![]() |
pamiętam jak swego czasu po meczu Wisełki w Rzymie długo mówiono o wymianie zawodników pomiędzy Lazio a Wisłą .
|
Przemo za wykupienie go, definitywnie z Lazio po okresie wypożyczenia.. czytaj uważniej :P
PS Przemo jeszcze raz czytaj uważniej!! "Makinwą zainteresowały się kluby z wyższej półki. Nigeryjczyk był bliski przejścia do Interu Mediolan, ale ostatecznie za sumę 7,5 miliona euro trafił do US Palermo.... Latem 2006 Lazio wykupiło Nigeryjczyka za 3,3 miliona euro..." pzdr :P |
|
Cytat:
i widocznie nie doczytałem, ponieważ nie chce mi się wierzyć, że Wisła nie wziełaby typa na rok z pierwokupem na 1 milion jak dwa lata temu dała rzekomo za Jirsaka wiecie ile, i to bez żadnych testów. Więc po roku pukania bramek przez murzyna nie wierzę, że Wisła by nie znalazła miliona... |
Cos jeszcze o Makinwie-" Swoje zrobiła też mnogosc osrodków decyzyjnych .Oprocz dzialaczy Wisly i Lazio pilkarza oraz Martiny w negocjacjach brał udział majacy pełnomoctnictwa krakowian menedzer Wacław Palik .MIał on z kolei wspołpracować w tej sprawie z Sergio Bertim kiedyś znanym piłkarzem argentynskim a dzisś licencjonowanym we Włoszech agentem.O Bertim mowi sie ,ze stal za transferem Kokoszki do Empoli. Wracajac jeszcze do Brozka i czytajac z nim wywiad to może nie bedzie az tak żle .
|
no i to pokazuje jakim "managerem" jest Skorża, przecież to on z Jaroszem powinni negocjować no i działacze Wisły i Lazio a nie jeszcze ktoś trzeci...
|
Teraz to jest zwyczajnie kalkulowanie. Albo zapłacić Makinwie te 325 tysięcy za rok, lub więcej,bo na mniej Lazio nie zejdzie. Pól na pół jego pensji to minimum przy wypożyczonym zawodniku. Do tego coś zapłacić za wypożyczenie samemu klubowi i mieć chociaż przedłużone nadzieje na obronę MP. Albo udawać,że wszytko jest w porządku z jednym napastnikiem,masą kontuzjowanych innych, i liczyć zwyczajnie na cud,że wszyscy będą zdrowi z przyzwoitą formą. Bo coś mi się zdaje,że więcej będzie nas kosztowała strata MP niż wydanie tych 500 tysięcy euro i chociaż próbowanie obrony pierwszego miejsca. Przed takim, pokerowym dylematem stoi pewnie Cupiał. No ale tak to jest gdy klub prowadzi się w ten a nie inny sposób. W profesjonalnych klubach jak wiemy takie sytuacje miejsca nie mają,bo zwyczajnie nie stać nikogo na amatorstwo i fuszerkę.
U nas klub tak działa, do czego to prowadzi widzimy. |
Cytat:
|
Ja jeszcze liczę, że to nie o Makinwę chodzi tylko jest jeszcze ktoś. A Makinwa jest przykrywką. Może to nie Makinwę tak naprawdę widział Macios w Krakowie. Tylko jakiegoś innego murzyna:)
Rzeczywiście kiedyś podawali, że interesujemy się jakimś afrykańczykiem i jakimś włochem. (pasowałoby do Makinwy). Ale jeżeli mówią, że oferty oficjalnej nie ma to może jest jeszcze ktoś. Tak czy inaczej myślę, że zostaniemy z tym co mamy. Niestety. |
Cytat:
|
Wisła nie potwierdziła zainteresowania tym piłkarzem, co zresztą wywołało zdziwienie u Skorży przed meczem z GKS-em gdy ten został zapytany o to czy Wisła jest nim zainteresowana.. tak więc nie jest w ogóle pewne że był w orbicie zainteresowań.. spekulacje medialne i nic więcej.. gdyby był pod klubem potwierdziły by to zdjęcia czy choćby jakieś newsy na stronach Wiślackich.. TWSD czy SKWK mają siedziby w tych rejonach i nie trudno nie zauważyć piłkarza Lazio Rzym..
|
Jakie zdziwienie u Skorzy przed meczem. Zadnego zdziwienia tam nie bylo, jedynie długo zastanawial sie w jaki sposob odpowiedziec zeby nic nie ujawnic. Wg mnie coś na rzeczy jest, w sensie oczywiscie jakiegos zawodnika, bo by tak nie kręcił gdyby nie mieli czegos w planie. A czy to Makinwa czy ktos inny - zobaczymy, chociaz oczywiscie prawdopodobne jest ze nikt nie przyjdzie.
|
Cytat:
Chyba że sie nie dorobił jeszcze i cały dzień w dresie rzymskiego klubu śmiga... Myślę ze nie jest źle, porażka z GKS wpadła, trudno. Myślę jednak ze bedzie coraz lepiej i od Arki zacznie sie pasmo zwycięstw. A czy wpadnie jakiś nowy zawodnik czy nie musimy poczekać jeszcze kilka godzin. Ważne żeby zdrowi byli Ci którzy są obecnie w kadrze. Swoją drogą, miłe powitanie mial Hristov w Bełchatowie. Coś czuję ze sie facet lekko zdziwił jak obrońcy z GKS wjeżdżali bez pardonu przy każdym jego kontakcie z piłką:) |
Spekulacje medialne odnośnie Makinwy są znane od paru dni i już każdy zdążył zapoznać się z jego wyglądem to raz.. dwa nie na co dzień pojawia się taki zawodnik w klubie.. i trudno to zachować w tajemnicy..
|
Kiedy zamyka się okienko transferowe? Dziś w nocy?
Edit: Cytat:
|
Cytat:
Dzisiaj o 24 zamyka się. |
Sprawa jest dość prosta:
Wobec poważnej kontuzji Brożka, chcąc myśleć o mistrzostwie, Wisła po prostu musi w trybie pilnym zakontraktować jeszcze jednego napastnika. Nie wiadomo bowiem, jak szybko zaadoptuje się Hristow, kiedy do sensownej formy dojdzie Boguski i jak długo wytrzyma bez kolejnej kontuzji mięśniowej, a jeden nieobliczalny Małecki to stanowczo za mało do walki o tytuł. A brak tytułu, to następna strata dużych pieniędzy i widmo jeszcze jednej dziury budżetowej. Już nie piszę, gdzie nas to ustawi na przyszłość, szczególnie jeśli Lech lub Legia nie potkną się na jakiejś Lewadii i wejdą do LM, a Wojciechowski włoży w Polonię obiecywane miliony euro... |
[QUOTE=Markus;862047]Sprawa jest dość prosta:
Wobec poważnej kontuzji Brożka, chcąc myśleć o mistrzostwie, Wisła po prostu musi w trybie pilnym zakontraktować jeszcze jednego napastnika. My to wiemy tylko czy nasi działacze to wiedzą? |
Na gazeta.pl podali ze Brozek nei moze biegac z powodu kontuzji , i nei zagra do konca rundy....
|
Cytat:
Żadna z dzisiejszych informacji nie była nowa. Wszystko zerżnęli z piątkowej włosy prasy. Od piątku we włoskiej prasie kompletna cisza w sprawie Makinwy. Raczej to oznacza, że transferu nie będzie, lub jeżeli rozmowy są toczone to w głębokiej tajemnicy. |
Bo tak to nie ma w żądnym innym klubie na świecie! Wiedzieli, że z napastnikami kiepsko, wiedzieli, że Brożek kontuzjowany i w słabej formie, to zamiast kupić w przerwie letniej jednego i teraz Christowa, mieli byśmy przynajmniej jednego pewnego. A tak dupa zbita i będzie płacz i lament bo Majstra nie będzie. Moim zdaniem to za dużo tego wszystkiego się nawarstwiło, żeby teraz miało by być dobrze...:/ Kurde dlaczego tak jest!:/
Nasza Wisełka przypomina mi tą muchę! http://www.youtube.com/watch?v=VCH6n-OGSJA Pomyślcie dlaczego!:) |
Na szczęście za 10 godzin skończy się to wasze płakanie, jak dla mnie przyszedł napastnik, Ba to ciekawy zawodnik i będzie dobrze, Mistrza obronimy i już.
|
Dzisiaj zagadnąłem masazyste na treningu o Brożka, powiedział tylko "nie jest żle", a czy zapytałem czy to prawda ze ma rundy z głowe powiedział "no coś Ty... nieprawda, jest OK".
Brożka oczywiście nie było na treningu, drugiego tez, Sobola, Ba, Boguskiego, Kirma i Małeckiego ( reprezentacja?) tez. |
a moze maser wie, że piszesz na forum, wiec zachował sie jak jurczyński jeż.
|
maci0s a coś więcej się dowiedziałeś
|
Cytat:
|
doznał kontuzji która może go wyeliminować do końca sezonu i chciał mimo to grać tak?
gdzie ty takie cuda czytasz... - trenerze, mam trudności z chodzeniem, ale chcę grać - nie, nie zagrasz - o ty ch.. na takiej zasadzie?? |
Równie dobrze można odwrócić sprawę i zapytać, skąd dziennikarzyny wiedzą, że Brożek nie może chodzić... Dowiemy się wszystkiego w swoim czasie.
|
Na piątkowym treningu odezwal sie ten uraz w okolicy spojenia lonowego.Myślalem jednak ze dam rade,chciałem zagrać ale Skorza podjal decyzje zeby nie ryzykować .Czy wyruszajac z Krakowa wiedział pan już ze nie zagra? PB- Nie myślałem że wyjde na boisko .CZUŁEM SIE NA SIŁACH niestety trener podjał taka decyzje a nie inną - Jest pan wkurzony? PB - Tak i wynikiem i tym ze nie gralem
|
moze po prostu Skorża bał sie juz legendarnego "pola karnego Bełchatowa"
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam jednak nadzieję, że faktycznie jest coś na rzeczy. Mam również nadzieję że dalsza polityka transferowa Wisły Kraków będzie się opierała na sprowadzaniu piłkarzy z zagranicy. Oczywiście ważne żeby w kadrze zespołu byli również rodzimi piłkarze, ale cena i umiejętności zdecydowanie przemawiają za graczami nie skażonymi umiejętnościami naszych szkoleniowców. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Makinwa Ba
To, że nigdzie do tej godziny nie ma żadnego optymistycznego info oznacza moim zdaniem, że temat upadł. Mieli przecież całą niedzielę itp. Myślę, że już nie ma co liczyć na transfer. PS. Jakby tak Hristova przekwalifikować w prawego obrońcę mógłby być lepszy od Alvareza. Ma bardzo dobrą wydolność z tego co widziałem. Cały mecz biegał. Do tego jest wyższy. Moim zdaniem mógłby się sprawdzić. Kiedyś Smuda z Siadaczki zrobił najlepszego lewego obrońcę na polskich boiskach. Zobaczymy jak się chłopak dalej będzie prezentował. Narazie brak mu trochę tzw. odejścia na paru metrach. Może jest chociaż skuteczny w 100% sytuacjach. Oby. W sumie można go trochę przyrównać do Ivanovskiego z Polonii. Ma też kilka zalet w porownaniu z nim: m.in. jest jednak troszkę szybszy, zwrotniejszy itp. Natomiast zastawia się chyba gorzej i jest słabiej zbudowany. |
szkoda ze nam nie wyszedl ten makinwa
|
Szkoda szkoda tym bardziej,że potrzebujemy wartościowego napastnika ale jeszcze będzie okienko letnie,lecz może się okazać,że już jest za późno.
|
Ile lat miał Żuraw jak przychodził do Wisły? Tak mi się jakoś skojarzyło z Hristovem. Zuraw przecież grał kiepsko na samym początku.
Pudło miał 23 a nasz Gorgie ma już 25. Ewentualnie można go przyrównać do Żurawia na podstawie kariery w Levskim, która się przecież idealnie nie układała.:) Chciałbym żeby nasz trener poszedł po rozum do głowy i zaczął grąć bardziej ofensywnie. Idealnie by było jakby przyszedł jeszcze jeden napastnik. Wtedy o 2 miejsca moim zdaniem powinni rywalizować nowy napastnik, Brożek i Hristov. A Boguskiego przesunąć niech rywalizuje z Ba o miejsce w środku pomocy. Ale oczywiście nasz trener nie zdecyduje się na 5 ofensywnych piłkarzy. Fajnie by było widzieć własnie takie ustawienie zespołu: Alvarez Marcelo Głowacki Pi.Brożek- Małecki Soboewski Kirm - Issa Ba/Boguski - Hrisov Brożek Wtedy też przy wąsko grających pomocnikach więcej miejsca mieliby na wejścia ofensywne boczni obrońcy. Tyle że jak dotąd nasz super trener nie zaryzykował ustawienia Bogusia w środku pomocy i raczej się na to nie zanosi. |
Były czasy kiedy Wisła miała sześciu, siedmiu napastników, było kim grać. Teraz to szczęście, że kupiliśmy... wypożyczyliśmy drugiego bo pierwszy jest kontuzjowany.
Trzeba będzie dalej szukać napastników z kartą na ręku, może tym razem któryś by się sprawdził. |
Jeśli mamy wygrywać to musimy grać 2 napastników :] Ja bym drużynę poukładał tak: 1-4-1-3-2
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Pi Brożek - Sobolewski - Łobodziński(!)/Małecki, Issa Ba, Kirm - Boguski/Hrisov, Brożek |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl