Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

sayek89 26.02.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 682297)
tak nawiasem, nie wiem czemu, ale wchodzac na ta stronke to wyskoczylo mi, ze jest na niej wirus wiec uwazajcie

Uuuu trojana mają ;P Nie wchodźcie ;)

darotsok73 26.02.2009 16:02

Ciekawe, bo wchodziłem na tą stronę rano i było czysto ,czyżby akcja sabotażowa starozakonnych hakerów? :australopitek:

Arturo Qr2nów 26.02.2009 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 682214)
Godzinę temu czyli około 11.30 koparka zaczęła kopać w miejscu narożnika przy trybunie D, tuż przy maszcie oświetleniowym. Masz i tak jest zabezpieczony stalowymi profilami wbitymi w ziemię___info z SkyscraperCity

Potwierdzam. Zaczęło się kopanie w narożniku od strony D. Natomiast z głównego wykopu usunięto już ziemie. Zostały tylko resztki wydobyte z zagłębień na oczepy.

^Lisu^ 26.02.2009 19:02

"Od wtorku, w miejscu gdzie przygotowano już podkład, trwa zbrojenie płyty dennej. Płyta ta należy do grupy fundamentów płytowych. Stosowana jest ona w specyficznych warunkach ziemnych, a takie właśnie występują na terenie stadionu. Chodzi tu oczywiście o słabą nośność gruntu, oraz fakt, że część podpiwniczona znajdować się będzie poniżej poziomu wód gruntowych.
Wynika to z tego, iż obszar budowy jest fragmentem terasy Wisły, rozciętej korytem Rudawy. Przeważają na nim osady piaszczysto ? żwirowe występujące do głębokości 11-13m.
Płyta denna natomiast znajdzie się na poziomie o 4,5m niższym od poziomu ulicy, a jej grubość wyniesie 50cm. Widoczne na zdjęciach wgłębienia to nic innego jak miejsca pod stopy fundamentowe, na których niebawem pojawią się słupy. Ich głębokość wahać się będzie od 80 do 100cm. Aby zoptymalizować i usprawnić prace płytę podzielono na 5 części. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, pierwszy jej odcinek ma być już gotowy na początku przyszłego tygodnia."

szejkspir 26.02.2009 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ^Lisu^ na podstawie stadionwisly.info (Post 682429)
"Od wtorku, w miejscu gdzie przygotowano już podkład, trwa zbrojenie płyty dennej. Płyta ta należy do grupy fundamentów płytowych. Stosowana jest ona w specyficznych warunkach ziemnych, a takie właśnie występują na terenie stadionu. Chodzi tu oczywiście o słabą nośność gruntu, oraz fakt, że część podpiwniczona znajdować się będzie poniżej poziomu wód gruntowych.
Wynika to z tego, iż obszar budowy jest fragmentem terasy Wisły, rozciętej korytem Rudawy. Przeważają na nim osady piaszczysto ? żwirowe występujące do głębokości 11-13m.
Płyta denna natomiast znajdzie się na poziomie o 4,5m niższym od poziomu ulicy, a jej grubość wyniesie 50cm. Widoczne na zdjęciach wgłębienia to nic innego jak miejsca pod stopy fundamentowe, na których niebawem pojawią się słupy. Ich głębokość wahać się będzie od 80 do 100cm. Aby zoptymalizować i usprawnić prace płytę podzielono na 5 części. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, pierwszy jej odcinek ma być już gotowy na początku przyszłego tygodnia."

info by http://www.stadionwisly.info

:P

^Lisu^ 26.02.2009 20:12

Chcialem tak napisac ale nie doszedlem jeszcze do tego jak sie cytuje;D

element 27.02.2009 00:28

http://wisla.krakow.pl/art.php?odp_i...&action=wyniki

fajna ankieta.
Kielce, gdzie wiadomo że nas nie wpuszczą z wiadomych powodów.
Gdzie stadion Hutnika?
Pozostaje żaden z powyższych.

Wojtas 27.02.2009 00:51

Naprawde niewiem jakim cudem i sposobem w jakiejkolwiek ankciecie typu "Gdzie zagramy"--wymieniane sa Kielce.

To chyba ostatni stadion na ktory by nas wpuscili,a wczesniej ogrodzili 5 metrowa murem z fosą byle tego nie zrobic.Juz predzej odkryją rope na Rynku Głownym niz nas wpuszczą na tamten stadion.

Szary007 27.02.2009 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarciN90 (Post 683080)
chyba mi coś umkneło i tak sie zastanawiam czemu wszyscy tak mowia ze nas do Kielc nie wpuszcza? Czyzbym o czyms nie slyszal lub nie pamietal? Moze mi ktos napisac?

Pewnie dlatego, że po paru meczach tego stadionu już by nie było.. :-P

medyk 27.02.2009 12:02

słyszałeś o takim klubie Korona? i wiesz z kim się bratają moze ? jak by na nasz stadion Lecha wpuscic.

DoggTS 27.02.2009 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 683085)
słyszałeś o takim klubie Korona? i wiesz z kim się bratają moze ? jak by na nasz stadion Lecha wpuscic.

o brataniu to już nieaktualne - Cracovia zerwała zgodę z Koroną Kielce.

Dla tych co nie wiedzą o tragedii z 2007 roku
Panowie, czy tak trudno wklepać w google trzy słowa: Kielce Kibice Wisły i już dowiedzie się, dlaczego nasze mecze w Kielcach raczej nie wchodza w rachube...

dannato 27.02.2009 12:13

Kielce nawet na mecze Cracovii się nie zgodziły.

skrzynia1906 27.02.2009 14:02

Panowie a tak apropo niektorzy narzekaja ze mamy malo przestrzeni pod E i D ...to zobaczcie tutaj....
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4033

http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4010
A tu fajnie widac jak im woda przecieka....Dramat....

szczaq21 27.02.2009 14:10

Dramat to co zrobili na Lechu to mało powiedziane, to całkowita porażka. Przynajmniej u nas nie ma takich "ciekawych" scen.

PhantomRanger 27.02.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skrzynia1906 (Post 683161)
Panowie a tak apropo niektorzy narzekaja ze mamy malo przestrzeni pod E i D ...to zobaczcie tutaj....
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4033

http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4010
A tu fajnie widac jak im woda przecieka....Dramat....

Rzekłbym, że tam w ogóle nie ma zaplecza. A to, że im woda przecieka to nie moja sprawa. Nie nasz stadion. Jednak nie zapominajmy, że Budimex u nas też taki numer odstawił. Jeśli się nie mylę było to na E, ale szybko to wymienili i uszczelnili. Teraz idzie odwilż więc nie powinno być trudności z budową:)

WislaFan123 27.02.2009 14:58

Jak i w zyciu, najwiekszym problemem nie jest blad, bledem jest jesli sie szybko tego problemu nie zauwazy i nie naprawi... Jak ktos dobrze pamieta, to w jednym narozniku na Allianz Arena podczas Pucharu Konfederacji dach przeciekal w czasie jednego meczu, woda na ludzi sie lała, ktoś zrobił tragedie? Nie, bo w przeciagu kilku dni to naprawiono. I wlasnie problemem na Lechu jest to ze jak kapalo tak chyba kapie. Ale swoja droga to trybune maja fatalna, taki ot betonowy kloc, u nas jakby pomalowac podpory przynajmniej tak jak jest z boku trybun to bylo by OK, no i jakby schowali ta wentylacje..

Proud 27.02.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 683195)
Chwalmy pana za Obtułowicza :)

:shock:
nie sądziłem że przeczytam kiedyś coś takiego w tym temacie :D u nas naprawdę ładnie wnętrze wygląda jak się je porówna do stadionu w Poznaniu. Zresztą sami kibice bodajże ŁKSu chwalili naszą trybunę.

Bobic 27.02.2009 15:46

Panowie a ma ktos z was może zdjecia tybuny E w srodku bo nie miałem przyjemnosci w niej być a chciałbym wiedziec jak to wygląda :-)

saklak1906 27.02.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 683224)
Panowie a ma ktos z was może zdjecia tybuny E w srodku bo nie miałem przyjemnosci w niej być a chciałbym wiedziec jak to wygląda :-)

Tu masz kilka galerii z oficjalnej
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?i..._id=3&index=42

jaszczur90 27.02.2009 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 683230)

ale nie ma zdjęć już po oddaniu do użytku zaplecza ... tylko trwania budowy :-/

skrzynia1906 27.02.2009 17:12

Naprawde to co jest w Poznaniu to jest tragedia przeciez to jest nic jak zwykla betonowa dzungla...dach im przecieka...na IV na parterze to jest wszedzie mokro przeceiz jak to tak dalej pojdzie to tam grzyb wpadnie i po paru latach to ta trybuna zostanie zjedzona przez niego....i pomyslec ze POLSKA sie bedzie musiala wstydzic tego na Euro....hehe A wszyscy narzekaja ze Wisla ma taki stadion zly brzydki i wogole najgorszy to neich popatrza na te zdjecia to szybko zmienia zdanie....

marcinarsenal 27.02.2009 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 683224)

Podbijam prośbę, również nie miałem przyjemności gościć na Reymonta, a chętnie zobaczę obecne zaplecze naszych trybun od środka.

Co do stadionu we Poznaniu to kwestia dachu i bardzo skromnego zaplecza było już poruszana na forach internetowych kilkanaście razy, mam nadzieję, że chociaż na Euro coś zrobią z tymi klatkami schodowymi i przeciekającym dachem.

matt_21 27.02.2009 20:06

Generalnie to właśnie nasz dach moim zdaniem jest najlepszy jaki może być, bo poliwenglan nie będzie przeciekać jak płotno w Poznaniu, poliwenglan jest też przeźroczysty, więc na meczach w dzień na trybunie jest jasno, do tego dach uzbrojony w różne systemy rozmrażające śnieg i odwadniające, a to co pisali, że kratownica brzydka, mnie tam ona nie przeszkadza.

Bronowianin 27.02.2009 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 682934)
http://wisla.krakow.pl/art.php?odp_i...&action=wyniki

fajna ankieta.
Kielce, gdzie wiadomo że nas nie wpuszczą z wiadomych powodów.
Gdzie stadion Hutnika?
Pozostaje żaden z powyższych.

To w jaki sposób władze klubu podchodzą do tej sprawy to skandal... Ewidentnie widać że kompletnie nie zależy im na tym gdzie zagramy. Wiadomo, że stadion jest miejski i to od władz miasta zależą w pierwszej kolejności sprawy z nim związane, jednak klub powinien bardziej starać się i naciskać na miasto aby móc pozostać przy Reymonta. Nie wiem czy wszyscy zdają sobie z tego sprawę, ale zanosi się na przynajmniej rok czasu poza własnym obiektem, a znając nasze krakowskie realia na pewno dłużej... Pomijając już kluczowe dla nas straty kibicowskie wynikające z takiej banicji, to przede wszystkim okres tej tułaczki wpłynie negatywnie na poziom sportowy, tak że nawet 11-tu Cristiano Ronaldo by nam nie pomogło... Tymczasem klub ma to zupełnie gdzieś i jedyne co robi, to radośnie przeprowadza na oficjalnej stronie ankietę, w której pyta czy wolimy grać w Kielcach czy na Słowacji... Może trzeba zasugerować p. Wilczkowi żeby wybrano Białoruś - tam na pewno wynajem obiektu będzie tańsze i zaoszczędzi się na ochronie bo milicja "obstawi" mecz...

Osobiście nie mam nic do p. Marka Wilczka, bo w wielu kwestiach działa dobrze i przede wszystkim nie stroni od rozmawiania z kibicami, ale tej bierności w sprawie wywalania nas z R 22 na prawdę nie rozumiem. Po raz kolejny wypadałoby postawić pytanie: dlaczego da się w Poznaniu czy Warszawie, a u nas nie? Po prostu krakowskie dyletanctwo... Na obecną chwilę wygląda to tak że szans na pozostanie w przyszłym sezonie na stadionie im. H. Reymana praktycznie nie ma. Najbardziej prawdopodobne miejsce rozgrywania spotkań przez Wisłę w następnym sezonie to Suche Stawy - przynajmniej zapewnia o tym miasto, no ale wiemy jak to z zapewnieniami urzędników bywa... Jeśli chodzi o ewentualne rozgrywanie meczów Wisły w europejskich pucharach to realnie brany pod uwagę jest oprócz tego Lubin.

Więc jak widać perspektywy na przyszły sezon są bardzo złe... Gdyby jeszcze - tak jak w przypadku Zagłębia Lubin - "wyeksmitowano" nas z własnego obiektu na jedną rundę to powiedzmy że za cenę przyspieszenia tempa prac budowlanych na stadionie możnaby to znieść. Jednak w naszym przypadku rysuje się perspektywa przynajmniej rocznej tułaczki, a budowa stadionu ciągnie się już 5 długich lat...

^Lisu^ 27.02.2009 21:14

Mnie tylko jedno zastanawia dlaczego nie możemy grac u siebie tylko musimy się gdzieś przenosić. Dało by sie zrobic tak jak to zrobili na lechu. Zrobic zastepcze jupitery i grac u siebie a jak sie skonczy budowa to je gdzis sprzedac i nie bylo by żadnego problemu. Napewno bylo by to najtansze i najkorzystniejsze rozwiązanie...

Bronowianin 27.02.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ^Lisu^ (Post 683694)
Mnie tylko jedno zastanawia dlaczego nie możemy grac u siebie tylko musimy się gdzieś przenosić. Dało by sie zrobic tak jak to zrobili na lechu. Zrobic zastepcze jupitery i grac u siebie a jak sie skonczy budowa to je gdzis sprzedac i nie bylo by żadnego problemu. Napewno bylo by to najtansze i najkorzystniejsze rozwiązanie...

Odpowiedź na to dlaczego nie możemy grać na R 22 zawarłem właśnie w moim poprzednim poście. Miasto jako właściciel stadionu, a oprócz tego klub są w tej sprawie bierne i nie kwapią się zorganizować wszystkiego tak jak powinno się to zrobić. Widać ewidentny brak profesjonalizmu i zaangażowania - zresztą nie tylko w tej kwestii niestety...

rafalek 27.02.2009 21:25

NIE!! Ile razy się mówi, że nie da się grać u siebie, bo będzie obniżana murawa - nie przyjmie się do czasu rozpoczęci ligi. Nie będzie szatni, to trybuna głowna będzie wyburzona...ludzie...myślcie i czytajcie co się pisze!

^Lisu^ 27.02.2009 21:25

Ale zawsze wszyscy sie kierowali rachunkiem i dla dla mnie to jest niezrozumiałe dlaczego w tej sytuacji nie chca nad tym choc pomyślec i zastanowic sie nad rozważeniem takiej opcji;/

picasso 27.02.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ^Lisu^ (Post 683694)

ludzie...nie nawracajcie po raz enty do tego samego.przeglądnij sobie posty i tam ktos pisał,że w pewnej fazie budowy Lech też będzie musiał grać u siebie,tzn we Wronkach.poza tym u nas będzie obniżany poziom murawy o (chyba dobrze pamiętam)80 cm.trudno będzie grac w tym czasie...

^Lisu^ 27.02.2009 21:28

A jak wymieniali nam murawę na podgrzewana to musieliśmy sie przenosić na inny stadion ?? To bedzie tak samo tylko wykopią wieksza dziurę i bedzie niżej... Jedna szatnie maja pod E a kontener jakis postawic to przecież nie problem a napewno mniejszy niz placic i jezdzic na Slowacje...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl