![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Fundamentalne pytanie czy Spółce w ogóle do czegoś potrzebny jest TS który ma swoje problemy a sukcesów w prowadzonych przez siebie sekcjach próżno szukać. Taka organizacja miłośników sportu niczego więcej.
|
Cytat:
Nieważne czy w TS-ie panoszą się gangsterzy czy zwykli idioci, nieważne że chcą dobić klub na którym pasożytowali, bo cała Wisła zawsze razem i morda w kubeł? Obawiam się że to tak nie działa i .......enie o dzieciaczkach nikogo już nie rozczuli. A mieszanie aktualnej sytuacji sportowej (czyją jest ona winą?) do tego wszystkiego jest żałosne. Wielu osobom się już zwyczajnie ulało od pomysłów TS-u. |
Cytat:
Ja sam ma mętlik w głowie ale cz na prawdę najważniejszym problemem jest Herb czy nawet ta akademia, kiedy sportowo jesteśmy w totalnej dupie? Brak porozumienia z TF jest chyba ważniejszy. |
Cytat:
|
Cytat:
TS kazdym jednym dniem tego impasu i niepewnosci doszczetnie sie kompromituje i nawet u osob, ktore sa neutralne zaczyna wywolywac myslenie, ze prawdziwymu szkodnikami sa wlasnie oni. Ale coz.... maja to w dupie. |
Cytat:
|
Czyli winę za wszystko ponosi Cupial.
|
Cytat:
Ktoś krzyknął ”Huzia na Józia“ i wszyscy bez żadnej refleksji huzia na józia, a ty dodatkowo jakiś taki nadgorliwy.. wyjatkowo chamski wobec osób obecnie działających w TSie. Ponieważ widzę, że sztuka czytania ze zrozumieniem jest ci całkowicie obca to streszczam, że ja wogole o tych osobach się nie wypowiadam, jeśli już muszę teraz to powiem, że mam ogromny szacunek dla pana Wisłockiego za jego kapitalną robotę kiedyś (umiejętne łączenie wszystkich nitek ratunkowych) a teraz cieszę sie ze chce spokojnie kontynuować rozmowy. Bardzo szanuję każdego kto w jakikolwiek sposób przyczynił się do ratowania Wisły a już zwłaszcza tzw.Trio. Nie zmienia to faktu, iż pan Jażdżyński zaskoczył mnie in minus w ostatnich dniach swoim zachowaniem (takie tantrum w gazetach: ma być teraz natychmiast i tak jak ja chce!) a ogólnie mało optymistycznie to wszystko wygląda od kilku miesięcy. I tylko do tego się odnosze, OK? Zastanawia mnie taki nagły publiczny atak, zupełnie dla mnie niespodziewany, wydaje mi się iż nie jest podyktowany tylko i wyłącznie impasem w rozmowach. EOT |
Ohooo zaczyna powoli przewijać się teoria, że Jażdżyński chce wypieprzyć Wisłockiego z Akademii, bo ten odpalił jego dzieciaki do szkółki ;)
|
Przecież sam Jażdżyński opowiadał kilka razy, że je zabrał z klubu. Bodajże gdy była afera z AP21. Coraz to bzdurniejsze teorie spiskowe można przeczytać.
|
No tak - natomiast krąży teoria, że teraz to osobista zemsta z jego strony, bo Wisłocki stwierdził że jego dzieciaki są słabe na Akademie ;)
nie, nie jestem żadnym informatorem - to tylko skala absurdu jaka krąży po korytarzach starej hali ;) |
Już wyobrażam sobie jak trener mówi do rodzica, że jego 8 letni syn jest za słaby. No chyba, że trener po godzinach jest jasnowidzem lub jest taki beznadziejny i powinien szkolić oldbojów.
|
Cytat:
Zabawne że ataki na trójkę zaczęły się o wiele wcześniej :D Twoje insynuacje nt. Jażdżyńskuego są żałosne i jasno pokazują po co tu się nagle uaktywniłeś, cwaniaczku. Jażdżyński wyszedł do mediów ze 100%-wym poparciem reszty żeby obnażyc pajacy z TS-u i przerwać kłamstwa, plotki i niedomówienia kolportowane przez ludzi takich jak Ty. Tweet brata Kuby Błaszczykowskiego mówi na ten temat wszystko. To nie był wściekły atak tylko odpowiedź na kampanie dezinformacji ludzi związanych z TS. Możesz tutaj rzucać dowolnymi insynuacjami, kłamstwami i głodnymi kawałkami o dzeciaczkach, ale z faktami nie wygrasz. Dzięki wywiadowi z Jażdżyńskim kibice wiedzą o co chodzi i są wściekli - zgadnij na kogo? Wywiad Wisłockiego i jego "oficera prowadzącego" (czy kim on tam jest) tylko pogrążył bardziej TS, pokazał kto jest kim, kto opiera się na faktach a kto .......i głodne kawałki pod publiczkę. Tylko ludzie nie chcą już słuchać nikogo z TS-u. Mają ujemną wiarygodność. Tak jak Ty wyjeżdzając z takimi tekstami. TS chce grać na zwłokę? Powodzenia - mają miesiąc. Wojnę informacyjną już przegrali, kibice nie staną za TS-em. Nie Ci normalni, zwykli kibice których jest 99%. |
Mam nadzieję że zarząd nie będzie próbował rozmieniać historii Wisły na drobne i nie przystąpią do rundy wiosennej.
|
Cytat:
|
Szkoda, że się tak pożegnamy z ekstraklasą, trzeba było nie reanimowac trupa w tamtym roku przynajmniej zapamietalibysmy ich jako drużynę z charakterem.. Nie wiem jak ja zniosę BRAK Wisły w ekstraklasie.. Na mieście będą same pikniki żydowskie młode dzieci będą biegać w pasiastych koszulkach po osiedlach. Ku rwa Mać co za czasy. Wielu z nas nie doczeka powrotu Wisły pewnie do najwyższej klasy rozgrywkowej. Sami sobie rozjebalismy klub od środka, w TS jest dalej burdel a w czwartej lidze to dopiero będą wały..
|
Cytat:
1. Za paranoję uważam takie ustawianie hierarchii dyskusji, w której zastanawiamy się jak ratować znak towarowy w przypadku upadłości spółki, a nie jak użyć znaku towarowego, żeby (przynajmniej próbować) ratować spółkę. Ja nie wiem, może jestem nienormalny, ale ja kibicuję klubowi, nie znakowi, logo, nazwie, marce czy jak zwał, tak zwał. I uważam, że to klub piłkarski reprezentuje 113 lat nieprzerwanej tradycji sportowej, a nie jakiś znak. Znak, herb, gwiazda są tylko symbolem klubu, wartością samą w sobie jest klub. Jeśli dla kogoś ważniejsze jest zabezpieczenie tego symbolu kosztem przetrwania klubu, to ja właściwie nie mam z nim o czym rozmawiać. Jeśli istnieje choć 1% szans na to, że przekazanie własności znaku towarowego do spółki pomoże uniknąć upadku klubu, to należy to zrobić. Wyjaśniam: wartość znaku jest prostą pochodną wartości klubu. Dla ułatwienia wszystkich liczących miliony wartości tego znaku podpowiem, że w wycena znaku klubu grającego w ekstraklasie i w IV lidze jest drastycznie różna. Że znak, który związany jest z upadłością, jest wyceniany dużo niżej niż wcześniej i jego wartość spada z każdym miesiącem postępowania upadłościowego. I sam fakt, że będzie własnością TS, a nie SA, niczego tu nie zmieni, bo dla zdecydowanej większości odbiorców tego znaku, jest on związany z losem klubu piłkarskiego, a nie sekcji szachów, judo czy siatkówki. Sorry, tak po prostu jest. Nawet jak uznamy, że TS ma w tej chwili znak warty miliony złotych, to po upadłości klubu będą mieli znak warty wielokrotnie mniej. Że wcale nie będzie tak, że w ten sposób ochronią miliony dla TS. Ja nie wiem, nie pojmuję, czego tutaj nie rozumieją władze TS. Że ich myślenie zatrzymuje się na tym, że mają wobec Boga, narodu i historii święty obowiązek chronić za wszelką cenę i każdym kosztem święty znak, a reszta to pikuś... 2. Nie chce mi się już tworzyć analiz i scenariuszy na wypadek upadłości. Kto, gdzie, jak i na jakich zasadach może mniej lub bardziej zabezpieczyć znak. Może by mi się chciało, jakby mi ktoś za to zapłacił. W każdym razie, tak czy inaczej, nie jest to temat na otwarte, ogólnodostępne forum. Mogę napisać jedno. W mojej skromnej opinii, paradoksalnie, największym zagrożeniem dla nazwy "Wisła Kraków" z punktu widzenia ewentualnej upadłości spółki (albo stowarzyszenia) jest to, że ktoś w ogóle postanowił zarejestrować ten znak. Bo bez tego nie byłoby "prawa ochronnego", którego własność (lub licencję) ktoś może przejąć w postępowaniu upadłościowym. Bez tego, przy pozostawieniu ochrony na zasadach ogólnych, wiadomo by było, że prawo do używania nazwy jest przynależne podmiotom, które organizacyjnie i funkcjonalnie stanowią "kontynuację" klubu i nikt inny nie mógłby tego znaku zarejestrować na własną rękę ani nikt nie mógłby tego prawa "nabyć" w ramach odrębnej, jednostkowej transakcji niezwiązanej z klubem jako takim. |
|
A Tobie się wydaje że taki Wisłocki MUSI wiedzieć kto to jest jakiś 'Chudy', jakie ma nazwisko, kim jest jego żona i ile zarabia??.
Szymek - Człowiek o takich wtykach, takiej wiedzy i tak rzetelny, zamiast zadawać pytania powinien jedynie dawać odpowiedzi. |
Ale tak na serio, jak miało być nowe rozdanie to wszystkie powiązania z dawnym systemem powinny być ucięte. Wisłocki jest Prezesem od czerwca to niech z księgową popatrzy na umowy pracowników. Ile TS zatrudnia osób? To chyba nie jest korporacja, niech księgowa przejrzy wszystkie umowy, może ktoś w ogóle nie przychodzi do pracy, a pobiera wynagrodzenie? Ile jest umów fikcyjnych? Trzeba to posprawdzać żeby potem nie było takich oskarżeń czy zarzutów, bo to uderza w cale Towarzystwo Sportowe. Jako Prezesowi powinno zależeć na tym żeby oczyścić TS, bo cierpi na tym jego reputacja.
|
Ale co to znowu za jakieś teorie spiskowe? Już to było wałkowane, jeśli przysłowiowa "żona Chudego" zwiała na L-4 to fizycznie nic jej się nie da zrobić, a zwolnienie skutkowało by natychmiastową sprawą w sądzie pracy, wtedy byście chrzanili o niegospodarności.
No ale Szymuś celebryta kontynuuje swoje 5 minut, a wy mu klaskacie, .... z tym, że pogłebiamy skłócanie Wiślaków.. |
Jak pracodawca ma konto na pue ZUS pma tam takie okienko kontroluj zwolnienie i mogliby zgłosić do ZUS, żeby Taka osobę skontrolować jeśli maja podstawy, że zwolnienie jest lewe.. Chociaż mogliby próbować coś zrobić...
|
Jak ma od psychiatry to nic nie zrobisz
Edycja: poza tym po co mają to robić jak po miesiącu taki pracownik wisi tylko na liście, a płaci mu ZUS? Zwolnią ją jak wróci, ogólnie to problem ZUS-u |
Niestety na trybunach u "kumaterii" po staremu, ale o całkowitym oczyszczeniu z tego raka można zapomnieć, to była zorganizowana grupa przestępcza kręcąca się w krakowskim półświatku od lat 90, a jeśli uda im się dorżnąć Wisłę to w przypadku upadku + powrotu do TS mamy powtórkę z rozrywki niestety...
|
Cytat:
Czuję, że w następnym wywiadzie powie znowu to samo, że "musimy to rozegrać z głową" i że w sumie to On nie wie, czym się ta kobieta zajmowała w TS. |
Ale skąd wiesz co zrobił Wislocki? Szymek Ci powiedział? Może zgłosił? I jeszcze raz, TS nie ponosi żadnych kosztów, baba wisi na liście.
|
Delgado myślę, że nikomu już nie chodzi nawet o koszty, każdy wie, że TS jej nie płaci, chodzi tylko o to że to źle wygląda medialnie, że są jeszcze w Towarzystwie osoby z otoczenia Sharksow, swoją drogą Jadczak ma dalej od kogoś info z klubu
Problemem Wisły jest to, że potem wykorzysta to taki Jadczak i medialnie mamy tak Zjebaną opinie, że nawet za 15 lat nikt poważny nie będzie chciał zainwestować w takie bagno |
Ja w ogóle nie rozumiem tego waszego czarno-białego myślenia. Jeszcze niedawno Wisłocki był dla was ok, ale zmienił barwy na TS i nagle jest nieudacznikiem życiowym. Bo oczywiście gdyby prezesem TS został ten galaktyczny ekspert od restrukturyzacji Obiedziński, który pokochał Wisłę do końca życia i dlatego nie bierze zwyczajowej stawki 5000$ na minutę, to na widok jego żeglarskiej grzywy ala Kusznierewicz, żony Chudego uciekały by w popłochu i jeszcze hajs zostawiały w ramach rekompensaty
|
Ja nic do Wislockiego nie mam , a co do Obidzinskiego.. Jeśli robi dobra robotę pod względem prowadzenia spółki, strukturalnym neich zarabia, myślę że tak nie wyjebal i z klubu 800 tys zł nie zarobił za pomoc w transferach jak Żona Z.. Smutne to wszystko co się dzieje w Wiśle
|
Ja myślę, że Wisłocki czy ktokolwiek inny z zarządu TS nie mają tam nic do gadania. Nie oni będą decydować o kontrolach ani o tym, czy dany osobnik jest na liście płac czy nie.
Mam też przeczucie, że zarząd TS ma niewiele do gadania w kwestii herbu. Tam ktoś inny z tylnego fotela pociąga za sznurki. |
Cytat:
A druga sprawa to właśnie ludzie, którzy kiedyś byli związani z Wisłą, ale odczuwają krzywdę. I takich jest wiele i na każdym szczeblu, np Kozioł w mieście, albo taki Wesoły, który ma problem do Wisły z powodu pogonienia przez Miśka i teraz współpracuje z SzJ, to jest dopiero paradoks Zmierzam do tego, że wrogów ludzie teraz widzą w Wisłockim, czy ludziom z sekcji judo, co jest paranoją wg mnie |
Żona Chudego pracowała, jako kelnerka w restauracji.
|
No to fucha jak ...., zaraz Szymcio napisze że podpierdalała schaboszczaki z kuchni
|
Pytanie za jaką kasę podpier.dalała :D
|
Zależy za ile pracowała..
|
Cytat:
Zwolnienie podlega kontrolom jak każde inne. |
Cytat:
pamiętam jak dziś....niektórzy uświadamiali na forum, że Damiankowi należy się 30 tysi jak buda psu;) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl