Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Radosław Sobolewski trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10811)

wolfy 28.08.2023 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1609002)
Dziwi, ze nikt nie bierze pod uwage jednej opcji. Sobol wylatuje, co zostalo zakomunikowane druzynie i Sobolowi juz przed wczorajszym meczem:D

Ponieważ to by było działanie racjonalne, pozbawione emocji i oparte na liczbach. Wbrew temu co próbuje opowiadać Królewski - u nas liczą się PR i narracja.
5:1 uchroni go pewnie przed zwolnieniem nawet po w.......u z Miedzią, Sobolewski wyleci jak sytuacja stanie się dramatyczna.

sandomingo 28.08.2023 07:26

Arka była wczoraj beznadziejna, nie wiem na ile w tym zasługi Wisły - bo przede wszystkim świnka nie wykazała się niezbędną w meczu z nami agresywnością. Wobec tego nasze Hiszpany grały to, co lubią.
Ja bym mimo wszystko Sobolenkę pogonił - chłop żyje w swoim świecie, czego dał wyraz na konferencji prasowej.
Poza tym Colley czy Eneko na LO - to nie jest coś, co wypracowałby w okresie przygotowawczym...To są warianty awaryjne. On tak naprawdę nic nie wypracował.
Pytanie tylko - czy JK podjął już jakieś konkretne ruchy przed dzisiejszym spotkaniem - jeżeli nie, to jesteśmy w dupie.

krysztal 28.08.2023 07:29

Cytat:

Dziwi, ze nikt nie bierze pod uwage jednej opcji. Sobol wylatuje, co zostalo zakomunikowane druzynie i Sobolowi juz przed wczorajszym meczem:D

Eeee analizy trwają....

FraMat 28.08.2023 09:31

Cytat:

To też by było całkowicie możliwe.
Ustalono zmianę trenera, zakomunikowano piłkarzom, że w następnym meczu już będzie jakiś Hiszpan (na przykład) i powiedziano: kończymy strajk.

Kurz 28.08.2023 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1609015)
To też by było całkowicie możliwe.
Ustalono zmianę trenera, zakomunikowano piłkarzom, że w następnym meczu już będzie jakiś Hiszpan (na przykład) i powiedziano: kończymy strajk.

Dziwi mnie, że ktoś na poważnie potraktował info jakiegoś dziennikarza o tarciach pomiędzy drużyną i Sobolem, tym bardziej, że artykuł wyglądał jak prasówka z naszego forum.

leszekpw 28.08.2023 09:51

Też mi się wydaje, że już ustalono warunki z nowym trenerem i dziś komunikat. Stąd tekst, że mecz z Arką nie będzie miał wplywu na decyzję. Czyli zmiana.

Patryko 28.08.2023 09:57

Według mnie, jeśli JK nosi się z zamiarem zmiany trenera, to po meczu z Miedzią, w przerwie na reprezentację.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego władze chcą zobaczyć jeszcze mecz w piątek.

Arek95 28.08.2023 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1609018)
Według mnie, jeśli JK nosi się z zamiarem zmiany trenera, to po meczu z Miedzią, w przerwie na reprezentację.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego władze chcą zobaczyć jeszcze mecz w piątek.

Zgadzam się, trener zapewne jest już jakiś dograny i teraz jest kwestia domykania sztabu szkoleniowego. Mecz w Legnicy (zakładam, że przegrany) będzie gwoździem do trumny Sobolewskiego i mam nadzieję całej bandy "legend" w klubie.

krysztal 28.08.2023 12:16

Jak ktoś wystawienie na lewej obronie Satru-cośtam uznaje za przemyślany ruch Sobola to gratuluję i polecam jeszcze raz obejrzeć jak padła bramka dla Arki.Tylko dlatego że po 30 minucie Gdynianie przestali w ogóle walczyć zawdzięczamy że nie poszły kolejne akcje tą stroną boiska. Łobodziński to jednak taki sam papudrok jak Sobol....

Elendil 28.08.2023 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1609029)
Zgadzam się, trener zapewne jest już jakiś dograny i teraz jest kwestia domykania sztabu szkoleniowego. Mecz w Legnicy (zakładam, że przegrany) będzie gwoździem do trumny Sobolewskiego i mam nadzieję całej bandy "legend" w klubie.

Nie wiem, jak dla mnie to nie ma innej opcji dla JK na ten moment. No bo co, ustalają z kimś, że ogłoszą to po Arce, ale tam nagle Wisła odpaliła, to poczekają jeszcze tydzień? A co będzie, jak Wisła wygra z Miedzią? Albo kolejne 3 mecze?

Jakby faktycznie kogoś mieli, to dzień po meczu z Opolem by był komunikat, że Sobol wylatuje i by sobie dogadywali z kandydatami przez ten tydzień czy nawet dwa.

Arkadiusz.Czerepach 28.08.2023 21:18

w poniedzialek nasi światli przywodcy mieli zdecydowac co z sobolem

mamy 22:18 , czy bylo jakies oswiadczenie ?

skarabeus 28.08.2023 21:30

Ja Wam panowie mówię, że ta sytuacja z Komarem to była ustawka żeby nie dać żadnego info o koszulce ;-)

pomeran 28.08.2023 21:48

Wg meczyki.pl sobolewski zostaje. Hańba każdemu kto się do tego przyczynił. Kolejny sezon również spędzimy w I lidze wiec można zacząć ogrywać rodzine ramireza. Żenada. Jedyne wyjście dla tych odrealnionych typów to mniejsza frekwencja. Inaczej będą robic z Wisły dalej pośmiewisko.

skarabeus 28.08.2023 21:52

https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/219628-n

Uprzedził mnie pomeran.

Jeszcze w tym roku na Reymonta nie byłem i raczej prędko nie zawitam...

sandomingo 28.08.2023 21:59

Czyli zero zdziwienia.
Butny Sobolenka pozostaje na trenerskim stolcu.

Szkoda strzępić ryja.

Karherop 28.08.2023 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1609018)

Jedno co JK trafnie wskazał - dobrze że presja przyszła od początku.

Teraz niech każdy kolejny mecz będzie meczem o wszystko dla sztabu i piłkarzy. Tylko tak można cokolwiek w tej lidze ugrać.

Coś mi jednak podpowiada że Sobolewski urwał się że stryczka i jeszcze scenariusz tej rundy nas zaskoczy.

pepe72 28.08.2023 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1609108)
Wg meczyki.pl sobolewski zostaje. Hańba każdemu kto się do tego przyczynił. Kolejny sezon również spędzimy w I lidze wiec można zacząć ogrywać rodzine ramireza. Żenada. Jedyne wyjście dla tych odrealnionych typów to mniejsza frekwencja. Inaczej będą robic z Wisły dalej pośmiewisko.

Najbardziej przyczyniło się do tego 5 goli w meczu z Arką.

Jak pozostałe mecze zagrają z podobnym zaangażowaniem to kupuję karnet na wiosnę.

bódyń 29.08.2023 06:19

Ten mecz to byla anomalia raczej. Podobnie jak 7 wygranych z rzedu na wiosne. Zaraz wrocimy do swojego poziomu.

Qadou 29.08.2023 06:58

Arka też nie ma trenera tylko parodystę, wiec w takim wypadku wygrywa drużyna z lepszym składem. To wyjaśnia wynik.

Grymas 29.08.2023 08:34

Sobolewski zostaje: https://www.goal.pl/1-liga/wisla-kra...sobolewskiego/ zmiany trenera nie będzie. Rzekomo nie ma lepszego kandydata na ten moment do wzięcia.

Jaroo1 29.08.2023 08:42

Wygraliśmy bo Arka nic nie grała. Wtedy my umiemy ładnie klepać, a jak dojdzie skuteczność to wpadają 3-4 gole, tym razem nawet 5. A gdyby Goku strzelił połowę tego co miał to i 7 czy 8 do 1 by było.
To stały schemat póki co. Gdy przeciwnik straszy nasi mają lęk w oczach a obrona gubi się jak dzieci.

Pytanie jest jedno. Czy ten mecz cokolwiek zmieni, czy przestaną się bać i zbuduje się drużyna od teraz. Moim zdaniem nie. Ten mecz traktuje tak samo jak wszystko to co się już działo wcześniej. My już potrafiliśmy mieć serie 7 zwycięstw po to żeby później się skompromitować z ZS i Puszcza.

sandomingo 29.08.2023 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1609123)
Wygraliśmy bo Arka nic nie grała. Wtedy my umiemy ładnie klepać, a jak dojdzie skuteczność to wpadają 3-4 gole, tym razem nawet 5. A gdyby Goku strzelił połowę tego co miał to i 7 czy 8 do 1 by było.
To stały schemat póki co. Gdy przeciwnik straszy nasi mają lęk w oczach a obrona gubi się jak dzieci.

Pytanie jest jedno. Czy ten mecz cokolwiek zmieni, czy przestaną się bać i zbuduje się drużyna od teraz. Moim zdaniem nie. Ten mecz traktuje tak samo jak wszystko to co się już działo wcześniej. My już potrafiliśmy mieć serie 7 zwycięstw po to żeby później się skompromitować z ZS i Puszcza.

Przecież w meczu z Wisłą podstawa to jest agresywna gra, szybki doskok - a tego Arka nie grała, poza pierwszymi 15-20 minutami nawet nie próbowała.
Tutaj naprawdę ciężko być optymistą - skoro taka "strategia" daje 100% skuteczności przeciwko Wiśle.

krysztal 29.08.2023 09:13

Wymarzonym kandydatem kibiców jest Daniel Myśliwiec.....dobra przyznawać się po kolei kto marzy o Myśliwcu.

d 29.08.2023 10:28

I tak wątpię, że dociągnie do końca roku.

Tylko dlaczego to wszystko kosztem Wisły?

Patryko 29.08.2023 11:31

Już nie takie komunikaty były, po czym trener po tygodniu wylatywał.
Kompromitująca porażka z Miedzią może być katalizatorem decyzji w klubie, ew. wygrana da Sobolowi miesiąc spokoju.

tomasz_19 29.08.2023 11:50

Wg wszechwiedzącego twitera, na formę Arki podobno miał wpływ incydent z Kołakowskim, który wszedł do szatni i oznajmił piłkarzom, że jeśli Czubak nie zgodzi się na odejście to nie będzie na pensje :D

Bayern 29.08.2023 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1609138)
Wg wszechwiedzącego twitera, na formę Arki podobno miał wpływ incydent z Kołakowskim, który wszedł do szatni i oznajmił piłkarzom, że jeśli Czubak nie zgodzi się na odejście to nie będzie na pensje :D

Jeśli to prawda, to przez innego Jarosława nasz Jarosław nadal będzie nas męczył Radosławem.

Stelio 29.08.2023 12:14

Pyrrusowe zwycięstwo, za brzęczka potrafiliśmy wygrać 4:1 z Zabrzem a i tak spadlismy z hukiem xd miedź nas rozrzuci jak gnój po polu, tego jestem pewien. Na nas wystarczy agresywny doskok i rwanie gry.

El'kabat 29.08.2023 12:21

Arka zlała mecz i w końcu wyszło to co każdy przewidywał czyli przygłup Kołakowski.

Z Miedzią już będzie powrót do przeszłości i normalności.

wolfy 29.08.2023 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1609138)

To tłumaczy ataki dwoma piłkarzami a generalny brak zaangażowania. Nie tłumaczy czemu siedli fizycznie.
Chyba że podeszli na totalnej olewce.
Ja podejrzewałem jakąś grypę żołądkową w drużynie.

Patryko 29.08.2023 13:59

Tylko ślepiec by nie dostrzegł, że oni po prostu przeszli koło meczu. Chyba w żadnym meczu tego sezonu nie mieliśmy tyle miejsca do gry, co ze świnią.

Ogryzek 29.08.2023 14:05

Spokojnie, weryfikacja będzie w piątek o 20.30. Zobaczymy jak na tle spadkowicza z Legnicy będą błyszczeć nasze "gwiazdory". Liczę że nie tylko słaba gra Gdyni była przyczyną wysokiej wygranej, ale też zwyżka formy naszych kopaczy.

Elendil 01.09.2023 22:21

W sumie "weryfikacji" nie było, niestety w związku z koszmarnym początkiem teraz Sobol musi punktować własnie w takich meczach jak dziś, gdzie nie będziemy faworytem. Ogrywając tylko słabe drużyny nigdy się z tej ligi nie wydostaniemy.

O ile nie będzie mega wtopy z Chrobrym, to kolejny sprawdzian w Lublinie. Tam również nie będziemy faworytem, więc kolejna szansa, że Sobol coś pokaże. Niestety, ja w to nie wierze, moim zdaniem to trener, z którym będziemy grać ciągle jedno i to samo, wygrywać ze słabymi, przegrywać lub max remisować z silniejszymi. Tak to sobie można punktować w ekstraklasie, a nie myśląc o awansie.

Ciekaw jestem na którym miejscu musimy być na koniec rundy, żeby zmienili Sobola. Na 8? Na 10? Niżej? I jak koniec końców znów nie awansujemy, to co, Sobol dostaje kolejną szanse, bo w sumie nie było tak źle? Tak się właśnie kończy minimalizm...

FraMat 01.09.2023 22:55

No tak, "weryfikacja" się nie powiodła, ale nadal są osoby, które chcą zwolnić trenera.
Będziecie go "weryfikować" aż do skutku?

wolfy 01.09.2023 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1609353)
No tak, "weryfikacja" się nie powiodła, ale nadal są osoby, które chcą zwolnić trenera.
Będziecie go "weryfikować" aż do skutku?

Sobolewskiego weryfikują punkty.

O ile remis z Miedzią jest dobrym wynikiem w ogólności, to przy kompromitacjach z Tychami, Stalą i Odrą jest jedynie utrzymaniem dystansu do jednego zespołu z czołówki i pewnie stratą kolejnych do reszty.

Ogólnie byliśmy słabsi od Miedzi która miała lepsze sytuacje, ale nie na tyle żeby mówić o farcie. Jest wreszcie jakiś postęp (z poziomu punktowania i gry na walkę o utrzymanie), ale jeśli nadal będziemy tak nędznie punktować to "weryfikacja" przyjdzie szybko.

Sobolewski zaczął sezon kompromitująco, popełnił mnóstwo błędów i dopiero jak mu się zaczęło pod tyłkiem palić przestał podejmować kretyńskie decyzje (dwóch juniorów w środku pola, kompletnie losowe roszady w składzie, dziwne ustawienia, zmiany przed SFG).

Fajnie że przestał otwarcie sabotować zespół, brawo, nawet wstrzymał dzisiaj zmianę przed SFG... Zabobon jednak pomaga! Wszystko to pięknie - ale za mało.

Sobolewski sam sobie nałożył pętlę na szyje i ograniczył pole manewru do minimum. To że byliśmy gorsi od lidera i odrobinę nam przyfarciło (Miedź jednak tworzyła prawdziwe sytuacje gdzie decydował brak wykończenia w odróżnieniu od nas, kiedy w większości wypadków akcja kończyła się przed stworzeniem sytuacji) to nie jest powód do otwierania szampana.

Sobolewskiego będzie weryfikował następny mecz, i ten po nim, i kolejny. Sam jest sobie winny.
Jest marnym trenerem, fajnie że wreszcie przestał udawać że wie lepiej i wynajdować futbol na nowo, ale to za mało. 9 punktów w 7 meczach to wynik dramatyczny.

Grisza1 01.09.2023 23:24

https://twitter.com/jarokrolewski/st...31407773130921 "9/21 pkt w tej części sezonu to wynik poniżej naszych oczekiwań, bo stać nas na zdecydowanie więcej. Niemniej jednak, obecny sztab szkoleniowy i drużyna będzie kontynuować swoją pracę po przerwie reprezentacyjnej".

wolfy 01.09.2023 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1609357)
https://twitter.com/jarokrolewski/st...31407773130921 "9/21 pkt w tej części sezonu to wynik poniżej naszych oczekiwań, bo stać nas na zdecydowanie więcej. Niemniej jednak, obecny sztab szkoleniowy i drużyna będzie kontynuować swoją pracę po przerwie reprezentacyjnej".

9/21 to nie jest punktowanie na awans, nawet przez baraże. Zwłaszcza że już dwa zespoły z czołówki mają z nami lepszy bilans i ciężko będzie to odkręcić.

Początek sezonu kompromitujący, poziom trudności wzrósł.

Grisza1 01.09.2023 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1609359)
9/21 to nie jest punktowanie na awans, nawet przez baraże. Zwłaszcza że już dwa zespoły z czołówki mają z nami lepszy bilans i ciężko będzie to odkręcić.

Początek sezonu kompromitujący, poziom trudności wzrósł.

Zapytałem w tym wątku prezesa JK "Trener, który przyczynił się do spadku, trener, który przyczynił się do fatalnej jesieni w I lidze 22/23, trener, który przegrał najważniejsze mecze, w tym baraże wiosną, trener, który bardzo słabo rozpoczął ten sezon. Czym Pana przekonuje trener RS, że dostaje kolejną szansę?". Odpisał mi: "Wieloma rzeczami. Szczegóły wkrótce".

wolfy 01.09.2023 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1609360)
Zapytałem w tym wątku prezesa JK "Trener, który przyczynił się do spadku, trener, który przyczynił się do fatalnej jesieni w I lidze 22/23, trener, który przegrał najważniejsze mecze, w tym baraże wiosną, trener, który bardzo słabo rozpoczął ten sezon. Czym Pana przekonuje trener RS, że dostaje kolejną szansę?". Odpisał mi: "Wieloma rzeczami. Szczegóły wkrótce".

Szkoda gadać.
Nie przekonuje grą ani wynikami. Reszta to lanie wody.

pepe72 02.09.2023 00:17

Wolfy, nie oglądałeś dwóch ostatnich meczów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl