Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

rav 29.09.2015 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1415677)
I serio Wisła hipotetycznie moze płacić 3 trenerom w jednym momencie?

Zależy jak na to spojrzeć. Biorąc pod uwagę 16 mln zł długu wobec podmiotów zewnętrznych, w tym 3 mln, które trzeba spłacić do jutra, żeby mieć "aktywną" licencję to Wisła nie powinna płacić nawet jednemu trenerowi. Jak można / nie można jednemu to można / nie można i trzem.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1415677)
Czy raczej napisałeś tekst byle coś napisać bo o tym ze był temat chłopa z Maribora slyszac było 3 tyg temu

Nie chodziło o chłopa z Maribora...

szprotson 30.09.2015 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1415693)

A chyba ze tak.
To jestem juz w szoku i nie kumam nic.
btw rav wybierasz sie na konferencje w grudniu ?

rav 30.09.2015 10:16

Przypominam wszystkim (w tym sobie), że ten temat dotyczy trenera Kazimierza Moskala. Stąd wszystkie wpisy pozawątkowe przeniosłem tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...newpost&t=1318

(@szprotson, nie wiem gdzie wybiorę się w ten weekend, a co dopiero w grudniu ;) )

Lukasz 01.10.2015 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1415693)
Zależy jak na to spojrzeć. Biorąc pod uwagę 16 mln zł długu wobec podmiotów zewnętrznych, w tym 3 mln, które trzeba spłacić do jutra, żeby mieć "aktywną" licencję to Wisła nie powinna płacić nawet jednemu trenerowi. Jak można / nie można jednemu to można / nie można i trzem.

OK
To wytlumaczcie mi, jeśli możecie, pewną sprzeczność.
Z jednej strony Cupiał 'sprzedaje' udziały w Wiśle oddając klub pod skrzydła TS. Od strony TS słychać 'jeśli będziemy miec wiekszościowe udziały, nie sprzedamy wiecej niż połowę'. itp.
Z drugiej zaś strony niby sam Cupiał teraz chce zmenić trenera i dywagujemy czy stać klub na taką zmianę czy nie stać.

Po co zmieniać trenera jeśli za miesiąc sprzedaje się klub?

borys 01.10.2015 11:16

To ze "Cupiał chce zmienić trenera" pisza dziennikarze. Fuckt Medialny.

manson777 01.10.2015 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1415821)
OK
To wytlumaczcie mi, jeśli możecie, pewną sprzeczność.
Z jednej strony Cupiał 'sprzedaje' udziały w Wiśle oddając klub pod skrzydła TS. Od strony TS słychać 'jeśli będziemy miec wiekszościowe udziały, nie sprzedamy wiecej niż połowę'. itp.
Z drugiej zaś strony niby sam Cupiał teraz chce zmenić trenera i dywagujemy czy stać klub na taką zmianę czy nie stać.

Po co zmieniać trenera jeśli za miesiąc sprzedaje się klub?

bo to sprzedaż na niby
na ten przykład

hawaiisurfer 01.10.2015 13:17

Wszystkie plotki dotyczące zmiany trenera są zapewne wyssane z palca. Jeden napisał, reszta powiela. Ot, co.

cudlaty 03.10.2015 21:15

hej! 85 minuta meczu! czekam na peany dotyczace Kazka! Pewnie Boguski z Uryga wyciagna mu mecz i znow bedzie cud... Jest dobrze prawda?
ech...

TS&ZKS 03.10.2015 21:18

Nie jestem zwolennikiem zwalniania Moskala. Zwolnienie go teraz to będzie debilizm w naszej sytuacji finansowej, ale Moskal pokazał dziś, że nie potrafi zareagować zmianami. Zostanej kilkanaście minut meczu przy 1-0 w plecy, a on dopiero rob pierwszą zmiane. Mamy na ławie Crivellaro, mamy nawet takiego Cywke, ale wchodzi kto? Marszalik, który jedyne co pokazał w poprzednim meczu to to, że za dużo kombinuje.

art 03.10.2015 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1416024)
Nie jestem zwolennikiem zwalniania Moskala. Zwolnienie go teraz to będzie debilizm w naszej sytuacji finansowej, ale Moskal pokazał dziś, że nie potrafi zareagować zmianami. Zostanej kilkanaście minut meczu przy 1-0 w plecy, a on dopiero rob pierwszą zmiane. Mamy na ławie Crivellaro, mamy nawet takiego Cywke, ale wchodzi kto? Marszalik, który jedyne co pokazał w poprzednim meczu to to, że za dużo kombinuje.

A Cywka pokazał jak zrobić asystę na jedyną bramke w meczu... dla przeciwnika.

Crivellaro pokazał jak strzelić karnego.. Przepraszam, jak podać do bramkarza z 11 metrów.

Drozd 03.10.2015 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cudlaty (Post 1416023)
hej! 85 minuta meczu! czekam na peany dotyczace Kazka! Pewnie Boguski z Uryga wyciagna mu mecz i znow bedzie cud... Jest dobrze prawda?
ech...

Nie jest dobrze bo debile mieniący się kibicami Wisły tylko czekają na potknięcia klubu któremu niby kibicują, żeby móc przypieprzać się do trenera którego nie lubią.

Reszta jest w porządku, jak się nie strzela 200% sytuacji to się dostaje w cyce i to jest nie żadne porzekadło tylko zwykłe realia. Brożek i Jankowski to jakaś paranoja z takimi snajperami to można skończyć w wariatkowie...

To co Brożek zrobił w 45 minucie jest skandalem i pieprzenie, że dostał piłkę za plecy to chyba sen niewidomego. Mógł całkiem wejść do bramki to by nie dostał za plecy, napastnik z koziej dupy...

gdsmk 03.10.2015 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cudlaty (Post 1416023)
ech...

ale czego ty się ....a spodziewałeś? Gramy na boisku lidera ekstraklasy, mamy 3 x100% sytuacje które .......imy, sędzia znów podstawia nogi ... a ty wymagasz czego? pytam ....a czego?

za dobrze wam było, za dobrze.

przyjdzie nowy trener, wynik będzie podobny, tylko gra chujowa i nadziei żadnych.

Jestem zdania, że po roku, z dobrymi transferami, napastnikiem, Moskal pozamiatałby tę ligę.

Dariook 03.10.2015 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1416042)
Nie jest dobrze bo debile mieniący się kibicami Wisły tylko czekają na potknięcia klubu któremu niby kibicują, żeby móc przypieprzać się do trenera którego nie lubią.

Reszta jest w porządku, jak się nie strzela 200% sytuacji to się dostaje w cyce i to jest nie żadne porzekadło tylko zwykłe realia. Brożek i Jankowski to jakaś paranoja z takimi snajperami to można skończyć w wariatkowie...

To co Brożek zrobił w 45 minucie jest skandalem i pieprzenie, że dostał piłkę za plecy to chyba sen niewidomego. Mógł całkiem wejść do bramki to by nie dostał za plecy, napastnik z koziej dupy...

Idąc twoim tokiem rozumowania można powiedzieć - Jaki trener taki napastnik...ale tego nie powiem.

fin3st 03.10.2015 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1416038)
Napiszę krótko i na poważnie:

Kazimierz Moskal 1906% poparcia.

Co z tego poparcia jak punktów nie ma

regan 03.10.2015 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1416045)
ale czego ty się ....a spodziewałeś? Gramy na boisku lidera ekstraklasy, mamy 3 x100% sytuacje które .......imy, sędzia znów podstawia nogi ... a ty wymagasz czego? pytam ....a czego?

za dobrze wam było, za dobrze.

przyjdzie nowy trener, wynik będzie podobny, tylko gra chujowa i nadziei żadnych.

żeby chociaż się starali pokazać, że uczą się na błędach.

Prawda jest taka, że w tym klubie wszystko jest takie no... nijakie... Od trenera przez piłkarzy po tzw. marketing.
Brakuje w tym klubie jaj, jakiegoś furiata albo nie wiem co. Dosłownie, sędziowie nas ruchają... cisza.. nikt się nie odezwie, Moskal... ryja nie otworzy, kibice się przyzwyczaili i głaszczą... brak agresji, woli zwycięstwa, nic... wszystko nijakie, marazm i chu j dupa i mentalna kamieni kupa...

Festence 03.10.2015 21:56

Gdyby przyszedł nowy trener różnica będzie jedna - kolejne +50 tys na liście płac.
Chyba, że cała akcja z meczem Gwiazd jest przeznaczona na wynagrodzenie dla nowego treneiro.

Z kązdym meczem gramy lepiej.
Problemem jest to, co zawsze -

1 sędziowie,
2 nieskuteczność mimo 100 sytuacji w meczu
3 frajerstwo (vide doliczony czas I połowy...)

gdsmk 03.10.2015 22:00

- nie inwestuj w akademię
- nie inwestuj w skauting
- nie dawaj na transfery
- nie płać piłkarzom
->wymagaj czołówki tabeli

Cupiał logic

Robbie92 03.10.2015 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1416059)
- nie dawaj na transfery
- nie płać piłkarzom

Cupiał logic

100% racji

regan 03.10.2015 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1416057)
Gdyby przyszedł nowy trener różnica będzie jedna - kolejne +50 tys na liście płac.
Chyba, że cała akcja z meczem Gwiazd jest przeznaczona na wynagrodzenie dla nowego treneiro.

Z kązdym meczem gramy lepiej.
Problemem jest to, co zawsze -

1 sędziowie,
2 nieskuteczność mimo 100 sytuacji w meczu
3 frajerstwo (vide doliczony czas I połowy...)

Nie, problem jest inny:
1. Brak gościa który potrafi dokładnie dośrodkować czyli brak skrzydłowych
2. brak gościa, który potrafi dokładnie dograć i przyjmować nie tylko przed siebie i nie tylko zagrywać do tyłu(wyjątek Mąka)
3. brak defensywnego pomocnika(o tych co się mówi że mamy, to dajmy spokój)
4. brak wyciągania konsekwencji z popełnionych błędów. Tj. wstawianie ciągle Urygi, a Cliverallo wchodzi w 82.
5. brak lewego obrońcy
6. brak jaj
7. braki mentalne
8. a dopiero od tego punktu wpisałbym to co wpisałeś wyżej, tylko zacząłbym od frajerstwa.

Drozd 03.10.2015 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1416050)
żeby chociaż się starali pokazać, że uczą się na błędach.

Prawda jest taka, że w tym klubie wszystko jest takie no... nijakie... Od trenera przez piłkarzy po tzw. marketing.
Brakuje w tym klubie jaj, jakiegoś furiata albo nie wiem co. Dosłownie, sędziowie nas ruchają... cisza.. nikt się nie odezwie, Moskal... ryja nie otworzy, kibice się przyzwyczaili i głaszczą... brak agresji, woli zwycięstwa, nic... wszystko nijakie, marazm i chu j dupa i mentalna kamieni kupa...

Ale to jest kolego pokłosie czasów Probierza, Kuli, a zwłaszcza Smudy, który zażarcie walczył o ósemkę, a jak już wywalczył to pięć meczy z rzędu w pałę nie robiło na nikim wrażenia. To co się dziwić że teraz remis czy jedna porażka na nikim wrażenia nie robią.

Żeby Brożek tak agresywnie strzelał jak rwał się do bitki to wyniki byłyby inne.

TS&ZKS 03.10.2015 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1416030)
A Cywka pokazał jak zrobić asystę na jedyną bramke w meczu... dla przeciwnika.

Crivellaro pokazał jak strzelić karnego.. Przepraszam, jak podać do bramkarza z 11 metrów.

Zawalił karnego-fakt. Tylko przypomnij sobie kto tego karnego chociaż wywalczył...
Pokazał również jak wykorzystać nieuwagę bramkarza, jak wykończyć akcje i jak rozruszać nasze ataki.

Nie jestem przeciwnikiem ani Marszalika, ani Kuczaka ani wszystkich młodszych. Nie jestem też przeciwnikiem Moskala. Ale zmiany trzeba robić wcześniej przy takim wyniku. Przypomnij sobie ile było narzekania, ze dyzma nie robił zmian lb robił pod koniec. Co robi Moskal? Niestety-to samo :/ Tylko o to mam pretensje do niego.

Ale nie lubie też gadania, że gdyby lepsi zawodnicy, że gdyby wykorzystywali sytuacje itp. To od czego jest trener? Chyba właśnie od wpajania im tego. Bo skoro maja robić to sami i wszystko to wina zawodników bo od trenera nic nie zależy no to po co wykładać parędziesiąt tysięcy miesięcznie??

Z lepszymi zawodnikami to może nawet Pan Zdzisio, typowy trener z B klasy by podbił ekstraklasę :P A i kasy by mniej wziął.
Wina rozkłada się i na zawodników, że nie wykorzystują okazji, ale na trenera też za to że nie jest w stanie nic zrobić....

Mam nadzieje, że mimo wszystko Moskal zostanie bo nie stać nas na 3 trenerów do końca sezonu. I mam nadzieje, że zacznie reagować na sytuacje boiskową i wreszcie będziemy mieli trenera, który będzie potrafil zrobić zmiane przed 70 minuta.

TS&ZKS 03.10.2015 22:11

Cytat:

- nie dawaj na transfery
- nie płać piłkarzom

Cupiał logic

Niestety jest też druga strona medalu:

-nie wspieraj drużyny
-nie chodź na mecze
-nie daj złamanego grosza na drużyne
->wymagaj kasy od innych

wielu "kibiców" logic

gdsmk 03.10.2015 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1416069)
Niestety jest też druga strona medalu:

-nie wspieraj drużyny
-nie chodź na mecze
-nie daj złamanego grosza na drużyne
->wymagaj kasy od innych

wielu "kibiców" logic

Ale mi chodzi o decyzję dot. ewentualnego zwolnienia Moskala.

z kolei piszesz o ludziach, którzy są kibicami piłki nożnej/sukcesu/skoków narciarskich - a nie Wisły Kraków. A to, ilu jest nas, Wiślaków, faktycznie, okaże się 10.10...

wiesniak842 03.10.2015 22:21

"Nihil novi". Uryga w wyjsciowej jedenastce, przegrywajac zmiana dopiero w 75 minucie, gra na czas przy wyniku 0:1 (zmiana w 90 minucie !?). "Nihil novi".

TS&ZKS 03.10.2015 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1416072)
Ale mi chodzi o decyzję dot. ewentualnego zwolnienia Moskala.

A to, ilu jest nas, Wiślaków, faktycznie, okaże się 10.10...

I tu się nie zgodze. To ilu jest prawdziwych kibiców pokazywały mecze z koroną, Śląskiem czy Lechią. Tam było widać kto jest z drużyną a kto nie.
10 X pewnie będzie z 15-20 tysięcy. A tydzień później z termalica znow pewnie kolo 10. I te 10 to są kibice, a Ci co pójdą na mecz gwiazd żeby pokazać jak to nie wspierają klubu to nie są prawdziwi kibice. Prawdziwy kibic chodzi na każdy mecz swojej drużyny, a nie tylko na mocnego rywala, czy mecz z legendami.

Drozd 03.10.2015 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1416046)
Idąc twoim tokiem rozumowania można powiedzieć - Jaki trener taki napastnik...ale tego nie powiem.

Powiedz :) będzie beka...

Albo jaki prezes taki napastnik, albo jaki właściciel taki napastnik... a prawda jest taka że Brożek jest dramatyczny z tylko i wyłącznie własnej winy, jak mu coś wyjdzie to puszy się i zaczyna buzerować, zamiast zapieprzać i strzelać jak jest okazja. Każda okazja, bo gość czeka na superpatelnię a jak taką ma to potrafi nie trafić w piłkę jak gracz c klasy. O czym tu myśleć z takim grajkiem.

iwan149 03.10.2015 22:28

Prawda jest taka, że od przyjścia Moskala gramy ładnie dla oka, tylko że mamy zawsze pecha a rywale szczęście. Nie wiem jak to tłumaczyć, ale Moskal musi przyciągać pecha (tak samo w Niecieczy jak był ich trenerem to awans przegrał w doliczonym czasie po bramce bramkarza).

Dariook 03.10.2015 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1416077)
Powiedz :) będzie beka...

Albo jaki prezes taki napastnik, albo jaki właściciel taki napastnik... a prawda jest taka że Brożek jest dramatyczny z tylko i wyłącznie własnej winy, jak mu coś wyjdzie to puszy się i zaczyna buzerować, zamiast zapieprzać i strzelać jak jest okazja. Każda okazja, bo gość czeka na superpatelnię a jak taką ma to potrafi nie trafić w piłkę jak gracz c klasy. O czym tu myśleć z takim grajkiem.

Raczej nie dam ci tej satysfakcji i nie stanę z tobą w szeregu :D

Tak na marginesie, prezes nie ustala składu, właściciel nie trenuje napastnika...

element 03.10.2015 22:34

Cytat:

- nie dawaj na transfery
- nie płać piłkarzom

Cupiał logic

a nie chciałbyś złotego mercedesa gratis? :D

Siedziec i .......ic to kazdy potrafi.. moze Ty dasz na to wszystko z wlasnej kieszeni?

Z tymi pilkarzami nie trzeba wymagac, to rzecz logiczna. Nie rob z pilkarzy Wisly kalek bo na PL lige to mocny sklad, a w niektorych formacjach bardzo mocny.

gdsmk 03.10.2015 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1416081)
a nie chciałbyś złotego mercedesa gratis? :D

Siedziec i .......ic to kazdy potrafi.. moze Ty dasz na to wszystko z wlasnej kieszeni?

Twoja odpowiedź jest tak absurdalna, że nie wiem, co mam odpisać.

Napiszę więc jaśniej, co miałem na myśli - uważam, że oczekiwania Cupiała są zbyt wysokie co do obecnego stanu klubu, i jeśli zwolni trenera, popełni błąd.
Owszem, kiedyś było tu mleko i miód, sypał dolarami i można było jego fochy zrozumieć.

Teraz nie.

Niech przynajmniej zaczeka do zimy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl