![]() |
Ciekawe tylko, czy jak oddadzą Północną, będzie ona udostepniona niezależnie od A/B... wie ktoś coś na ten temat?
|
Cytat:
Ale pytałem i nikt tutaj nie umiał mi odpowiedzieć z jakiego funduszu europejskiego więc to tylko moje domysły... |
Wśród zadań ZIS na nowy rok nie ma budowy hali TS Wisła.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tyle znalazłem:
Cytat:
|
No masz rację, w tym programie to jest zapisane http://www.malopolskie.pl/Pliki/2009/MRPOSejmik.pdf
|
|
To enerie elektryczną też sie wybiera w przetargu??
|
no wlasnie mnie tez to zastanawia.. czy to jest poprostu kilku roczny kontrakt bazujacy na mozliwym srednim uzyciu energi przez dana jednostke?
|
Zgodnie z uwolnieniem pętli abonenckiej w energetyce (rozdzielenie producenta od dystrybutora) dostawcą energii może być jakikolwiek zakład działający na terenie RP. Teoretycznie może nas zaopatrywać PGE, ENEA, ENERGA, TAURON. Dlatego jest przetarg.
Czytać gazetę codziennie:) Bardziej światłym człek jest. |
Cytat:
Ta kobieta mnie oslabia... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czas najwyższy !
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ej_rozpoczete/ |
Chyba z żadnej informacji związanej z naszym klubem się tak nie ucieszyłem w tym roku jak jak z tej dzisiejszej. Oby zdążyli przed rozpoczęciem wiosennej rundy.
Od razu nasuwa mi się następujące pytanie: Czy są szanse, że na wiosnę będziemy przyjmować kibiców przyjezdnych na trybunie południowej? |
Nie może być inaczej
|
Alleluja!
http://i52.tinypic.com/71qwie.jpg PS: znając ich to 3/4 trybuny południowej zajmie sektor gości i bufor. Może od razu niech wyłączą cały sektor z użytku, niech nie myślą że każda ekipa będzie przyjeżdzać w liczbie 2000 głów. Komicznie będzie wyglądać jak przyjedzie ktoś w sile 200 osób a kilka tyś miejsc będzie wyłączone z użytku. Generalnie Wisła będzie wpuszczać przyjezdnych ponad miarę. W porównaniu do innych stadionów na Wiśle będzie największy sektor dla gości, jeśli porówna się to z ilością miejsc na stadionie. |
Ciekawe jakie jaja dopiero wyjdą z sektorem gości, najważniejsze żeby bufor nie był jak wcześniej.
|
Bardzo dobra wiadomość. Od razu człowiekowi lepiej na sercu :) Choćby nawet nawalili terminowo z trybuną główną to na wiosnę raczej pewne, że północna będzie gotowa.
|
Mam nadzieję, że Mostostal Warszawa dla czystego PR'a wykona to zaplecze jak najszybciej, aby ośmieszyć Polimex.
W każdym razie alleluja i do przodu! Chciałbym na rundę wiosenną zobaczyć kibiców na 3 trybunach. |
Miały być 2 sektory dla gości,pół sektora jako bufor,reszta dla nas - ale już wyciekły jakieś njusy ze cała południowa będzie dla gości więc trzeba się uzbroić w cierpliwość do lutego wtedy sie pewnie wszystko wyjaśni
|
Przecież goście nie będą siedzieć na trybunie południowej tylko na wschodniej ( narożnik )
|
Co do sektora gości - oddzielić około 1,8-2tys miejsc od strony okrąglaka, dalej zrobić 2,5m płot -> 1/2 rzędy bufora > pleksa.
Na tej trybunie do wymiany jest sporo szklanych paneli oddzielających sektory (widoczne pajęczyny) to można wreszcie wywalić je w diabły i zrobić niskie barierki, jak na wschodniej. Zresztą nie rozumiem polityki klubu, Nie robią nic, aby pozbyć się tego syfu ze stadionu, który będzie upierdliwie utrudniał oprawy na trybunie północnej i ograniczał widoczność na południowej. Nie wiem też czemu policji one się strasznie podobają - toć na trybunie północnej nie wybuchnie rebelia, a żeby przedostać się do sektora gości trzeba byłoby gonić po murawie, lub obiec pół stadionu... Na trybunie południowej pewnie będzie też sektor rodzinny, a jakoś nie widzę powodów do obawy, że zachce im się bitwy z przyjezdnymi. Proponowałbym to zrobić tak (na przykładzie trybuny północnej, ale sektory południowej są niemal identyczne) brązowa linia - płot 2,5m. Na tyle rzadki, aby umożliwiał oglądanie meczu. Linia seledynowa - obecna pleksa dzieląca sektory. Tym sposobem uzyskamy sektor gości na 2200 osób. http://img220.imageshack.us/img220/8...orgosci.th.gif Wnętrze? Normalnie promenadę wewnętrzną rozdzielić płotem, tak aby kibice gości mieli do dyspozycji toalety (i jeśli się pojawią, to jeden kiosk gastronomiczny). |
Ciekawe jak to wszystko bedzie wewnatrz trybuny rozwiazane.
|
Cała G dla gości? chyba kogoś podupcyło. G1, G2, połowa G3 bufor i po problemie.Siatki im porobić, żeby nie pajacowali tak jak Amica kiedyś i git majonez.
|
A nie lepiej sektor gości tak jak był przedtem G5 ? zawsze to okrąglak z jednej strony oddziela.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl