Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

Maratonczyk 11.06.2011 17:17

http://i52.tinypic.com/24l9741.jpghttp://i51.tinypic.com/ot0tj5.jpghttp://i55.tinypic.com/2dr51zo.jpghttp://i56.tinypic.com/97mp3l.jpghttp://i53.tinypic.com/2i27zep.jpg

To pare koszulek ktore zrobilem, jak wam sie podobaja ?:)

wonski_eNHa 11.06.2011 17:17

Nie napalajcie się tak na te projekty. Design na nowy sezon już dawno wybrany (jeżeli rzeczywiście miał być unikat, chociażby się różnił miejscem metki od masówki) i nie ma sensu spamować tymi projektami, przedstawicieli Wisły.

Kwestia kilku tygodni i się wszystko wyjaśni, oby szybciej niż później.

//chwała tym, którzy dalej fantazjują na temat kitsów, ciekawe projekty robicie.

saklak1906 11.06.2011 17:30

Maratonczyk szacun. Zajebiste

albert02 11.06.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk;1109228[img

Ta jest piekna, powinna byc jako 3 stroj.

Nosalka 11.06.2011 17:41

Tylko co do cholery ma wspólnego z Wisłą czarny kolor? Dajcie sobie na wstrzymanie...

WiernyWiśle 11.06.2011 17:58

Fajnie by było gdybyśmy mieli inny model koszulki na europejskie puchary. Bayern chyba kiedyś tak miał. Marzy mi się koszulka taka jak ta:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk (Post 1109228)

tylko z niebieskim pasem i Białą Gwiazdą :)

A taką czarną na 100% bym kupił :) Mogła by być dla bramkarzy.

bonawentura 11.06.2011 18:00

Cytat:

http://i52.tinypic.com/24l9741.jpghttp://i53.tinypic.com/2i27zep.jpg

To pare koszulek ktore zrobilem, jak wam sie podobaja ?:)

Maratończyku, jakby biały pasek tej pierwszej koszulki zrobić na niebiesko - najlepiej ciemnoniebiesko, wrzucić zamiast herbu Białą Gwiazdę, a do tego drugiego - zamiast pomarańczowych pasków takie błękitne... :-)

Maverjuve 11.06.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nosalka (Post 1109245)
Tylko co do cholery ma wspólnego z Wisłą czarny kolor? Dajcie sobie na wstrzymanie...

Nie wiem czy wiesz, ale 3 komplet przewaznie nie ma nic do barw klubowych (albo bardzo malo - tutaj jest czerwona wstawka :F) A projekty naprawde zajebiste, chociaz uwazam tak jak ktos juz pisal, ze te na nowy sezon juz sa zrobione ale nie przedstawione, ale moze w przyszlosci, kto wie...

wujekWojtek 11.06.2011 21:49

Ale możemy sobie przecież pogadać, wymienić opiniami prawda ;)

Jak juz wcześniej pisałem Barcelona jako trzeci komplet miała już pomarańcz, jaskrawą żółć, jaskrawą zieleń, mango (sic) a teraz będą mieć czarne.

Ta czarna propozycja jest mega odjazdowa, wcześniej pisałem że bym chciał taką, fajnie że to zwizualizowałeś ;DD Tylko czerwony mógłby być taki bardziej piekielny, mielibyśmy bardzo unikatową koszulkę w Europie i taką bym kupił jako pierwszy :D

yogul 11.06.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1109134)
[/B]

Zauważ tylko, że Biała Gwiazda jest naszym symbolem jak godło na koszulce narodowej. Analogicznie Husaria na koszulce reprezentacji była by jak Smok na koszulce Wisły. Logo Wisła S.A jest analogicznie tym czym jest herb PZPN dla reprezentacji. Mam nadzieję że zrozumiałeś hierarchie. Biała Gwiazda/Godło>Logo S.A/PZPN>Smok/Husaria :)

BG na sercu, każdego Wiślaka! Logo S.A na spodenki. Min. 300% - wzrost sprzedaży koszulek meczowych \

Są zerowe szanse na zastąpienie loga SA Białą Gwiazdą gdyż taki człowiek jak Basałaj który ani troszkę nie utożsamia się z kibicami, razem z całą RN będą forować twór który ma być rozpoznawany w Europie i ma zyskiwać swoją wartość poprzez reklamowanie się na koszulkach.

Ja to tak rozumiem. Obecni rządzący nie patrzą na tradycję czy dobrą atmosferę wśród kibiców tylko na kase i jak najwięcej wycisnąć tej kasy z kibica czy Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1109398)
Jak juz wcześniej pisałem Barcelona jako trzeci komplet miała już pomarańcz, jaskrawą żółć, jaskrawą zieleń, mango (sic) a teraz będą mieć czarne.

I jak dla mnie to fenomenalny pomysł z tym trzecim strojem.
Jest to coś nowego, oryginalnego więc wiele osób by się w taką koszulkę zaopatrzyło. Dodatkowo świetnie wyglądają.

Patrząc ile zwykłych osób zafascynowanych Wisłą potrafi poświecić swój czas i myśleć z bardzo dobrym efektem o strojach Wisły, coraz bardziej ciekawy jestem jak to zrobią fachowcy z Wisły i Adidasa mający cały rok na zaprojektowanie tych unikalnych koszulek dla Wisły

JrQ- 11.06.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1109264)
Maratończyku, jakby biały pasek tej pierwszej koszulki zrobić na niebiesko - najlepiej ciemnoniebiesko, wrzucić zamiast herbu Białą Gwiazdę, a do tego drugiego - zamiast pomarańczowych pasków takie błękitne... :-)

...to wyglądało by jak choinka

zrozumcie, że nie mozemy miec dwoch kolorow, tak jest w przepisach (chyba)

wonski_eNHa 11.06.2011 22:12

Chciałem tylko podkreślić znaczenie BG dla klubu jakim jest Wisła Kraków. I mówię nie dla BG na koszulce w innym miejscu niż obecne logo S.A. Rozumiem, że pan Cupiał przez ponad dekadę buduje wizerunek Wisły S.A na arenie międzynarodowej. Jest to już na pewno dobrze rozpoznawalny produkt. Za tym produktem stoją tysiące sympatyków Wisły, którzy pośrednio finansują działalność klubu. Logo S.A., jest obecne przy każdym produkcie wychodzącym zza murów naszego klubu. Ile osób oglądających mecz, a niebędących kibicami, tylko potencjalnymi inwestorami patrzy jakie jest logo na koszulce? Z pewnością jest to znikomy procent. Dla takiego człowieka liczy się powierzchnia reklamowa z przodu koszulki, na bandach, materiałach prasowych. Zamienienie loga S.A. Białą Gwiazdą na koszulce z pewnością nie zmniejszyło by rozpoznawalności klubu. Na materiałach prasowych, telewizyjnych, spodenkach... tam dalej było by logo. Skoro w reklamówkach przedmeczowych klub Wisła zaprasza kibiców na mecze BIAŁEJ GWIAZDY, to niech zrobi 2 krok w kierunku poprawy stosunków na linii kibice-klub i zamieści BG na koszulce - tam gdzie jej miejsce. ZERO RYZYKA, SAME PROFITY DLA KLUBU!

Titto 11.06.2011 22:22

Mi się marzy koszulka nawiązująca do historii z białą gwiazdą i kołnierzykiem. Ta, którą zapodał Maratończyk jest genialna.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk (Post 1109080)

Aczkolwiek te czarne (3 strój) z logiem Wisła SSA też są ok.
Cytat:

Takie trochę podobne do koszulek Liverpoolu z poprzedniego sezonu.
http://theoriginalwinger.com/wp-cont...-2010-2011.jpg

Św. Mikołaj 11.06.2011 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1109423)
Mi się marzy koszulka nawiązująca do historii z białą gwiazdą i kołnierzykiem. Ta, którą zapodał Maratończyk jest genialna.

Aczkolwiek te czarne (3 strój) z logiem Wisła SSA też są ok.

Takie trochę podobne do koszulek Liverpoolu z poprzedniego sezonu.

Z tego co mi sie wydaję ten wzór koszulek ma kilka zespołów z amerykanskiej MLS jak nie cała liga :).

wujekWojtek 11.06.2011 23:49

Widzę, że logo Liverpoolu zmieniło kolor specjalnie pod tą koszulkę. Czy Ci spece od fotoszopa mogliby zrobić taką czarną koszulkę z czerwonymi bajerami i samą białą gwiazdą? Albo białą gwiazdą w czerwonym kółeczku?? Przez moment chciałem zaproponować czerwoną gwiazdę żeby pasowała kolorystycznie ale wtedy to nie będzie biała gwiada :DDD

dulli78 11.06.2011 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1109469)
Przez moment chciałem zaproponować czerwoną gwiazdę żeby pasowała kolorystycznie ale wtedy to nie będzie biała gwiada :DDD

No to pięknie byśmy przywitali naszego nowego gracza - chyba nie zdzierżyłby z graniem z czerwoną gwiazdą na piersi:rotfl:

dj_ibutti 12.06.2011 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1109410)
Chciałem tylko podkreślić znaczenie BG dla klubu jakim jest Wisła Kraków. I mówię nie dla BG na koszulce w innym miejscu niż obecne logo S.A. Rozumiem, że pan Cupiał przez ponad dekadę buduje wizerunek Wisły S.A na arenie międzynarodowej. Jest to już na pewno dobrze rozpoznawalny produkt. Za tym produktem stoją tysiące sympatyków Wisły, którzy pośrednio finansują działalność klubu. Logo S.A., jest obecne przy każdym produkcie wychodzącym zza murów naszego klubu. Ile osób oglądających mecz, a niebędących kibicami, tylko potencjalnymi inwestorami patrzy jakie jest logo na koszulce? Z pewnością jest to znikomy procent. Dla takiego człowieka liczy się powierzchnia reklamowa z przodu koszulki, na bandach, materiałach prasowych. Zamienienie loga S.A. Białą Gwiazdą na koszulce z pewnością nie zmniejszyło by rozpoznawalności klubu. Na materiałach prasowych, telewizyjnych, spodenkach... tam dalej było by logo. Skoro w reklamówkach przedmeczowych klub Wisła zaprasza kibiców na mecze BIAŁEJ GWIAZDY, to niech zrobi 2 krok w kierunku poprawy stosunków na linii kibice-klub i zamieści BG na koszulce - tam gdzie jej miejsce. ZERO RYZYKA, SAME PROFITY DLA KLUBU!

Rozmawiałem kiedyś z jedną osobą z klubu, na temat Białej Gwiazdy. Uświadomiła mi, że jest z nią jeden problem. Nie da się jej zastrzec, w przeciwieństwie do logo. Dlatego nie dałoby się powstrzymać fali replik, podróbek itp.

krkgiba 12.06.2011 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1109476)
Rozmawiałem kiedyś z jedną osobą z klubu, na temat Białej Gwiazdy. Uświadomiła mi, że jest z nią jeden problem. Nie da się jej zastrzec, w przeciwieństwie do logo. Dlatego nie dałoby się powstrzymać fali replik, podróbek itp.

http://c1.wrzuta.pl/wm2339/db4463090...7b6/white_star

a w takiej formie?

WiślakMyślenice 12.06.2011 00:56

Po prostu Super Glue musi zostać sponsorem Wisły, wtedy na pewno mielibyśmy Białą Gwiazdę ^^

PhantomRanger 12.06.2011 01:03

Cytat:

Wszystkie poza czarną by uszły. Czarny ma jedną kolosalną wadę - nie ma go w naszych barwach więc z miejsca go to wyklucza.

yarow 12.06.2011 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1109476)

... ale tarczę herbową TS-u da się zastrzec. Możnaby więc samą tarczę pozostawić na koszulkach. W przypadku koszulek o kolorze czerwonym, czerwona tarcza herbowa oddzielona byłaby od czerwonego koloru koszulki białym "kształtem"/paskiem tarczy herbowej.

----
Zdaję sobie sprawę, że to zaburzyłoby proporcje na historycznej tarczy herbowej ale może w zw. z tym, że w "łonie" logo SSA Biała Gwiazda jest niewidoczna, ginie pośród elementów to może by tak ją powiększyć nieco ..?

kot 12.06.2011 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk (Post 1109141)

Idealne wręcz połączenie loga SA i Białej Gwiazdy (niesamowity efekt, wydawałoby się, nieosiągalnego dotąd kompromisu, poza próbą BG na ramieniu i logo SA na piersi). Niestety, ale mamy wybór wyłącznie kompromisowy i musimy się z tym póki co pogodzić, co zawsze jednak nawiązywać będzie do historii i tradycji i lepsze to, niż całkowity zanik tej tradycji BG na koszulkach Wisły :-/

Jak dla mnie kompromisowa bomba, jeśli BG będzie cała biała :-D

Warto popracować nad różnymi wariantami tej koncepcji, bo jeśli nie w tym sezonie, to już teraz należy zawalczyć o kolejne sezony kompromisu z SA i BG. Dopracować ten model w kilku różnych wersjach i na potęgę słać emailami do klubu :D

Ps. a może w jednej z wersji, cała Biała Gwiazda na biało a na jej tle napis Teke-Fonika na niebiesko, zaś w innej wersji, Biała Gwiazda lekko pomniejszona, zgodnie z obowiązkiem wpuszczania koszulek do spodenek (górne ramie BG zaczyna się centralnie pod szyją piłkarza a dolne w 3/4 długości koszulki) ?

Jeśli można poprosić Maratonczyka o próbę pokazania różnych wersji i koncepcji, opartych na kompromisowym modelu dużej Białej Gwiazdy oraz loga SA, na czerwonym trykocie i reszty na takim tle, byłoby wspaniale :)

Gordian 12.06.2011 01:24

Przeglądnąłem kilka stron tematu i trafiłem na oburzenie odnośnie pasiastych koszulek w Wiśle. I tu się mylicie, bo Wisła brała w pasiastych koszulkach. I jak już sobie tak fantazjujemy to powiem wam że jako trzeci, albo nawet drugi wzór chciałbym koszulki w poziome czerwono-niebieskie pasy jak to miało miejsce w okresie międzywojennym.

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Grafika:1926.04.06_Polonia_Warszaw a_-_Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w.jpg

Rzecz kolejna, nieco realniejsza. Drugi komplet powinien wyglądać jak pierwszy Lazzio Rzym. Wisła grała w takich jeden sezon kilka lat temu. Chodzi mi o jasny błękitny kolor koszulek i białe spodenki. Ten obecny ciot za ciemny jak dla mnie. Za to bardzo podoba mi się barwa koszulek pierwszego kompletu. Czerwień jaką zaprezentował Adidas bardzo fajna.

westersyl 12.06.2011 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk (Post 1109141)

Ten projekt jest kozacki. Gratulacje. Kwestia tylko czy ewentualne białe paski nie będą kolidować napisem TF. Na tym zdjęciu robiłeś je bardziej szare.
Myślę że trochę mniejsze paski i trochę mniejszy napis TF, załatwiłby sprawę.

sayek89 12.06.2011 08:54

Dokładnie, żeby herb był na białym pasku. Dodał bym też jakieś niebieskie wstawki, w końcu mamy takie barwy.

anthony09 12.06.2011 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1109503)
Ten projekt jest kozacki. Gratulacje. Kwestia tylko czy ewentualne białe paski nie będą kolidować napisem TF. Na tym zdjęciu robiłeś je bardziej szare.
Myślę że trochę mniejsze paski i trochę mniejszy napis TF, załatwiłby sprawę.

Zrób jeszcze z paskami na rękawach ;) Toż to jest Adidas i swoje paseczki mieć musi ;)
Ja osobiście mam już dosyć klasycznych strojów ! Chcę po prostu coś extra !
Posłałbym nawet masówkę do klubu aby ten wzór przeszedł lekko zmodyfikowany, bo jest czymś czego nigdy nie mieliśmy i pewnie mieć nie będziemy ;/

terje 12.06.2011 09:12

nie wiem jak może się Wam podobać ten projekt z wielką, pustą gwiazdą?! zero gustu, szopa jak ch..! Wisła, jak na legendarny, zasłużony klub przystało, winna mieć stroje KLASYCZNE, bez udziwnień i fajerwerków! logo s.s.a. powinno się znaleźć co najwyżej na firmowych drukach, a nie na koszulkach czy spodenkach! najlepszy wg mnie projekt to te 3 pierwsze z lekkimi paskami na poprzedniej stronie, wyrzucić logo s.s.a., zamiast tego białą gwiazdę i miód malina!
ja wiem, że 17 letni kibice mają fazki na bezgustne strojenie się i zapierd... po klubach w ciemnych okularach, ale nie musicie promować tak wieśniackiego projektu koszulki NAJSTARSZEGO klubu piłkarskiego w Polsce! TROCHĘ SZACUNKU!

JrQ- 12.06.2011 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez terje (Post 1109516)
nie wiem jak może się Wam podobać ten projekt z wielką, pustą gwiazdą?! zero gustu, szopa jak ch..! Wisła, jak na legendarny, zasłużony klub przystało, winna mieć stroje KLASYCZNE, bez udziwnień i fajerwerków! logo s.s.a. powinno się znaleźć co najwyżej na firmowych drukach, a nie na koszulkach czy spodenkach! najlepszy wg mnie projekt to te 3 pierwsze z lekkimi paskami na poprzedniej stronie, wyrzucić logo s.s.a., zamiast tego białą gwiazdę i miód malina!
ja wiem, że 17 letni kibice mają fazki na bezgustne strojenie się i zapierd... po klubach w ciemnych okularach, ale nie musicie promować tak wieśniackiego projektu koszulki NAJSTARSZEGO klubu piłkarskiego w Polsce! TROCHĘ SZACUNKU!

wyluzuj, w klasycznych strojach to się 50 lat temu grało, teraz mają byc nowoczesne i się podobać

ja również podzielam zdanie przedmówców, że ten projekt jest po prostu świetny:
http://i54.tinypic.com/8zdwlt.jpg
jedynie można by trochę zmniejszyć krycie gwiazdy

ale taką koszulkę to kupiłbym od razu :D

serek.c2 12.06.2011 09:55

Wzór stworzony przez Maratończyka nie przypadł mi do gustu. Tak jak przedmówca (terje) uważam, że nasza Wisła jest klubem zbyt poważnym, by pozwalać sobie na takie wydziwiane wzory koszulek. Koszulka kojarzy mi się z amerykańską ligą MLS i strojami klubików w niej grających.

Klasyczny strój, czerwona koszulka (może z niebieskim, pionowym pasem?), białe spodenki. I koniecznie Biała Gwiazda.

anthony09 12.06.2011 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez terje (Post 1109516)

No to pozdro z twoim myśleniem, według twojego kierunku rozumowania Wisła powinna grać jak w latach 70-80 na boisku, czy też pastwisku gdzie ludzie krowy wyprowadzali ... ?? Ubrani powinni być klasycznie w koszulki z 100% bawełny, a kolor czerwony powinien wziąć się z czerwonego barwienia białej koszulki w farbie dulux czerwonej ... bo liczy się bezgraniczne przywiązanie ;] Teraz liczą się pieniądze i nikt tego nie zmieni.

Gościu idą czasy kreatywności, czasy marketingu i nie ma znaczenia czy jesteśmy klubem najstarszym w Polsce czy też nie, taki argument do mnie nie trafia, może powinniśmy jeden komplet zastrzec już na przyszłość jako zabytek ? Nic się nie będzie zmieniało w nim, ludzie zamiast kupować nowe trendy będą trzymać go do śmierci, bo po co sponsorować Wisełkę skoro ma się jej legendarną koszulkę na lata ?

Popatrzcie na pierwszą koszulkę z brzegu która mi się przypomniała:
Inter, ten jakiś smok z boku to jest klasyczne wykorzystanie ? nie ...
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...3boQSRAPzg&t=1
Produkuje się takie koszulki, które mogą się jak najlepiej sprzedać w kraju czy też poza ;)

Ale kochany kolego my mamy sponsora technicznego Adidas i ten producent zwykle stawia na klasyczność niźli na ekstrawagancje jak Nike.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl