![]() |
Pany, jestem na etapie poszukiwania auta dla siebie do 30k, i wybór padł miedzy AF159 SW 1.9, a BMW e90/91 2.0. Miał ktoś do czynienia z wyżej wymienionymi brykami?
|
Turbina do regeneracji w Clio II 2002 rocznik
Ktoś coś wie? da się naprawić? Opłacalne? Kogoś polecacie? |
Cytat:
Cytat:
|
W tamtym roku kupiłem starszego już Accorda VII z 2003 roku. Później zmieniłem pracę i dostałem auto służbowe nowego Opla Astrę Sedan 1.4 z instalacją LPG. Honda stała tak sobie w garażu i wymagała zrobienia hamulców, ustawienia zbieżności bo praktycznie od pół roku nie była użytkowana.
I powiem wam, że po zrobieniu powyższych prac aż się nie chce z jej wysiadać. Idzie jak po sznurku. Silnik, jazda w zakręcie itp. Niemiecki nowy sedan nie ma startu który jest przeciętny, przewidywalny, nudny, ale też poprawny. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie spalanie. Accord żre 10 litrów na setę, a Opel niecałe 9 gazu... Zastanawiam się czy warto wkładać gaz do Hondy. Sam nie wiem jak długo jeszcze popracuje w tej firmie, może niedługo będę musiał się rozstać ze służbówką, a jak ostatnio tak z ciekawości pooglądałem kilka tańszych aut do kupienia głównie od handlarzy to ręce mi opadły. |
panowie, padł mi wentylator przy chłodnicy. Bezpiecznik jest ok. Czy ktoś może polecić jakiegoś elektryka samochodowego w Krakowie (najlepiej południe, ale rozważę każdą propozycję ;))
|
Fredry 16. Robert. Znakomity fachowiec. Polecam. Trzeba sie jednak liczyć z terminami bo kolejki do niego stoja;-)
|
witam. czy ktoś z was jest z okolic podgórza i zna się na samochodach?
|
Ktoś może doradzić gdzie najlepiej i w miare rozsądnie cenowo odnowić odbłyśniki i wypolerować lampy?
|
Zna ktoś może dobry sklep online do aut koreańskich ? szukam czujniku poziomu paliwa do hyundaia accenta,ale ciężko trafić...ktoś coś ?
|
Ktoś ma jakiegoś czarodzieja od napraw blacharskich? Potrzebny na wczoraj
|
Witam, posiada ktoś opony Pirelli SottoZero 3? Warte zakupu?
Wiem że są w sieci dostępne testy, lecz w każdym teście zajmuje inne miejsca, dlatego potrzebuję wiarygodnej opinii jak się sprawują w naszym mieście (błoto pośniegowe, górki, dziury w asfalcie, itp) |
do suenica
|
Rok temu kupiłem Nokian WR D3 215/55 R16 93 H
U nich: https://www.oponyserwis.pl/ Jestem mega zadowolony - są cichsze niż moje letnie Dunlopy i mimo w miarę mocnego autka ani razu nie utraciłem przyczepności (nie liczę startów ;) ) |
@El'kabat
Opony, praktycznie użytkowane będą w 80-90 % do jazdy po mieście. Może raz na miesiąc wypad na narty do Małe Ciche. Więc głośna opona mi nie przeszkadza. Wyjazd z osiedla mam pod dość stromą górkę, która drogowcy nie zawsze posypią solą lub piachem przed moim wyjazdem do pracy. Mam okazję kupić właśnie te opony wraz z oryginalnymi felgami, cały komplet z czujnikami. Sprzedawca nie chce sprzedać samych felg, dlatego się zapytałem o opinię. Czyli głównie miasto, śnieg, błoto pośniegowe i codzienny przejazd przez remontowaną ul. Igołomska. Skoro mówisz że opona jest w miarę ok, to się jednak zdecyduje :) Dzięki ;) Dodam jeszcze że jest to rozmiar 215/55/18 opel. Całość 3500 zł, opony nowe z 2017. |
do suenica
|
A mógłbyś dać namiar na tego sprzedawcę?
|
Cytat:
|
Ktoś się orientuje gdzie w Krakowie kupię żarniki D2S w jakiejś przyzwoitej cenie?
|
opony zimowe Hankook Winter i*cept RS2 W452 205/55 R16 91 T MFS
cena: 60-65 euro szt nadają się do jazdy? posiada lub posiadał ktoś? |
Opona w sensie firma solidna - ale cena powiedziałbym że taka sobie ...
U Szymańskiego w Krakowie w tej samej cenie i do tego z montażem gratis (jak się miło pogada): https://www.oponyserwis.pl/osobowe?f...r%5Bsezon%5D=2 No ale to w Krakowie, nie wiem gdzie zamawiasz :) |
Ja do Niemiec musze zamowic najprawdopodobniej na niemieckim oponeo
|
Panowie. Mam zadymione reflektory od srodka w mojej Mazdzie 3. Czytałem, że najlepiej rozkręcić i rozkleić, ale nie mam takiej możliwości. W Krakowie jest firma, która to robi ale koszt 400zł.
Czytalem o środku do czyszczenia elektroniki, który sam wyparowuje (razem z brudem). Nazywa się CRC Electronic Cleaner i psika się go przez otwór żarnika. Ktoś próbował? Jakieś rady w tym temacie? |
Poszukiwany blacharz lakiernik a najlepiej ktoś kto wyciąga wgnioty bez malowania.
|
1) Używa ktoś xiaomi roidmi 3s? Warte to coś? Żona chce mi na gwiazdkę kupić
2) Mam w samochodzie fabryczny bluetooth do zestawu głośnomówiącego czy mogę jakoś sprawdzić na jakiej częstotliwości nadaje? Może jest możliwość słuchania muzyki z telefonu bez konieczności kupowania xiaomi. Jeśli połącze się z autem i uruchomie odtwarzacz albo spoty to gra tylko telefon. |
Jako ze z elektrotechniki jestem zielony mam takie pytanie:
Rozładował mi się akumulator. Dysponuje prostownikiem na którym jest napisane 45 Ah a na akumulatorze mam 53 Ah. Czy naładuje akumulator tym prostownikiem ? Może to bedzie trwac dluzej ? |
To 45 Ah to masz napisane jako "obsługiwana pojemność"? Bo jeśli tak to nawet jak zostawisz na tydzień to nie naładujesz do końca :)
Zanim mi się włamali do piwnicy i zapierdzieli to miałem Boscha C3 - on ma 2 parametry : Napięcie i obsługiwane pojemności: 6V 1.2 - 14 Ah 12V 14 - 120 Ah 6V - np. motocykle itp 12V - cała reszta - no i zakres pojemności od 14 do 120 Tak patrze na prostowniki i to musi być jakiś zabytek z czasów jak Fiat 126 miał pojemność aku koło 40 Ah Bo teraz 100% prostowników spokojnie obsługuje do 80-100 Ah. |
Gdzie polecacie wymiane przedniej szyby?
|
U mnie AMG Wielicka 250
|
Mam Hyundaia i30 1,6 crdi 90km z dpf. Chce wymienić olej. Z tego co udało mi się wyczytać ostatnio był wlany cośtam cośtam 5w30. Znalazłem coś takiego, co myślicie?
https://www.amjoil.pl/towar/view/727...j-silnikowy-5l |
Jeśli 50w30 był zgodny z wymogami producenta to lej taki sam. Większość budżetowych olejów jest praktycznie identyczna niezależnie od producenta, jak chcesz poszaleć to możesz iść w stronę np. Motula ale cena rośnie sporo ...
|
Strona Valvoline do twoje samochodu podpowiada ten olej https://www.amjoil.pl/towar/view/731...j-silnikowy-5l
Inna grupa, tam masz C4, ten jest C3. Najlepiej, wchodzisz na strone producenta oleju ktory chcesz kupic, i dobierasz olej po samochodzie w jego szukajce. |
ok, dzięki wielkie
|
sprawdź czy nadaje sie do dpf
|
Jako że sezon zimowy w pełni to warto kupić opony letnie - poleci ktoś coś dobrego w rozsądnej cenie ~ 300zł?
Rozmiar 225/45/17 Patrzyłem na oponeo to pełno przecen tylko czy lepiej kupić podstawową Pirelli czy konkretnego Nexena w podobnej cenie? |
do sunieica
|
Wielkie dzięki stary! Akurat Nexena mam zimowego i zajebiście się sprawuje ;P na lato kupiłem do pierwszego auta Falkena i dramat...
A takie coś Toyo Proxes T1 Sport 225/45 R17 94Y XL Pirelli P Zero Nero GT?? |
so sususnbiaa
|
Auto od żony Civic VIII gen ogólnie dojazdy do pracy dziennie po 80km. Nic nadzwyczajnego myślę nie potrzebuje więc zastanawiam się czy warto dopłacić parę złotych do Pirelli np. Czy kupić Save czy tam Nexena
|
do susniecia
|
Dzięki jeszcze raz :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl