Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Townshend 05.03.2010 21:28

Wiecie czego mi najbardziej szkoda? Już nawet nie kolejnego zmarnowanego okienka transferowego. Tylko Andraža Kirma! Zawodnik z takim potencjałem i o takich możliwościach musi się marnować w coraz słabszej Wisełce.

Pees. Krywiec z Rodionowem wydatek rzędu 800 tys - 1 mln Euro a Wisła znowu świeciłaby dawnym blaskiem, MY mamy Tomasa Jirsaka. :]

Maciuś 05.03.2010 22:18

Diaz, Jirsak, Pawelek, Lobodzinski.
Chyba wszyscy sie ze mna zgodza ze ci pilkarze powinni zostac sprzedani przed nastepnym sezonem. Oni tylko zanizaja poziom, nie sa tzw. wartoscią dodaną.

Baala 05.03.2010 22:53

Zastanawiam się co ma takiego Kirm, że tyle osób na tym forum go podziwia? Dla mnie to piłkarz niczym nie wyróżniający sie od Jirsaka czy Łobodzinskiego. Mocno licze na to że na WC zabłyśnie i uda sie go opchnąć.

AYALA 05.03.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 864620)
Chyba wszyscy sie ze mna zgodza ze ci pilkarze powinni zostac sprzedani przed nastepnym sezonem. Oni tylko zanizaja poziom, nie sa tzw. wartoscią dodaną.

pełna zgoda ale za darmo albo za pół-darmo sie ich następców nie znjadzie co by podnieśli poziom gry.

ABG-TSW 05.03.2010 23:41

Cytat:

Problem w tym, że nikt ich nie bedzie chciał, na ekstraklase są za słabi a kluby I ligowe nie stać na ich pensje.
W Wiśle jedynie co piłkarze mają lepsze od graczy pozostałych klubów to pensje, umiejętności porównywlne a ambicji i walki to zero!! Myśle ze trzeba stracić z 3 sezony i zbudowac drużyne z młodych zawodników w przeciwnym razie czeka nas DNO! Teraźniejsza wizja naszego klubu za kilka sezonów: Sobol Głowacki kończą karierę, wyrózniający sie pilkarze zostają sprzedani( przykład Błaszczykowski) w ich miejsce przychodzą przypadkowi zawodnicy( przykład transfery z ostatnmich sezonów) I pozostaje nam walka ale o utrzymanie!
Tak więc chciałbym się dowiedzieć JAKA JEST WIZJA ROZWOJU KLUBU? CO NASI DZIAŁACZE ROBIĄ ABY NASZ ZESPÓŁ BYŁ Z SEZONU NA SEZON LEPSZY??

Townshend 06.03.2010 01:28

Ostatnich 10 okienek transferowych można skwitować jednym, tylko jednym... transferem

Transfery:

PRZYSZLI:
» Marcin Juszczyk (AS Néa Salamís Ammochóstos) - półroczny kontrakt

Hahahahaha

:]

OL Lyonaise 06.03.2010 07:58

Cóż teraz jest dobry moment do negocjacji z Regginą:) Zbić cenę połowę.

Adamek21 06.03.2010 08:50

Cytat:

Tak powinniśmy się ich pozbyć ile jeszcze mamy czekać aż zachwycą w lidze to nie są zawodnicy na Mistrza Polski blokują tylko młode talenty.Taka Polonia Warszawa chętnie by ich wzięła i było by trochę kasy.

OL Lyonaise 06.03.2010 10:42

Pawełkowi kończy się niedługo kontrakt. Albo zaakceptuje liche zarobki adekwatne do umiejętności, albo niech sobie szuka innego klubu(kontrakt kończy mu się chyba w grudniu).

Łobodziński ma chyba kontrakt motywacyjny. Ale gdyby była możliwość sprzedania za tyle co kupiliśmy to jak najbardziej sprzedać i kupić jakiegoś młodego chłopaka na ławkę.

Diaza bym zostawił. Chłopak jest uniwersalny. Wcale nie gra tragicznie chociaż napewno nie powinien mieć miejsca zagwarantowanego w składzie jak to ma teraz.

Jirsak- niestety ale Tomek mnie poprostu zaczyna denerwować. Moim zdaniem trzeba go sprzedać, albo najpierw wypożyczyć gdzieś żeby cena troszkę wzrosła a potem sprzedać.

No i oczywiście należy pożegnać Jopa po sezonie.

Tak więc moim zdaniem w następnym okienku należy wykupić Alvareza (po zbiciu ceny), kupić defensywnego pomocnika i skrzydłowego (po sprzedaniu Łobodzińskiego). Takie moje zdanie. Bramkarza- podpisać Jurka Dudka na rok:)
Resztę zostawić i postarać się zdziałać coś w lidze europejskiej.

Piłkarze których należy zostawić:
Singlar Alvarez Marcelo Głowacki Cleber Pi.Brożek Diaz Kirm Sobol Boguski Pa.Brożek Hristov Małecki Mączyński Burliga Garguła Ba(jeżeli potwierdzi umiejętności) - mimo wszystko jest tu paru dobrych chłopaków.

Moim zdaniem najmniej byśmy stracili wymieniając z kimś Jirsaka np. na jakiegoś środkowego obrońcę+ dopłata.

AYALA 06.03.2010 10:47

wzmocnienia tej zimy też były potężne; jeden już kontuzjowany (Ba) a drugi załatwiony za pięc dwunasta chyba sie nie zaaklimatyzował (Hristov), pozatym raczej cudów sie po nim nie spodziewam bo te bramki co strzelał to było 3 lata temu

tofik 06.03.2010 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 864703)
Zastanawiam się co ma takiego Kirm, że tyle osób na tym forum go podziwia? Dla mnie to piłkarz niczym nie wyróżniający sie od Jirsaka czy Łobodzinskiego. Mocno licze na to że na WC zabłyśnie i uda sie go opchnąć.

Popieram. Również niczym mnie nie zachwycił.
Ale mniejsza o niego. Przynajmniej biega i mu się chce.

Najśmieszniejszy jest ten transfer Christowa. Skoro ja w 10 minut mogłem się dowiedzieć od fana Levskiego, że koleś jest chujowy. A Wisła go przedstawia jako kozaka, to jakim cudem ma być w tym klubie dobrze ?
Oni wiedzą w ogóle co robią ?

Maciuś 06.03.2010 11:38

Inaczej: powaznych transferow nie robi sie za piec dwunasta.

korzychxp 06.03.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Crusi (Post 864888)
Kurde ten Cibamba wczoraj bardzo pozytywnie sie zaprezentowal. Gosc walczyl o kazda pilke, co chwile nekal naszych obroncow. Potrafil sie znalezc i ladnie skleic pilke w polu karnym. Silny, wysoki i jeszcze wyglada jak Will Smith :P Dokladnie taki jakiego szuka nasz trenejro... To ja sie pytam gdzie byli nasi skauci i manager jak go Arka zatrudniala...

bo jedni myślą co robią (nawet słabsze kluby) a my jakbysmy byli z innego świata i mieli inne statystyki dot. piłkarzy :rotfl: może w Jadze, Lechu, Arce itd czytaja transfermarkt (bo przeciez statystyki goli i asyst nic nie znaczą...), a u nas uparcie szuka sie na własną ręke, albo menagerowie nam wpychają tych zawodnikow.

szkoda, ze nie szukamy ludzi np w 2 lidze holenderskiej którzy strzelaja w jednej rundzie po 10 bramek ? (Tshibamba strzelił 5, Wisła MOŻE sprowadzać lepszych zawodnikow z wiadomych względów, prestiż, kasa, perspektywy). Juz nie wspomne o innych ligach.

Pamietajcie że Arka ma jeszcze Mawaye, lepszego piłkarza od Tshibamby (teoretycznie), niech dojdzie mu tylko certyfikat.

Sancezz 06.03.2010 14:55

Masz rację z tym , że takich piłkarzy na zachodzie jest mnóstwo. Wystarczy sobie popatrzeć na zaplecza drużyn takich jak Barcelona, Lyon, Ajax, PSV ilu młodych piłkarzy odchodzi co roku z tych klubów za darmo. Tylko dlatego, że przebić się w takim zespole do pierwszego zespołu jest bardzo trudno. A że nie mają wyrobionej marki nikt się nimi nie interesuje. To jest właśnie pomysł na politykę transferową mniej zamożnych klubów, aby sprowadzać młodych piłkarzy wyszkolonych w dobrych klubach tj. w/w. W polskiej lidze jest mu się łatwiej wypromować i zyskać na cenie. Trzeba popatrzeć prawdzie w oczy. w tych czasach piłka nożna to biznes, transfery, reklamy itd.

Marcinnno 06.03.2010 15:03

Jeśli idziemy już tym krokiem, że bierzemy piłkarzy z kartą na ręku to ja się pytam czemu nie wrócił Franek? Jak tak teraz oglądam mecz Śląsk-Jaga, to Franek pokazuje się wiele lepiej niż nasi obecni ''napastnicy'', niestety takiej skuteczności, instynktu, techniki Paweł Brożek nie będzie miał, bo tego już się nie da wytrenować.

nesta 07.03.2010 20:32

Ale przeciez to moze czlowieka wyprowadzic z rownowagi... Wisla nieudolnie szuka bramkarza juz tyle miesiecy, a w innych klubach jak go potrzebuja to po prostu takiego sciagaja.

koyoot 07.03.2010 21:00

Bo tutaj nadal dziala stry system ze nowy pilkarz ktory przychodzi za darmo i do tego jest "no-namem" w porownaniu do innych nie moze dostac sumarycznie wiecej niz najlepiej oplacany w danej formacji.

bridgeburner 08.03.2010 10:05

Wojciech Kowalczyk na weszlo.com
Cytat:

Odbył się. Jeśli ta drużyna zmienia swój styl, to na gorszy. Nikomu się nie chce grać, nikt się nie stara, nikt nie walczy. Wszystko pozorowane.
Ale po co się starać? Nikt nikogo nie wyrzuci. Nikt nawet na ławkę nie przesunie. Grają ci sami.
Rok w rok ci sami, rok w rok o rok starsi i rok w rok coraz mniej perspektywiczni.
Tak naprawdę CAŁA ta drużyna jest do wymiany. Tu trzeba piętnastu albo szesnastu nowych piłkarzy.
Nie dwóch, nie trzech, nie ośmiu. Piętnastu.
Wystarczy napisać, że kiedyś jak przyjeżdżała ostatnia drużyna w tabeli, to mecz był samą przyjemnością
i potem rywal przez dwa tygodnie nie mógł się odkręcić, a teraz Arek Onyszko w zasadzie nie musi brudzić rękawić
Komentarz tyczy się Legii ale w miejsce Onyszko wystarczy wpisać bramkarz
i sądze, że jest równie prawdziwy o sytuacji Wisły
Oczywiście nie trzeba się zgadzać
wklejam w kwestii przemyślenia ostatnich wyników i sytuacji sportowej naszego klubu

St@chu 08.03.2010 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 866104)
Wojciech Kowalczyk na weszlo.com

Komentarz tyczy się Legii ale w miejsce Onyszko wystarczy wpisać bramkarz
i sądze, że jest równie prawdziwy o sytuacji Wisły
Oczywiście nie trzeba się zgadzać
wklejam w kwestii przemyślenia ostatnich wyników i sytuacji sportowej naszego klubu

W sporej mierze na pewno racja... Jak od Ciebie nie wymagają to trzeba mieć naprawdę dużą wewnętrzną mobilizację żeby wymagać od siebie. Brak presji ze strony piłkarzy rezerwowych to obecnie nasz największy problem...

Bo kto tam może być zagrożeniem dla kogokolwiek z pierwszego składu? Juszczyk dla Pawełka? A może ktoś z trójki Chrapek, Burliga, Rado.

szprotson 08.03.2010 18:18

Żałuje ze Tomek Frankowski nie przyszedl do nas, tylko do Jagi.

Nie patrze tutaj na przeszłosc i zachowanie zawodnika, tylko na to co prezentuje w naszej lidze.

Tenzen 08.03.2010 18:39

Przecież przyszedł, trenował z nami gdy nie miał klubu, były luźne rozmowy ale nie był nam wtedy potrzebny i się nie dogadali.

IncognitoTSW 08.03.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 866372)
Przecież przyszedł, trenował z nami gdy nie miał klubu, były luźne rozmowy ale nie był nam wtedy potrzebny i się nie dogadali.

Potrzebny może i był ale pewni ludzie zablokowali jego przyjście. Temat ten był wielokrotnie poruszany więc nie ma co go odgrzebywać bo już wszystko zostało powiedziane.

polska.mysl.szkoleniowa 08.03.2010 23:11

Dla mnie zupełnie nie zrozumiałym jest czemu taki zajebisty gość jak Onyszko trafił do Wodzisławia, a nie do Wisły.

Gdy byłem mały miałem go za niezłego bramkarza - na polską ligę. Teraz, gdy wrócił mam go za przekozaka i solidnego bramkarza. Do tego ma taki sam sweter, jak ja, więc propsy forevah :)

Jak dla mnie lepszy od Pawełka, o Juszczyku już nie wspominając.

A były głosy, żebyśmy go wzięli, były..

Wojtas 08.03.2010 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 865902)
Ale przeciez to moze czlowieka wyprowadzic z rownowagi... Wisla nieudolnie szuka bramkarza juz tyle miesiecy, a w innych klubach jak go potrzebuja to po prostu takiego sciagaja.

Zgodze sie.

naprawde nie wiem jak mozna sie tak osmieszac i ktos kto za to odpowiada to powinien rowy kopac a nie zarzadzac w tym klubie.

inni jakos szybko znalezli(Lubin ,Odra) a my mamy Pawelka i Juszczyka czyli gorzej juz byc nie moze.

DOMEL3 09.03.2010 00:14

Mamy czołówke najgorszych bramkarzy w PL. brakuje tylko cabaja zebysmy mieli 3 medalen na podium.

Litości

Kamil_mchw 09.03.2010 11:20

Pamiętam jak Franek był u nas na testach przed podpisaniem kontrakty z jagą... ale z tego co pamiętam to Skorża uznał że: 1. wiekowy a po 2. nie przygotowany do rundy... tak mówił w wywiadzie po meczu kontrolnym w którym sprawdzał Franka... chyba z Zabrzem.
Z Onyszką pewnie by było tak jak ze wszystkimi niemal piłkarzami z polskiej ligi... w poprzednich klubach zarabiali 50tyś zł. a przychodząc do Wisły żądają 200tyś ojro. (przykład R. Lewandowski)

WislaFan123 09.03.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 866691)
Pamiętam jak Franek był u nas na testach przed podpisaniem kontrakty z jagą... ale z tego co pamiętam to Skorża uznał że: 1. wiekowy a po 2. nie przygotowany do rundy... tak mówił w wywiadzie po meczu kontrolnym w którym sprawdzał Franka... chyba z Zabrzem.

To zle pamietasz, Skorza bardzo chcial Franka w Wisle... Bardzo go namawial zeby choc poszedl na jedna rozmowe z zarzadem, ale pozniej cos tam wywiady byly z Frankiem ze nikt czasu nie mogl znalesc..

Marszałek 09.03.2010 11:42

Taki Onyszko dla nas w tym momencie to byłoby wybawienie,spokój. To byłoby coś. Wygląda na takiego co by wzbudzał respekt u naszych obrońców. No ale dla nas ściągnąć bramkarza to himalaje. Dla wiejskiej Odry to pikuś.

1q2 09.03.2010 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 866707)
Taki Onyszko dla nas w tym momencie to byłoby wybawienie,spokój. To byłoby coś. Wygląda na takiego co by wzbudzał respekt u naszych obrońców. No ale dla nas ściągnąć bramkarza to himalaje. Dla wiejskiej Odry to pikuś.

Pewnie dziś chleb się lepiej sprzedaje niż kable;)

JOSE 841 09.03.2010 16:54

Schafer i Wisła To jak Klinsman i Bayern jeden sezon i odstrzał i w przypadku Wisły kłopoty finansowe przecież Niemiec będzie chciał transferów znając życie dostanie wolną ręke ws transferów tylko problem pojawi sie gdy w gre wejdą transfery za gotówke bo raczej takich zawodników i takie transfery będzie wolał Niemiec druga sprawa kilku zawodników bedzie musiało odejść żeby znalazła sie kasa na transfery i Cupiał będze miał wtedy jeszcze większy problem teraz pytanie Kto pójdzie za Skorżą zawodnicy mówia że stoją murem za Skorżą to pytanie kto odejdzie razem z nim Brożek,Małecki,Sobolewski ,Głowacki a może Marcelo?? chociaż mogę sie mylić

koyoot 09.03.2010 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 866865)
Cupiał będze miał wtedy jeszcze większy problem teraz pytanie Kto pójdzie za Skorżą zawodnicy mówia że stoją murem za Skorżą to pytanie kto odejdzie razem z nim Brożek,Małecki,Sobolewski ,Głowacki a może Marcelo?? chociaż mogę sie mylić

Nie bierz tego ze zawodnicy stoja murem za Skorza az tak doslownie:).

JOSE 841 09.03.2010 17:29

koyoot jedno jest pewne ktoś oprócz Skorży zapłaci za słabą gre i postawe więc możliwe że kapitan zespołu albo któraś z gwiazd zespołu które miały udział przy błędach w grze i utracie bramek ostatnio błędy popełniał Marcelo chyba nawet w 3 ostatnich meczach,w meczu z Arką Małecki,Boguski,Christov wszyscy trzej mogli spokojnie zdobyć po bramce tylko wszyscy trzej mieli problemy z celnością no i główny bohater ostatniej porażki Pawełek , a porażka zawsze boli zwłaszcza gdy sie gra z outsiderem z tabeli Wisła mogła wygrać tylko że z zawodników którzy wtedy strzelali żaden nie trafił chociaż mieli więcej okazji i cały czas atakowali a Arka sie broniła a Wisła miała wiele okazji pod bramką rywala by ten mecz wygrać co do mic w porównaniu do Klinsman,Figo,Mourinho,Rijkard,Grant,Keane,Stracha n,Scolari,Petrescue w prównaniu do tych nazwisk z ich osiągnięciami to nazwsko następcy Skorży za bardzo mi nic nie mówi ani nawet mnie nie przekonuje żeby to był dobry wybór

koyoot 09.03.2010 18:00

JOSE ja mam jedno pytanie. My zyjemy w Polsce czy w Hiszpanii albo Anglii? Nie, zyjemy w Polsce a na polskie realia Skorza ma rewelacyjne wrecz sukcesy. Dlatego ja do nich nawet nie probuje porownac Skorzy bo oni wszyscy pracuja z zupelnie innej jakosci materialem(przepraszam za uprzedmiotowienie). Porownujac Skorze do tego co tutaj jest w polskim piekielku to Skorza prawdopodobnie teraz jest w pierwszej trojce trenerow.

Teraz do meritum. Ja nie uwazam by to tylko i wylacznie Pawelek zawinil przy bramce ba moim zdaniem zrobil wtedy co mogl by zapobiec jej utracie. To byl ewidentny blad Marcelo.

Chcialbym zobaczyc taki oto eksperyment. Sprzedanie pilkarzy ktorzy stanowia trzon tego zespolu a jednoczesnie czuja sie tutaj juz wypaleni bo za dlugo juz w tym klubie graja i maja za duzo niepowodzen w swojej pamieci a sciagnac tutaj wybijajacych sie mlodych wilkow. Oczywiscie zostawiajac Skorze na stanowisku trenerskim. I to paradoksalnie wyjdzie znacznie taniej niz zatrudnianie trenera z zagranicy, ktory i tak nic z obecnymi pilkarzami nie osiagnie.

Gwiaździsty 09.03.2010 19:28

Lepsze stado baranów prowadzone przez lwa, niz stado lwów prowadzone przez barana !

St@chu 09.03.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 866904)
JOSE ja mam jedno pytanie. My zyjemy w Polsce czy w Hiszpanii albo Anglii? Nie, zyjemy w Polsce a na polskie realia Skorza ma rewelacyjne wrecz sukcesy. Dlatego ja do nich nawet nie probuje porownac Skorzy bo oni wszyscy pracuja z zupelnie innej jakosci materialem(przepraszam za uprzedmiotowienie). Porownujac Skorze do tego co tutaj jest w polskim piekielku to Skorza prawdopodobnie teraz jest w pierwszej trojce trenerow.

Teraz do meritum. Ja nie uwazam by to tylko i wylacznie Pawelek zawinil przy bramce ba moim zdaniem zrobil wtedy co mogl by zapobiec jej utracie. To byl ewidentny blad Marcelo.

Chcialbym zobaczyc taki oto eksperyment. Sprzedanie pilkarzy ktorzy stanowia trzon tego zespolu a jednoczesnie czuja sie tutaj juz wypaleni bo za dlugo juz w tym klubie graja i maja za duzo niepowodzen w swojej pamieci a sciagnac tutaj wybijajacych sie mlodych wilkow. Oczywiscie zostawiajac Skorze na stanowisku trenerskim. I to paradoksalnie wyjdzie znacznie taniej niz zatrudnianie trenera z zagranicy, ktory i tak nic z obecnymi pilkarzami nie osiagnie.

Stwierdzenie, że zmiana trenera nic nie da już dość dawno temu przestało być aktualne... Moim zdaniem gorzej być nie może... Najwyżej znów zacznie się karuzela. W każdym razie nowy trener, nowa wizja zespołu, więc pewnie i skład by się przewietrzył...

A wracając do tematu trenera - czy jego zmiana coś daje... Polecam przejrzeć wyniki koszykarek w Eurolidze...

WiślakMyślenice 09.03.2010 20:18

Dlaczego za idiotyczne posty nie ma bana... Postów pysia i tego jose nawet czytac się nie da. Co jeden to lepsza perełka...

Cytat:

A wracając do tematu trenera - czy jego zmiana coś daje... Polecam przejrzeć wyniki koszykarek w Eurolidze...
Trener nie gra. Owszem, dobry trener to połowa sukcesu, lecz drugą połowę muszą dostarczyc zawodnicy....

zbymak 10.03.2010 07:47

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-gra,id,t.html

Mixu 10.03.2010 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak

No nareszcie się ktoś tym zajął. Ktoś za ten czeski film z Gargułą powinien beknąć...Nie licząc wpadki z niemieckim (austriackim?) fachowcem co mu zaszył igłę to rehabilitacja naszego Gargamela trwa juz przesadnie za długo..

Daniel Alves 10.03.2010 11:04

http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ungsdaten.html

Co do Hristova to trochę jego historia przypomina Bucura. Dan chciał go sprowadzić gdy był w słabszej formie i była na to szansa. Nie mieścił się nawet w podst. składzie Timisoary. Potem znowu zaczął strzelać jak z nut. I teraz jest podstawowym zawodnikiem.

cassius31krakow 10.03.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 866957)

Sprawdź też w jakich składach koszykarki występowały w poprzednich sezonach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl