![]() |
Z młodych to może Wasyl ?
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=22205 |
Cytat:
Cytat:
|
Błaszczykowski na wylocie z Wolfsburga - czy to już moment na powrót?
|
Myślę, że tylko rozwiązanie umowy przez Kubę wchodzi w grę. Wypożyczenie nie, bo i po co, skoro za niecały rok kończy mu się kontrakt, więc na nim nie zarobią, a na pewno całego kontraktu z Wolfsburga byśmy mu nie płacili.
|
Cytat:
sezon piłkarski czyli jesień-wiosna |
Temat tego Susza z Łęcznej już całkowicie upadł ?
|
Pod względem Wisły owszem, skoro podpisał umowę z Lubinem ;)
|
Czy to prawda co słychać o paru dni na mieście, że Głowacki mocno przekonuje Błaszczyka to powrotu już teraz?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
pytanie do zorientowanych w przepisach:
czy jesli dzisiaj (piatek 31) nikt nie odejdzie , to mamy zapewniony skład do zimowego okienka ? |
Na Twitterze ktoś non stop pisze, że Błaszczykowski do Wisły w tym okienku :rotfl:
|
Cytat:
A tak poważnie jest jeszcze kilka lig w których okna będą jeszcze otwarte np. Czechy, Ukraina, Portugalia, Rumunia. Tu jest lista https://www.transfermarkt.pl/statistik/transferfenster . Zawodnicy też mogą odejść w przypadku rozwiązania kontraktu z winy klubu. |
Błaszczykowski ? obecnie to zbyt duże obciążenie dla naszego budżetu.Trudno mi sobie wyobrażić,że rozwiąże kontrakt (ze stratą finansową dla siebie,musiałby zrezygnować z połowy wynagrodzenia,żeby go puścili) i przyjdzie grać do nas za małe pieniądze.Druga opcja to wypożyczenie i pokrywanie części wynagrodzenia.Podejrzewam,że i taka opcja jest dla naszego budżetu zbyt kosztowna.
Niech wypełni swój kontrakt,albo idzie na wypożyczenie (żeby grać) a do Nas niech przyjdzie w przyszłym roku,kiedy kasa nie będzie już najważniejsza,i zgodzi się grać za 150.0000-200.000 euro rocznie.Myślę,że taki kontrakt będzie w Naszym zasięgu,a i sam Kuba zaakceptuje. |
On jak tu przyjdzie grać, to za przysłowiowe frytki.
|
I jeszcze kupi za to bilety dla dzieci :)
|
Kuba nie podejmuje takich decyzji pod wplywem chwili i nie sądzę że ostatniego dnia okienka rozwiąże kontrakt. Kolejna szansa za 4 miesiące, to nie jest wieczność.
To że do nas kiedys wróci to wiemy, ale to jeszcze nie jest ten moment. |
Jeśli się nie mylę, to gdyby rozwiązał kontrakt nawet we wrześniu, to nadal możemy zgłosić wolnego zawodnika do gry. Ani klubowi nie uśmiecha się płacić zawodnikowi z szansami na grę bliskimi 0, ani Kubie, który jest całkiem ambitny i na pewno chciałbym jeszcze trochę pograć i w klubie i reprezentacji.
|
Mylisz się. Owy kontrakt musiałby byc rozwiązany z winy klubu np zaległości w wyplatach
|
Ja mam duże wątpliwości czy Kuba da za rok fizycznie i psychicznie radę. Jak dla mnie to On jest mocno wyeksploatowany fizycznie, ciało już nie daje rady, a na skrzydle albo po trzeba gonić.
A już dawanie tak szalonego (jak Kolega wyżej napisał) kontraktu piłkarzowi lat 34 ze zniszczonym zdrowiem w naszej obecnej sytuacji to byłby bezsens. |
Kuba choc przez całe zycie zmagal się z kontuzjami to i tak rozegral wiele pelnych sezonów. Jeszcze 2 lata tamu rozegral pelny sezon w Wolfsburgu. Sądzę że wielu dramatyzuje z jego forma i ze zdrowiem. Owszem, 5 lat już nie pociągnie, ale 2 lata? Badzmy o to spokojni.
Tym bardziej ze nasza liga idzie w stronę polamatorskiej patrząc na poziom i wyniki spotkań. Nawet jak Kuba nie bedzie prezentowal za rok poziomu reprezentacji to nie bedzie odbiegal od poziomu polskiej ligi. |
Kuba lat 33...to już jeden z ostatnich momentów jesli ma w Wiśle coś pograć na poważnie...pózniej to szkoda blokować miejsca....sezon półtora...Miejsce Kuby w Wiśle powinno być niekoniecznie na boisku...
|
Cytat:
|
Tak sobie myślę, że wymiana Małeckiego na Błaszczykowskiego to byłby majstersztyk.
|
Cytat:
|
Ciekawym ruchem byłoby pozyskanie Drewniaka po rozwiązaniu kontraktu z Parchami, o ile zgodził by się być gościem do rotacji
|
Dobrze sie czujesz?
|
Cytat:
|
Cytat:
Więc nie jest to regułą. Cytat:
|
Kuurwa, Drewniaka... XD
|
Cytat:
Ale na pewno przytoczysz paru skrzydłowych w wieku 34 (JB przed co najmniej zimą nie wróci), którzy robili dobrą robotę nawet w naszej nędznej lidze. |
@Lao cracovia to stan umysłu, sądząc z propozycji świetnie ci znany.
|
Drewniak (25l), Sp czyli gdzieś gdzie mamy brak 98 występów w esie(6.444'), 31 w 1 lidze(2.790), 17 w pucharach(1160), dobra jesień poprzedniego sezonu, słaba pozycja negocjacyjna serio uważacie go za zły transfer?
dla porównania Kort (23l) (z obecnym sezonem): 65(3.024') w esie, 41 w 1 lidze (2.482') 8 w PP (596') |
Żyd, coś jeszcze?
|
Lao proszę idź trolluj gdzieś indziej
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że dojdzie to wypożyczenie Małeckiego do skutku, a najlepiej to transfer...
|
Cytat:
Cytat:
|
Małecki bez formy i miejsca w składzie idzie na rok do mistrza Słowacji, który wyeliminował Legię Warszawa i gra w grupie Ligi Europy? Co raz lepiej z nami ; - )
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl