![]() |
A wlasnie ze sie obawiasz. Religia czy tez wiara to nic innego jak proba ochrony przed najwiekszym strachem czlowieka; czlowiek boi sie nie istnienia wiec wymysla bajeczki ktore glosza ze zawsze bedzie istnial.
To oznaka strachu przed nieuniknionym. Kazdy sie tego obawia (chocby podswiadomie), ale nie kazdy potrzebuje wierzyc w starca z broda; niektorzy wola najokrutniejsza prawde od najslodszych bajek. Na poczatku boli ale przyzwyczajasz sie. Taki nasz los... taki los kazdej jednostki tego gatunku. Jesli odrzucisz strach i na chlodno spogladniesz na czlowieka i religie... dojdziesz do tych samych wnioskow. Nasze ludzkie religie (tj. chrzescijanska, muzulmanska, i... tak dalej) sa miejscami tak nielogiczne ze az groteskowe. Ale koja strach. Ktoz nie chcialby zyc wiecznie? Ktoz nie chcialby miec za soba osobnika wszechmogacego ktory sie o Nas troszczy? |
Cytat:
Nie. Nie dlatego wierzę, że się obawiałem tylko nie obawiam się dlatego, że uwierzyłem. Nie muszę odrzucać strachu w tej materii, bo go zwyczajnie nie posiadam. Jestem spokojny. Dla mnie w ogóle nie ma żadnej sprawy. Wierz lub nie wierz. Twoja sprawa. Tak jak Twoje powyższe przemyślenia. Są Twoje. Wraz z obawami. Edit: Cytat:
|
Cytat:
|
Dajecie się wypuszczać palikociarni i potuszczonym mało istotnymi tematami a tymczasem, wierny knecht Angeli zaczyna robić z Polski.... jeden wielki obóz pracy. Nowelizacja kodeksu pracy i wprowadzenie rocznego okresu rozliczeniowego zrobi z pracownika ...niewolnika.
W 12 - miesięcznym okresie rozliczeniowym pracodawca bedzie mógł Cię zmusić do pracy przez 12 godzin dziennie , od poniedziałku do soboty nawet przez 28 tygodni, czyli ponad pół roku ! W skrajnym wypadku, kiedy zbiegna się dwa okresy rozliczeniowe może to trwać nawet 56 tygodni czyli ponad rok. Oczywiście nowe przepisy pozwolą na uniknięcie płacenia za ...nadgodziny. Aby żyło sie lepiej .... |
Cytat:
Cytat:
"Podatnik, o którym mowa w art.105a, odpowiada solidarnie całym swoim majątkiem za zaległości podatkowe podmiotu dokonującego dostawy towarów." Cytat:
|
Jeśli dobrze myślę chodzi tu o sytuacje w której zleceniodawca opóźnia wypłatę za dostawę towaru/usług.
Problem dosyć istotny, bo już niejedna firma upadła tylko dlatego, że podatek był do zapłacenia a kontrahent leciał w kulki, kasy nie było i interes trzeba było zwinąć... Jak rozumiem miałoby to ukrócić ten proceder poprzez odpowiedzialność finansową strony, która leci w kulki, ale rzeczywiście takie sformułowanie tego artykułu może prowadzić do sporych nadużyć. Jeśli by tu uniezależnili od tego czy kwestie finansowe pomiędzy podmiotami są uregulowane to byłbym jak najbardziej za taim prawem. Na zasadzie, nie zapłaciłeś swojemu dostawcy, odpowiadasz finansowo przed urzędem skarbowym za jego zaległości. Jeśli by miało to być tylko w formie dodania tego jednego paragrafu - no to zabrali się za problem nieudolnie. PS Jest gdzieś całość tej propozycji nowelizacji do przeczytania? |
Chyba powszechnie wiadomo, że Kaczyński Jarosław chce izolacji Polski On nie potrzebuje Unii ani gazu i ropy od Putina. ON nic nie potrzebuje tylko władzy.
Jak kiedyś powiedział władza mu potrzebna aby wyjaśnić zamach smoleński i skazać winnych. Z PO było by mi po drodze, jakby zrealizowali to co chcieli. Plan mieli/mają dobry. Z PISem też byłoby fajnie gdyby nie zrealizowali tego co chcą. (Pisowcy a macie już jakieś transparenty albo krzyże na 10 kwietnia przygotowane? Jak macie zamiar uczcić te 97 ofiar smoleńskich.) |
Cytat:
|
Cytat:
Pomysł Platformy dotyczy zabezpieczenia interesu Skarbu Państwa w przypadku, gdy dostawca nie ureguluje podatków. Wówczas solidarnie za nie zapłacony podatek odpowiada podatnik który zakupił towar. Na chłopski rozum: kupujesz 40 ton stali zbrojeniowej za 1920 zl/tonę o legalnej firmy. W przypadku gdy dostawca ma nieuregulowane zaległości podatkowe związane z tą stalą,to ty odpowiadasz solidarnie za jego zaległości (!). Bo powinieneś wiedzieć, że cena rynkowa stali wynosi 1950 zł, a nie 1920 zł i na pewno dostawca coś przeskrobał by było taniej, więc z automatu jesteś współwinny. Docelowo skarbówka wkroczy do Ciebie i ściągnie z "całego majątku" spółki wszystko to, czego nie zapłacił dostawca. Fajnie nie? Przesyłam kilka linków, w tym propozycji nowelizacji: http://www.paliwa.pl/news/nowelizacj...om-karuzelowym http://www.izbarolnicza.pl/files/1206781658.pdf Cytat:
|
Kolejny strzał w pysk dla obrońców obecnego systemu władzy -> http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1273412.html
To co, porozmawiamy o deficycie? |
Abstrahując od idiotycznej propozycji zmian podatkowych to 2 kwestie wymagają zaznaczenia:
1) to jest PROJEKT zmian 2) to jest projekt RESORTU |
Cytat:
Może coś bliżej na temat "dobrych planów PO" ??? Chłopie agitkę uprawiaj w POgłosie - chyba, że Cię zwolnili i teraz musisz się rwalizować na forach internetowych..... Nawet do 100 nie umiesz zliczyć - chodzi o ilość ofiar katastrofy z dnia 10 kwietnia 2010. Dobranoc Cytat:
Że jak jest to PROJEKT RESORTU - notabene resortu wicepremiera Rostowskiego - to projekt ten nie zostanie zrealizowany w maszynce do głosowania ??? Wszak posłowie koalicji pokornie zrobią to co im Tusk z Rostowskim każą....... PSL rzuci się jakiś kąsek albo wskaże jakąś kolejną aferkę w którejś z agencji rolnych ..... Do tego nie trzeba żadnych zdolności przewidywania - działalność tej władzy jest przewidywalna do bólu... |
Pablo84
Cytat:
Kosciol powstaje kilkaset lat temu. Jako ze najwyrazniej Bog nie ma ochoty oswiecac instytucji Boga prawda, to moglby chociasz oswiecac ja by ta nie szla w nieprawde. Prawda? A jak ma sie to w praktyce? Pierwszy Kosciol naukowo w ogole nie odstaje od reszty. Wierzy w te same bzdury, nie ma zadnej przewagi naukowej nad poganami. Kiespko jak na instytucje Boga. Co sie dzieje pozniej? Wolni mysliciele, naukowcy i odkrywcy coraz bardziej poszerzaja wiedzy czlowieka; ukazuja nieprawde wielu poprzednich wierzen (ktore podtrzymywal kosciol). Kosciolowi sie to nie podoba i dopoki moze stara sie to zatrzymac. Po jakim czasie nie tylko nie moze tego zatrzymac ale w skutek ewidencji jest zmuszony przyjac nowe zasady. To ma byc instytucja Boga? A moze jest, tylko Jahwe na wakacjach... :haha: -------------------------------------- Nauko to nie jest lot Gagarina w kosmos. Lot w kosmos byl konsekwencja rewolucji technologicznej i naukowej. Tylko konsekwencja. Nauka to opis tego jak to wszystko funkcjonuje. Juz wiemy ze zeby byl czlowiek... zycie... nie trzeba Boga. Tj. Boga w rozumowaniu ludzkim. Malo tego, niedlugo sami bedziemy (lub juz jestesmy) w stanie przywracac wzrok slepym, tworzyc zycie, wydluzac ogromnie nasze wlasne zycie... Znamy tez wiek naszej planety, historie zycia na niej, szacujemy wielkosc wszechswiata... Staruszek z broda tworzacy caly wszechswiat dla jednej podgrupy pewnego gatunku ktora od wczoraj zamieszkuje drobinke pylu jest skrajnie nielogiczny. Na koniec mozna przyczepic sie do samej Bibli; metamorfoza Boga (Stary Testament- Nowy Testament), istota nieskonczenie dobra i madra oczekujaca czci od wlasnych "synow" (raczej "wszech" pycha a nie dobroc i madrosc),... I tak dalej i tak dalej. |
Cytat:
Cytat:
1. Podatek liniowy i likwidacja dużej ilości ulg, parapodatków i innych danin publicznych (czasy dawne, jeszcze za Gilowskiej). 2. Zniesienie immunitetu parlamentarnego. 3. Zawieszenie poboru i wprowadzenie służby zawodowej w wojsku. 4. Ograniczenie finansowania partii z naszych podatków. 5. Wprowadzenie odpłatności za drugi kierunek, "dziewczyny na Politechniki", renesans szkół zawodowych - zachęcenie do szybszego rozpoczynania pracy przez młodych. 6. Częściowa likwidacja OFE, który zniknie i tak do końca tej dekady. 7. Decentralizacja państwa z przeniesieniem kompetencji i środków nań. Tyle przychodzi mi do głowy w kluczowych sprawach. |
Cytat:
jak rozmawiać merytorycznie z kims, kto nie ma pojecia o zasadach ekonomii? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Czym się różni PROJEKT od USTAWY jest chyba jasne? |
Cytat:
Głową resortu jest minister, zwierzchnikiem ministra jest premier. To że projekt zmian wychodzi nie od konkretnej sejmowej grupy posłów danej partii, a z grupy rządowej to przecież nie oznacza, żeby od razu uznać iż nie jest to projekt rządzących... Co więcej, przecież to partia popiera swojego ministra a co za tym idzie jego resort i pomysły w głosowaniach. Nie bardzo więc rozumiem po co kolega w ogóle wtrącił te dwie uwagi... --- Szpeniu. Nie odpowiadasz w ogóle na rzeczowe argumenty i zarzucasz drugiej stronie ignorancje. Jesteś zwykłym internetowym napinaczem i prowokatorem. Jak przychodzi do konkretnej rozmowy, to znikasz z forum na kilka dni, by potem wrócić i wrzucić smroda na zupełnie inny temat. To jest mój ostatni post w kierunku Twojej osoby. Czasu na Ciebie po prostu mi szkoda. (p.s. nadal nie odpowiedziałeś na masową inwigilację konta każdego Polaka) O deficycie nie pisz, bo jednak wychodzi na to, że Ty nie masz zielonego pojęcia o tym temacie. |
Cytat:
Jak sam wiesz wystarczy otworzyć którykolwiek z głównych portali by od razu zostać zaatakowany: szokiem, sensacją, tragedią. Dziennikarze (choć to za dużo powiedziane) zamiast skupić się na merytorycznych zastrzeżeniach to straszą nas podatkowym końcem świata. Dlatego też dostrzegam zasadniczą różnicę pomiędzy tym nad czym pracuje (i co wyprodukuje) ministerstwo a zmianami w prawie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Są wyniki sprzedaży tygodników za styczeń 2013 r. Oczywiście zachwyt muszą wzbudzić działania P. Hajdarowicza - co się nie tknie, to ... Sprzedaż Uważam Rze : styczeń 2012 r. - ok 129 000, sprzedaż styczeń 2013 r. - ok 29 000. Za to dwa nowe tygodniki powstałe dzięki Hajdarowiczowi tj DoRzeczy i WSieci idą łeb w łeb: po ok 120 000 szt. Chciał Hajdarowicz odciąć łeb "hydrze", a tu dwa nowe odrosły ;) http://i49.tinypic.com/v7bbci.jpg http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb |
Gorąco polecam najnowszy artykuł Michała Stopki dotyczący pośrednio Cypru, który w sposób łopatologiczny wyjaśnia to co napisałem na poprzedniej stronie o przyczynach i skutkach "cypryjskiego eksperymentu", a także jak historycznie wyglądało to w innych krajach UE. MS to mistrz konkretu trzeba przyznać.
wis.la/wkddz |
Cytat:
Fakty są takie, że perspektywa budżetowa ustalona jakiś czas temu oraz budżet na 2013 rok według MF, a rzeczywistość to dwa zupełnie różne światy. Zadłużamy się w nieprawdopodobnym tempie, mamy rozdęte wydatki na sektor publiczny, a wpływy do budżetu są znacznie mniejsze od tych które zaplanował sobie Vincent. Jeśli więc brakuje kasy, a jej brak zacznie doskwierać coraz bardziej to nie ma wątpliwości, że dobiorą się do naszych portfeli. Złodziejowi jak brakuje pieniędzy to idzie kraść, jak urzędnikom brakuje to też kradną, tyle że każdemu i nazywają to "niezbędną podwyżką podatków". |
Cytat:
gdzie Ty podałeś jakieś argumenty, gdzie dałeś coś z czym można dyskutować? proszę cię ... wrzuciłeś jak zwykle jakiegoś bąka, z komentarzem, że jak zwykle rząd coś spierdzielił i tyle było twoich argumentów. dorównujesz już gwiaździstem, który nic nie rozumie, ale cos tam umie przeczytać. tylko z interpretacją od dupy strony. |
ciężko mi sobie wyobrazić argumenty dla PO-wskich obrońców zaistniałego stanu rzeczy (budżet, podatki, ofe etc) , ja bym poszedł w to że PIS pewnie by teraz i tak już tego nie odkręcił i w sumie byłoby to samo bo to kryzys niezależny od rządu itd. ale może się myle ?
|
PO ma bardzo dobre pomysły, cały problem w tym że są one dobre tylko dla kolesi.
Jesteśmy w ciemnej dupie w każdej dziedzinie, nawet wieprzowinę której byliśmy głównym eksporterem musimy sprowadzać. Cukier mamy najdroższy w unii, paliwo to samo itd, Tusk nadaje się jedynie na furę gnoju, tylko debil tego nie pojmuje... A najlepszym dowodem na to, że powoli cuchnąca kupa łajna zaczyna się materializować jest wysyp wszelkiej maści młodych wykrztałconych intelygentów, którzy "wybierają PO mniejsze zło":rotfl: |
Cytat:
parafrazując jeden tekst z jednego filmu: jak słaba musi być opozycja, aby nie odstrzelić od władzy rządzących? wywal Kaczora, Macierewicza, Brudzińskiego, Hoffmana i Błaszczaka, skończ z radykalnymi, wręcz skrajnymi poglądamy, a będziesz w tym naszym polskim kurniku mieć 35% głosów. |
Cytat:
http://forsal.pl/artykuly/682706,cen..._w_polsce.html |
Cytat:
Diesel w UK, wczoraj tankowany: 1.43 funta. Na stacji przy autostradzie M6: 1.54 funta...tak wlasnie manipuluje sie ludzmi...przekalkuluj sobie, ceny funta znajdziesz w necie. |
Cytat:
Z tego co widze, to AS82 odnosil sie raczej do Kosciola a nie do wiary w Boga. A jak sobie KK "radzil" to chyba lepiej nie przypominac...z Biblia mialo to raczej niewiele wspolnego...i to jest wlasnie podstawowy problem KK. |
Cytat:
Fajnie się czyta ale co zostało. Cytat:
Celem PO było odsunięcie PiS od władzy, UDAŁO się. funkykoval co cię tak wkurzyło, nie możesz hasła na 10.04. wymyślić. |
Cytat:
Cytat:
|
|
Jestem przerażony, bo zdałem sobie sprawę jak naprawdę nienawidzę tego ryżego szkodnika. Gorszy od niego jest chyba tylko Palikot.Co nie oznacza, że w Platformie są osobym, na które bym z czysytym sumieniem zagłosował. Jest to poseł Godson, Żalek, czy nawet Gowin,Ta trójka w moim przekonaniu to rodzinki w Partii Oszustów.Szczególie imponuje mi Godson. Oglądając z nim wywiady naprawdę mi zaimponował.
|
Nienawiść to jedna z tych negatywnych emocji, którą może być ciężko wyleczyć zarówno tu i teraz, jak i w przyszłości co w kontekście tego jak diametralnie zmieniała się scena polityczna w Polsce w ostatnim ćwierćwieczu nie rokuje dobrze. Śmiesznie też brzmią te peany na cześć "świętej trójcy" z PO, która do tej pory wsławiła się w polityce wyłącznie medialnym wykorzystywaniem swoich buziek do kontestowania lewackich pomysłów większości swojej partii i zaklasyfikowaniem do "konserwatywnego skrzydła partii" cokolwiek miałoby to znaczyć. Ponadto czyż głosowanie na jednostki z danej partii nie oznacza głosowania na całość teraz partii, włącznie z wzięciem na siebie odpowiedzialności za dojście do władzy po raz enty Tuska i świty?
|
Po prostu mam konserwatywne poglądy i Ci politycy najbardziej do mnie "trafiają". Faktycznie "nienawiść" to za duże słowo.Bardziej tym politykiem się brzydzę i generalnie tą partią.Za hipoktyzję, obłudę, fałsz , propagandę i egocentryzm.
http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0 |
Cytat:
|
http://niezalezna.pl/39718-boris-bie...nego-samobojcy
Z tym krajem powinno się zawiesić wszelkie kontakty dyplomatyczne.To jest czarna plama na mapie świata. Współczuję za to obywatelom Rosji.Bo być w państwie totalitarnym to jednak nie jest dobra sprawa. |
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że mam w "środowisku", czy wśród znajomych łatkę konserwatysty (może przez to, że większość ostatni raz w kościele była podczas komunii, albo w czasie Białego Tygodnia) co z automatu nie oznacza, że mogłoby przyjść mi do głowy, aby zagłosować na jakiegoś murzyna, który znany jest z tego, że jest znany od momentu kiedy postawił się Tuskowi ws. przysłowiowych "związków partnerskich", a później po męskiej rozmowie zmiękł niczym przyrodzenie wiekowego playboya bez użycia niebieskiej tabletki. Wydaje mi się, że jest to zbytnie pójście na łatwiznę i kierowanie się koniunkturalizmem wyborczym, a nie realistyczne i dalekowzroczne podejście do sprawy. Nie ma co relatywizować swojego poparcia wyborczego patrząc jedynie przez aspekt społeczny i to tylko w jednej z jego odsłon. Patrząc na to jak postępują sprawy związane z etycznymi, bioetycznymi i stricte światopoglądowymi zmianami w prawie można być spokojnym, że statu quo w wielu kwestiach zostanie zachowany jeszcze przez wiele lat, a jeśli nawet dojdzie do pewnych korekt to w bardzo lajtowym wydaniu. Mówiąc szczerze to wołanie o odrębną ustawę o "związkach partnerskich" można zakneblować kilkoma drobnymi ruchami, które rozwiążą gro marginalnych problemów tj. odwiedziny w szpitalu, czy udział w wywiadówkach nawet nie na gruncie ustaw, a zwyczajnych rozporządzeń odpowiednich ministrów. Sprawy innych udogodnień, szczególnie podnoszonych przez gejów (wspólne opodatkowanie, dziedziczenie, czy inne kwestie finansowo-ubezpieczeniowe) nie powinny być nigdy wdrożone, aby nie naruszyć szczególnego statusu rodziny.
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
czyli 4 litry diesla. Znajdź mi taką robotę w Polsce żebym za godzinę zatankował 4 litry ropy, to może wróce do kraju. Że nie wspomnę, iż po dwóch miesiącach w uk już minimalnej nie zarabiam... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl