![]() |
Wiecie czego mi najbardziej szkoda? Już nawet nie kolejnego zmarnowanego okienka transferowego. Tylko Andraža Kirma! Zawodnik z takim potencjałem i o takich możliwościach musi się marnować w coraz słabszej Wisełce.
Pees. Krywiec z Rodionowem wydatek rzędu 800 tys - 1 mln Euro a Wisła znowu świeciłaby dawnym blaskiem, MY mamy Tomasa Jirsaka. :] |
Diaz, Jirsak, Pawelek, Lobodzinski.
Chyba wszyscy sie ze mna zgodza ze ci pilkarze powinni zostac sprzedani przed nastepnym sezonem. Oni tylko zanizaja poziom, nie sa tzw. wartoscią dodaną. |
Zastanawiam się co ma takiego Kirm, że tyle osób na tym forum go podziwia? Dla mnie to piłkarz niczym nie wyróżniający sie od Jirsaka czy Łobodzinskiego. Mocno licze na to że na WC zabłyśnie i uda sie go opchnąć.
|
Cytat:
|
Cytat:
W Wiśle jedynie co piłkarze mają lepsze od graczy pozostałych klubów to pensje, umiejętności porównywlne a ambicji i walki to zero!! Myśle ze trzeba stracić z 3 sezony i zbudowac drużyne z młodych zawodników w przeciwnym razie czeka nas DNO! Teraźniejsza wizja naszego klubu za kilka sezonów: Sobol Głowacki kończą karierę, wyrózniający sie pilkarze zostają sprzedani( przykład Błaszczykowski) w ich miejsce przychodzą przypadkowi zawodnicy( przykład transfery z ostatnmich sezonów) I pozostaje nam walka ale o utrzymanie! Tak więc chciałbym się dowiedzieć JAKA JEST WIZJA ROZWOJU KLUBU? CO NASI DZIAŁACZE ROBIĄ ABY NASZ ZESPÓŁ BYŁ Z SEZONU NA SEZON LEPSZY?? |
Ostatnich 10 okienek transferowych można skwitować jednym, tylko jednym... transferem
Transfery: PRZYSZLI: » Marcin Juszczyk (AS Néa Salamís Ammochóstos) - półroczny kontrakt Hahahahaha :] |
Cóż teraz jest dobry moment do negocjacji z Regginą:) Zbić cenę połowę.
|
Cytat:
|
Pawełkowi kończy się niedługo kontrakt. Albo zaakceptuje liche zarobki adekwatne do umiejętności, albo niech sobie szuka innego klubu(kontrakt kończy mu się chyba w grudniu).
Łobodziński ma chyba kontrakt motywacyjny. Ale gdyby była możliwość sprzedania za tyle co kupiliśmy to jak najbardziej sprzedać i kupić jakiegoś młodego chłopaka na ławkę. Diaza bym zostawił. Chłopak jest uniwersalny. Wcale nie gra tragicznie chociaż napewno nie powinien mieć miejsca zagwarantowanego w składzie jak to ma teraz. Jirsak- niestety ale Tomek mnie poprostu zaczyna denerwować. Moim zdaniem trzeba go sprzedać, albo najpierw wypożyczyć gdzieś żeby cena troszkę wzrosła a potem sprzedać. No i oczywiście należy pożegnać Jopa po sezonie. Tak więc moim zdaniem w następnym okienku należy wykupić Alvareza (po zbiciu ceny), kupić defensywnego pomocnika i skrzydłowego (po sprzedaniu Łobodzińskiego). Takie moje zdanie. Bramkarza- podpisać Jurka Dudka na rok:) Resztę zostawić i postarać się zdziałać coś w lidze europejskiej. Piłkarze których należy zostawić: Singlar Alvarez Marcelo Głowacki Cleber Pi.Brożek Diaz Kirm Sobol Boguski Pa.Brożek Hristov Małecki Mączyński Burliga Garguła Ba(jeżeli potwierdzi umiejętności) - mimo wszystko jest tu paru dobrych chłopaków. Moim zdaniem najmniej byśmy stracili wymieniając z kimś Jirsaka np. na jakiegoś środkowego obrońcę+ dopłata. |
wzmocnienia tej zimy też były potężne; jeden już kontuzjowany (Ba) a drugi załatwiony za pięc dwunasta chyba sie nie zaaklimatyzował (Hristov), pozatym raczej cudów sie po nim nie spodziewam bo te bramki co strzelał to było 3 lata temu
|
Cytat:
Ale mniejsza o niego. Przynajmniej biega i mu się chce. Najśmieszniejszy jest ten transfer Christowa. Skoro ja w 10 minut mogłem się dowiedzieć od fana Levskiego, że koleś jest chujowy. A Wisła go przedstawia jako kozaka, to jakim cudem ma być w tym klubie dobrze ? Oni wiedzą w ogóle co robią ? |
Inaczej: powaznych transferow nie robi sie za piec dwunasta.
|
Cytat:
szkoda, ze nie szukamy ludzi np w 2 lidze holenderskiej którzy strzelaja w jednej rundzie po 10 bramek ? (Tshibamba strzelił 5, Wisła MOŻE sprowadzać lepszych zawodnikow z wiadomych względów, prestiż, kasa, perspektywy). Juz nie wspomne o innych ligach. Pamietajcie że Arka ma jeszcze Mawaye, lepszego piłkarza od Tshibamby (teoretycznie), niech dojdzie mu tylko certyfikat. |
Masz rację z tym , że takich piłkarzy na zachodzie jest mnóstwo. Wystarczy sobie popatrzeć na zaplecza drużyn takich jak Barcelona, Lyon, Ajax, PSV ilu młodych piłkarzy odchodzi co roku z tych klubów za darmo. Tylko dlatego, że przebić się w takim zespole do pierwszego zespołu jest bardzo trudno. A że nie mają wyrobionej marki nikt się nimi nie interesuje. To jest właśnie pomysł na politykę transferową mniej zamożnych klubów, aby sprowadzać młodych piłkarzy wyszkolonych w dobrych klubach tj. w/w. W polskiej lidze jest mu się łatwiej wypromować i zyskać na cenie. Trzeba popatrzeć prawdzie w oczy. w tych czasach piłka nożna to biznes, transfery, reklamy itd.
|
Jeśli idziemy już tym krokiem, że bierzemy piłkarzy z kartą na ręku to ja się pytam czemu nie wrócił Franek? Jak tak teraz oglądam mecz Śląsk-Jaga, to Franek pokazuje się wiele lepiej niż nasi obecni ''napastnicy'', niestety takiej skuteczności, instynktu, techniki Paweł Brożek nie będzie miał, bo tego już się nie da wytrenować.
|
Ale przeciez to moze czlowieka wyprowadzic z rownowagi... Wisla nieudolnie szuka bramkarza juz tyle miesiecy, a w innych klubach jak go potrzebuja to po prostu takiego sciagaja.
|
Bo tutaj nadal dziala stry system ze nowy pilkarz ktory przychodzi za darmo i do tego jest "no-namem" w porownaniu do innych nie moze dostac sumarycznie wiecej niz najlepiej oplacany w danej formacji.
|
Wojciech Kowalczyk na weszlo.com
Cytat:
i sądze, że jest równie prawdziwy o sytuacji Wisły Oczywiście nie trzeba się zgadzać wklejam w kwestii przemyślenia ostatnich wyników i sytuacji sportowej naszego klubu |
Cytat:
Bo kto tam może być zagrożeniem dla kogokolwiek z pierwszego składu? Juszczyk dla Pawełka? A może ktoś z trójki Chrapek, Burliga, Rado. |
Żałuje ze Tomek Frankowski nie przyszedl do nas, tylko do Jagi.
Nie patrze tutaj na przeszłosc i zachowanie zawodnika, tylko na to co prezentuje w naszej lidze. |
Przecież przyszedł, trenował z nami gdy nie miał klubu, były luźne rozmowy ale nie był nam wtedy potrzebny i się nie dogadali.
|
Cytat:
|
Dla mnie zupełnie nie zrozumiałym jest czemu taki zajebisty gość jak Onyszko trafił do Wodzisławia, a nie do Wisły.
Gdy byłem mały miałem go za niezłego bramkarza - na polską ligę. Teraz, gdy wrócił mam go za przekozaka i solidnego bramkarza. Do tego ma taki sam sweter, jak ja, więc propsy forevah :) Jak dla mnie lepszy od Pawełka, o Juszczyku już nie wspominając. A były głosy, żebyśmy go wzięli, były.. |
Cytat:
Zgodze sie. naprawde nie wiem jak mozna sie tak osmieszac i ktos kto za to odpowiada to powinien rowy kopac a nie zarzadzac w tym klubie. inni jakos szybko znalezli(Lubin ,Odra) a my mamy Pawelka i Juszczyka czyli gorzej juz byc nie moze. |
Mamy czołówke najgorszych bramkarzy w PL. brakuje tylko cabaja zebysmy mieli 3 medalen na podium.
Litości |
Pamiętam jak Franek był u nas na testach przed podpisaniem kontrakty z jagą... ale z tego co pamiętam to Skorża uznał że: 1. wiekowy a po 2. nie przygotowany do rundy... tak mówił w wywiadzie po meczu kontrolnym w którym sprawdzał Franka... chyba z Zabrzem.
Z Onyszką pewnie by było tak jak ze wszystkimi niemal piłkarzami z polskiej ligi... w poprzednich klubach zarabiali 50tyś zł. a przychodząc do Wisły żądają 200tyś ojro. (przykład R. Lewandowski) |
Cytat:
|
Taki Onyszko dla nas w tym momencie to byłoby wybawienie,spokój. To byłoby coś. Wygląda na takiego co by wzbudzał respekt u naszych obrońców. No ale dla nas ściągnąć bramkarza to himalaje. Dla wiejskiej Odry to pikuś.
|
Cytat:
|
Schafer i Wisła To jak Klinsman i Bayern jeden sezon i odstrzał i w przypadku Wisły kłopoty finansowe przecież Niemiec będzie chciał transferów znając życie dostanie wolną ręke ws transferów tylko problem pojawi sie gdy w gre wejdą transfery za gotówke bo raczej takich zawodników i takie transfery będzie wolał Niemiec druga sprawa kilku zawodników bedzie musiało odejść żeby znalazła sie kasa na transfery i Cupiał będze miał wtedy jeszcze większy problem teraz pytanie Kto pójdzie za Skorżą zawodnicy mówia że stoją murem za Skorżą to pytanie kto odejdzie razem z nim Brożek,Małecki,Sobolewski ,Głowacki a może Marcelo?? chociaż mogę sie mylić
|
Cytat:
|
koyoot jedno jest pewne ktoś oprócz Skorży zapłaci za słabą gre i postawe więc możliwe że kapitan zespołu albo któraś z gwiazd zespołu które miały udział przy błędach w grze i utracie bramek ostatnio błędy popełniał Marcelo chyba nawet w 3 ostatnich meczach,w meczu z Arką Małecki,Boguski,Christov wszyscy trzej mogli spokojnie zdobyć po bramce tylko wszyscy trzej mieli problemy z celnością no i główny bohater ostatniej porażki Pawełek , a porażka zawsze boli zwłaszcza gdy sie gra z outsiderem z tabeli Wisła mogła wygrać tylko że z zawodników którzy wtedy strzelali żaden nie trafił chociaż mieli więcej okazji i cały czas atakowali a Arka sie broniła a Wisła miała wiele okazji pod bramką rywala by ten mecz wygrać co do mic w porównaniu do Klinsman,Figo,Mourinho,Rijkard,Grant,Keane,Stracha n,Scolari,Petrescue w prównaniu do tych nazwisk z ich osiągnięciami to nazwsko następcy Skorży za bardzo mi nic nie mówi ani nawet mnie nie przekonuje żeby to był dobry wybór
|
JOSE ja mam jedno pytanie. My zyjemy w Polsce czy w Hiszpanii albo Anglii? Nie, zyjemy w Polsce a na polskie realia Skorza ma rewelacyjne wrecz sukcesy. Dlatego ja do nich nawet nie probuje porownac Skorzy bo oni wszyscy pracuja z zupelnie innej jakosci materialem(przepraszam za uprzedmiotowienie). Porownujac Skorze do tego co tutaj jest w polskim piekielku to Skorza prawdopodobnie teraz jest w pierwszej trojce trenerow.
Teraz do meritum. Ja nie uwazam by to tylko i wylacznie Pawelek zawinil przy bramce ba moim zdaniem zrobil wtedy co mogl by zapobiec jej utracie. To byl ewidentny blad Marcelo. Chcialbym zobaczyc taki oto eksperyment. Sprzedanie pilkarzy ktorzy stanowia trzon tego zespolu a jednoczesnie czuja sie tutaj juz wypaleni bo za dlugo juz w tym klubie graja i maja za duzo niepowodzen w swojej pamieci a sciagnac tutaj wybijajacych sie mlodych wilkow. Oczywiscie zostawiajac Skorze na stanowisku trenerskim. I to paradoksalnie wyjdzie znacznie taniej niz zatrudnianie trenera z zagranicy, ktory i tak nic z obecnymi pilkarzami nie osiagnie. |
Lepsze stado baranów prowadzone przez lwa, niz stado lwów prowadzone przez barana !
|
Cytat:
A wracając do tematu trenera - czy jego zmiana coś daje... Polecam przejrzeć wyniki koszykarek w Eurolidze... |
Dlaczego za idiotyczne posty nie ma bana... Postów pysia i tego jose nawet czytac się nie da. Co jeden to lepsza perełka...
Cytat:
|
|
Cytat:
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ungsdaten.html
Co do Hristova to trochę jego historia przypomina Bucura. Dan chciał go sprowadzić gdy był w słabszej formie i była na to szansa. Nie mieścił się nawet w podst. składzie Timisoary. Potem znowu zaczął strzelać jak z nut. I teraz jest podstawowym zawodnikiem. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl