Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

medyk 13.08.2008 22:52

głowa do góry, waze zeby weszli do grupy PU

M.Mati 13.08.2008 22:52

BRAWO dla kibiców! Gdyby nie Mariusz Pawełek mogło być więcej, zagrał dziś bardzo dobry mecz, szkoda tylko tej czwartej bramki bo tam akurat popełnił błąd. Nie ma się co oszukiwać byliśmy tłem dla Barcy, która gdyby chciała to rozniosła by nas w pył. Pozostaje walka o grupe w pucharze UEFA, może będziemy mieli wreszcie szczęście w losowaniu.

Mario Nh 13.08.2008 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 584895)
szacunek - Pawelek (o dziwo), Diaz i NASI KIBICE - pokazali miejsce w szeregu kibicom Barcy.

Pawełek pomimo tego że kilka razy uratował nas przed utratą kolejnych goli to pokazał że jest niepewny i najzwyklej w świecie słaby nawet na drużynę która przegrywa 0:4 na Camp Nou.

Diaz bardzo dobry mecz. Kilka udanych przechwytów, bloków i w ogóle odważny był jak na swój drugi mecz w europejskich pucharach. Będziemy mieli z niego pociechę ;)

Kibice ? No cóż... wielki szacunek, 0:4 i zajebisty doping

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 584896)
Co ty chcesz od Baszcza? Jest moze 5% obrońców, ktorzy byli by się w stanie sprzeciwic Thierriemu. NIe bez powowdu nazywany był w Anglii angielskim TGV.

Zrobił co mógł, a że Xavi non-stop zagrywał piłki na dobieg swoim skrzydłowym to zatrzymywał tym samym naszych bocznych obrońców w ofensywie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 584897)
wiecie co przegraliśmy mecz w głowach i tyle w temacie...

bzdura

Ogólnie to luz, ale ja nie lubię takich meczy... bez szans
Smutne jest to że Sosin z swoim koleżkami jest bliski awansu a my ciągle mamy pecha w losowaniu...

Grunt to nastawienie bojowe na puchar Uefa ! Głowy do góry ;)

Kijek 13.08.2008 22:52

i znowu wszystko s.......il Baszczyński.

3 bramki w ktorych facet mial cos swojej winy. Od pierwszej akcji kazdy go pukal po jego stronie jak chciał ale co sie dziwic skoro w nawet Majkowski i Rybus go w zeszłym sezonie objezdzali.

Niestety, w takiej formule LM przy takich losowaniach nigdy nie bedzie dla polskich druzyn.

gigant 13.08.2008 22:52

Przegraliśmy zasłużenie. Szukając na siłę plusów, jest jeden ale jakże ważny, kasa jaką zarobimy na Barcelonie, plus kasa za przynajmniej dwa mecze UEFA pozwoli złapać głęboki oddech budżetowi.

Malkontentom na pocieszenie, radzę porównać drużyny Szachtara Soligorsk i Barcelony oraz rangę rozgrywek.Reszta jest milczeniem.

Marszałek 13.08.2008 22:52

nudny mecz :(. W piłke to my grac nie potrafimy,ale to wiedzielismy dawno. Co najwyżej ją kopiemy, bo gra to Barcelona, Real. Nie narzekać,na nasze polskie kopanie przed siebie i w bok zwanę ekstraklasą piłkarzy mamy znakomitych. Czy ktoś siespodziewal,że Łobodziński potrafi przyjac piłkę w biegu? to skad te pretensje?:)

kiedyś pisałem,że za kilka lat będziemy na poziomie ligi cypryjskiej. Tutaj musze siepoprawić, aż tak dobrze to raczej z niami nie bedzie. Wląsnie jeden z klubów z tej wyspy puknął Olimpiakos. I to 3-0. Znajac zycie jakbyśmy mieli Olimpiakos to byśmy dostali trójkę. Nie chce siać defetyzmu,ale my z tą LM to tak do zajebania.:)

czesiu 13.08.2008 22:52

Z tym Diazem to dziwna sprawa jest. Przyszedł za grosze, zarabia grosze, a jak przychodzi zagrać z Barcą to jeden z dwóch najlepiej grajacych zawodników. Głowackiego czeka ławka.

djjamajczyk 13.08.2008 22:52

Jestem dumny zchłoapków zagrali na ile mogli. Wynik jak najbardziej zasłużony , dzieki Mariowi nie jest 10 do 0.
Szykujmy się już na UEFA tam będzie lepiej , Barca do 10 klas wyżej niż my .
Na pocieszenie patrzałka przegrała z Juventusem tez 4:0 hahah :D

Szary007 13.08.2008 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 584925)
Tylko my wiemy ze Wisła wygrala ! :) nie oklamujmy sie, wszyscy wiedzielismy ze tak sie stanie i modlilismy sie o najnizszy wymiar kary, chociaz sam liczylem na jedna jakas tam brameczke. Pozostaje nam p.uefa :)

ALE DOKLADNIEEEEE ! ! ! Moze nie awansujemy do LM ale wygramy z Barca u siebie !

A PU tez fajna rzecz!!

e 13.08.2008 22:54

[quote=Kluvi napisał(a):[/quote]
wiecie co przegraliśmy mecz w głowach i tyle w temacie...

:lol:

Obudz sie. chlopaki mysle ze nie dali z siebie wszystkiego co mogli ale starali sie... wynik 4-0 na Camp Nou z najlepsza druzyna na swiecie nie jest zly - tym bardziej dla nas.
u siebie strzelic choc jednego gola i bedzie fajnie
Wdech , wydech... nic sie nie stalo.

Arkas 13.08.2008 22:55

No cóź... jedyne pocieszenie to takie, ze nasi kibice chyba tylko na tym dopingowali.
A co do pilkarzy to najbardziej zawiódł mnie Baszczu - Henry i spółka robili z nim co chcieli.... I nie rozumiem dlaczego Sobolewski tak bardzo pragnął ich sam wykiwac?? I szkoda sytuacji Wtorka ale w końcu Wisla Barca dwa światy....

Robert_wislak 13.08.2008 22:56

Czy jak odpadaliśmy z LM zdobywaliśmy mistrzostwo Polski? Ile razy?
Najbardziej mnie wnerwił ryj wilczka na trybunie, pewnie sie podlizywał a co do tego Niedzielana to mniej pierr.. wiecej grania

Kocur 13.08.2008 22:56

I co z tego że przegraliśmy? Spadniemy do 4 ligi? Zbankrutujemy? Ktoś sobie żyły podetnie?

Chyba nawet wygrana LM nie zamknie dzioba co poniektórym. Ja z podniesioną głową jutro pójdę do pracy, bez odrobiny wstydu.

Pozdrowienia dla normalnych.

maRgrabkarz 13.08.2008 22:57

krotko. brakowalo mi wiekszej agresji ze strony Wisla. Sam fakt ze mielismy tylko jedna zolta kartke i to na poczatku meczu "zdobyta".

Poza tym to wynikiem sie specjalnie nie poinnismy przejmowac. Niespodzianki nie ma i mozemy powiedziec ze... awansowalismy do PUEFA! ;)

harthausen 13.08.2008 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez autocontrol (Post 584924)
pieniadze nie graja roli, nazwiska nie graja roli... piszczalka czy jak im tam wyeliminowali Rangers (?) hehe.

kogos dziwi ten wynik? bo mnie nie i jestem zupelnie spokojny i dziekuje Bogu ze tylko 4-0.
Barca to najlepszy team na swiecie, my jestesmy najlepszym team'em w Polsce.
WAKE UP!

Brawa dla naszych KIBICOW, ich a fanow Barcy dziela lata swietlne!
TYLKO WISLA! WIELKA WISLA!

Dokładnie tak.
A te 4-0 między najlepszym klubem na świecie a najlepszym klubem z Polski pokazuje przepaść między poziomami tu i tam oraz czas jaki jest potrzebny, by się te poziomy nieco zbliżyły.

treneiro 13.08.2008 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 584915)
Taktyka też była kiepska, bo to kopanie do Brozia to w pewnym momencie zrobilo sie śmieszne.

A jak według Ciebie miała grać Wisła?:>

Na plus Pawełek, Diaz i Pi. Brożek, nieźle Łobo i Zieniu. Do Pa. Brożka ciężko mieć pretensje bowiem za wiele piłek to on nie dostał. Łobo zrobił parę akcji na skrzydle i szkoda, że brakowało mu dynamiki w dryblingu i precyzji w dośrodkowaniach a byłoby więcej pożytku z jego gry.

Poziom sędziowania - dramat:-/ 2 spalone z dupy w 1szej połowie no i dziwna decyzja przy rzucie rożnym Zienia (ktoś wie czemu sędzia przerwał grę?). Oczywiście nie twierdzę, że z tego powodu Wisła przegrała mecz, ale sędzia wcale nie musiał pomagać Barcy.

Kluvi 13.08.2008 22:58

Mario Nh przecież nasi wyglądali jak niepełnosprawni :(

a Ty piszesz mi ze bzdura gdzie była ambicja pokaż mi??

jedynie kogo można pochwalić po meczu to Clebera <jak zawsze...>, Diaza i Pawełka...

atomek21 13.08.2008 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 584938)
Z tym Diazem to dziwna sprawa jest. Przyszedł za grosze, zarabia grosze, a jak przychodzi zagrać z Barcą to jeden z dwóch najlepiej grajacych zawodników. Głowackiego czeka ławka.

trener jest przywiązany do nazwisk więc nie myśl ż Głowa usiądzie na ławce. zresztą Arek jest dużo bardziej doświadczony. ale Diaz mnie dziś pozytywnie zaskoczył.

za to żałuję że w przerwie nasz manager ściągnął Tomka zamiast Cantoro.

Pastor777 13.08.2008 22:59

Miałem nadzieję na nieco mniejszy wynik, ale wciąż jestem zadowolony z postawy drużyny. Nie przestraszyli się, wyszli na boisko i zagrali na ile mogli (i pozwoliła im Barca).

Trudno kogokolwiek wyróżnić, tak samo jak ciężko kogokolwiek ewidentnie objechać. Każdy z naszych popełnił sporo błędów, i jednocześnie miał parę błysków. Gdyby na siłę szukać zawodnika, któremu należy się ciut wyższa ocena, to byłby to (dla mnie niespodzianka) Piotr Brożek. Popełnił chyba najmniej błędów, starał sie uczestniczyć w akcjach ofensywnych... w sumie robił co mógł.

Barca w tym roku ma szansę znów coś osiągnąć w Europie. Przegrana to nie wstyd.

czesiu 13.08.2008 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez treneiro (Post 584952)
A jak według Ciebie miała grać Wisła?:>

A rozegrać kilka razy z klepki....
Cytat:

Pierwotnie napisane przez atomek21 (Post 584955)
trener jest przywiązany do nazwisk więc nie myśl ż Głowa usiądzie na ławce. zresztą Arek jest dużo bardziej doświadczony. ale Diaz mnie dziś pozytywnie zaskoczył.

za to żałuję że w przerwie nasz manager ściągnął Tomka zamiast Cantoro.

Jak tak się stanie tzn. że trener osłabia zespół, bo Głowa z Realem też nie zachwycał.

piotr 0704 dortmund 13.08.2008 23:01

Jak dla mnie po tym co pokazal Diaz to Glowacki moze zapomniec o pierwszym skladzie.

Junior - bardzo dobry mecz !!! reszta bez komentarza choc pretensji nie mam, wiem z kim gralismy.

To byli wyselekcjonowani, wysokiej klasy specjalisci, gdyby ktorykolwiek z nich trafil do naszej Ekstraklasy uzany by zostal za pilkarza MEGAkompletnego (szybkosc, technika, sila, taktyka, itp. itd.)

bonawentura 13.08.2008 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez treneiro (Post 584952)
Na plus Pawełek, Diaz i Pi. Brożek, nieźle Łobo i Zieniu. Do Pa. Brożka ciężko mieć pretensje bowiem za wiele piłek to on nie dostał. Łobo zrobił parę akcji na skrzydle i szkoda, że brakowało mu dynamiki w dryblingu i precyzji w dośrodkowaniach a byłoby więcej pożytku z jego gry.

Poziom sędziowania - dramat:-/ 2 spalone z dupy w 1szej połowie no i dziwna decyzja przy rzucie rożnym Zienia (ktoś wie czemu sędzia przerwał grę?).

Nie ma co się irytować. Do Brożka mimo wszystko mam pretensje, bo mógł sie cofać w trakcie meczu. Z przebiegu gry widać było, że nie ma szans dostać dobrą piłkę do przodu. Obrona Barcy była świetnie ustawiona.

Wyniku nie zmieniłoby nawet sędziowanie na korzyść Barcy. Tyle w tym temacie.

AYALA 13.08.2008 23:02

7 lat temu nas tyle nie dzieliło od Barcy co teraz.No ale cudów wymagać nie można jak klub ściaga tylko graczy za free

Kamson 13.08.2008 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 584956)
piłkarsko w porownaniu do Barcelony to my jesteśmy w średniowieczu- tego można się było spodziewać... szkoda tylko ze klękamy już w szatni przed każdym wielkim

i co to za pierd..enie?! nie wytrzymam. wytłumaczysz mi czemu wg ciebie przegraliśmy ten mecz w szatni? graliśmy tak jak nam Barcelona pozwalała.

SZYMEK_TSW 13.08.2008 23:02

Nie było znów tak tragicznie, napewno lepiej zagraliśmy niż kadra Benauera na Euro.
Nie zgodze się także ze przegraliśmy ten mecz w głowach, bo wbrew pozorom początkowe 15 minut było obiecujące potem padła bramka i dalej Barcelona obnażała tylko braki techniczne, szybkościowe czy taktyczne. Napewno można pochwalić za ten mecz Diaza; niestety najwiekszym wg. mnie problemem była słaba gra środka pola, nie ma się co oszukiwać ale Tomek Jirsak, Mauro czy Radek Sobolewski zagrali troszke poniżej swoich umiejętności.

Do wszystkich lamętujących polecam tabele medalową igrzysk aby się wreszcie ogarneli jak dużo nam brakuje do światowych potęg spotowych niezależnie od dyscypliny.

Wielki szacunek dla ARMII BIAŁEJ GWIAZDY która niesamowicie dopingowała naszych piłkarzy.

dymek_nhs 13.08.2008 23:02

Wisła to zawsze ma szczęście do losowania w 3 rundzie był już Real była Barcelona był Inter same sławy

Ale szacunek za grę i walkę. Diaz mi się dzisiaj najbardziej podobał i pozytywnie mnie zaskoczyły niektóre interwencję Pawełka

Cytat:

Do wszystkich lamentujących polecam tabele medalową igrzysk aby się wreszcie ogarnęli jak dużo nam brakuje do światowych potęg sportowych niezależnie od dyscypliny.
Racja. Ale dziwi mnie to czemu akurat chiny mają już tak dużo medali czyżby jakaś zagrywka pod siebie :D

Coolpick 13.08.2008 23:03

Ja i tak wole Puchar UEFA :foch:

e 13.08.2008 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 584961)
Jak dla mnie po tym co pokazal Diaz to Glowacki moze zapomniec o pierwszym skladzie.

Junior - bardzo dobry mecz !!! reszta bez komentarza choc pretensji nie mam, wiem z kim gralismy.

dobra, dobra po innym meczu bedziesz pisal ze Diaz i Glowa zajebisty a Junior kicha.

przestancie mieszac co po chwile po meczu.

nikogo nie mozna posadzic o zla gre. byly bledy, to normalne.. tym bardziej jak sie gra z taka druzyna jak Barca.

Co stracilismy?
Nic

spokojnie, jeszcze mecz u siebie,, nie mowie o awansie.. ale o stworzeniu super atmosfery bez wzgledu na wynik.

Mario Nh 13.08.2008 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 584954)
Mario Nh przecież nasi wyglądali jak niepełnosprawni :(

a Ty piszesz mi ze bzdura gdzie była ambicja pokaż mi??

jedynie kogo można pochwalić po meczu to Clebera <jak zawsze...>, Diaza i Pawełka...

Jak ktoś napisał wyżej... obudź się, naprawdę wyluzuj ;)

To nie ten przeciwnik na którego wystarczy walka do upadłego...

Pierwsze minuty niezłe w naszym wykonaniu, a później siła wyższości gwiazd.
Przycisnęli nas pressingiem przez pełne 90minut i tyle.
jeden rajd, jedno podanie, jeden gol.

dziękuje, dobranoc, czekamy na UEFA.

atomek21 13.08.2008 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 584938)
Z tym Diazem to dziwna sprawa jest. Przyszedł za grosze, zarabia grosze

chciałbym zarabiać taki grosze jak on:D

rendkamp 13.08.2008 23:03

jestem zadowolony z postawy Diaza,obecnie grupa w Uefa to cel podstawowy.Życze Barcelonia wygrania ligi mistrzów.
Ps.przepraszam za to co pisalem kiedyś na Bate Borysów.Obecnie ten klub to największa niespodzianka eliminacji :)
dobranoc

Prezydentowa 13.08.2008 23:04

Bardzo szkoda ostatniej bramki. Już liczyłam na 3-0. Nie byłoby tragedii. AL e4-0 to już jest wynik, który można nazwać paskudnym. Jak 3-0 to jest pewna wygrana tak 4-0 to już wysoka wygrana i pogrom. Niestety. Barca robiła co chciała. Ale nie załamuję się. To było do przewidzenia. Przed meczem się nie wypowiadałam w tym temacie, ale niestety nie mieliśmy większych szans. Szkoda, że nie skończyło się na 2-0,bo taki rezultat pozwoliłby pozytywnie patrzyć na mecz w Krakowie.

Za to z bardzo dobrej strony pokazało się dzisiaj kilku naszych piłkarzy.
Diaz, Pawełek, Brożek.
Diaz bardzo pewny w obronie, przejmował bardzo dużo groźnych piłek.
Pawełek niezwykle pewny jak na siebie w swoich interwencjach - gratuluję
Brożek - jako jeden z niewielu ruszył od początku do ataku bez kompleksów

Cóż, szkoda wysokiej porażki, ale nie zapominajmy, że z dnia na dzień apetyt rósł. Zaraz po przejściu Beitaru miał być to mecz na luzie skazany na porażkę ale przynoszący doświadczenie. Każego dnia jednak zaczynaliśmy traktować mecz z Braca co raz poważneij, aż doszliśmy do stanu "...a czemu ma się nie udać...?..."
Więc cofnijmy się do początku - nie mieliśmy szans, więc nad porażką nie ma co rozpaczać.
Pozostaje nam mieć nadzieję, że piłklarze podejdą do porażki w podobny sposób i nia załamią się przed meczem w PUEFA. Bo jeśli psychicznie nie wysiądą to mamy bardzo duże szanse na dobry i długi występ w Pucharze UEFA - jeśli pech losowań nas opuści. Przynajmniej cała faza grupowa.

Tomek_TS 13.08.2008 23:04

Porazka byla do przewidzenia, 4:0 nie ma tragedii.

Brawa przede wszystkim dla Diaza, Pawełka i Piotrka Brozka ktory wedlug mnie byl naszym najlepszym pilkarzem dzis.

Oddzielne brawa dla WSZYSTKICH WIŚLAKÓW ktorzy wybrali sie do Hiszpanii na ten mecz i prowadzili bardzo dobry doping. W takich chwilach wiem ze kibicowanie WIŚLE ma sens! 50 tys ludzi i doping gorszy niz na 5 lidze u nas!

SZACUNEK DLA KIBICOW!!

Carrot 13.08.2008 23:04

Wisła to mistrz Polski. Wyobraźcie sobie jakby wyglądała gra drużyn z miejsc niższych. Niestety taki właśnie jest poziom naszej ligi ... parę lat temu zatrzymała się w rozwoju.

trombczanin 13.08.2008 23:04

mnie Barca zaskoczyła przede wszystkim fizycznie i kondycyjnie, widać że teraz przy Guardioli skończyły się fotosesje a zaczęły treningi.

westersyl 13.08.2008 23:05

Nie ma czegoś takiego jak przegrana w głowach, po prostu Barca była poza zasięgiem i nie było żadnej szansy na ich pokonanie. I nie znęcajcie się tutaj nad piłkarzami bo chcieli ale po prostu nie mogli.

medyk 13.08.2008 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 584964)
7 lat temu nas tyle nie dzieliło od Barcy co teraz.No ale cudów wymagać nie można jak klub ściaga tylko graczy za free

człowieku chociazby zastawili stadion i kupili za to piłkarzy nic by to nie dało no moze było by 2-0

atomek21 13.08.2008 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 584964)

przypomnij sobie że wtdy w blaugranie w meczu w Krakowie zagrali tacy wymiatacze jak choćby Bonano czy ledwo kupieni Geovanni i Rochemback.

Drugie zdanie - prawda.

medyk 13.08.2008 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carrot (Post 584980)
Wisła to mistrz Polski. Wyobraźcie sobie jakby wyglądałaby gra drużyn z miejsc niższych. Niestety taki właśnie jest poziom naszej ligi ... parę lat temu zatrzymała się w rozwoju.

teraz to ona sie dopiero zaczyna rozwijać niestety zbyt wolno.

Pastor777 13.08.2008 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 584965)
widzialeś jakąs postawę? gryzienie trawy chociażby??

Mieli rzucić się na murawę i wyjadać trawę na Camp Nou? Czy zebrać kilka źółtych kartek - tak z głupoty, ale dla zasady... Nie bardzo rozumiem?

Barcelona na dotarcie pod nasze pole karne potrzebowała 3-4 podań, które wymieniali szybciej niż nasi zawodnicty do nich doskakiwali. Nie było tu diużo walki bark w bark - to nie drużyna z Anglii. Tylko szybkość i precyzja - stąd niewiele fauli...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl