![]() |
Cytat:
A żeby nie było off-topic: po pierwszej kolejce to Legia jest takim samym faworytem jak i Pogoń i Lech, poczekajmy przynajmniej do półmetka. Dla mnie największe zaskoczenie na plus to Lech, mimo wszystko nie spodziewałem się, że tak szybko podniosą się po pucharach i wtopie z Olimpią. |
Cytat:
Inną sprawą jest, że faktycznie na wyrost kilka źródeł orzekło, że jesteśmy "głównym" faworytem do Mistrzostwa. Już pomijam, że pojęcie "główny" faworyt brzmi mi trochę koślawo, to po ostatnim sezonie jakiekolwiek tego typu wnioski na ten temat należałoby chyba odłożyć grzecznie na bok. Jak dla mnie po pierwszej kolejce "faworytów" do tytułu jest trzech - Legia, Lech i Pogoń :D A jeżeli chodzi o Węgrzyna, to mnie on najbardziej wkurza tym swoim zamiłowaniem do łamignactwa na boisku. Ktoś komuś łamie nogę wjazdem od tyłu wślizgiem w kolano z wyprostowanymi nogami podniesionymi do góry, a on na to "widać, że X pokazuje charakter". On ten pamiętny mecz Korony gdzie zostało pokazane chyba 14 kartek jako jedyny bronił, że "Korona gra twardo, na poganiczu faulu", mimo że to pogranicze dawno znikło za horyzontem. Chociaż i tak pomiędzy nim a Murawskim wolę jednak Węgrzyna. Węgrzyn pieprzy głupoty, ale robi to krótko, Murawski może mniej głupot pieprzy, ale jak zacznie to końca nie widać :) |
Hahaha, Pawełek is back!
|
Cytat:
|
Polonia bez JW może być naprawdę groźna,nie ma na niej żadnej presji, młodzi mogą zaszaleć w lidze, Pawełek, Todorovski, Baszczyński, Brzyski. Reszta to gracze poniżej 25 lat. A 4 ma niespełna 21
|
Polonia nie ma nic do stracenia, bez stresu moga podchodzic do meczu, no chyba ze Pawelek bedzie robil dalej "pawelki".
|
|
Lechia zachowała swój styl z zeszłego sezonu, czyli na razie tragedia. Polonia dobry mecz, rzeczywiście mogą dużo ugrać, bo skład mają ponad przeciętny, a do tego nikt ich nie uważa za faworytów czegokolwiek. Szkoda, że nie wpadł strzał Pazia lub Brzyskiego, świetne bramki by były. Kolejny mecz i kolejny w którym padają co najmniej 3 bramki. Jestem ciekaw jak bardzo się to zmieni za tydzień.
|
Spokojnie, za 3 kolejki już im sie odechce grac.
|
Cytat:
|
Jaka k...wa Polonia?
Zakichany Groclin z licencją na ekstraklasę- widać już wszyscy zapomnieli co się działo miesiąc temu na linii Wawa - Katowice ;) |
@Kocur
Jaka zakichana, prócz Brzyskiego nie ma nikogo sprzed ostatnich paru lat w Polonii, ten zespół może się liczyć o Puchary, natomiast MP to jednak dla młodych za duża pułka. Natomiast jak widać można drużynę prawie sklecić z juniorów. Za rok-dwa mogą już dołączyć do walki o MP, byle Polonia nie pozbyła się zwłaszcza Wszołka, w moim odczuciu lider tej drużyny mimo młodego wieku |
Cytat:
Przed Polonią teraz trochę poważniejsze wyzwania jednak będą, bo seria Lech - Wisła - Jagiellonia - Legia może umieścić dzisiaj zwycięską Polonię w strefie spadkowej. |
Cytat:
Świetny wynik pokazujący jak ogromnym potencjałem dysponujemy . Przypomnę też, że mecze z APOEL'em oglądało ponad 2 mln ludzi . Jak możesz to częściej wrzucaj te statystyki . |
Cytat:
2. Kup słownik ortograficzny 3. No fakt, sami juniorzy - Pawełek, Baszczyński, Kokoszka, Todorovski, Piątek, Gołębiewski, Brzyski, Dwaliszwili, Kiełb + już doświadczeni w grze w ekstraklasie Teodorczyk i Wszołek, Hołota - 21 lat, Yahiya - 22 lata, Pazio - 20 lat |
Yahiya był niedawno parkingowym w Chorzowie, jak tak dalej pójdzie, to będzie polskim Santiago Munezem :D
|
Cytat:
Ze Wy też się przejmujecie co jakieś no name powiedzą lub napiszą o Wiśle. A ten Łysy co udawał piłkarza, Wieszczycki, widzieliście jaką miał marynarkę ? Sorry ale ktoś tak wyglądający nie wzbudza mojej sympatii ani zaufania ani nic mądrego powiedzieć nie może. To tak na marginesie. |
Polonia Polonia ...........LEPIEJ Z MĄDRYM ZGUBIĆ NIŻ Z GŁUPIM ZNALEŹĆ .TAKIE MAM ODCZUCIE ODNOŚNIE WOJCIECHOWSKIEGO i nie tylko, ale to przemilczę.
|
No i wielki Bobo zadebiutował...
|
Cytat:
|
Cytat:
W sumie znaczaca przewaga nad innymi zespolami:) w koncu Wisla to najbardziej medialny klub w Polsce . |
Bobo ciekawy pomysł ma na budowanie drużyny :Rasiak nie chciany w Jadze,Andreu-rezerwowy w Dynamie Tibilisi. Zawsze jak pamiętam Biało-Zieloni słyneli ze świetnej pracy z młodzieżą,czego przykładem liczne tytuły MP juniorów.
|
Ruszyła ekstraklasa w angielskiej stacji SportsTonight. [http://www.youtube.com/watch?v=ePUdq...layer_embedded
|
Śmiesznie to trochę wygląda gdy Anglik, z kraju gdzie football powstał wypowiada się o grze Piasta Gliwice ;) No ale widzę, że towarzyszy mu nasz rodak więc zostaje to uśrednione ;)
A tak poważnie to bardzo fajnie, że nasza liga (jaka by nie była) jest w taki sposób promowana za granicą. |
Gdyby ktoś miał ochotę oglądać naszą kopaną na YT (prawdopodobnie IP z Polski odpada ale nie wiem tego na 100% ) :
http://www.youtube.com/user/goaltvlive/feed |
Co do PGE i ponownego sponsorowanie GKSu
Cytat:
Zarząd PGE SA podjął decyzję o kontynuowaniu umowy sponsorskiej z ekstraklasowym GKS-em Bełchatów do końca sezonu 2012/13. PGE sponsoruje bełchatowian od sezonu 2007/08. Na mocy umowy pierwszy i drugi zespół występuje pod nazwą PGE GKS Bełchatów. - Jesteśmy bardzo wdzięczni naszemu sponsorowi, że podjął taką decyzję - powiedział prezes GKS-u Marcin Szymczyk. - Jesteśmy przekonani, że wspólne działania będą nadal przynosić obopólną korzyść dla obu spółek, a przede wszystkim naszej społeczności - dodał Szymczyk. Miesiąc temu PGE podjęła decyzję o rozwiązaniu z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia umowy sponsorskiej. http://www.90minut.pl/news/195/news1...Belchatow.html |
Bardzo fajny mecz w Białymstoku ładnie piła chodz
i tylko sędzia postanowił sie pokazać i dał czerwona całkowicie z dupy A i Milika trzeba by kupić poki nas na niego stać(?), bo chlopakowi jak sodówa nie uderzy to moze sie łądnie rowinąć |
Cytat:
|
Cytat:
fajny mecz?? takiej kopaniny bez ladu i skladu dawno nie widzaialem przelaczylem na chwile na Borussia -Werder- w sumie jakby ogladal jakas inna dyscypline . niekapuje tych zachwytow nad poziomem po pierwszej kolejce,ta liga zawsze kopaną pozostanie.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zeszly sezon ekstraklasy to wygladal tak , ze mielismy dwie druzyny w LE i obie awansowaly do 1/16.Tego sezonu chyba w ogole nie bedzie.Niby lepiej, tylko cos mi sie tu nie zgadza, dla mnie mecze ze slaba liga szwedzka pokazaly w jakim miejscu jest nasza w tym momencie i nalezy sp.. w przeciwnym kierunku i to od zaraz, a nie udawac ze jest ok, bo za chwile juz ch.. wie kto bedzie z nami wygrywal. |
Trudno zeby bylo lepiej jesli nie ma postepu jesli chodzi o mlodych, zakupy sa na chybil trafil a i szczescie nie zawsze sprzyja :)
Liga wcale nie jest mocniejsza, po prostu slabsze druzyny tez wyciagaja mocno srednich zawodnikow, ktorzy czasami maja ochote pobiegac troszke szybciej, pograc troszke dokladniej i to wystarcza na ciulanie punkcikow. Jaka by tak liga chujowa nie byla to nadal bedzie to nasza liga :) |
Cytat:
A na serio, Górnik go sprzeda za dużą kasę i to nie w Polsce- jesli pogra na wysokim poziomie dłużej. |
Milik powinien już grać w reprezentacji Polski. Fornalik powinien mu dać szansę na grę.
|
Nie zdziwię się , jeśli w przyszłym sezonie po ( oby ) udanym oddanym w terminei staidonie ( tzn 3 trybunach ) Górnik będzie mocniejszy finansowo i wcale nie będzie skazany na sprzedawanie najlepszych zawodników do czołowych polskich klubów . Właściwie juz teraz widać , że ani Nakulma , ani Magiera czy Milik są nie do wyciągnięcia jeśli ktos nie rzuci grubych tysięcy euro na stół . Niewykluczone że juz w tym sezoie Górnik będzie się bił o puchary .
|
Ciekawym zawodnikem do wziecia jest Wszołek, Wojciechowski ma jego karte, czyli chce go sprzedac pewnie jak najszybciej. Takze kto go kupi wedlug mnie zrobi dobry biznes
|
Cytat:
|
kartę Wszołka nie ma już wojciechowski bo wykupił ją król. tak samo jest z karta tego gruzina
|
Ciekawym zawodnikiem do wzięcia jest Wszołek...
Ciekawych zawodników do wzięcia jest wielu ale istnieje jakieś ryzyko. Najłatwiej wydaje się cudze pieniądze,no nie ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl