![]() |
Cytat:
|
Ja osobiście tez się wstrzymam z oceną szans Legii na MP. Fakt zaczęli ładnie , graja miło dla oka i są skuteczni , ale grali jak dotąd z Bełchatowem , który miał w meczu z Wisła sił na 60 minut i łapały ich kurcze. No i z Koroną , która nie ma obrony. Zresztą obrona Legii też nie jest jeszcze monolitem. Cała grę robią Ljuboja i Saganowski i , to są prawdziwe skarby Legii. Jednak zaczekajmy z tym wieszaniem złotego medalu na szyi Legii. Sezon jest długi przyjdą kartki , kontuzje a Legia ma dalej jednego klasycznego napastnika w postaci Saganowskiego. Oczywiście jeden Saganowski jest więcej wart niż Ślusarski i Ubiparip razem wzięci , ale jestem ciekaw jak Legia będzie sobie radziła bez Saganowskiego. Miech zagrają kilka trudnych wyjazdów i zobaczymy jak , to jest z tą Legią.
Widać było , ze na tle Rosenborga Legia już tak bardzo nie błyszczała. Jest za wcześnie na wysuwanie jakichkolwiek wniosków. Lech poprzedni sezon zaczął wybornie po czym pozniej nie mógł choćby zremisować meczu z teoretycznie słabszymi ekipami. Puchary były rzutem na taśmę , choć wydawało się , ze skład był mocny. Naszej ligi nie da się rozgryzdz. Zbyt duża różnica w grze jest z tygodnia na tydzień , co powoduje , ze jakakolwiek seria meczów zwycięskich jest bardzo trudna do osiągnięcia. Co do takich młodych Wolskich , Żyrów , Maków czy Możdżeniów problemem jest , to ze robi się z nich gwiazdy choć niczego nie zrobili. Robi się szum wokól tych młodych chłopaków pozniej przychodzi pensja samochody , imprezy i sodówka uderza do głowy. Oczywiście są jednostki , których to nie rusza , ale generalnie ciężko się nie oprzeć pokusie. Jak z każdej strony uznają ich za "gwiazdy" to co maja myśleć ? Ja po części tych młodych chłopaków rozumiem , bo jak masz 17 lat i coś Ci się uda , to czasem myślisz że jesteś zajebisty i Barcelona zgłosi się niebawem. Tak na marginesie Kreseq szacun dla Ciebie. Wiem , ze nasze kluby się nie cierpią , ale miło się czyta kogoś , kto nie jest oderwany od rzeczywistości. :} |
Cytat:
Cytat:
|
|
http://www.weszlo.com/news/11571-Fes...y_we_Wroclawiu
Jak weszlo pisze, to pewnie wejdzie. Niestety. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Valdimir Weiss albo Piotr Nowak są kandydatami na zastąpienie Lenczyka pisze dzisiejszy PS
|
Puchary weryfikują drużynę. Wyczyny w lidze mogą jedynie budzić uśmiech politownia.
|
Cytat:
|
Racja, ale to nie mój problem. Właścicel dyletant otacza się sobie podobnymi współpracownikami i przy okazji daje się doić . Ucierpi klub, ucierpią kibice, tego szkoda, ale reszty już nie.
Byłoby niesprawiedliwe, żeby tak zarządzany klub był nadal hegemonem i co roku bił się o mistrza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeden i drugi powinni dostac kare. Jeden za bezsensowne symulowanie, drugi za sam ruch glowa. Ja bym dal po czerwonej i pojechal po zarobkach :D
|
Cytat:
Inna sprawa to Sobolewski lubie goscia,ale jego czas w Wisle juz minal, nie wiem po co przedluzali umowe w pilkarzem w tym wieku, po prawie rocznej kontuzji, przewaznie po tak dlugiej absensji dochodzi sie do formy tyle czasu ile sie leczylo, jego wystep z Podbeskidziem tylko potwierdza, ze powinien dac sobie juz spokoj z gra w Wisle. |
Nie znacie się ruch głową Henriqueza to było uderzenie "wibrujacej twarzy". Już sam podmuch tego ciosu jak widać powalił zawodnika Groclinu. :) Derby Wielkopolski jak widać też nie należą dołagodnych spotkań.
|
Troche jestem zdziwiony ze tak slabo wrzucal Dunczyk. Jak przychodzil przegladalem skroty i wszystkie asysty mial z wrzutek na glowke albo z biegu albo ze stojącej piłki , nawet z Kopenhagą miał tam ayste czy dwie. Takze w tym elemencie słaby nie był. Bardziej mi się nie podobało krycie na radar czy odpuszczanie dośrodkowań. Trzeba poczekać jeszcze mecz czy dwa. Ale prognostyk nie jest optymistyczny.
|
Pytnie do Wroclawian: do kiedy dokladnie (ktora kolejka) sa zawieszeni za fete mistrzowska pilkarze Slaska?
|
Po dwóch kolejkach pisać, że ktoś będzie faworytem do MP jest nierozsądne. I to najdelikatniejsze słowo jakim takie wróżenie można nazwać. Tym bardziej, że mówimy o polskiej, bardzo słabej i spłaszczonej lidze. Pierwsze prognozy to można wg mnie pisać po pięciu czy sześciu kolejkach. Chociaż to tez bardzo wcześnie, niemniej to taka dolna granica. Po 10 kolejkach myślę, że będzie można coś konstruktywnego napisać. Nie odważyłbym się skreślać teraz nawet Ruchu w walce o cokolwiek w lidze.
|
Miła & sp zostali zawieszeni na 6 spotkań z tego co pamiętam z ubiegłotygodniowej Ligi+ Ekstra.. Bezsensowna decyzja. Przy zielonym stoliku Mistrz Polski pozbawiony został połowy drużyny. Nie będę pisał, że L za tym stoi. Moim zdaniem decyzję podejmują zwyczajnie ludzie głupi i ograniczeni.
Piłkarzy za takie rzeczy (nie faule) powinno karać się finansowo. Tylko nie kwotą 2 czy 3 tysięcy PLN ale np 30 lub 50% miesięcznych zarobków, wg średniej z ostatnich miesięcy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja bym powiedział że kogo jak kogo , ale właśnie Ruchu próżno będzie szukać nawet i w górnej części tabeli . I to akurat można powiedzieć nie tyle po dwóch kolejkach , co i po łomocie w Europie super dowcip można było wczoraj usłyszec w lidze + extra , jesli to suchar to sorry :P przychodzą piłkarze Ruchu do baru i zamawiają kolejno : 5 Pilsnerów , 0,7 czystej , 4 leszki i 2 harnasie co do innych faktów to jednak można pokusić się o jakies spostrzeżenia wyobrażasz sobie Legie i Lecha którzy będą się bronić przed spadkiem z ligi ? no nie sądzę . Śląsk Wrocław podobnie , tyle że oni będą plasować się raczej w okolicach środka , niż pierwszego miejsca Wisla zresztą podobnie ,tyle że może zając zarówno 1 jak i 6 miejsce w lidze , ale sądzę że aż tak źle nie będzie co do reszty nie będę forował wyroków. Dolna połowa tabeli myślę że będzie w tym sezonie bardzo płaska , czub tabeli zaś - nie sądzę |
Faktycznie idiotycznie głosić ostateczne sądy po dwóch kolejkach, ale dwie pierwsze rundy ekstraklasy dają nadzieję, że w tym sezonie górą będzie piłka – Legia i Lech, niż rzemieślnictwo jak z Chorzowa. Oczywiście dla nas wiślaków to fatalny prognostyk, ale patrzę z neutralnego punktu widzenia. Nie mówiąc o tym, jak ciężko jest wytypować resztę tabeli od trzeciego miejsca w dół. Dzisiaj widzę łatwe zwycięstwo Pogoni, Lechia gra stałą kichę od ładnych kilku(nastu?) miesięcy, beniaminek nie mógł się nie podobać z Lubinem, którego przed sezonem typowałem na cichego pretendenta do co najmniej pierwszej piątki.
Paradoksalnie, najbardziej martwią mnie sędziowie. Patrząc na ostatnią kolejkę - Borski w Białymstoku popsuł mecz, Gil we Wrocławiu dyskusyjny ale i tak rękę do wygranej Śląska przyłożył. PS A propos Lechii – tyle jest właśnie warte przewidywanie w tej lidze :D |
Cytat:
Ruch ma skład na podium, niemniej uważam, że to co zdobywali to na farcie w głównej mierze, rzecz jasna to ich 0-6 robi wrażenie, ale nie są znów aż tak słabi żeby mieć takie statystyki. |
Czy były już takie przypadki, że mecze Wisły i Cracovii w Krakowie były tego samego dnia ?
Jak Cracovia była w Ekstraklasie to gdy my graliśmy na wyjeździe to oni u siebie i na odwrót a teraz... 2012-09-22 19:00 I liga, Kolejka 9 Cracovia - Bogdanka Łęczna 2012-09-22 18:00 Ekstraklasa, Kolejka 5 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk |
Cytat:
|
Cytat:
czasem nawet lepiej jakiemus zespołowi napompować balonik , wtedy głośniej pęknie ( jak chociazby rok temu Lechowi po 3 kolejkach , czy Polonii warszawa ) |
Cytat:
po kieszeni to piłkarz w takiej sytuacji powinien dostać przede wszystkim od klubu. |
Traore wraca do formy, dzis wygral Lechii mecz , od stycznia bedzie wolnym pilkarzem,Melikson i Iliev mieliby z kim grac kombinacyjnie,ciekawe czy sie zainteresujemy, czy odpuscimy kolejnego dobrego zawodnika, a bedziemy szukac jakiegos odpada.
|
Cytat:
|
A czy przypadkiem nie jest tak, że przy równej ilości MP o tym kto jest najbardziej utytułowany decydują wówczas PP? Tak wnioskuję bo Górnik ma mniej vicemistrzostw od Ruchu ale więcej PP a o Górniku się mówi, że jest najbardziej utytułowanym więc chyba jeszcze 1 tytuł nie da tego miana Wiśle. Tak myślę. Ale to i tak tyllko kwestia czasu krótkiego kiedy Wisła zdobędzie 2 tutyły.
|
Cytat:
Przecież to jest paranoja, żeby za czerwoną kartkę (często uderzenie w twarz, ostry wślizg) piłkarz pauzował średnio 2-3 mecze, a za śpiewanie (czego by nie śpiewał) niemal pół rundy jesiennej. Cały czas uważam, że proporcje i zdrowy rozsądek zostały zachwiane. Poza tym wydaje mi się, że dla zdecydowanej większości naszych piłkarzy bardziej odczuwalna będzie duża kara finansowa (tak jak pisałem wcześniej, procentowa część zarobków, a nie widełki 1 000 - 5 000 PLN które zostaną niezauważone w budżecie domowym grajka zarabiającego 50 kPLN miesięcznie) a teraz oni wszyscy pewnie i tak uważają, że wszyscy się nad nimi znęcają, a oni do winy się nie poczuwają zbytnio... Tymczasem na koncie im się co miesiąc zgadza |
Cytat:
|
Cytat:
Czy za awanturę kibiców Legii poza stadionem, np. na ul. Szczęśliwickiej zostanie zamkniety stadion Legii ? Oczywiście nie. To jest ewidentna szykana PZPN-wskich dziadów, którym gul pikał wtedy tak mocno, że zdecydowali się na to, zanim dobrze ochłonęli. |
Cytat:
|
Kibice maja wplyw na postrzeganie "marki" przez reszte, ale nie sa pracownikami klubu tak jak pilkarze :D
Od zawsze mowilem ze te kary zawieszen sa z dupy, powinni im wstrzymac pensje na ten czas a nie zawieszac bo takie cos jest bez sensu. Nie lubie Slaska ale caly klub traci za wybryki grupy malo ogarnietych. |
Cytat:
Nic mnie nie poniosło, ponieważ stadiony zamykane były/są ze względów POlitycznych przez wojewodów (ręka Tuska w terenie) i POlicję , a nie przez PZPN jak to było w przypadku Śląska ! Cytat:
Może PZPN będzie sie teraz zajmować donosami z nagrań youtuba, gdzie kilku piłkarzy po kilku piwach przy grillu zaśpiewa sobie o kims brzydko ? Nie czarujmy sie gdyby to chodziło o inny klub to sprawy by nie było. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl