Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Arkadiusz.Czerepach 03.01.2025 16:16

z dystansem podchodze do transferu Poletanovica, na zasadzie kiedyś był dobry(choc jak widac wyzej tez sa dyskusje) , to i teraz sie sprawdzi

a minely 3 lata, to juz inny pilkarz może być

mało który powrót na tej zasadzie sie sprawdził , chyba tylko James ( a i tak jest gorzej niz za 1 razem )

predzej to przypadki jak Basha

z przerażeniem czytam o sprowadzaniu Lloncha

ok, sam pisałem jak przyszedł że to najlepszy DM od Cantoro , co było na forum wyśmiewane , a historia przyznała mi racje

ale to było do wuja pana 9 (DZIEWIEC) lat temu !!!

s1mone 03.01.2025 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
A ile ma Carbo? :rotfl:

Fajna próba manipulacji, taka nie za solidna :D

Bo oczywiście wiek Carbo jest pewnie jego niebywałą zaletą?? Pewnie jakby był przed 30tką to byłby słaby, a tak jest dobry :D

Żarty na bok, wymieniłem wady zatrudnienia Poletanovicia, wiek jest tylko jednym z powodów dla którego wolałbym zatrudnić kogoś innego. Generalnie nie jestem fanem 'powrotów', bo te powroty z reguły są po prostu beznadziejne. Nawet Błasczykowskiemu powrót nie wyszedł, a tu oczekiwania były największe.

Po ewentualnym transferze Poletanovicia nie spodziewam się niczego dobrego. Bardzo bym się ucieszył, gdyby uciszył moje obiekcje swoją grą.

Drozd 03.01.2025 19:28

Poletanowic umiejętnościami przerasta lige, coś jak Zwoliński, ale żeby umiejętności mogły zrobić różnicę to musi fizycznie być w formie, sprowadzenie go przed obozem daje nadzieje że się rozkręci. Tylko nie za drogo i na nie za długo.

El'kabat 03.01.2025 21:12

Poletanowic ligę przerasta? :lol:

As 03.01.2025 21:20

Poletanovic wystapil w lidze 16 razy na 20 rozegranych meczow. 10 w pierwszym skladzie i 6 razy z lawki. 3 mecze nie byl w skladzie i raz przesiedzial mecz na lawce. Nie mial kontuzji, dostal jedna zolta kartke. jeden gol i dwie asysty, dwa razy byl kapitanem. na 1800 mozliwych minut w lidze rozegral 903.

Wyglada na to, ze jest w formie i rytmie meczowym czyli nie trzeba bedzie chlopa odbudowywac.

Patryko 03.01.2025 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1641106)
Poletanowic ligę przerasta? :lol:

Jeśli jest w dobrej formie fizycznej (a chyba jest), to myślę, że może być dużym wzmocnieniem, z przerastaniem ligi włącznie.

As 03.01.2025 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1641108)
Jeśli jest w dobrej formie fizycznej (a chyba jest), to myślę, że może być dużym wzmocnieniem, z przerastaniem ligi włącznie.

Czy przerasta to nie wiadomo, przekonamy sie jesli przyjdzie. Faktem jest, ze regularnie wystepuje w druzynie, ktora jest na 6 miejscu w serbskiej ekstraklasie. No ogorkiem byc nie moze, nie rozpil sie, nie siedzi u lekarzy.

Patryko 03.01.2025 22:04

Miałem oczywiście na myśli przerastanie dramatycznie słabej I ligi w Polsce, gdzie naprawdę nie trzeba być przekotem, żeby błyszczeć.

wolfy 03.01.2025 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1641107)
Poletanovic wystapil w lidze 16 razy na 20 rozegranych meczow. 10 w pierwszym skladzie i 6 razy z lawki. 3 mecze nie byl w skladzie i raz przesiedzial mecz na lawce. Nie mial kontuzji, dostal jedna zolta kartke. jeden gol i dwie asysty, dwa razy byl kapitanem. na 1800 mozliwych minut w lidze rozegral 903.

Wyglada na to, ze jest w formie i rytmie meczowym czyli nie trzeba bedzie chlopa odbudowywac.

Nie wygląda to źle. Koleś dużo gra, liczby notuje. Nie wygląda na powtórkę z Bashy.

@s1mone - teraz przynajmniej przedstawiłeś jakieś sensowne argumenty (poza tym że był u nas podczas spadku).
Niestety, ale nikt młody i dobry nie przyjdzie. Albo, albo.

Drozd 04.01.2025 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1641111)
Miałem oczywiście na myśli przerastanie dramatycznie słabej I ligi w Polsce, gdzie naprawdę nie trzeba być przekotem, żeby błyszczeć.

Cały czas wszyscy mówią o lidze w której gramy, gdzie niekoniecznie trzeba umieć grać w piłkę tylko umieć się zastawić, nie bać się wjebać ciałem w przeciwnika i nie pękać przed wkładaniem nogi. Jeżeli to się ma, a dodatkowo potrafi prosto kopnąć piłkę to się ligę przerasta, właśnie o to proste kopanie. Poletanowic ma warunki fizyczne i celnie kopnąć potrafi, kiedy aktualnie na środku mamy dwóch brytanów razem liczących 2 m wzrostu taki chłop zrobiłby różnicę. Tylko nie za kosmiczną kasę, kasę i ew przedłużenie, można mu obiecać za awans.

krysztal 04.01.2025 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1641072)
Tak na serio, to AI miało też mieć drugie zastosowanie, czyli "akceptacja" transferu, tj. tego, czy ktoś się nadaje.

Na marginesie - głupotą byłoby postawienie tylko na transfery osób nieoczywistych, szerzej nieznanych i całkowite zamknięcie się na ludzi, którzy są znani i w jakiś sposób pozytywnie zweryfikowani w tej lidze czy wręcz w naszym klubie. Oczywiście trzeba przy tym za każdym razem brać poprawkę na to, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i Wisła nawet sprzed roku to zupełnie inna bajka niż Wisła dzisiaj.

Jasna sprawa,myślę nawet że to"drugie"zastosowanie powinno być tak na prawdę tym wiodącym a może nawet jedynym ale przypominam o tej mitycznej już liście 280 czy ilu tam nazwisk wyplutej przez algorytm.

Elendil 04.01.2025 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1641107)

Wygląda na to, ze jest w formie i rytmie meczowym czyli nie trzeba bedzie chlopa odbudowywac.

Ja tu tylko jednego nie rozumiem: dlaczego u licha miałby do nas iść? Nie płacą mu w tej Serbii? Nie widzę za tym racjonalnych przesłanek. U nas przychodzą goście albo z 3 lig, z szansą że grając u nas ktoś lepszy ich wypatrzy, albo starszy/kontuzjowani, żeby się odbudować albo dociągnąć do emerytury, albo "młodzi zdolni". Regularne występy w serbskiej 1 lidze? I idzie do średniaka z drugiej ligi polskiej? Nie gadajcie, że tak nas przez tych kilka miesięcy pokochał. Jeszcze się okaże, że tyle w tym prawdy, co w transferach Kluiverta i Van Nisterlooya

Patryko 04.01.2025 17:09

Pewnie chodzi o pieniądze. My jesteśmy na musiku, potrzebujemy DP na przedwczoraj, on o tym wie i może dzięki temu wynegocjować odpowiednią stawkę, zapewne sporo przewyższającą tą z Serbii. Do tego najprawdopodobniej dostałby kontrakt 0,5+1 ze znacznym wzrostem zarobków w przypadku awansu.

El'kabat 04.01.2025 17:38

Za odpowiednią dla NIEGO stawkę to warto się jednak zastanowić. Raz już z nim nie awansowaliśmy do ekstraklasy i dlaczego teraz mialoby się stać inaczej? Z wiekiem będzie lepiej grać?

Drugi raz się do tej samej rzeki nie wchodzi

Patryko 04.01.2025 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1641120)

https://www.kwojciechowski.pl/blog/2...j-samej-rzeki/

Podobnie często błędnie używane jest powiedzenie "mierzyć siły na zamiary".

Drozd 04.01.2025 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1641120)
Za odpowiednią dla NIEGO stawkę to warto się jednak zastanowić. Raz już z nim nie awansowaliśmy do ekstraklasy i dlaczego teraz mialoby się stać inaczej? Z wiekiem będzie lepiej grać?

Po pierwsze on u nas w 1 lidze nie grał. Po drugie nie da się drugi raz wejść do takiej samej rzeki.

El'kabat 04.01.2025 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1641121)

E tam mi pasuje :-D Wyjebane tam, że błędne ważne, że prawdziwe i ten dziadzio ch.uja u nas pomoże:-)

Patryko 04.01.2025 20:15

Chłop gra regularnie w lidze o 1-2 poziomy wyższej niż I liga w Polsce, myślisz że gra tam za piękne oczy?

Arkadiusz.Czerepach 05.01.2025 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1641121)

i najmniejsza linia oporu

Arkadiusz.Czerepach 05.01.2025 12:04

postanowiłlem sprawdzić co tam z nowym rokiem u naszego najlepszego trenera ostatnich lat, można powiedzieć, że stabilnie :)

https://i.ibb.co/7JKp46h/hyb.png

Drozd 05.01.2025 12:26

Strona znienacka potrafi wykręcić suty... :haha:

wolfy 05.01.2025 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1641133)
Strona znienacka potrafi wykręcić suty... :haha:

Może umieszczał tam zdjęcia otyłych piłkarzy zrobione pod prysznicem?

Patryko 05.01.2025 17:15

https://sport.tvp.pl/84360166/media-...-ligi-dunskiej

Awans do I ligi, sensacyjne wywalczenie udziału w europejskich pucharach, a potem transfer do Top3 lig EU.

Tak to widzę.

wolfy 05.01.2025 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1641137)

Awans do I ligi, sensacyjne wywalczenie udziału w europejskich pucharach, a potem transfer do Top3 lig EU.

Tak to widzę.

To już jasne na co czekał Królewski przed podpisaniem nowej umowy z Jopem. Pokazuje też jak bardzo jesteśmy atrakcyjnym pracodawcą dla trenerów.

A Rude to dobry trener, nie zdziwię się jak ogarnie temat.

FraMat 05.01.2025 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1641140)
To już jasne na co czekał Królewski przed podpisaniem nowej umowy z Jopem. Pokazuje też jak barrdzo jesteśmy atrakcyjnym pracodawcą dla trenerów.

A Rude to dobry trener, nie zdziwię się jak ogarnie temat.

Będzie Rude Watch?
Pytam na poważnie, obstawiamy wyniki lub ich brak?

Witalis 05.01.2025 23:30

Nie ma to jak pokazać piłkarzom, że trener ma pełne poparcie władz oraz budować dobrą atmosferę w klubie, jak czekać z przedłużeniem trenera do czasu, aż zdecyduje się inny trener.

Mam nadzieję, że reakcja ludzi, którzy jeszcze się w klubie ostali, będzie odwrotna. Tj. zaangażują się.jeszcze bardziej w pracę, a do Królewskiego stracą resztkę szacunku.

doktor granat 06.01.2025 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1641137)

Tak to widzę.

Serio?
Dla mnie to trener jakich setki, poza szczęśliwym pp nic nie osiągnął.
Poza tym nie wiadomo co to za klub (prezes, organizacja) i ile mają pieniędzy.
Stawiam, że wyleci albo sam zrezygnuje w sezonie 25/26.

Witalis 06.01.2025 11:27

Niech pracuje jak najdłużej, przez co będzie trzymał się z daleka od Wisły.

doktor granat 06.01.2025 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1641146)
Niech pracuje jak najdłużej, przez co będzie trzymał się z daleka od Wisły.

Z tego pkt widzenia całkowicie się z Tobą/Wami zgadzam.

Watts 06.01.2025 11:41

już oficjalnie: https://kolding-if.dk/koldings-nye-c...ager-tojlerne/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1641141)
Będzie Rude Watch?
Pytam na poważnie, obstawiamy wyniki lub ich brak?

wyniki? to jest proces, na dodatek w Koldyndze nie będzie takiej presji ze wszystkich stron, więc to może potrwać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl