![]() |
Odpowiedż z oficjalnej- Na dziś nie jest planowana żadna konferencja prasowa czyli juz definitywnie po transferach dla tych co jeszcze się łudzili
|
zawsze można podpisać z zawodnikiem z kartą na ręku, ale bądź mądry i znajdź zawodnika wysokiej klasy!:/
|
Cytat:
|
:FraMat Nie ma znaczenia z jakiej ligi - ważne żeby nie był związany kontraktem z klubem
|
@FraMat - Z jakiej ligi ;) Jeśli zawodnik jest bez klubu z kartą na ręku to znaczy, że nie gra w żadnej lidze ;)
Dudu został pozyskany w środku sezonu bez problemu. Niech skauci ostro pracują teraz bez czekania na rozwój wydarzeń. |
Oj Wiecie, marzy mi się, żeby nasza Wisełka stała na poziomie organizacyjnym i sportowym takim jak prezentuje np. CELTIC. Tam wszystko jest wiadomo z góry, brakuje napastnika- kupują napastnika, wykładają kasę na niezłych młodych zawodników i zarabiają. Tak generalnie funkcjonuje większość klubów francuskich, a liga francuska stoi na wysokim poziomie. Dlaczego u nas się tak nie da?:( Mam nadzieje, że jak powstanie stadion i centrum treningowe (są jakieś plany?) to coś się ruszy, bo na razie nędza i marazm, aż szkoda tegorocznej edycji europejskich pucharów.
|
Cytat:
NIE KU***! Przez kilka lat mielismy druzyny utworzoną przez najlepszych ligowców, i oni grali na swoim poziomie i reprezentowali pewien styl. Niestety upłynęło troszke wody w Wiśle, i juz nie sa tak szybcy tak niezli jak byli kiedyś. W tym momencie, na miejsce starych wyjadaczy przychodzą młodzi zawodnicy, wychowankowie. Etap ten jest powolny, gdyz nie mozna calej druzyny od razu wymienic. (Orest Lenczyk ktorego uwazam za dobrego trenera powiedział że jak grali z juniorkami Dynama Kijów, to 10 z nich by wział i by mieli plac w jego zespole.) A czy my mamy takich juniorów, którzy od razu uzupełnia druzyne? Niech kazdy sam sobie odpowie na to pytanie. Jeśli takich graczy NIE MA, to starych wyjadaczy zastepuje sie innymi wyjadaczami. A co jesli na takich wyjadaczy nie ma pieniedzy? Wtedy sie szuka WOLNYCH zawodnikow, ktorzy skoro są WOLNI najwidoczniej są słabsi od zawodnikow majacych kontrakty. Oczywiscie licze ze taki Issa Ba, nie bedzie hitem meczu z PGE tylko bedzie naszym motorem napędowym. Przykład Marcelo pokazuje ze da sie sciagnac za darmo wolnych zawodnikow. TYlko ile czasu mozna jechac na jednym farmazonie? Udało sie 2 dobrych, to nie znaczy ze reszta zawodnikow z karta na ręce bedzie rownie ciekawa. Dlatego jesli ma mi zalezec na budowaniu polityki transferowej klubu, i odpowiednich pionów szkoleniowych, jestem swiadom tego ze nie bedzie to trwało rok czy dwa tylko z 10 lat. I jestem świadom tego ze bedzie w ch** męki by przez to przejsc. I to nie byle porażka z Gks Bełchatów. Pamietajmy ze mamy 8 zawodnikow kontuzjowanych !! I to nie byle jakich, tylko zawodnikow wzmacniajacych skład. Nie ogladajcie Barcelony i Realu, to zrozumiecie polską pilkę.24 liga w Europie, a wy oczekujecie cudów na kiju |
Koniec spekulacji - nikogo już więcej nie pozyskaliśmy:
http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o...5,7618395.html |
Nie ma co wpadać w panikę cud ze chociaż tych zawodników ściągnęli. Teraz musimy obronić MP a jak będzie stadion nowy sponsor może sie pojawi to i jakis zawodnik przyjdzie.
|
No nic trudno pozostaje tylko wygrać ligę i myślę,że Boguś da trochę kasy na LM tym razem może będzie lepiej.
|
Boguś da. A później będzie chciał z powrotem. Lepiej powiedzieć pas na ten układ, przebiedować i nie zadłużać się nawet wirtualnie. Ja od pieniędzy na transfery 100X wolałbym, by zbudowałno profesjonalny sztab ludzi zarządzający klubem. Trochę by to kosztowało, pewnie z jednego Jirsaka. Ale czy nie warto poświęcić rundę dwie, by później mieć pewność, że kasa idzie w dobrym kierunku ?
|
Czysto statystycznie.
Sezon w którym był Kosa po 17 kolejkach bilans 40-8. koniec 68-18 (bez Kosy, z nim pewnie byłby sporo wyższy bo juz zaczynalismy wtedy grać piach i Zieniu tez nie strzelał za wiele). Wygrane z Lechem, Legią, Cracovią. Z wszystkimi. aktualnie 31-14. przegrana może zdarzyć sie z kazdym teraz. a niby TYLKO 9 bramek roznicy (w strzelonych). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra po okienku,jak co roku wiec pozostaje to jakos skomentowac,niestety co roku skomentowac tak samo".Ehh...no trudno".
|
Ech , No trudno – a może zobaczymy. Przy kompletnym braku pieniędzy;
Straty: Mauro Ćwielong Ilie Zyski: Ba Hristov Cleber Juszczyk Pewnie, że marzyłoby się by przyszedł ktoś z nazwiskiem, ale przy grze w Hucie przy braku pieniędzy z pucharów uważam, że to okienko jest na małym plusie po stronie zysków. Piszę zobaczymy, bo okaże się czy Hristov i Ba to odpowiednicy Matusiaka i Beto czy raczej Clebera i Marcelo. |
Cytat:
A jak się przeniesie papier na rzeczywistość, to zobaczymy. |
Cytat:
Tylko że jesli Paweł rozsypał się na dłużej/dobre (tfutfutfu), a Bogusia dalej będzie bolało po każdym meczu to tj. i tak nie na miarę potrzeb zwłaszcza z przodu. |
W sumie aż nie ma co narzekać, bo wszytko wskazuje na to,że czy to przypadkowo czy też specjalnie przeszliśmy z ilości na jakość. Wiem,że Cantoro i Cwielong to różne pozycje, ale uważam,ze "wymiana" ich na Ba mimo,że ten gra na środku przysporzy nam więcej pożytku niż ci dwaj razem wzięci. Prpblem w tym,że Ba tak naprawdę nie ma równorzędnych partnerów,no może poza Kirmem.
|
maci0s gdzieś znikł .
|
jestem ale to co mialem do powiedzenia bylo w tym dlugim poscie ktorego usunął Kominek
|
Małecki na sprzedaż za 10 milionów zł.Mówi sie o ofercie z Bayeru Leverskusen.Szkoda byłoby sie pozbywac tak wartościowego piłkarza ale co zrobic...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
Cytat:
Pozatym ktos nie dawno mowil o pozostanie w jednym klubie ............ |
Cytat:
|
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...l?ticaid=19bf6
Polityka łatania dziury jeżeli to w ogóle prawda. |
W obecnej sytuacji kadrowej utrata Małeckiego jest nie do przyjęcia. Koleś jest impulsywny, czasem przegina, ale dochodzę do wniosku, że bez niego drużyna w większości jest zbieraniną panienek.
|
Cytat:
Polecamy w efakt.pl A Marcelo od roku w Olimpiakosie... Newsy z faktu to raczej do "śmieszne zdjęcia, filmiki itp" |
Bzdury pisza, a wy wierzycie. Maly nie jest wart nawet takiej kwoty, pozatym nie jest jeszcze uksztaltowany pilkarsko. Jedyni pilkarze ktorzy sa teraz w cenie to Marcel i Kiro, moze jeszcze Piotr Brozek.
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak by Mały odszedł to tragedia by była ale mam nadzieje że latem nikt od nas z pierwszej 11 nie odejdzie.
|
Mały chciał grać u nas do końca kariery. Nagle by odszedł do byle dojczów ?
|
Za 2,5 mln euro. Jak za gościa co nie umie piłki w biegu przyjąć to niezła kasa:)
|
Cytat:
Ale taka kasa jest nierealna. |
wierzysz złotoustemu? ilu to zawodników miał sprowadzić Maciek? zapamiętaj sobie, że Skorża nie ma nic do gadania w sprawie transferów, jego słowa są tak ważne jak zeszłoroczny śnieg....
|
Za 2,5 mln euro to jeszcze można im skrzynkę wódki dorzucić.
|
Nie wiem czy 2,5 mln euro jest realne ale jak kiedyś pisałem Marcelo i Małecki to mogą być nasi najdrożsi piłkarze. Myślę że za Patryka weźmiemy więcej niż za Diaza, Kirma, czy Brożka itd.
Co raz mniej mamy piłkarzy na których potencjalnie możemy zarobić a coraz więcej "szrotu" z całym szacunkiem. Szrotu, czyli dobrych piłkarzy jak na naszą ligę, ale takich których już nikt nie kupi od nas. Bo i po co ktoś miałby od Nas odkupować np: Ba skoro może mieć innego podobnego kopacza również za darmo:) |
Dobra sprzedajmy tego Maleckiego czy Marcelo skoro tak chcecie ,wezmy te po 2,5 mln E ,ktora pojdzie na jakies dlugi czy jak to ta sie nazywa ...
zadajcie sobie jednak pytanie-pytanie czy chcecie ogladac Wisle taka jak w Belchatowie z tym ze tez bez Marcelo a z Jopem to bysmy tam przegrai wyzej. |
Cytat:
Sprzedaż Małego - 2,5 mln Euro. Sprzedaż Marcelo - 2,5 mln Euro. Sprzedaż Boguskiego 2,5 mil Euro. Sprzedaż Brożka - 2,5 mil Euro. Sprzedaż Kirma 2,5 mil Euro. Sprzedaż Diaza 1,5 mil Euro. Razem ze sprzedaży tych 6 piłkarzy zyskujemy 14 mil Euro. Wejście do grup LM i ewentualna gra w LE po odpadnięciu z grupy LM daje większą kwotę, co wyprzedaż aż 6 najlepszych piłkarzy Wisły, czyli 14 milionów Euro. Tak więc, czy teraz lepiej zatrzymać każdego dobrego piłkarza a słabego wymienić na kolejnego dobrego i walczyć o zarobek w LM czy też szukać pieniędzy w wyprzedaży piłkarzy, bo sprzedaż jednego czy dwóch piłkarzy nie jest w stanie pokryć straty z odpadnięcia z LM, gdyż my nie mamy piłkarzy kosztujących po kilkanaście milionów Euro za sztukę ? Wydaje mi się, że obecnie środek ciężkości przeniósł się ze sprzedaży piłkarzy na grę w LM i obecnie większe pieniądze leżą w LM a nie w wyprzedaży, zwłaszcza, że owa LM jest jak nigdy dotąd osiągalna dla Wisły a nie tak jak uprzednio, wręcz utopijna. Ale najpierw trzeba zdobyć mistrza i na tym się skupmy, aby realnie zagrać o tą LM. Wzmacniajmy się nawet wyłącznie okazyjnie z uwagi na dziurę budżetową i wspierajmy klub oraz piłkarzy z trenerem z całych sił, bo zdobywać mistrza pod rząd nie jest łatwym zadaniem, zwłaszcza, że są kluby inne o porównywalnych do Wisły budżetach. My jeszcze do tego nie gramy u siebie. Krytykujmy konstruktywnie w internecie w celu poprawy naszej jakości gry a nie destrukcyjnie a na Hutniku, powinno przez całą rundę brakować biletów w sprzedaży, bo teraz już nikt nie będzie się usprawiedliwiał, że daleko do Sosnowca itp. Dajmy od siebie wszystko co możliwe i najlepsze. Trzymajmy się razem a osiągniemy to co chcemy. |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście przy zdobyciu MP nie biorę pod uwage sprzedawania kogokolwiek przed elm do pucharów. a na razie to musimy zdobyć MP bo przecież ewentualna porażka to znowu parę mln zł straty |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl