Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

mistico 25.02.2015 20:25

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...484,1,715.html

Jak Garguła dostanie zarzuty, to pewnie Bangura zostanie podpisany w trybie pilnym

Blaszczu16 28.02.2015 09:14

Co do Stilicia, to podobno obecnie zarabia 15 tys. zł na miesiąc, a oczekuje podwyżki o 75 tys. więcej na miesiąc niż dotychczas. Nie wiem na ile jest to prawdą, bo wczoraj tak słyszałem od pewnej osoby. Podobno jakaś firma miała mu opłacać kontrakt w głównej mierze od strzelonej bramki - kilkadziesiąt tysięcy zł od gola, ale się nie zgodził. Wisła oczywiście nie zamierza płacić Semirowi 100 tys. zł za miesiąc i stąd ten brak porozumienia. Oczywiście, nie wiem na ile te informacje są prawdziwe, więc nikt nie musi ich brać na serio. Piszę to co słyszałem.

stalsanok1946 28.02.2015 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1391801)
Co do Stilicia, to podobno obecnie zarabia 15 tys. zł na miesiąc

zarabia 35tys zl plus bonusy,przejal kontrakt po Maleckim

loory 28.02.2015 17:24

niech się te kopacze nauczą w końcu PODAWAĆ!!!!!!!!! czy każde podanie musi być PRZYPADKOWE i NIE W TEMPO?!

przecież to jest jakaś parodia... Ja wiem że jest ciężko z kasą, że są problemy innej natury - ok. ale nikt mi nie wmówi że wymagam za dużo od PROFESJONALNEGO PIŁKARZA by umiał wymienić 3 PODANIA z innymi piłkarzami które będą DOKŁADNE I W TEMPO!!!! no Jezus Maria

nairda116 28.02.2015 22:47

http://www.90minut.pl/news/246/news2...t-z-Flota.html

ABGwislakABG 28.02.2015 22:50

Z tego co znam tego chłopaka, to gorszy na DP od Urygi nie będzie.

mitmichael 01.03.2015 00:32

Z Barrientosa beda ludzie

Blaszczu16 01.03.2015 07:58

Apeluję o podwyżkę dla piłkarzy Wisły. Widocznie za mało zarabiają, żeby wziąć się do roboty i z łaski swojej zacząć zapierdalać na boisku. Jeden Głowa ratuje honor tych marnych piłkarzyków, którzy tylko kompromitują ten klub.

jaro1985r 01.03.2015 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1391923)
Apeluję o podwyżkę dla piłkarzy Wisły. Widocznie za mało zarabiają, żeby wziąć się do roboty i z łaski swojej zacząć zapierdalać na boisku. Jeden Głowa ratuje honor tych marnych piłkarzyków, którzy tylko kompromitują ten klub.

Dokładnie! Podwyzszmy sobie jeszcze ceny biletów , żeby gwiazdeczki miały się za co bawić i ze swoimi dupeczkami śmigać po galeriach handlowych. No i Stilic koniecznie musi dostać mega kontrakt.

syryls 01.03.2015 09:01

Za te pieniądze co zarabia Stilic można by kupić młodego porządnego obrońcę.
A murzynów zastąpić Kościelniakiem i Zającem bo jak widać gdy da im ktoś szansę na 100% to się wywiązują

mistico 03.03.2015 12:00

swoją drogą, Stępiński już chyba doskonale wie na czym stoi, skoro przy niekorzystnym wyniku Smuda woli wpuścić Gargułę i pozyskanego godzinę wcześniej Urugwajczyka niż jego :)

Marcin_fan 03.03.2015 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1391926)
Za te pieniądze co zarabia Stilic można by kupić młodego porządnego obrońcę.
A murzynów zastąpić Kościelniakiem i Zającem bo jak widać gdy da im ktoś szansę na 100% to się wywiązują

Kiedy tak ze swojej gry sie wywiązywali w Wiśle ?

MatMario 03.03.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1392183)
swoją drogą, Stępiński już chyba doskonale wie na czym stoi, skoro przy niekorzystnym wyniku Smuda woli wpuścić Gargułę i pozyskanego godzinę wcześniej Urugwajczyka niż jego :)

Stępiński jest tak słaby że żal że zabiera miejsce w składzie i wypłatę. On nawet przebłysków nie ma.

Gwiaździsty 03.03.2015 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1392184)
Kiedy tak ze swojej gry sie wywiązywali w Wiśle ?

A kiedy się mięli wywiązywać skoro ich Smuda nie wpuszcza ? Wystarczy popatrzeć ilu młodych gra w innych drużynach ekstraklapy. Dziwne, ze tam trenerzy się nie boją ich wpuszczać. No chyba nikt nie powie, ze piłkarze ze mistrzowskiej drużyny są gorsi o tych co grają np. w Jagiellonii.

mistico 03.03.2015 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1392185)
Stępiński jest tak słaby że żal że zabiera miejsce w składzie i wypłatę. On nawet przebłysków nie ma.

W pełni się zgadzam. Nic mnie tak nie denerwuje jak jego głowa w dół i holowanie piłki bez celu

Griszka30KR 03.03.2015 15:51

A co z naszym Ostoją?
W zeszłym tygodniu pisali,ze od poczatku tego ma wrócic do treningów na pełnych obrotach....,a tu cos cisza.

Marcin_fan 03.03.2015 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1392195)
A kiedy się mięli wywiązywać skoro ich Smuda nie wpuszcza ? Wystarczy popatrzeć ilu młodych gra w innych drużynach ekstraklapy. Dziwne, ze tam trenerzy się nie boją ich wpuszczać. No chyba nikt nie powie, ze piłkarze ze mistrzowskiej drużyny są gorsi o tych co grają np. w Jagiellonii.

Syryl napisał że jak sie im da szanse to sie wywiązują. To ja zapytałem gdzie taką szanse wykorzystali i dobrze grali.

wolfu 03.03.2015 23:35

http://www.sport.pl/pilka/1,65085,17..._pilkarzy.html

Cytat:

Prezes piłkarskiego klubu Olympiakos Pireus ukarał swoich zawodników grzywną w wysokości pół miliona euro za słabe występy w ostatnich tygodniach. Kara ma ich zmotywować do osiągnięcia nadrzędnego celu, jakim jest triumf w lidze i Pucharze Grecji.
ot ciekawostka z Grecji niebezpośrednio związana z Wisłą

alexx6 04.03.2015 08:54

Wolfu tylko pamiętaj że oni tam dostają pokaźne sumki za granie, a u nas jak kogoś ukarać finansowo jak nie dostaje pieniedzy

wolfu 04.03.2015 10:38

Domyślam się. Poza tym najpierw trzeba regularnie płacić pilkarzom, żeby mieć ich z czego obcinać :D

Zwitter 05.03.2015 19:45

Ja nigdy nie słyszałem żeby jakikolwiek klub w ekstraklasie karał zawodników za słabe występy, nie mówiąc już o Wiśle. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

gypsy 05.03.2015 19:48

Pytanie, czy taka kara jest w ogóle zgodna z prawem. Przecież w kontrakcie żaden zawodnik nie zobowiązuje się, że będzie grał na określonym poziomie czy że osiągnie razem z klubem takie i takie miejsce. Karać można, jeśli się obijasz na treningach na ten przykład, bo wtedy lekceważysz obowiązki, ale jeśli ci po prostu nie wychodzi, bo jesteś słaby/są lepsi, to... No widziały gały co brały ;)

mistico 06.03.2015 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1392506)
Ja nigdy nie słyszałem żeby jakikolwiek klub w ekstraklasie karał zawodników za słabe występy, nie mówiąc już o Wiśle. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

A Osuch w Zawiszy w tym sezonie nie dawał czasem kar finansowych?

El'kabat 06.03.2015 16:30

Jeden się ukarał sam, w marcu już Guła pewnie poleci http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#BoxSportImg

Revolver 06.03.2015 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1392607)
Jeden się ukarał sam, w marcu już Guła pewnie poleci http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#BoxSportImg

I tak nie wiem po jaką cholerę go jeszcze trzymać, nawet gdyby był czysty jak łza.

Karherop 07.03.2015 09:59

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html

Rysiek ładnie nawija po polsku jak na pół roku :)

loory 07.03.2015 17:34

Bramkę dla Chrobrego w 90 minucie strzelił Tomasz Zając ! ( taki mały pozytyw )

gdsmk 07.03.2015 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loory (Post 1392726)
Bramkę dla Chrobrego w 90 minucie strzelił Tomasz Zając ! ( taki mały pozytyw )

https://twitter.com/JakubPiekut/stat...65585455996930

bramka do zobaczenia na stronie Chrobrego.

mitmichael 07.03.2015 22:58

Mam nadzieje, ze po dzisiejszym wystepie Boguski długo sobie posiedzi na ławce. Cały zespoł zagrał katastrofalnie ale jemu najmniej chciało sie ruszyc dupe do pilki. Stilic to samo jedna wielka katastrofa.

Rustin 07.03.2015 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1392837)
Mam nadzieje, ze po dzisiejszym wystepie Boguski długo sobie posiedzi na ławce. Cały zespoł zagrał katastrofalnie ale jemu najmniej chciało sie ruszyc dupe do pilki. Stilic to samo jedna wielka katastrofa.

W tym przypadku nie warto mieć choćby przebłysków nadziei, Boguski u Smudy jest niezastąpiony i niezatapialny niczym Kapka w klubie. Gość w większości meczów biega i poza tym nic więcej nie prezentuje, choć według mnie z naszych drewien na czele po Zawiszy wysunął się Dudka.

Kurz 08.03.2015 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1392854)
W tym przypadku nie warto mieć choćby przebłysków nadziei, Boguski u Smudy jest niezastąpiony i niezatapialny niczym Kapka w klubie. Gość w większości meczów biega i poza tym nic więcej nie prezentuje, choć według mnie z naszych drewien na czele po Zawiszy wysunął się Dudka.

To paradoksalna sytuacja, bo sam narzekam na Boguskiego, ale rozumiem dlaczego gra. I to chyba największa tragedia. Środek pola poza Semirem, to obecnie Uryga, Dudka, Jankowski i Boguski. Wybór z najwyższej półki.

mistico 08.03.2015 02:13

każdy narzeka, ale tak szczerze mówiąc - jaki byście skład wystawili na dzień dzisiejszy? można sprawdzić Barrientosa na równi ze Stiliciem, bo grając Boguskim jako cofniętym pomocniku to tak, jakbyśmy grali w 10, bo to totalnie nie jest jego pozycja. Ewentualnie Garguła prezentowałby się lepiej... no ale reszta składu? Zmienicie Burlige i Sadloka? Zmienicie Głowackiego i Guzmicia? NIE. Brożek się zablokował, ale i tak jest dużo lepszy od Stępińskiego. Uryga, dopóki nie ma Ostoji jest pewniakiem. O Boguskim już pisałem. Trochę tracimy na tym, że Smuda na siłę robi skrzydłowego z Jovicia

ASecond17 08.03.2015 09:37

Taka ciekawostka w sprawie Łukasza G. http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#BoxSportImg

mistico 10.03.2015 11:03

To raczej Stilic gra ostatnią rundę u nas, skoro z klubu odszedł jego ukochany trener

Griszka30KR 11.03.2015 09:00

Tak ciekawostka dla tych co uwazaja,ze mamy skład na puchary.
Moze nie jest to rzeczywiste odzwierciedlenie,ale cos prawdy zawiera.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna

Jeden piłkarz Wisły pod koniec dziesiatki i jak obecnie gra to wszyscy wiemy.....

Przybyszewski 11.03.2015 09:18

NA pocieszenie w pierwszej 20 jak widze jest tylko Lega Lech Slask i Wisla wiec z tego by wynikalo ze powinnismy byc na 4 miejscu w tabeli :)

RAFi89 11.03.2015 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1393723)
Tak ciekawostka dla tych co uwazaja,ze mamy skład na puchary.
Moze nie jest to rzeczywiste odzwierciedlenie,ale cos prawdy zawiera.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna

Jeden piłkarz Wisły pod koniec dziesiatki i jak obecnie gra to wszyscy wiemy.....

Kierując się wyceną przez portal transfermarkt.de to jesteśmy na 4 miejscu jeśli chodzi o wartość piłkarzy. Przed nami Legia, Lech i Lechia. Więc niestety ale wg tych danych gramy o puchary.

tas de fleia 11.03.2015 10:08

Poza tym z całym szacunkiem, ale jak na drugim miejscu wg wartości jest Żyro, to ja już dalej nie czytam.

aNouc 11.03.2015 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 1393733)
Kierując się wyceną przez portal transfermarkt.de to jesteśmy na 4 miejscu jeśli chodzi o wartość piłkarzy.

To się nie kieruj bo na transfermarkt mozna wpisywac co sie chce, chyba nawet uzytkownicy moga edytowac posty, cos jak na wikipedii, przeciez administratorzy strony nie znaja 80% pilkarzy ktorzy tam sa, tylko od ich widzimisie zalezy jaka bedzie wycena, czesto w slepo cos wpisuja.

Np. Arkadiusza Głowackiego wycenili na 150 tyś. euro.. 150 tyś euro to wycena najlepszego stopera w Polsce, a Piotra Zemlo wyceniają na 100 tys euro czyli blisko Glowackiego. :lol: :lol: , Szymon Witek z 3 druzyny Wisly wyceniany na 50 tys euro.. czyli tylko 2 razy mniej od Glowackiego :lol: i tak mozna wymieniac komedie zamieszczaną tam..

uroki transfermarkt.. ich trzeba przymusowo leczyć i wszystkich tych, ktorzy biorą te wyceny na poważnie. Oni Dudy to na oczy nie widzieli ale cos wpisac trzeba.

xanti1906 11.03.2015 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1393746)
To się nie kieruj bo na transfermarkt mozna wpisywac co sie chce, chyba nawet uzytkownicy moga edytowac posty, cos jak na wikipedii, przeciez administratorzy strony nie znaja 80% pilkarzy ktorzy tam sa, tylko od ich widzimisie zalezy jaka bedzie wycena, czesto w slepo cos wpisuja.

Np. Arkadiusza Głowackiego wycenili na 150 tyś. euro.. 150 tyś euro to wycena najlepszego stopera w Polsce, a Piotra Zemlo wyceniają na 100 tys euro czyli blisko Glowackiego. :lol: :lol: , Szymon Witek z 3 druzyny Wisly wyceniany na 50 tys euro.. czyli tylko 2 razy mniej od Glowackiego :lol: i tak mozna wymieniac komedie zamieszczaną tam..

uroki transfermarkt.. ich trzeba przymusowo leczyć i wszystkich tych, ktorzy biorą te wyceny na poważnie. Oni Dudy to na oczy nie widzieli ale cos wpisac trzeba.

Zgadzam się z większością, ale akurat podane ceny nie odzwierciedlają wartości sportowej, tylko rynkowej. Trudno oczekiwać, żeby 36-letni środkowy obrońca szóstej drużyny ligi polskiej był wart miliony euro.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl