![]() |
Cytat:
Wyjscie z burdelu to jedno, spiewanie na przeciwnika to drugie. Pisałem juz wczesniej ale widac nie dotarlo: Slask i Legia to skladowe EKSTRAKLASY, Zawodnicy to PRACOWNICY i jesli pracownik na pracownika nadaje to ZARZĄDCA w tym wypadku Ekstraklasa daje po lapach. Zawodnik po meczu, przy grillu moze sie najebac, moze zaliczyc .....e i moze nawet sie zesrac na srodku ulicy - ukarze go klub za niestosowne zachowanie. Takie zachowanie godzi w dobre imie klubu w pierwszej kolejnosci. Jesli zawodnik klubu X swiadomy tego co spiewa i swiadomy tego ze sa kamery bo do k.. nedzy bylo oczywistym ze kamery w takiej chwili i miejscu beda zachowuje sie jak skonczony debil i nie okazuje SZACUNKU WSPOLPRACOWNIKOWI czy jak tam wolisz PRZECIWNIKOWI, to dostaje kare. Kara powinno byc odebranie kilku wyplat a nie absencja w meczach bo to kara dla calego klubu a nie bandy idiotow. Kare to oni juz dostali, pokazali jacy sa zajebiscie inteligentni :D Wolabym by grali w zamian za ogromna kare finansowa bo tylko ona ukarze tych, ktorzy zawinili. Po cholere karac caly klub? Nie rozumiem tego ruchu. Gadanie ze sprawy by nie było gdyby np Slask spiewal na Polonie,Lecha,Szczakowianke itd jest po prostu szczytem glupoty. Potem sie dziwisz ze wyskakujemy z kompleksami? Halo, czasy kiedy "kradlismy zawodnikow" juz dawno minely. Tak nas ....a foruja ze nie mozemy zdobyc MP :lol: DO tego z kim Slask gra w czasie, gdy "miszczowie" sa zawieszone? Z Legia ;) ? Co zyskalismy dzieki tej karze? Podpowiem - gówno. Zapomniales dodac standardowy tekst o wiecznie pokrzywdzonej Wisle ;) |
Cytat:
Różnica między Wiertniczą a chórzystami jest taka, że śpiewaki świadomie śpiewały swoje radosne piosenki wobec kamer i publicznie, podczas gdy chłopcy po Spartaku raczej tych kamer nie przewidywali i poszli strzelać gole ruskim koleżankom prywatnie ;) Co nie zmienia faktu, że bzdurą jest, że za agreswyny faul mogący zakończyć karierę przeciwnika dostaje się dyskwalifikację mniejszą, niż za to że się jest debilem i śpiewa coś, czego się śpiewać publicznie nie powinno. Wymiar kary wobec piłkarzy Śląska jest absurdalny - zawieszenie nawet jeśli, to maks na 1-2 spotkania (najlepiej wcale), a przede wszystkim kara finansowa. Z innej beczki: GW donosi, że już jest po Oreście, Hannover na pożegnanie. _______ * spokojnie, wiem jak było ;) Nie wybielam tego aspektu historii Legii, po prostu innych forowano bardziej, a łatka przyklejona jest w pierwszej kolejności do nas. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
1. Musi mieć ochotę do gry (coś jak Kalu Uche swego czasu - jak mu się chciało to był wspaniały, jak nie - w najlepszym razie nic nie wnosił do zespołu). Widać afrykańską mentalność. 2. Musi mieć odpowiednich kolegów w drużynie do grania. Pod względem technicznym bije na głowę każdego w Lechii, reszta za nim po prostu nie nadąża. Nie dziwię się, że Traore się czasami irytuje - on po prostu nie ma z kim grać. Nie ma z kim rozegrać klepy, nie ma do kogo zagrać by ten nie stracił szybko piłki. W takich warunkach gra się trudniej, aniżeli miałby poklepać z Ilievem czy Meliksonem. 3. Moim zdaniem Traore sprawia wrażenie nieodpowiedzialnego, nie wiem czy poradziłby sobie psychicznie gdyby mu przyszło grać w czołowym klubie ligi. Umiejętności czysto piłkarskie ma, ale nie wiem czy predyspozycje psychiczne. Może stąd się biorą te wahania formy. |
Gdyby zamiast zawieszeń była tylko kara finansowa to każdy kto jest bogaty mógłby sobie śpiewać co się mu żywnie podoba. Czyż nie?
|
Cytat:
Większość kibiców z Warszawy zna i nie jest dumnych z tych czasów i z tych działaczy. Dziwi nas jedynie, że to odium przyczepiło się tylko do Legii, a nie do innych klubów, często w o wiele większym stopniu forowanych. |
Abdou Razack ma 23 lata ? Nigga please.
Tylko taką mam obawe, że ze starosci zacznie nie domagać :) Piłkarsko całkiem niezły jak mu się chce, |
Cytat:
|
hmm jego kariera piłkarska (tzn kierunki) raczej nie pozwoliły by na zakłąmanie rzeczywistości..
Raczej by to wyłapali. |
Cytat:
Cytat:
Pomimo tego Legia praktycznie nie osiągneła niczego bo było tam jedno wielkie chlanie i tumiwisizm. Świetni piłkarze z innych klubów marnowali tam swoje kariery nie wracajac do dawnej dyspozycji. Nawet mówiło się : "Nie idź do Legii bo tylko sie tam zmarnujesz". Czy chcesz czy nie Legia była wtedy pieszczochem tamtego systemu, Górnik też ale w innym, finansowym wymiarze. |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą to jest dyskusyjne, co jest gorsze, straszenie prokuratorem jak w przypadku Okońskiego, czy straszenie zwolnieniem z pracy i wilczym biletem na Śląsku ojca Lubańskiego, który był prezesem w Gliwicach przez działaczy Górnika. Okoński skończył bez prokuratora, Lubański się złamał. Zgodnie z twoją sugestią przejrzałem biogramy piłkarzy, którzy do Legii przyszli w latach 70-tych. Około 70 nazwisk. Po wyeliminowaniu tych, którzy przyszli z 3 ligi lub niższej, najczęściej z Mazowsza, tych ze Śląska i Zawiszy (w ramach jednego resortu) i tych, których kariera w Legii to poniżej 5 spotkań - zostało mi jedenastu, z których znani są Smolarek i Janas z Widzewa i Kusto od was. Pozostałych ośmiu to albo zaczęło grać dopiero w Legii, albo łącznie zagrała kilka meczów ponad te 5. Nie wiem czy poza Smolarkiem któregoś z nich przymusem wzięto z poboru. Wiem, że trochę inaczej było chociażby w latach 50-tych, ale później to nie było tak, że Legia brała kogo chciała. edit. Sprawdziłem, Kusto sam chciał do Legii, robić karierę w wojsku. Janas podobnie. Jedynym znanym i utalentowanym zawodnikiem z klubów I i II ligi który przeszedł w latach 70-tych do Legii przymusowo w ramach poboru był Smolarek. Zagrał w barwach Legii łącznie 18 spotkań. Cytat:
|
Cytat:
Po krotce. Ze strony Legii to był cały fortel wymyslony. Legia tylko Deyne chciala z ŁKSu, wiec wykorzystala fakt ze w ŁKSie wtedy gralo 3 poborowych. Deyna + 2 jakis no-namów. Wiec skrupulatnie wysłała trzy "zaproszenia" do ZSW dla w/w. Oczywiscie ŁKS byl w....iony ze nagle musi "oddac" trzech. ŁKS poprosil, zeby wziac tylko jednego a wtedy władze Legii "poszły na reke" ŁKSowi i postanowily faktycznie wziac jednego z trzech. A ze wybrali Deyne... to bylo od poczatku wiadome ze tylko on z ŁKSu pojdzie do Legii :lol: Powiem tylko tyle jeszcze, ze Cieslik tez mial smigac w Legii ale hanysy go wybroniły. :D |
Orest na wylocie.
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr..._w_Slasku.html Jeżeli zamienią na jakiegoś konkretnego zagranicznego trenera to mogą sporo zyskać. Jeżeli przyjdzie jakiś "magik" z PMSz to w Śląsku będzie dalszy regres. |
Cytat:
Jak widać nazwiska ograniczasz tylko do tych co teraz po latach cos tam osiągnęli i nie zdąrzyli się zmarnować w Legii. Poszukaj dokładnie innych bardzo dobrych piłkarzy np. z Pogoni Turowskiego bramkostrzelnego napastnika wtedy. A z tymi skautami (jak ich nazwałeś) w latach np. 70 tych to już kabaret :) Ci skauci to łapali za słuchawkę po sprawdzeniu czy dany piłkarz nie odbył czasem służby wojskowej i jeśli nie to wysyłali mu kartę poborową do stawienia się w ...Legii. Tacy to byli skauci :) Rozumiem, że próbujesz zawracać kijem Wisłę ale prawda nie jest taka jaką byś chciał aby była. Legia traktowała wtedy inne kluby z buta i brałą piłkarzy, którzy im w oko wpadli i to za darmo pod pretekstem służby wojskowej. |
Cytat:
Ze Stali Mielec: Załężny, Z Lecha: Szczeszak (16 meczów w Legii w trakcie 2 lat), z Motoru: Stawiszyński (8meczów w Legii), z ROW Rybnik: Sobczyński (tyle że miał 26 lat, więc chyba nie pobór), z Widzewa: Smolarek i Janas, z tym, że Janas sam chciał, z Zagłębia Wałbrzych Tadeusz Nowak, z Garbarni: Lasoń, z Polonii: Kwapisz, ze Stali Stalowa Wola: Baran i Kusto od was. Cała dekada lat 70-tych. Reszta jak pisałem z niższych niż 2 liga, z Zawiszy i Śląska, lub ci, którzy zagrali mniej niż 5 meczów. Dużo talentów? Cytat:
Cytat:
|
Krotka notka z historii WKS Wawel:
"Wielkie sukcesy odnosiły w tym okresie koszykarki Mistrzynie Polski w latach 1951,1952,1953, piłkarze Vice Mistrzostwie Polski z roku 1952, a także strzelcy, lekkoatleci, pływacy, gimnastyczki i gimnastycy, bokserzy i motokrosowcy. W sumie w Klubie działało 14 sekcji sportowych. W roku 1953 w wyniku kolejnej reorganizacji OWKS Kraków przestaje istnieć. Niektórzy twierdzą, że przyczyną takiej decyzji władz wojskowych w Warszawie była zbyt mocna pozycja sportowa w stosunku do Centralnego Wojskowego Klubu Sportowego Warszawa (obecnie LEGIA). W latach 1953-1957 Klub działa właśnie jako filia CWKS" I taki mały pikuś: Robert Gadocha, przydomek "Piłat" (ur. 10 stycznia 1946 w Krakowie) – polski piłkarz, lewoskrzydłowy napastnik. Grał w Garbarni Kraków (1957–1965), następnie w Wawelu Kraków (1965–1966). Od 1967 do 1975 zawodnik Legii Warszawa. |
Dobry "znajomy" z Kielc zaczyna dzialac...
http://sport.interia.pl/klub-legia-w...gii,nId,631506 PARANOJA ! |
Cytat:
Nie mieli kasy na podrasowanie drużyny przed el. LM, a mają po bęckach w pucharach? |
Co do Oresta, prezydent miasta wrócił z urlopu i przegonił dzieci (czytaj zarząd) z lasu:
Cytat:
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...-niz,id,t.html Prawda jest taka, że o wszystkim decyduje Dutkiewicz, Patalasy i inne marionetki mogą co najwyżej mącić w mediach. |
Właśnie wróciłem ze spotkania kibiców z zarządem Lechii.
Prezes Lechii przyznał otwarcie, że dziś Paweł Brożek definitywnie odrzucił ofertę Lechii- ale, że walczyli o niego. Czyżby lada chwila podpisał z Wisłą, skoro akurat dziś odrzucił Lechię? |
He, he.. no zobaczymy. Ale przypominając sobie ostatnie czasy wspólnego pobytu braci Brożków przy Reymonta, może dobrze żeby nie grali już w jednej drużynie? Chodziły słuchy, że nie najlepiej na drużynę wpływają..
|
"Słuchy" zaczęły chodzić dziwnym trafem zaraz przed transferem braci do Turcji... Ja tam w psucie atmosfery przez Brożków nie wierzę.
|
Tak czy siak, obu mieć na pewno nie będziemy więc nie ma tematu ;)
|
Cytat:
|
10 - 4 ładny bilans. Czuje, że na długie lata zakorzenimy się w tym bagienku, gdzie 4 runda jakiegokolwiek pucharu w wykonaniu polskiego zespołu będzie hitem.
A propos Lechii, powiedzcie mi co chcieli włodarze Lechii zysać pozyskując Brożka ? Jaki cel im przyświecał ? |
Wzmocnić lewą obrone, a teraz nie gra bo ma jakiś drobny uraz. Na Piasta juz będzie gotowy do gry. A tego, że Paweł nie przyjdzie to chyba raczej większość mogła się spodziewać ;)
|
To może coś na poprawę humoru: :D
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...korupcje_.html Inna sprawa - nie uważam, by to była wielka kara. Stówa i trzy punkty to pikuś, bo nie przypominam sobie, by ktokolwiek dostał tak niską karę. Podbeskidzie miało bodajże - 6 pkt., Jaga - 10 pkt, plus oczywiście dużo wyższe kary finansowe. Ale to przecież "pokrzywdzona" Cracovia :haha::lol: |
:dzieki:
Jakaś jednak sprawiedliwość jest na tym świecie :wanted: |
Wielka kara dla Cracovii -> -3pkt + 100.000zł :lol:
Ja juz myslalem, ze im dowalili z 50 minusowych punktów :lol: |
Spokojnie - odwołają się to dostaną 10 więcej - tak żeby się nauczyć że się nie pyskuje jak się ma tyle za uszami ;)
|
Onet rozszalał się z newsami:
Lenczyk opuszcza Śląsk (co było raczej jasne od dawna): http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html Za to dnia 3 listopada 2012r. (termin wziąłem z oficjalnej; niekoniecznie musi być to ten dzień) na R22 będzie miało miejsce niesamowite wydarzenie. Kibice i piłkarze Wisły Kraków będą mieli okazję pooglądać plecy Piotra Reissa! http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html |
Transfer 40 letniego zawodnika to jest kolejny element akcji " poziom ligi podnosi się".
|
Lech zakontraktowal Reissa, najlepsze podsumowanie tego okienka transferowego w Polsce.
|
Cytat:
|
Reiss w Lechu to przecież chłyt matetingowy :)
|
Cytat:
|
Mówcie co chcecie, ale Kiełbasa byłby jeszcze królem strzelców tej śmiesznej ligi :lol:
|
Nie sądzę. Jak widziałem go ostatnio to nie wyglądał na gościa, który mógłby przebiec kilometr. Gimnazjaliści zabiegaliby go na łące.
|
Cytat:
Druga możliwość to już znana wszem o wobec doskonała znajomość rynku i metod "handlu" ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl