Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

siemstein 22.02.2015 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1391237)
Jest głupi bo zachowuje się na boisku jakby pierwszy raz widział piłkę - nazywajmy rzecz po imieniu, przez jego GŁUPIE zachowanie, zespół został osłabiony w meczu z Lechem. Przez jego głupi faul o mało co nie wyleciał z boiska w ostatnim meczu.

Liczą się fotki, melanże i dobra zabawa a gra już niekoniecznie. I dobrze dzieciakowi wujek/tata/brat powiedział - Donald jest głupi i głupi pozostanie. Bo to co odpierdala ostatnimi czasy na boisku i poza nim to woła o pomstę do nieba.

Jest różnica w byciu głupim, a zachowywaniu się głupio. Zauważmy, że po jego wejściu gra wyglądała na skrzydle o niebo lepiej. Nie uogólniajmy. Weźmy za przykład ostatni mecz. Wiadomo, mógł lepiej zagrać, ba, mógł nawet strzelić, ale umówmy się, kto nie mógł? Porównując go do Stępińskiego czy Jankowskiego widać, że ma parcie na bramkę, oddaje strzały, jest szybki. Ma swoje, jak to ująłeś głupie zachowania, ale szukając skrzydłowego w naszej kadrze, nie ma lepszego. Koniec, kropka. Zobaczymy co pokaże Barrientos, liczę, że razem z Joviciem, którego Smuda pewnie również wystawi na skrzydle, stworzą parę skrzydłowych na miarę Zieńczuka i Kosowskiego za Skorży

ABGwislakABG 22.02.2015 20:25

Nie mówiąc o gotowaniu samemu sobie nie respektując sportowej diety vel. "żre śmieci". W dodatku:

Cytat:

Liczą się fotki, melanże
i #max77 #beautiful #puppy #having #dinner #together #I #drink #coke #after #him #when #he #have #just #licked #his #balls

wiesniak842 22.02.2015 20:42

A co to za pytanie co znaczy, ze on jest glupi?:D

Porownaj sobie pozaboiskowe zachowania Glowackiego do negroidalnego Donalda i bedziesz mial odpowiedz.

KOMINEK 22.02.2015 21:10

ludzie a co wy się tak Donalda przyczepiliście. Nie drażni Was co wyrabia na boisku Jankowski głupoty jakie robi Graguła, niemoc Stilica, maniana Sadloka?

WISŁAZWE 22.02.2015 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1391242)
ludzie a co wy się tak Donalda przyczepiliście. Nie drażni Was co wyrabia na boisku Jankowski głupoty jakie robi Graguła, niemoc Stilica, maniana Sadloka?

Na ocenę piłkarza składa się kilka czynników m.in jego postawa na boisku ale także poza nim.
Czy Garguła albo Jankowski wrzucali do sieci zdjęcia własnego penisa? Czy robią sobie zdjęcie jak wsiadają do windy, albo jak jadą na trening? A może potrafią zniknąć na tydzień i trzeba ich prosić przez FB żeby się skontaktowali z klubem bo nikt nie wie co się z nimi dzieje?

Jaśniej się chyba nie da.

WISŁAZWE 22.02.2015 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1391244)
Co Ci przeszkadza, zdjęcie gdy wsiadają do windy czy coś podobnego?

Nie no nic. Przecież to normalne wrzucić zdjęcie z rąsi, jak się wsiada do windy.. ;)

Chyba nie mamy o czym rozmawiać. Bo widzę, że pokolenie samojebek doszło do głosu.

Bez odbioru.

tas de fleia 22.02.2015 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1391244)
Co Ci przeszkadza, zdjęcie gdy wsiadają do windy czy coś podobnego?

Nie ma co się czepiać słów. Wiem o co chodzi i się z tym zgadzam.

gigant 22.02.2015 21:23

Mnie nie drażni. Mnie wkur.wia dziki i drugi dziki jego niby ziomal. Jankowski może słaby ale swój. Mamy dwóch chaotycznych czarnych debili i przynajmniej ja mam nadzieję że szybko z Wisły wylecą.

WISŁAZWE 22.02.2015 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1391249)
Po prostu, się pytam co Cię obchodzi co robi w wolnym czasie? To nic złego zrobić zdjęcie, chociaż sam uważam że to głupie. ;) Jednak to nie nasza sprawa. Wiadomo, że reszta tych zachowań co opisałeś to przegięcie.

Obchodzi, ponieważ wychodzę z założenia że noszenie koszulki z Białą Gwiazdą na piersi zobowiązuje nie tylko przez 90 minut biegania po boisku.

To, że Arek Głowacki, Łukasz Garguła czy Donald Guerrier zdejmują koszulkę po meczu i idą do domu nie oznacza, że przestają być reprezentantami Wisły Kraków. Wręcz przeciwnie. No ale może są tacy którzy tego nie rozumieją ;)

Galonek 22.02.2015 21:36

"Piraci z Haiti - klątwa czarnych pereł" - reż. E. Sarki, D.Guerrier

Glazik 22.02.2015 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1391235)
A mógłbyś mi wytłumaczyć, co znaczy, że DG jest głupi?

Pytasz o goscia ktory gra zawodowo w pilke nozna i nie wie co to spalony? ;)

speedfashion 22.02.2015 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1391252)
Obchodzi, ponieważ wychodzę z założenia że noszenie koszulki z Białą Gwiazdą na piersi zobowiązuje nie tylko przez 90 minut biegania po boisku.

Ta epoka kończy się na naszych oczach. Ale czego wymagać od murzynów, piłkarskich obieżyświatów itp., skoro nawet 10 000 głów nie jest w stanie reprezentować Białej Gwiazdy na trybunach. A dla nas to podobno coś więcej.

Ja tam Donaldowi kibicuję. Niech se chłopak strzeli kilka bramek, a później zgarnie go jakiś drugoligowiec z Niemiec. Głupi, bo głupi, ale ciekawe ilu utyskujących było na meczu lub kupiło szalik - np. po to, żeby grał u nas ktoś lepszy.

Grisza1 22.02.2015 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1391252)

To, że Arek Głowacki, Łukasz Garguła czy Donald Guerrier zdejmują koszulkę po meczu i idą do domu nie oznacza, że przestają być reprezentantami Wisły Kraków. Wręcz przeciwnie. No ale może są tacy którzy tego nie rozumieją ;)

Skoro zobowiązuje piłkarzy, to powinno zobowiązywać też kibiców. Bo jechanie po swoim zawodniku, też najmądrzejsze nie jest i chluby nie przynosi.

KOMINEK 22.02.2015 21:48

A wyczyny naszych pomników jak Reyman który windą jak się wtedy mówiło dezabilu z Kałużą po wspólnym bankiecie jeździł, a wyczyny naszej mistrzowskiej jedenastki z końca lat 70-tych, a to co robili piłkarza już za czasów Cupiała. Co Wy p..licie. To co robi Donald to przy tym to mały pikuś.

I żeby nie było, że porównuję Donalda do Reymana, nie porównuję bo nie ma co porównywać. Chciałem tylko pokazać, że piłkarze robili, robią i będą robić głupoty.

MatMario 22.02.2015 23:33

Okazjonalnie noech robia, kazdy moze.

Ale jesli glupoty sa twoim style zycia to cos nie halo.

fialo 23.02.2015 08:05

Ja .......e, cóż to za debata :D

Donald DG77, który świętuje urodziny swojego "bodyguarda Maxa 77" (dla niewtajemniczonych - psa rasy york) oraz jego kompan wielbiciel Coco Manu Sarki to debile do sześcianu i zamykam tę dyskusję. Łącznie ich IQ oscyluje wokół rozmiaru mojego buta zapewne :)

serek.c2 23.02.2015 09:28

Przepraszam bardzo - bodyguard Max77 to West, nie York :D

MłodePokolenie 23.02.2015 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1391272)
Ja .......e, cóż to za debata :D

Donald DG77, który świętuje urodziny swojego "bodyguarda Maxa 77" (dla niewtajemniczonych - psa rasy york) oraz jego kompan wielbiciel Coco Manu Sarki to debile do sześcianu i zamykam tę dyskusję. Łącznie ich IQ oscyluje wokół rozmiaru mojego buta zapewne :)

I wszystko jasne! Fialo kupuje buty w Smyku :-D

c. 23.02.2015 10:42

Witamy https://www.facebook.com/WislaKrakow...781282/?type=1

rozarian 23.02.2015 10:55

Ostatni wywiad Jovicia przed wyjazdem do Krakowa i pożegnanie z piłkarzami Olimpii.
http://www.nkolimpija.si/novica/item...o-lepi-spomini

FraMat 23.02.2015 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1391261)
A wyczyny naszych pomników jak Reyman który windą jak się wtedy mówiło dezabilu z Kałużą po wspólnym bankiecie jeździł, a wyczyny naszej mistrzowskiej jedenastki z końca lat 70-tych, a to co robili piłkarza już za czasów Cupiała. Co Wy p..licie. To co robi Donald to przy tym to mały pikuś.

I żeby nie było, że porównuję Donalda do Reymana, nie porównuję bo nie ma co porównywać. Chciałem tylko pokazać, że piłkarze robili, robią i będą robić głupoty.

Problem jest w tym, że za czasów Reymana, czy naszej złotej jedenastki z lat 70-ych, czy nawet na początku czasów Cupiała nie było mediów społecznościowych, nikt sobie nie wrzucał co chwile słitfoci na facebooka czy instagrama. Jeśli nawet jakiś piłkarz zaszalał to nie było to tak widoczne i jego głupota nie odbijała się tak szerokim echem.
Tu, jak nigdy popieram poglądy tych, którzy krytykują taką głupotę piłkarzy.

gypsy 23.02.2015 10:56

Boban, coś taki smutny! Może hajsu nie dostaniesz, ale w najlepszym klubie w Polsce grać będziesz! :D

gdsmk 23.02.2015 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1391283)
Boban, coś taki smutny! Może hajsu nie dostaniesz, ale w najlepszym klubie w Polsce grać będziesz! :D

Dziwne, że tu przyszedł, skoro rozmawiał ze swoim serdecznym przyjacielem Andrażem Kirmem. Przecież tu nikt nie mówi po angielsku i w ogóle wszyscy są nieśmiali, a futbolem rządzi korupcja.

mitmichael 23.02.2015 12:25

No i od poczatku juz wie jaki mecz jest najwazniejszy :D Moze grac rowniez na skrzydle co daje wieksze mozliwosci. Widze duzo narzekania na Sarkiego i Donalda to moze Jovic tam sie sprawdzi

PiVoSH92 23.02.2015 13:46

Gorszy na skrzydle od Burego nie będzie (czarnych nie liczę, oni są poza skalą), więc ważny zawodnik. A jak będzie dobrze grał to może i jakąś kasę wywalczy? :D

wiertar 23.02.2015 15:17

dobra, teraz jeszcze pozostaje kwestia kiedy bedzie mogł grac? znow 2-3 tygodnie?

63.5 Kg 23.02.2015 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1391314)
dobra, teraz jeszcze pozostaje kwestia kiedy bedzie mogł grac? znow 2-3 tygodnie?

Jak dojdzie certyfikat...

c. 23.02.2015 16:50

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/620...kiewiczem.html

crazykaro 24.02.2015 19:04

Najwiekszym problemem w grze naszej drużyny są uprezdzenia Smudy do młodych zawodników. Zawodnicy są jacy są a było i gorzej a drużyna grała dobre mecze (przypomnijmy sobie świetny start nowego poprzedniego sezonu). Ale należy też zwrócić uwagę jakie wtedy były problemy i braki kadrowe i Smuda został zmuszony do wzięcia młodych i wstawienia ich do pierwszej 11. I co było? Pierwsze miejsce przez wiele kolejek i najbardziej "polski" zespół ze wszystkich. A teraz co mamy? Mizerię bo wszyscy starzy gracze są pewni swoich miejsc w składzie i sie nie przejmują bo Smuda jest uparty i młodych nie wstawi. Przypomina sie choćby ostatni mecz, który Stępiński zaczął od początku i mimo że miał kilka strat to jednak przy piłce był często, a straty były bo jak w poprzednich meczach dostawał po 10-15 min to takie są skutki, a koleś biega po boisku chyba najwięcej i często potrafi sobie znaleźć czystą pozycję.
Krótko mówiąc trzeba zmusić Smudę do postawienia na młodych a jak się nie uda

muerte 24.02.2015 22:02

http://akademiawisly.pl/wywiad-z-mic...nika-miesiaca/

Czekaj się odnalazł. :)

silver03 24.02.2015 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1391453)
Najwiekszym problemem w grze naszej drużyny są uprezdzenia Smudy do młodych zawodników. Zawodnicy są jacy są a było i gorzej a drużyna grała dobre mecze (przypomnijmy sobie świetny start nowego poprzedniego sezonu). Ale należy też zwrócić uwagę jakie wtedy były problemy i braki kadrowe i Smuda został zmuszony do wzięcia młodych i wstawienia ich do pierwszej 11. I co było? Pierwsze miejsce przez wiele kolejek i najbardziej "polski" zespół ze wszystkich. A teraz co mamy? Mizerię bo wszyscy starzy gracze są pewni swoich miejsc w składzie i sie nie przejmują bo Smuda jest uparty i młodych nie wstawi. Przypomina sie choćby ostatni mecz, który Stępiński zaczął od początku i mimo że miał kilka strat to jednak przy piłce był często, a straty były bo jak w poprzednich meczach dostawał po 10-15 min to takie są skutki, a koleś biega po boisku chyba najwięcej i często potrafi sobie znaleźć czystą pozycję.
Krótko mówiąc trzeba zmusić Smudę do postawienia na młodych a jak się nie uda

Jak dla mnie to przekłamujesz rzeczywistość. Którzy to młodzi w tamtym czasie pokazali coś konkretnego, którzy to grali i utrzymywali 1 miejsce? Ja osobiście nie przypominam sobie ani jednego.

Ze Stępińskim to już dobiłeś mnie konkretnie, chłopak dostaje najwięcej szans z juniorów i niestety nic z tego nie wynika, jedyny jego plus na razie jest taki, że lepiej walczy fizycznie (niż Sarki) i nie fauluje na czerwień (jak Donald). Więcej zalet póki co nie wykryto. Smutne, ale prawdziwe.

pre89 25.02.2015 10:23

Czyżbyśmy mieli stracić niedługo Gargułę? Jeśli jest winny, to wg mnie powinien być zdyskwalifikowany.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...484,1,715.html

jendrus 25.02.2015 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pre89 (Post 1391500)
Czyżbyśmy mieli stracić niedługo Gargułę? Jeśli jest winny, to wg mnie powinien być zdyskwalifikowany.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...484,1,715.html

i powinien zwrócić kontrakt klubowi :)

Gwiaździsty 25.02.2015 14:26

A kiedy p. Gilarski i spółka wezmą się za klubik z drugiej strony Błoń ? Czyżby prezio Boniek chronił interes swojego ziomala ?

Marcin_fan 25.02.2015 17:21

Jak umiejętności językowe naszych nowych nabytków, Barrientosa i Jovicia ? Ogarniają angielski ? Może widzieliście jakieś ich wywiady ?
Ps. Jak już dałem temat języków to czy nasz treneiro komunikuje sie w języku innym niż niemiecki ?

Gwiaździsty 25.02.2015 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1391538)
Jak umiejętności językowe naszych nowych nabytków, Barrientosa i Jovicia ? Ogarniają angielski ? Może widzieliście jakieś ich wywiady ?
Ps. Jak już dałem temat języków to czy nasz treneiro komunikuje sie w języku innym niż niemiecki ?

Trochę mówi łamanym polskim, przypominającym nasz język, ale trudno zrozumiałym.

AntyMod 25.02.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1391526)
A kiedy p. Gilarski i spółka wezmą się za klubik z drugiej strony Błoń ? Czyżby prezio Boniek chronił interes swojego ziomala ?

to parchate scierwo jest jak gowno i zawsze wyplynie na powierzchnie , niestety ten klubik nigdy nie odpowie za swoje czyny , a juz napewno nie tak jak powinni czyli degradacja ...co najwyzej jakas tam garsc srebrnikow

PiVoSH92 25.02.2015 18:48

Barrientos anglijski ledwie, ogólnie Dziki robi mu za tłumacza. A Jović nie wiem.

WISŁAZWE 25.02.2015 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1391545)
Barrientos anglijski ledwie, ogólnie Dziki robi mu za tłumacza. A Jović nie wiem.

Barrientos w ogóle nie mówi po angielsku. Prędzej jego tłumaczem i przewodnikiem po Krakowie jest Lucas niż Donald. No chyba, że mówimy o samych treningach.

Z Joviciem można się dogadać po angielsku ;)

mitmichael 25.02.2015 19:08

Jean Barrientos – czyli kilka słów o nowym piłkarzu Wisły
http://zzapolowy.com/jean-barrientos...ilkarzu-wisly/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl