innego Kirma to on wciąga jedną dziurką :D
Legia w sumie tak zdominowałą ten mecz, że głupio byłoby im go przegrać.

0 22 03.09.2012 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1274276)
Widocznie po 2:1 dla was wlaczyli doping z tasmy bo gwizdow nie bylo slychac tylko normalny doping.

1. Po bramce na 2-1 na jakąś minutę czy dwie uaktywniła się jedna z trybun (pikniki). Chwilę pośpiewali, pomachali szalikami i się zamknęli. Ja się im nie dziwie, bo ich kibolowanie interesuje w dalszej kolejności niż 3 pkt. Dostali je, więc ze dwie minuty się pocieszyli.

2. Następnie mieliśmy dalszą część ciszy.

3. Następnie Żyleta z racji zbliżającej się 90 minuty zakończyła protest ciszy i rozpoczęła zapodawać przyśpiewki o Żylecie (kilka). I padła 3 bramka, a potem koniec meczu.

4. Poważnie, wyciąganie z tego takich wniosków jak wyciągasz Ty to jest jakieś czepianie dla czepiania, zwłaszcza, że nasi piknicy nie raz ani nie dwa udowadniali już, że są naprawdę dość mocno zdyscyplinowani jak na tą grupę stadionową (że przypomnę jak na meczu z Koroną solidarnie z Żyletą wyszli z trybuny - sektory z biletami po stówie). Natomiast wpadek na innych stadionach (wręcz wojenek z piknikami) nie będę przypominał.

5. Ocena dopingu sprzed telewizora = kozak.

6. A przepraszam. Jeszcze były okresy, gdy z 50-100 osoba grupa dzieciaków kręciła doping z rodzinnego. Klęska Żylety w całej okazałości.

studio 03.09.2012 22:24

Nie, bede jechal na lazienkowska aby wiedziec CO spiewaja HAHAHA. Przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie, beda bramki, beda wyniki, bedzie doping, czy tego zyleta chce czy nie.

Szacun za latajacy stanik.

0 22 03.09.2012 22:30

Napisałem Ci wyraźnie (i piszę to po raz ostatni), że pikniki po drugim w przeciągu 5 minut golu, który na dodatek dał 3 punkty pocieszyli się z tego gola 2 minuty, dodatkowo machając szalikami. Jeżeli dla Ciebie to jest doping to nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć dyskusję.

Zaprawdę wyciąganie nam takiego motywu, w sytuacji gdy większość ekip marzy o takiej dyscyplinie na piknikowych fotelikach za stówkę to jest hipokryzja do takiej potęgi, że nie chce mi się zwyczajnie dalej gadać. O ile mnie pamięć nie myli to nawet młyny się tak zachowywały w czasach ogólnopolskich protestów.

emj10 03.09.2012 22:46

Po co z nim prowadzicie dyskusję? Poznański klub nie gra w ekstraklasie, więc doping na tym poziomie rozgrywek nie powinien go interesować.

bukaj22 03.09.2012 23:49

Legia gra ładnie dla oka i zasłużenie zagrała , ale skuteczność jest do poprawy. Co tego , ze są sytuacje bramkowe , skoro rzadko coś wpada do bramki. Ciekawe czy kontuzja Ljuboi jest poważna , bo bez niego może być ciężko.

Natomiast co do meczu Lech vs Górnik , to Kolejorz zagrał tragicznie ! Zero dokładności i pomysłu. Lech mia problem , by wymienić dwa celne podania. Pod koniec meczu szyderczo im klaskałem , bo w Poznaniu taka gra nie uchodzi na sucho. :} Ślusarski nie wiedział gdzie jest Ubiparip potykał się o własne nogi i przewracał się na prostej drodze. Fatalnie , to wyglądało , ale to pokazuje nasza słabość w pucharach. Nasze drużyny grają co tydzień coś innego tak w Europie nie da się grać. Co do Górnika , to wstrzymał bym się z zachwytami. Dla mnie Nawałka , to trener na " poklask" Dobry motywator , ale Górnik głównie się opiera na pressingu i kontrach. Fajnie , to wygląda , że chłopaki biegają z zaangażowaniem , ale gry w piłkę , to tam za dużo nie ma.

Ciesze się z tego punktu , bo Górnik zasłużył na wygraną.

Paradoksalnie mogliśmy wygrać ten mecz , ale Skorupski wyjął jedyny celny strzał w bramkę Możdżenia.

Co do tego Milika , to fajny chłopak , ale jak zwykle nasze media przesadzają. Do Kadry ? Po co? Niech strzeli 10 bramek zrobi 8 asyst i zobaczymy....

Ogólnie skoro Widzew grający przerazliwie słabo ma po trzech meczach 9 punktów , to nie mam pytań...

Nasza liga przypomina mi zawody w , których chodzi o to kto mniej się zbłazni ten wygrywa. Poziom spotkań sięgnął dna a , to co wyczyniał Śląsk z Ruchem było czymś trudnym do opisania...

Nie mniej liga jest nasza i co tydzień się emocjonujemy tą kopaniną . :}

ToTylkoJa 04.09.2012 06:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1274285)
. Przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie, beda bramki, beda wyniki, bedzie doping, czy tego zyleta chce czy nie.

W pierwszym poście napisałeś, że to Żyleta zaczęła dopingować (kompromitacja Żylety - tak to rozumiem) i zostało wyjaśnione, że dopingu nie prowadziła, tylko pikniki coś sobie pośpiewały. Dopiero w doliczonym czasie gry poszło kilka pieśni, ale poszłyby one przy 0-1 jak i 9-1. A teraz piszesz zgoła coś innego, już nie odnosząc się do samej Żylety.

Lech to pewnie jak miał protest to nie śpiewał wcale, co nie? Sorry zapomniałem, wy mieliście protest z przerwą na śpiew, tzw głodówka z przerwą na obiad.

kreseq 04.09.2012 08:40

Tabela przypomina mi pewne ciekawe czasy.... :D
Pytania 3:
1) Kiedy spuchnie Widzew
2) Kiedy spuchnie Lech
3) Kiedy spuchnie Legia

Nie pytam o Polonie bo brak przygotowania wyjdzie, musi wyjsc, pewnych spraw nie da sie przeskoczyc.

studio 04.09.2012 08:56

Juz puchniemy, tzn nawet nie puchniemy bo nie ma z czego, po prostu wracamy do tego co ten sklad prezentuje, a to ze sie udaly dwa mecze to o niczym nie swiadczy, wogole to sie dziwie ze po 3 kolejkach ludzie wroza z fusow:)

Marszałek 04.09.2012 10:23

Były momenty, a w tych momentach Legia ,naprawdę, kilka razy fajnie zagrała. Ale to tylko momenty, chociaż na naszym tle grają niemal zaawansowany taktycznie i techicznie futbol. Podobał mi się ten Paragwajczyk czy Peruwiańczyk, widać że facet myśli na boisku.

Co,kto i jak w tym sezonie to co najmniej po 10 kolejkach będzie można napisać, chociaż cholera wie czy i to będzie miało jakieś pokrycie w realiach, bo gdy Widzew z facetem co rowerem na treningi dojeżdża leje Mistrza i vice Mistrza..... taka Sunday League się zrobiła z tej naszej kopanej. Czasami aż żal na to patrzeć.

wanciak86 04.09.2012 10:25

Widzew już w ostatnim meczu się strasznie męczył.
Patrzcie, że jednak 3 mecze grali u siebie.
Dla porównania, moja Lechia grała 2 na 3 spotkania na wyjeździe.
( kto układał tak durny terminarz, że taki Widzew, Jaga itp po 3 mecze u siebie, inne ekipy po 2,3 na wyjeździe ? kpina )

Lech to tak jak Pogoń, szał pierwszego meczu - drugi taki sobie, i już z górki powoli.

Legia? Może i będą mieli jakieś okresy kilku porażek, ale dla mnie to właśnie Legia na 99% będzie miała MP.

przemek1902 04.09.2012 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1274274)
Zabawne, bo z perspektywy stadionu -poziom frustracji był dość wysoki.

No nie dziwie się, dlatego też w moim poprzednim poście zaznaczyłem, że pomimo bicia w mur przez cały mecz potrafiliście w końcu znaleźć drogę do bramki. Legia grała składnie, tylko skuteczności brakowało (skąd my to znamy? :D)

Ale koniec z ochachami. Jak ktoś już zaznaczył - częściowy przegląd formy piłkarzyn z naszej Ekstraklasy zobaczymy po 10-12 kolejkach. Jeden mecz wiosny nie czyni.

Sartre 04.09.2012 11:23

Cytat:

( kto układał tak durny terminarz, że taki Widzew, Jaga itp po 3 mecze u siebie, inne ekipy po 2,3 na wyjeździe ? kpina )
To było już tłumaczone - część zespołów (tzn. ja kojarzę tylko Górnik, nie wiem czy ktoś jeszcze) gra na remontowanych lub niedostępnych obiektach - chodzi o to, by jak najmniej meczów grali "u siebie" nie mogąc korzystać ze swojego stadionu.

studio 04.09.2012 11:34

Jaga gra u siebie 3 mecze od poczatku aby w rundzie wiosennej zaczac od 3 wyjazdow - boja sie tragicznego boiska w Bialymstoku o tej porze.

Krociak 04.09.2012 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1274343)
Jaga gra u siebie 3 mecze od poczatku aby w rundzie wiosennej zaczac od 3 wyjazdow - boja sie tragicznego boiska w Bialymstoku o tej porze.

Szacun :)

Widzew w zeszlym roku chyba tez mial nie male problemy z boiskiem na wiosne wiec cos moze byc na rzeczy :)

!!IRIVER!! 04.09.2012 17:39

Aż dziw, że Lech nie grał trzech meczy u siebie... ;]

Eternit 04.09.2012 17:43

Widzew w 2 kolejce miał grać w Chorzowie, ale Ruch poprosił by mecz rozegrać w Łodzi (ze względu na remont u nich). Tak przynajmniej mówili komentatorzy w C+.

vabanq 04.09.2012 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1274430)
Widzew w 2 kolejce miał grać w Chorzowie, ale Ruch poprosił by mecz rozegrać w Łodzi (ze względu na remont u nich). Tak przynajmniej mówili komentatorowie w C+.

wtf !!!???

ziz99 04.09.2012 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1274146)
Na prawde oszaleli moim zdaniem w tym Slasku. Zdecydowanie lepsza opcja dla nich bylby Weiss. I okazuje sie, ze sciemniali mowiac, ze interesuje ich tylko polski trener. Ciekawe jak sobie chlop poradzi

Piechniczek pewnie zaciera ręce, bo jest duże prawdopodobieństwo, iż Levy nic nie zwojuje. Potem będą tworzyć tezy o słabych zagranicznych trenerach.

Zrozumiałbym taki ruch w klubie typu PBB czy Bełchatów, ale w Śląsku...

Clapham 04.09.2012 22:14

Jak się nie ma kasy to się bierze mistrza Albanii. Należy się cieszyć, że przeprowadzka z Albanii do Polski to nadal bądź co bądź jakiś tam sportowy i finansowy awans. Teraz tylko czekać "ciekawych" Albańczyków z kartą na ręku do uzupełnienia składu. :D

Chrisman 04.09.2012 22:43

http://www.youtube.com/watch?v=vp_cn...layer_embedded
coś o was Legioniści

qqq_b 05.09.2012 19:25

Dobra kobita ...

Stavanger 05.09.2012 19:31

Ciekawe, jak długo piknikowi kibice będą chodzić na mecze TE. Znudzi im się - jak każda w ich przypadku rozrywka - i pani Bożena będzie miała wspaniałą, grobową ciszę. Patrząc na nią, ta z pewnością jej się spodoba.

ziz99 05.09.2012 20:02

Zaskakująca decyzja w Ruchu, bo nazwisko Fornalik jest w Chorzowie święte.

http://www.sport.pl/pilka/1,82311,12...icemistrz.html

Kto następny:D

jaro1985r 05.09.2012 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1274695)

Smuda za Probierza po Szczecinie!

Dariook 05.09.2012 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1274695)

W tym biznesie nie ma przebacz. Zreszta jak by mi pracownik dawal dupy codziennie to tez bym go wyj....
Jeszcze nie jeden poleci w tej rundzie bo na palcach jednej reki mozna policzyc trenerow co widac odbili pietno na druzynie. Reszta walczy 1-4-2-3-1 bo takie trendy , niewazne czy dom czy wyjazd niewazne z kim liczy sie na zero z tylu a z przodu jak sie udo to super.

kreseq 06.09.2012 08:42

To zdjęcie przejdzie do historii :

http://www.niebiescy.pl/album/trening_42/duze/07.jpg

:lol:

Kocur 06.09.2012 08:52

Gość zaraz kilofem dostanie za rogiem za to zdjęcie :D

przemek1902 06.09.2012 14:32

Makuszewski w Tereku za 1 mln euro. W sumie żal byłoby Jagiellonii odrzucić taką ofertę.. Jednak jakby nie było chłopak zdołał na razie zaliczyć tylko jedna dobrą rundę.

A tak niedawno, po wypożyczeniu Małeckiego dokładnie, niektórzy na forum robili przymiarki owego Pana w nasze szeregi :-)

Ogryzek 06.09.2012 15:49

A tak niedawno Makuszewski był na testach u parchatych ale go nie wzięli bo za słaby żeby potem trafić do Jagi:)

BTW
Nasz gwiazdor Kirm za 300 tysięcy EUR a "polskie drewno" za 1 mln.... a to się porobiło.

MichaelMyers 06.09.2012 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1274804)
Makuszewski w Tereku za 1 mln euro. W sumie żal byłoby Jagiellonii odrzucić taką ofertę.. Jednak jakby nie było chłopak zdołał na razie zaliczyć tylko jedna dobrą rundę.

A tak niedawno, po wypożyczeniu Małeckiego dokładnie, niektórzy na forum robili przymiarki owego Pana w nasze szeregi :-)

Nie mogli bo jest cztery razy przeplacona,Rosjanie lubia w pilke inwestowac dla ich wlascicieli to nie problem, a Jagiellonia to tylko sredniak ligowy, moze zarobic tylko na transferze, decyzja mogla byc tylko taka.

gigant 06.09.2012 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1274832)
Najsłynniejszym takim transferem z Ekstraklasy był bodajże ten "napastnika" Bykowskiego do Grecji, którego później zresztą bardzo "zachęcano" do rozwiązania kontraktu.

Ja stawiam jednak na transfer Janczyka, jego menager musi miec wieeelkie jaja.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl