Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

_al3x 12.08.2016 08:55

Słoiki warszawskie przejęły klub i nawet na meczach domowych swojej drużyny się nie pojawiają.

Vinci 12.08.2016 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _al3x (Post 1447878)
Słoiki warszawskie przejęły klub i nawet na meczach domowych swojej drużyny się nie pojawiają.

Póki co nie mieli takiej okazji ze względu na terminarz. Jednak na meczu z Ruchem z pewnością już będą:>

hawaiisurfer 12.08.2016 08:58

@seta: Możesz zrobić tak, że dajesz tak jak zawsze cytat na jednym poście. Kopiujesz zawartość, zachowujesz gdziekolwiek. Potem klikasz cytat na drugim poście i doklejasz to co wcześniej skopiowałeś. Wygląda to tak jak poniżej (bez spacji przy QUOTE):

[ QUOTE=Stelio;1447867]Jeśli się okaże, że to prawda to Cupiał postąpił dokładnie w ten sam sposób co Erdogan :lol:[ /QUOTE ]

[ QUOTE=seta;1447869 ]
ej da się cytować dwa różne posty ??[ /QUOTE ]

whitestar1990 12.08.2016 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1447867)
Jeśli się okaże, że to prawda to Cupiał postąpił dokładnie w ten sam sposób co Erdogan :lol:

Nie porównuj Cupiała do takiego matoła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 1447873)
Ok, znam i co dalej ??

Pod postami masz znaczek " ". Zaznaczając go przy kilku postach, a następnie klikając "Cytat" przy którymkolwiek z nich otwiera Ci się okno odpowiedzi z już zaznaczonymi wskazanymi cytatami.

seta 12.08.2016 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1447882)
Nie porównuj Cupiała do takiego matoła.

Pod postami masz znaczek " ". Zaznaczając go przy kilku postach, a następnie klikając "Cytat" przy którymkolwiek z nich otwiera Ci się okno odpowiedzi z już zaznaczonymi wskazanymi cytatami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1447880)
@seta: Możesz zrobić tak, że dajesz tak jak zawsze cytat na jednym poście. Kopiujesz zawartość, zachowujesz gdziekolwiek. Potem klikasz cytat na drugim poście i doklejasz to co wcześniej skopiowałeś. Wygląda to tak jak poniżej (bez spacji przy QUOTE):

[ QUOTE=Stelio;1447867]Jeśli się okaże, że to prawda to Cupiał postąpił dokładnie w ten sam sposób co Erdogan :lol:[ /QUOTE ]

[ QUOTE=seta;1447869 ]
ej da się cytować dwa różne posty ??[ /QUOTE ]

DZIĘKI.............10 ....a znaków

krzaq12 12.08.2016 09:45

Jeśli Cupiał na poważnie myśli o odzyskaniu Wisły to to zrobi, ma prawników, kasę, doświadczenie, z Meresińskim raczej wygra, tym bardziej że od niego zaczynają się powoli wszyscy odwracać.

Wg mnie jeżeli tak się stanie to Cupiał tylko utwierdzi się w przekonaniu że sprzedaż klubu to nie jest dobry pomysł.
Tyle lat się przed tym wzbraniał, a jak już do tego doszło to trafił na takich ananasów.

To wszystko może utwierdzić mnie w przekonaniu, a wielu innych może w końcu zrozumie że ten człowiek naprawdę kocha ten Klub, miejmy nadzieję że kocha nadal swój klub.

WISŁAZWE 12.08.2016 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 1447869)
Mam nadzieję że jednak nie przyjdzie bo nie chciał bym dostać zakazu stadionowego za obicie ryja cieciowi.

@rav "Wybijcie sobie z głowy jakieś przejęcie jako osoba prywatna, dzielenie się władzą z innymi sponsorami itp..."
co do tego pełna zgoda, mówi się że przed przejęciem przez Jakuba M. taka propozycja została Bogusławowi złożona i ją odrzucił

ej da się cytować dwa różne posty ??

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 1447873)
Ok, znam i co dalej ??

Nie utrudniaj sobie życia kolego ;)

1. http://i64.tinypic.com/rkwolf.jpg

2. http://i64.tinypic.com/ftkfuw.jpg

Możesz nawet dziesięć postów cytować.
Po napisaniu odpowiedzi, odznaczasz powyższe posty i jest git.
(Jak nie odznaczysz, to będę się pojawiać w polu ''odpowiedzi'' jak zacytujesz jakiś post.

KOMINEK 12.08.2016 09:53

Mam marzenia zamknąć na forum temat JM życie i twórczość a wziąć się za moderowanie tematu Bogusław Cupiał właścicielem Wisły Kraków.

Zwróćcie uwagę, że nikt z moderatorów tego tematu nie zamknął ani nie zmienił tytułu na BC byłym właścicielem Wisły. My od razu wiedzieliśmy co i jak :-).

szprotson 12.08.2016 09:54

Kominku, obyś miał racje
i lepiej byś miał racje

....

krwa.
Musisz miec racje.

https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1...1,h,42b7fc.jpg
Krwa, jakie to zdjecie jest adekwatne.
Pan z lewej mówi : Synek, gdzie ty sie pchasz...

krzaq12 12.08.2016 09:58

,,Sytuacja w klubie spowodowała bunt stewardów. Nie będą oni obecni podczas meczu z Ruchem."
FW na twitterze.

Źle dzieje się w naszym klubie, bardzo źle.

silver03 12.08.2016 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1447894)
,,Sytuacja w klubie spowodowała bunt stewardów. Nie będą oni obecni podczas meczu z Ruchem."
.......... na twitterze.

Coooo ???? :D

krzaq12 12.08.2016 10:02

Nie wiem czy to prawda, ale biorąc pod uwagę sytuację wszystko jest możliwe.

arth_ur 12.08.2016 10:03

Bez stewardów może się odbyć mecz ekstraklasy? Niech Jakub M. ubierze się w odblaskową kamizelkę.

brylant17 12.08.2016 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1447898)
Bez stewardów może się odbyć mecz ekstraklasy? Niech Jakub M. ubierze się w odblaskową kamizelkę.

Chyba nie. Zastanawia mnie jedno czy Kubuś tak zamydlił oczy Cupiała,że ten uwierzył we wszystko co mówił.

crazykaro 12.08.2016 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1447901)
Chyba nie. Zastanawia mnie jedno czy Kubuś tak zamydlił oczy Cupiała,że ten uwierzył we wszystko co mówił.

Cupiał w ogóle tego kolesia na oczy nie widział. Jego córunia wszystko załatwiała.

szprotson 12.08.2016 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regulamin rozgrywek
Art. 23
23.1. Klub organizujący mecz oprócz stworzenia warunków bezpieczeństwa na widowni i płycie
stadionu zobowiązany jest w szczególności do:
a. rejestrowania całego przebiegu meczu za pomocą kamery wideo w technologii cyfrowej lub
analogowej,
b. powołania odpowiedniej liczby służb porządkowych, informacyjnych (stewardów) oraz
kierownika ds. bezpieczeństwa,

Odpowiednia liczba - stwierdzenie nieostre.

fialo 12.08.2016 10:13

Może się odbyć tylko pewnie będzie się wiązać to z jakąś karą finansową.

Cały artykuł Migi z PS poniżej:

https://postimg.org/image/h5000w7m3/
https://postimg.org/image/lqzvozux1/
https://postimg.org/image/pi8k9aygb/
https://postimg.org/image/v0dq7jqez/
https://s10.postimg.org/lfkg4a8w9/20160812_105224.jpg

nesta 12.08.2016 10:29

Moglby ktos napisać w dwóch, trzech zdaniach jakie info jest dziś w PS, którego nie ma w wersji online?

Ciekawe tez, ze JM od paru dni nie pokazuje sie w klubie, odwołano konferencje, zamknął FB i przestał sie udzielać na TT. Nie chce czy...
nie może.....?

Edit. Dzięki fialo

Pan Jotka 12.08.2016 10:29

Im dłużej wgłębiam się w sprzedaż Wisły tym coraz bardzie żałośnie to wygląda. Jacyś kompletni amatorzy przeprowadzili całą transakację !
Sprzedali klub z 4 milionami złotych na koncie w banku za milion złotych i to płatne w ratach !
Nie sprawdzono zupełnie kim jest koleś. Dzisiaj, w dobie internetu, permanentnej inwigilacji, możliwości wywiadowni gospodarczych zakrawa to na kpinę.
Wygląda na to . ze facio nie wypłacił pieniędzy pracownikom, pierwsza transze uiścił (zgdanijcie z których pieniędzy)i nie pojawia się w klubie. Za nic na tę chwilę ma ponad 3 mln w kieszeni... Skoro grozi mu już 10 lat to co go powstrzyma od wzięcia kasy i zniknięciu ?

darotsok73 12.08.2016 10:30

Naczytałęm się tych Waszych rewelacji i spekulacji i łeb mnie rozbolał :D. Przypomnę, dziennikarz napisał że PODOBNO Wisłę kupują Szejkowie... Ile w tym prawdy ? Szejk okazał się jakimś 30 letnim przekręciarzem bez wykształcenia i kapitału. Teraz r.Niemiec ( sorry, też kosmita) puszcza plotę że Cupiał chce transakcję anulować. Powtarzają , potwierdzają to tylko trzeciorzędne portaliki na których też piszą kosmici. CZYSTA PLOTKA i SPEKULACJA. Szokuje mnie tylko niezmiennie kwestia , jakim cudem Cupiał mógł sprzedać naszą Wisłę takim CZERESNIAKOM ? Gdzie wywiad gospodarczy?, gdzie prawnicy? gdzie rozsądek?. Inną rzeczą jest osoba Citki. Podobno inteligentny zrównoważony facet. I firmuje takie bordello ? . Lepiej ludzie zbierzcie dupy w troki i licznie na mecze czas zacząć chodzić bo niedługo już tej ekstraklasy na R 22 . ojj niedługo....

whitestar1990 12.08.2016 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1447908)
Za nic na tę chwilę ma ponad 3 mln w kieszeni... Skoro grozi mu już 10 lat to co go powstrzyma od wzięcia kasy i zniknięciu ?

Zakopie 3 miliony na Seszelach, pójdzie siedzieć, wyjdzie, odkopie.

Pan Jotka 12.08.2016 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 1447909)
. Lepiej ludzie zbierzcie dupy w troki i licznie na mecze czas zacząć chodzić bo niedługo już tej ekstraklasy na R 22 . ojj niedługo....

O tak. Chodźmy na meczi wrzućmy kase do utargu jakiemuś frajerowi, który podjedzie leasingowanym Lamborghini ,zgarnie utarg i odjedzie...

pete29 12.08.2016 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1447908)
Im dłużej wgłębiam się w sprzedaż Wisły tym coraz bardzie żałośnie to wygląda. Jacyś kompletni amatorzy przeprowadzili całą transakację !
Sprzedali klub z 4 milionami złotych na koncie w banku za milion złotych i to płatne w ratach !
Nie sprawdzono zupełnie kim jest koleś. Dzisiaj, w dobie internetu, permanentnej inwigilacji, możliwości wywiadowni gospodarczych zakrawa to na kpinę.
Wygląda na to . ze facio nie wypłacił pieniędzy pracownikom, pierwsza transze uiścił (zgdanijcie z których pieniędzy)i nie pojawia się w klubie. Za nic na tę chwilę ma ponad 3 mln w kieszeni... Skoro grozi mu już 10 lat to co go powstrzyma od wzięcia kasy i zniknięciu ?

Dokładnie tak
Albo są to szczyty debilizmu albo nie było żadnych 4 milionów na koncie
a Wisła jest w głębszej dupie finansowo - księgowej niż komukolwiek się to wydaje.

Wystarczyło poczytać komentarze na kieleckim echu dnia w związku ze sprzedażą Korony

95 % wpisów to typowe oszołomstwo ale jest sporo ludzi , którzy musieli znać JM i jego biznesy i w miare dokładnie je opisali.

wester 12.08.2016 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1447863)
dokładnie tak samo pomyślałem,

nie wiem czy też zasadne jest mówić, że to Cupiał sprzedał Wisłę Meresińskiemu, bo chyba robili to ludzie Telefoniki z udziałem jego córki, a Cupiał może dał jedynie zielone światło na podstawie tego co mu przedstawiano. Oczywiście nic nie zmieni medialnych tytułów, że Cupiał sprzedał i że sam jest winny temu co się stało.

Rav wiesz dokładnie może co i jak?

Czyli znowu źli doradcy, teraz zła córka, a Cupiał oczywiście o niczym nie wiedział ? Pan Mersiński uwikłany jest w różne dziwne interesy, wiele wskazuje na to, że ma jakieś związki ze światem przestępczym. Jedynie kto mógł przekonać Cupiała do takiej zabawy to szeroko rozumiany świat SKWK. To wszystko brzmi oraz wygląda tak nie wiarygodne, że sam nie wiem już w co mam wierzyć.

Mam nadzieje, że uda się przede wszystkim Cupiałowi wyjść z tego z twarzą, to dobry człowiek. Przynajmniej za takiego go uważam.

As 12.08.2016 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1447894)
FW na twitterze.

Terminator 5 - Bunt Stewardow

8samuraj 12.08.2016 10:41

Tele-Fonika przelała pieniądze, pracownicy Wisły nie dostali pensji

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...nsji,10509248/

darotsok73 12.08.2016 10:42

Nie Panie Jotka. Chodzę na Wisłe. WISŁĘ. Bez względu na to kto tym rządzi.

Pan Jotka 12.08.2016 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 1447916)
Nie Panie Jotka. Chodzę na Wisłe. WISŁĘ. Bez względu na to kto tym rządzi.

A ja nie. Nie będę sponsorował karnetu na siłownię frajerowi.

fialo 12.08.2016 10:56

Jeszcze tego brakuje, żeby zaczęły się kłótnie czy chodzenie na Wisłę ma sens. MA!

wolfy 12.08.2016 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1447865)
Niestety przez głupotę tego typu kibiców Wisła Cupiała nigdy nie mogła w pełni rozkwitnąć (vide nóż w głowę D.Baggio).

Podejrzewam, że to nie Lucjusz nożem rzucił.

regan 12.08.2016 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1447911)
O tak. Chodźmy na meczi wrzućmy kase do utargu jakiemuś frajerowi, który podjedzie leasingowanym Lamborghini ,zgarnie utarg i odjedzie...

A ch*uj mnie interesuje na co on zgarnie. Wy tylko poteaficie narzekac i odpuszczac... banda pip i lesczy. Wypier.... z C i zewsząd. Wisla to ma byc armia a nie banda ciptokow ktorzy panikuja ze ich 30 zl moze zostac sporzytkowane niezgodbie z przeznaczebiem. Jeb* takich "kibicow"

Franeklowcabramek 12.08.2016 11:05

I Franz się "angażuje" nawet w odzyskanie Wisły, ale jaja :)
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_16196.html

whitestar1990 12.08.2016 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1447922)
I Franz się "angażuje" nawet w odzyskanie Wisły, ale jaja :)
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_16196.html

Dyrektorem sportowym chciałby być.

seta 12.08.2016 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1447889)
Nie utrudniaj sobie życia kolego ;)

1. http://i64.tinypic.com/rkwolf.jpg

2. http://i64.tinypic.com/ftkfuw.jpg

Możesz nawet dziesięć postów cytować.
Po napisaniu odpowiedzi, odznaczasz powyższe posty i jest git.
(Jak nie odznaczysz, to będę się pojawiać w polu ''odpowiedzi'' jak zacytujesz jakiś post.

Dzięki kolega @whitestar1990 już mi to polecił.
Ale nie wiedziałem że muszę odznaczyć, tak że dzięki jeszcze raz.

JacekFan 12.08.2016 11:21

Oby jak najszybciej sie to wszytko wyjasniło

Lukasz 12.08.2016 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1447913)
To wszystko brzmi oraz wygląda tak nie wiarygodne, że sam nie wiem już w co mam wierzyć.

Najprawdopodobniej w to że celebryta JM którego osoba do tej pory znajdowała się w kręgu zainteresowań Pań i Pudelka, kupnem klubu zwrócił uwagę na siebie tej części społeczeństwa która interesuje się głownie tym jakie ktoś ma CV,jaki ma majątek, skąd ten majątek pochodzi oraz jakie miał i ma obecnie źródła dochodów, a nie tym z kim sypia i jak wygląda. Tym samym JM wystawił na widok publiczny historię swojego biznesu, swoje kontakty z wymiarem sprawiedliwości oraz przy okazji wciągnął w to swoich 'przyjaciół' którzy jak najszybciej próbują odciąć łącząca ich linę.

Wszystko wskazuje na to że siła marki Wisły go położy - nie jestem z branzy ale wydaje mi się że nawet fajna pracę magisterską/doktorską mozna o tym co się obecnie dzieje napisać i pewnie niejedna powstanie.

Bardzo dobry art.

Pan Jotka 12.08.2016 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1447921)
A ch*uj mnie interesuje na co on zgarnie. Wy tylko poteaficie narzekac i odpuszczac... banda pip i lesczy. Wypier.... z C i zewsząd. Wisla to ma byc armia a nie banda ciptokow ktorzy panikuja ze ich 30 zl moze zostac sporzytkowane niezgodbie z przeznaczebiem. Jeb* takich "kibicow"

Z C to się 2 sezony temu wypisałem z poŻytkiem dla siebie.

LucjuszWielki 12.08.2016 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1447865)
Podpowiem Wolfy - LucjuszWielki ma taki problem, że musi jakoś odreagować i zaistnieć, a nie ma nic wartościowego do powiedzenia. Tylko bełkot. Niestety przez głupotę tego typu kibiców Wisła Cupiała nigdy nie mogła w pełni rozkwitnąć (vide nóż w głowę D.Baggio).

Pozdrawiam.

Markusku kochany przypomnę to co pisałem 10 lat temu: NIE MASZ POJĘCIA O PROWADZENIU WARZYWNIAKA A CUPIAŁA POUCZAŁEŚ PRZEZ NET JAKIE MA RUCHY WYKONYWAĆ!

Właśnie min. przez takie osoby jak ty i kot Cupiałowi się odechciało inwestować," kibice" rozpieszczeni do granic możliwości, krytykujący co drugi ruch z ukrycia i siedzący przed TV w domu, zamiast iść na mecz i wspomóc budżet. Przez takie gnioty dzieje się jak teraz.

Jesteś osobą, która cały czas pluła, ujadała, robiła zamęt, psuła atmosferę i krytykowała, osobą niegodną podania ręki.

Raf 66 12.08.2016 11:35

...z tego co wiem, nikt gości od kilku dni nie widział na oczy.
To, co wiemy, chyba rzeczywiście wierzchołek góry lodowej.

regan 12.08.2016 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1447928)
Z C to się 2 sezony temu wypisałem z poŻytkiem dla siebie.

To wypisz sie jeszcze z tego forum, bedzie z pozytkiem dla ciebie i innych. Jeba*c roszczeniowcow. TYLKO WISLA!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl