![]() |
Słyszeliście o Platformie Oszukanych? Podobno lemingi już się na niej nie mieszczą.
A cudak przyzwyczaił się do tego że hasło "bij Tuska" jest w modzie :). Bardzo ciekawy jestem czy jak go na kupie gnoju wywiozą to też się do smrodu przyzwyczai. |
Widze uprawiamy propagande, jak tu sukces przekłuc w porazke...jeszcze pare tygodni i obwieszczone zostanie swiatu, ze to dzieki Kaczynskiemu z budżetu UE dostaniemy tyle ile dostaniemy...idxcie na jakis kurs do Pana Tadeusza to moze w tych propagandowych bzdurach osiagniecie taka perfekcje, że PiS dostanie w nastepnych wyborach ponad 50% głosów i będzie git
|
Cytat:
Nic w tym nie ma nadzwyczajnego |
Cytat:
Piekna prowokacja...nie ma co |
Cytat:
nie bokserem pozdrawiam |
|
Cytat:
Tutaj trochę o tym, sorry za źródło ;) wis.la/g5c18 Lwy Północy może przyjdą. Brawo, a Tusk sobie pochlebia, że chcemy obalić premiera, my chcemy obalić system. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Brudziński dziś mówił ,że się nie zgadzają z Kukizem co do JOWów, widać Pisowcy są tak samo posrani jak reszta ,żeby ich od koryta nie odciągnęli .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiscie, swietna edukacja nie gwarantuje jeszcze godnych zarobkow (w dodatku w tak biednym kraju jak Polska) ale... minimum przyzwoitosci nakazuje spojrzec czasami krytycznie na siebie. Pabo84, co zrobiles dla siebie by moc walczyc o ten godny zarobek? Jakas szkola/studia? Jakies jezyki? Co zrobiles? |
Cytat:
to że deficyt rośnie z miesiąca na miesiąc jest normalne? to już jasne czemu w takiej czarnej dupie jesteśmy ... cool:alleluja: |
Spotkanie w Gdańsku - relacja NA ŻYWO - http://www.youtube.com/watch?v=NHOjE...ature=youtu.be
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zadam Ci pytanie. W Polsce potrzeba np. 5 000 programistów (ilość z sufitu,ale to ten rząd wielkości), i jest to jedna z niewielu branż gdzie faktycznie popyt na pracownika przekracza w jakimś stopniu ich ilość na rynku. Czy jeżeli większość z kilkuset tysięcy młodych bezrobotnych (a nie każdy ma ku temu predyspozycje) przekwalifikuje się na branżę informatyczną, to wszyscy oni znajdą pracę i rozwiąże to problemy z bezrobociem? Odpowiem za Ciebie - nie, bo w Polsce nie potrzeba 500 000 programistów, tylko tych 5 000. Dla pozostałych nie ma pracy, nie dlatego że wszystkim pracownikom brak umiejętności i pracy, tylko dlatego że nasza gospodarka tych miejsc pracy nie wytwarza. Jak wszyscy zostana programistami, to zapotrzebowania na ich pracę od tego nie przybędzie. Podobna demagogia jest w odniesieniu do branży budowlanej. To że w tej branży jeszcze niedawno temu łatwiej było znaleźć pracę, to nie znaczy że są w niej jakieś ukryte wakaty czekające na dziesiątki tysięcy młodych inżynierów. Tam więcej stanowisk pracy nie ma i nic nie wskazuje by coś się miało w tym temacie zmienić. Twoje podejście to typowa postawa człowieka ze słomą w butach, który miał trochę więcej szczęścia w życiu, bo wykształcił się w branży która wyjątkowo nie przeżywa kryzysu. I wydaje mu się, że to daje mu mandat do gardzenia całą resztą "nieuków" i "oszołomów". Niczym chłop ze wsi, któremu na przednówku udało się załapać na jedyny wakat świniopasa u dziedzica i teraz wyzywa od nieuków całą resztę chłopstwa, bo trzeba było się umieć ustawić, a nie głodować na przednówku. Oczywiście wakat świniopasa był jeden, a chłopów we wsi ze 200, ale to nie budzi refleksji naszego Szpena przepraszam świoniopasa. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Tak Szpeniu, tak... Jaki Ty jesteś prostak - nie zdajesz sobie z tego sprawy?
ps. Musisz zwiększyć proponowane stawki, z taką osobą jak Ty nikt za "stówkę" robił nie będzie... |
Szpeniu proponowałbym zacząć od nauki czytania ze zrozumieniem.Gdzie ja napisałem, że klepie w biedę? W Polsce może tak by było, za granicą tak nie jest.I W TYM JEST ....A PROBLEM.Naprawdę sporo ludzi nie ma ambicji bycia "światowcami", chciało by zostać w Polsce- nawet pracując za "marne 12 brutto w carefurze"
Straszny prostak z ciebie, naprawdę. |
nazywaj to sobie jak chcesz. wyciągaj sens, nie formę.
|
Cytat:
dobrze podsumowałem ? :) |
Cytat:
|
Szpeniu, jak sam przyznał jest urzędasem, na jednym etacie opierdala się z naszych podatków, a że ma w ch.j czasu wolnego (co widać po aktywności w necie - choć to zapewne akurat jego urzędowe obowiązki siać propagandę) to sobie jeszcze firmę z żoną założył. I taki buc ludzi kuźwa będzie pouczał.
To mnie w Naszym Kraju właśnie najbardziej denerwuje, takie sk...yny nadęte wobec innych którzy rodzinki vel znajomków na stanowiskach nie mają. |
Ja się przestałem przejmować, bo szkoda zdrowia.
Bardziej irytują mnie np głupie reklamy- "bierz co chcesz" divi di empe 3" :lol: "poczuj jak dobro(pieniądze) wracają do ciebie. :lol: Na szczęscie, rzadko kiedy co włączam odbiornik |
List prezesa ZPP do Dudy z "S".
Cytat:
|
Stawki 50-100 zł za godzinę w tej branży to chyba nie jest nic niespotykanego nawet w Polsce (prawie dekadę temu informatycy z Lufthansy Systems w Niemczech przy wynajmie do innych koncernów pykali takie stawki tylko, że w euro), ale poszukiwanie dobrego webmastera do projektu w ten sposób na forum piłkarskim to dla mnie absolutne novum. Znam aktualny przypadek wypożyczenia kilku zdolnych chłopaków z topowej firmy do TVN na 2 miesiące. Nie wiem jak dokładnie wygląda ta umowa godzinowo, ale z tego co mówili to stówkę na godzinę dostaną i to z ładną nadwiązką. Nigdy nie pracowałem w tej branży, więc opieram się tutaj wyłącznie na informacjach "ze słyszenia".
PS. Na spotkaniu nowej platformy podobała mi się jedna wypowiedź: "Alleluja i do pracy!" Oby ziściła się. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
też mnie zaczął zastanawiać. Pod względem sytuacji i argumentów zaczynają robić się jaja. |
Doprawdy uzasadniłeś fakt czemu mam nie słyszeć dużo, nie mieć dużej ilości insiderów, nie bywać w wielu miejscach i nie mieć szerokich znajomości. Dogłębnie :D
Świat skonstruowany jest tak, że obecnie w wielu dziedzinach informacja jest bezcenna i jest podstawą tego, czy odniesiesz zwycięstwo, czy obejdziesz się smakiem, więc dziwi mnie, że pisanie o pewnych sprawach na publicznych forach często kończy się właśnie taką aberracją, albo zwyczajnie lękiem przed wiedzą. Patrząc przez pryzmat działalności zawodowej to wejście w posiadanie pewnych informacji wcześniej niż inni, czy poznanie stawek konkurencji to klucz do sukcesu, o którym wiedzą wszyscy włącznie z "branżą surówkową" w Polsce, gdzie wykradanie receptur i nieuczciwa konkurencja jest na każdym kroku, w dużych zdominowanych przez korporacje branżach tj. telekomunikacja, ubezpieczenia, czy bankowości, a także w branży IT, gdzie obecnie wiodą prym Apple bazujące na socjotechnice i marketingowi skierowanemu do najbardziej podatnego na taki wpływ core targetowi, który odpowiada za gro obrotów firmy oraz drugi potentat Facebook, który dzięki inteligentnej reklamie, Insigths&Graph API, a także dzięki archiwizowaniu wszelkich danych na temat użytkowników wprowadził świat w kolejną erę inwigilacji. |
Cytat:
Jak ma dobrze prosperować knajpa, bar, restauracja, sklepik, fast food, szeroko pojęta rozrywka, skoro ogromnej większości ludzi nie starcza do 10 na podstawowe wydatki? Czy takie ograniczanie posiadania pieniądzy przez społeczeństwo to nie jest zamknięte koło? W Angli na byle jakiej ulicy, prosperują 2 Chickeny, 2 kebaby, 3 knajpy, 10 sklepów, każdy zatrudnia po kilka osob i jakoś nie zwija interesu po 3 miesiącach..A u nas nawet szefuncio zakupy w Biedrze robi, zeby przyszoszczędzic 15 zł. Szpenio na prezesa ZPP, prawdziwy polski kapitalista, płaci 100 za godzinę specjaliscie, to sekretarce te 15zł na łapę napewno płaci. Takich ludzi i pracodawców nam głupim, niewykształconym i mało ambitnym - trzeba. |
Cytat:
"Ludzie", którzy kompletnie stracili kontakt z rzeczywistością. |
Problem polega na tym,że to jest właśnie kapitalizm. Są rejony, gdzie faktycznie jest ciężko i umowy śmieciowe to jedyne możliwe rozwiązanie. Ale ile jest też "wiejskich biznesmenów" z podejsciem "jak nie nie pasuje, to mam 100 na twoje miejsce, wiec chodź uśmiechnięty i ciesz się z tego co masz" Maksymalizacja cięć kosztów, by zysk był jak największy. A że pracownik niezadowolony? To pewnie tylko "niewykształcony bydlak", więc niech tyra... W Polsce jeszcze jest ta trochę komunistyczna mentalność, że trzeba się maksymalnie nachapać i to jest wg nich- zaradność i dobre zarządzanie.. Na zachodzie naprawdę dba się o to by pracownik chodził do pracy z uśmiechem na twarzy i nie patrzy mu się cały czas na ręce. Napewno kiedyś będzie u nas lepiej.
Prawdę mówiąc ciężko mi ocenić kto z tych Panów ma rację, jednak zastanawia mnie tylko to.Dlaczego są wszedzie takie wysokie koszty?Jak to jest możliwe, że ceny w sklepach są praktycznie takie same jak w Niemczech- tyle że zrobki 4 razy mniejsze?(mówie o przeciętnym zjadaczu chleba) a nie o wysokiej jakośći specjalistach od stron internetowych z 12k miesięcznie. |
Rację ma oczywiście pan z ZPP.
Prawdą jest, że przedsiębiorca zawsze minimalizuje koszty. Ale umówmy się - na tym polega przedsiębiorczość. Wina leży po tronie państwa, które nakłada zbyt duże obciążenia na pracodawców (zresztą na konsumentów również). Jeśli ktoś obrusza się na pana z ZPP to niech założy własną firmę, weźmie kredyt, wyda swoje oszczędności i "posiłuje się" z rynkiem. Duda idzie złą drogą. Powinien frontalnie uderzyć w rząd, stając się głosem również przedsiębiorców. Jednym słowem, przewodniczący "S" chce leczyć skutki, zamiast przyczyny. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl