Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

Wojtas 15.05.2022 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1583661)
Ruch spadł i nie było za ciekawie.

Ruch,Polonia Warszawa,GKS Katowice,Widzew Łodz,ŁKS Łodz,Arka Gdynia,Korona Kielce,kiedys chocby Stomil Olsztyn.

I ni widu ni slychu zeby te kluby szybko wracaly.

Vashut 15.05.2022 19:12

ale to jednak nie takie marki w tym XXI wieku

PAWEŁ 15.05.2022 19:13

To było do przewidzenia jak brzeczyszczykiewicz został trenerem. Ktoś miał jakieś watpliwości oglądając repre?? Mając Lewego i innych grali takie gowno ze nie dało się tego oglądać, to czego oczekiwaliście po tym patałachu ?? Ze się utrzymamy ??

Elefant 15.05.2022 19:14

Trudno o bardziej klarowną sytuację.
Jest porażka, jest zdiagnozowana jej przyczyna.
Niestety wszystko wskazuje na to, że środkiem leczniczym będzie dalsze pogłębianie błędów.

aNouc 15.05.2022 19:15

Cytat:

Bardzo przepraszam. Zawiodłem. Stało się coś, co nie miało prawa się stać. Zrobiliśmy zbyt wiele błędów, podjęliśmy zbyt wiele złych decyzji. Teraz konieczne będą poważne zmiany. Ja osobiście jestem na nie gotowy.
- Tomasz Jazdzynski / www.twitter.com/wislakrakowsa

maxx304 15.05.2022 19:15

Zaraz zaraz, Widzew chyba może awansować.
Został im mecz z PBB i mają punkt przewagi nad 3. zespołem - nota bene, Arką Gdynia.
Na czwartym miejscu Korona Kielce.
Więc kilku się bije o awans, nie jest tak źle.
Nam może to zająć kilka lat - trudno mi uwierzyć w awans rok po spadku.

Kac 15.05.2022 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1583691)
zaraz zaraz, widzew chyba może awansować.

po k.rwa 8 latach

Levis88 15.05.2022 19:18

Wy pier da lać.
Nieudacznicy

markowywislak 15.05.2022 19:19

Najśmieszniejsze jest to że jakbyśmy upadli 3 lata temu wziąłby to Kwiecień i dziś może walczylibyśmy o awans do 1 ligi a tak to jesteśmy tam z klanem rodzinnym

czaro 15.05.2022 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1583696)
Najśmieszniejsze jest to że jakbyśmy upadli 3 lata temu wziąłby to Kwiecień i dziś może walczylibyśmy o awans do 1 ligi a tak to jesteśmy tam z klanem rodzinnym

Tak, to jest śmieszne.

Arek95 15.05.2022 19:26

Widzew akurat po 8 latach, ale po degradacji do 4. ligi, a póki co robią wszystko żeby NIE awansować.
Polonia? Degradacja i nie widać ich na horyzoncie.
Katowice balansują na granicy 1/2 liga.
ŁKS z Arką też nieumiejętnie walczą o awans...
W naszym wypadku tak kolorowo nie będzie

aNouc 15.05.2022 19:28

Cytat:

Nie ma zbyt wielu pojemnych słów, które pomieszczą uczucia w tej chwili. Po prostu przepraszam wszystkich, którzy dziś muszą tego wszystkiego doświadczyć.
- Jarosław Królewski / www.twitter.com/wislakrakowsa

czaro 15.05.2022 19:29

Tak, przypadki Arki i ŁKS, takiego balansowania między 1. ligą a ekstraklasą, to byłyby dla nas optymistycznne scenariusze.

czaro 15.05.2022 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1583709)
- Jarosław Królewski / www.twitter.com/wislakrakowsa

Przestań wrzucać linki do tt. Jak ktoś chce, to wejdzie.

aNouc 15.05.2022 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583712)
Przestań wrzucać linki do tt. Jak ktoś chce, to wejdzie.

Twitter to wciąż najmniej popularny portal społecznościowy w Polsce, a profil Wisły posiada najmniejsza liczbę obserwujących (w porównaniu z Instagramem czy Facebookiem), dlatego będę wrzucał. Bo to nie działa na zasadzie, że jak ktoś będzie chciał, to wejdzie. Skoro nigdy nie wchodził. Ale teraz może zacznie to robić.

AgresywnyChomik 15.05.2022 19:33

No i sturlali sie z tej ligi.

O ile jestem daleki od obrazania trio w chamsko sharakanski sposob Koalika o tyle zgadzam sie ze trio prochu nie wymysli, te kilka lat jednak udowodnilo ze moga byc wlascicielem ale przejsciowym.

Co teraz, mam nadzieje ze te wszystkie gadki o tym jak chwytamy finansowy oddech byly choc troche bardziej profesjonalne niz pion sportowy jeżeli okaże się inaczej to trzeba dac na msze.

Jagul 15.05.2022 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1583715)
Twitter to wciąż najmniej popularny portal społecznościowy w Polsce, a profil Wisły posiada najmniejsza liczbę obserwujących (w porównaniu z Instagramem czy Facebookiem), dlatego będę wrzucał. Bo to nie działa na zasadzie, że jak ktoś będzie chciał, to wejdzie. Skoro nigdy nie wchodził. Ale teraz może zacznie to robić.

Wrzucaj wrzucaj.
Nie wszyscy maja czas jeszcze latać po twitterowych kontach tych przegrywów.

Arek95 15.05.2022 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1583719)
No i sturlali sie z tej ligi.

O ile jestem daleki od obrazania trio w chamsko sharakanski sposob Koalika o tyle zgadzam sie ze trio prochu nie wymysli, te kilka lat jednak udowodnilo ze moga byc wlascicielem ale przejsciowym.

Co teraz, mam nadzieje ze te wszystkie gadki o tym jak chwytamy finansowy oddech byly choc troche bardziej profesjonalne niz pion sportowy jeżeli okaże się inaczej to trzeba dac na msze.

Żeby się nie okazało że mityczny dług jednak nie był uregulowany i będziemy ligę niżej bujać się z bagażem 20mln, bez drużyny i stadionu.

Smyrgu 15.05.2022 19:35

No cóż BBB mają już niepodwazalne i niezapomniane miejsce w historii Wisły Kraków...a to wcale nie jest proste do osiägniecia

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 19:41

moze w koncu ktos nie wytrzyma cisnienia i dowiemy prawde o relacjach wewnatrzwlascicielskich

Drozd 15.05.2022 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583730)
moze w koncu ktos nie wytrzyma cisnienia i dowiemy prawde o relacjach wewnatrzwlascicielskich

Wpis Jażdżyńskiego że jest gotowy na zmiany wiele mówi...

czaro 15.05.2022 19:45

Wątpię.

10 znaków.

brylant17 15.05.2022 19:47

Pewnie odejdzie

czaro 15.05.2022 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583737)
Wątpię.

10 znaków.

10 znaków.

Drozd 15.05.2022 19:56

Ciekawe czy Kuba przeprosi...

LucjuszWielki 15.05.2022 20:02

Kliment
skvarka
hugi
szota
koalik
młyński
wachowiak
uryga
sobol
framat
manu
fernandez
ring
cisse

WYPIERDALAĆ z Wisły

AgresywnyChomik 15.05.2022 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1583745)
Ciekawe czy Kuba przeprosi...

Ale kogo za co, Hyballe?

Reserve 15.05.2022 20:05

A to Hyballa nas do 1 Ligi wprowadził? Cholera, ale ja głupi jestem że inaczej myślałem :D

Książę Palownik 15.05.2022 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1583750)
Ale kogo za co, Hyballe?

Zrobił z Wisły folwark. Podejmuje fatalne decyzje za które nie bierze odpowiedzialności. On powinien odejść.

Wpis Jażdżyńskiego jest bardzo wymowny. Zauważcie, że on mówi, że "osobiście" jest gotów na zmiany. Czyżby ktoś inny nie był?

maxx304 15.05.2022 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1583692)
po k.rwa 8 latach

Od 4 ligi to i tak nie tak źle.

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1583749)
Kliment
skvarka
hugi
szota
koalik
młyński
wachowiak
uryga
sobol
framat
manu
fernandez
ring
cisse

WYPIERDALAĆ z Wisły

:rotfl: genialnie przemycone te 2 nicki , dziękuje że i mnie nie zaliczyłeś do tego zacnego grona :P

FraMat 15.05.2022 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583774)
:rotfl: genialnie przemycone te 2 nicki , dziękuje że i mnie nie zaliczyłeś do tego zacnego grona :P

Dobrze, że podałeś, bo nie miałbym ubawu z ignorowanego głupka
:rotfl:

Zdaniem tego idioty odpowiedzialne za spadek są pionki, a nie gracz rozgrywający partię.
:P:P:P

DeadOrAlive 15.05.2022 20:31

Leszek Ojrzynski i dymisja prezesa, to minimum.

czaro 15.05.2022 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1583781)
Leszek Ojrzynski i dymisja prezesa, to minimum.

Ale tu nie chodzi tylko o prezesa, tylko o to, jak Wisła jest zarządzana (i przez kogo).

Zarząd, dyrektor sportowy, trener, skład. Wiele rzeczy trzeba by było zmienić, a w obecnym układzie to jest nierealne.

A ten układ raczej na razie się nie zmieni.

Myśląc praktycznie, trzeba pomyśleć, co można osiągnąć i poprawić w obecnym układzie.

W mojej opinii Brzęczek mógłby zostać dyrektorem sportowym i odpowiadać za politykę sportową w Wiśle (albo członkiem zarządu odpowiedzialnym za nią). W ten sposób odblokowałby stanowisko trenera dla kogoś, kto to ogarnie od nowa + realizowałby JAKĄŚ politykę sportową, której nie rujnowałby Błaszczykowski.

doktor granat 15.05.2022 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583711)
Tak, przypadki Arki i ŁKS, takiego balansowania między 1. ligą a ekstraklasą, to byłyby dla nas optymistycznne scenariusze.

ŁKS to bankrut, piłkarze odchodzą w trakcie sezonu bo im nie płacą.

czaro 15.05.2022 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1583788)

Ok, sorry. Zatrzymałem się na tym, że spadli, bo chcieli ładnie grać po awansie.

PAWEŁ 15.05.2022 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583785)
Ale tu nie chodzi tylko o prezesa, tylko o to, jak Wisła jest zarządzana (i przez kogo).

Zarząd, dyrektor sportowy, trener, skład. Wiele rzeczy trzeba by było zmienić, a w obecnym układzie to jest nierealne.

A ten układ raczej na razie się nie zmieni.

Myśląc praktycznie, trzeba pomyśleć, co można osiągnąć i poprawić w obecnym układzie.

W mojej opinii Brzęczek mógłby zostać dyrektorem sportowym i odpowiadać za politykę sportową w Wiśle (albo członkiem zarządu odpowiedzialnym za nią). W ten sposób odblokowałby stanowisko trenera dla kogoś, kto to ogarnie od nowa + realizowałby JAKĄŚ politykę sportową, której nie rujnowałby Błaszczykowski.

Jak ma zostać dyrektorem sportowym jak w temacie taktyki, trenerki i stosunków międzyludzkich czego papierkiem była kadra gość nadaje się do tarcia chrzanu.

Poza tym widzę, że dalej podoba się tobie toksyczny układ familijny ludzi bez kompetencji.

Arek95 15.05.2022 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1583788)

ŁKS po awansie do ESY zrobił to co my w pucharach z APOELEM, czyli all-in o życie lub śmierć. ŁKS awansował, ściągnął multum piłkarzy, po sezonie odpalił co lepszych (Ramirez do Amiki, Biegański do Gdańska) i spadł po roku. Nagle okazuje się że zbyt duże nakłady finansowe na klub, za duże kontrakty, brak wyników, spadek i chęć redukcji o 50%... Ale "panowie piłkarzyki" powiedzieli NIE i nie dostawali kasy i odeszli. Mam dziwne wrażenie że to będzie takie kopiuj-wklej w naszej sytuacji.

czaro 15.05.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1583792)
Jak ma zostać dyrektorem sportowym jak w temacie taktyki, trenerki i stosunków międzyludzkich czego papierkiem była kadra gość nadaje się do tarcia chrzanu

Pewnie tak, ale trudno mi wyobrazić sobie inny stabilny układ przy Błaszczykowskim.

Ale może przesadzam, kiedy Kuba wymyślił sobie Skowronka, to go tu wcisnął i Skowronek był przynajmniej przez jakiś czas nietykalny.

enzo 15.05.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583785)

A czemu Brzęczek miałby w ogóle u nas takie wazne stanowisko obejmować? Jakie on ma realnie predyspozycje w tym kierunku?. Wiem, że jest trenerem. Jakim? Wydaje mi się, że niestety doświadczyliśmy tego boleśnie na własnej skórze.

Jezeli tradycyjnie w przypadku Wisły musimy kręcić się wokół nazwisk, które znamy, to zdecydowanie wolałbym tam posadzić Kilo Ramireza. Zakładam, że zarobki niższe, a przynajmniej wiemy, że potrafi zasugerować zawodników do grania i takich, na których można sensownie zarobić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl