![]() |
Cytat:
5:1 uchroni go pewnie przed zwolnieniem nawet po w.......u z Miedzią, Sobolewski wyleci jak sytuacja stanie się dramatyczna. |
Arka była wczoraj beznadziejna, nie wiem na ile w tym zasługi Wisły - bo przede wszystkim świnka nie wykazała się niezbędną w meczu z nami agresywnością. Wobec tego nasze Hiszpany grały to, co lubią.
Ja bym mimo wszystko Sobolenkę pogonił - chłop żyje w swoim świecie, czego dał wyraz na konferencji prasowej. Poza tym Colley czy Eneko na LO - to nie jest coś, co wypracowałby w okresie przygotowawczym...To są warianty awaryjne. On tak naprawdę nic nie wypracował. Pytanie tylko - czy JK podjął już jakieś konkretne ruchy przed dzisiejszym spotkaniem - jeżeli nie, to jesteśmy w dupie. |
Cytat:
|
Cytat:
Ustalono zmianę trenera, zakomunikowano piłkarzom, że w następnym meczu już będzie jakiś Hiszpan (na przykład) i powiedziano: kończymy strajk. |
Cytat:
|
Też mi się wydaje, że już ustalono warunki z nowym trenerem i dziś komunikat. Stąd tekst, że mecz z Arką nie będzie miał wplywu na decyzję. Czyli zmiana.
|
Według mnie, jeśli JK nosi się z zamiarem zmiany trenera, to po meczu z Miedzią, w przerwie na reprezentację.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego władze chcą zobaczyć jeszcze mecz w piątek. |
Cytat:
|
Jak ktoś wystawienie na lewej obronie Satru-cośtam uznaje za przemyślany ruch Sobola to gratuluję i polecam jeszcze raz obejrzeć jak padła bramka dla Arki.Tylko dlatego że po 30 minucie Gdynianie przestali w ogóle walczyć zawdzięczamy że nie poszły kolejne akcje tą stroną boiska. Łobodziński to jednak taki sam papudrok jak Sobol....
|
Cytat:
Jakby faktycznie kogoś mieli, to dzień po meczu z Opolem by był komunikat, że Sobol wylatuje i by sobie dogadywali z kandydatami przez ten tydzień czy nawet dwa. |
w poniedzialek nasi światli przywodcy mieli zdecydowac co z sobolem
mamy 22:18 , czy bylo jakies oswiadczenie ? |
Ja Wam panowie mówię, że ta sytuacja z Komarem to była ustawka żeby nie dać żadnego info o koszulce ;-)
|
Wg meczyki.pl sobolewski zostaje. Hańba każdemu kto się do tego przyczynił. Kolejny sezon również spędzimy w I lidze wiec można zacząć ogrywać rodzine ramireza. Żenada. Jedyne wyjście dla tych odrealnionych typów to mniejsza frekwencja. Inaczej będą robic z Wisły dalej pośmiewisko.
|
https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/219628-n
Uprzedził mnie pomeran. Jeszcze w tym roku na Reymonta nie byłem i raczej prędko nie zawitam... |
Czyli zero zdziwienia.
Butny Sobolenka pozostaje na trenerskim stolcu. Szkoda strzępić ryja. |
Cytat:
Teraz niech każdy kolejny mecz będzie meczem o wszystko dla sztabu i piłkarzy. Tylko tak można cokolwiek w tej lidze ugrać. Coś mi jednak podpowiada że Sobolewski urwał się że stryczka i jeszcze scenariusz tej rundy nas zaskoczy. |
Cytat:
Jak pozostałe mecze zagrają z podobnym zaangażowaniem to kupuję karnet na wiosnę. |
Ten mecz to byla anomalia raczej. Podobnie jak 7 wygranych z rzedu na wiosne. Zaraz wrocimy do swojego poziomu.
|
Arka też nie ma trenera tylko parodystę, wiec w takim wypadku wygrywa drużyna z lepszym składem. To wyjaśnia wynik.
|
Sobolewski zostaje: https://www.goal.pl/1-liga/wisla-kra...sobolewskiego/ zmiany trenera nie będzie. Rzekomo nie ma lepszego kandydata na ten moment do wzięcia.
|
Wygraliśmy bo Arka nic nie grała. Wtedy my umiemy ładnie klepać, a jak dojdzie skuteczność to wpadają 3-4 gole, tym razem nawet 5. A gdyby Goku strzelił połowę tego co miał to i 7 czy 8 do 1 by było.
To stały schemat póki co. Gdy przeciwnik straszy nasi mają lęk w oczach a obrona gubi się jak dzieci. Pytanie jest jedno. Czy ten mecz cokolwiek zmieni, czy przestaną się bać i zbuduje się drużyna od teraz. Moim zdaniem nie. Ten mecz traktuje tak samo jak wszystko to co się już działo wcześniej. My już potrafiliśmy mieć serie 7 zwycięstw po to żeby później się skompromitować z ZS i Puszcza. |
Cytat:
Tutaj naprawdę ciężko być optymistą - skoro taka "strategia" daje 100% skuteczności przeciwko Wiśle. |
Wymarzonym kandydatem kibiców jest Daniel Myśliwiec.....dobra przyznawać się po kolei kto marzy o Myśliwcu.
|
I tak wątpię, że dociągnie do końca roku.
Tylko dlaczego to wszystko kosztem Wisły? |
Już nie takie komunikaty były, po czym trener po tygodniu wylatywał.
Kompromitująca porażka z Miedzią może być katalizatorem decyzji w klubie, ew. wygrana da Sobolowi miesiąc spokoju. |
Wg wszechwiedzącego twitera, na formę Arki podobno miał wpływ incydent z Kołakowskim, który wszedł do szatni i oznajmił piłkarzom, że jeśli Czubak nie zgodzi się na odejście to nie będzie na pensje :D
|
Cytat:
|
Pyrrusowe zwycięstwo, za brzęczka potrafiliśmy wygrać 4:1 z Zabrzem a i tak spadlismy z hukiem xd miedź nas rozrzuci jak gnój po polu, tego jestem pewien. Na nas wystarczy agresywny doskok i rwanie gry.
|
Arka zlała mecz i w końcu wyszło to co każdy przewidywał czyli przygłup Kołakowski.
Z Miedzią już będzie powrót do przeszłości i normalności. |
Cytat:
Chyba że podeszli na totalnej olewce. Ja podejrzewałem jakąś grypę żołądkową w drużynie. |
Tylko ślepiec by nie dostrzegł, że oni po prostu przeszli koło meczu. Chyba w żadnym meczu tego sezonu nie mieliśmy tyle miejsca do gry, co ze świnią.
|
Spokojnie, weryfikacja będzie w piątek o 20.30. Zobaczymy jak na tle spadkowicza z Legnicy będą błyszczeć nasze "gwiazdory". Liczę że nie tylko słaba gra Gdyni była przyczyną wysokiej wygranej, ale też zwyżka formy naszych kopaczy.
|
W sumie "weryfikacji" nie było, niestety w związku z koszmarnym początkiem teraz Sobol musi punktować własnie w takich meczach jak dziś, gdzie nie będziemy faworytem. Ogrywając tylko słabe drużyny nigdy się z tej ligi nie wydostaniemy.
O ile nie będzie mega wtopy z Chrobrym, to kolejny sprawdzian w Lublinie. Tam również nie będziemy faworytem, więc kolejna szansa, że Sobol coś pokaże. Niestety, ja w to nie wierze, moim zdaniem to trener, z którym będziemy grać ciągle jedno i to samo, wygrywać ze słabymi, przegrywać lub max remisować z silniejszymi. Tak to sobie można punktować w ekstraklasie, a nie myśląc o awansie. Ciekaw jestem na którym miejscu musimy być na koniec rundy, żeby zmienili Sobola. Na 8? Na 10? Niżej? I jak koniec końców znów nie awansujemy, to co, Sobol dostaje kolejną szanse, bo w sumie nie było tak źle? Tak się właśnie kończy minimalizm... |
No tak, "weryfikacja" się nie powiodła, ale nadal są osoby, które chcą zwolnić trenera.
Będziecie go "weryfikować" aż do skutku? |
Cytat:
O ile remis z Miedzią jest dobrym wynikiem w ogólności, to przy kompromitacjach z Tychami, Stalą i Odrą jest jedynie utrzymaniem dystansu do jednego zespołu z czołówki i pewnie stratą kolejnych do reszty. Ogólnie byliśmy słabsi od Miedzi która miała lepsze sytuacje, ale nie na tyle żeby mówić o farcie. Jest wreszcie jakiś postęp (z poziomu punktowania i gry na walkę o utrzymanie), ale jeśli nadal będziemy tak nędznie punktować to "weryfikacja" przyjdzie szybko. Sobolewski zaczął sezon kompromitująco, popełnił mnóstwo błędów i dopiero jak mu się zaczęło pod tyłkiem palić przestał podejmować kretyńskie decyzje (dwóch juniorów w środku pola, kompletnie losowe roszady w składzie, dziwne ustawienia, zmiany przed SFG). Fajnie że przestał otwarcie sabotować zespół, brawo, nawet wstrzymał dzisiaj zmianę przed SFG... Zabobon jednak pomaga! Wszystko to pięknie - ale za mało. Sobolewski sam sobie nałożył pętlę na szyje i ograniczył pole manewru do minimum. To że byliśmy gorsi od lidera i odrobinę nam przyfarciło (Miedź jednak tworzyła prawdziwe sytuacje gdzie decydował brak wykończenia w odróżnieniu od nas, kiedy w większości wypadków akcja kończyła się przed stworzeniem sytuacji) to nie jest powód do otwierania szampana. Sobolewskiego będzie weryfikował następny mecz, i ten po nim, i kolejny. Sam jest sobie winny. Jest marnym trenerem, fajnie że wreszcie przestał udawać że wie lepiej i wynajdować futbol na nowo, ale to za mało. 9 punktów w 7 meczach to wynik dramatyczny. |
https://twitter.com/jarokrolewski/st...31407773130921 "9/21 pkt w tej części sezonu to wynik poniżej naszych oczekiwań, bo stać nas na zdecydowanie więcej. Niemniej jednak, obecny sztab szkoleniowy i drużyna będzie kontynuować swoją pracę po przerwie reprezentacyjnej".
|
Cytat:
Początek sezonu kompromitujący, poziom trudności wzrósł. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie przekonuje grą ani wynikami. Reszta to lanie wody. |
Wolfy, nie oglądałeś dwóch ostatnich meczów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl