![]() |
nie pamiętam, czy to ten Bisevac czy ten ich napastnik, ale ktoś tam zarabia 10 tys e/msc , czyli tyle ile u nas nawet Kobra raczej nie ma..
co nie zienia faktu, że legionisci powinni ich z palcem w dupie roznieść |
Cytat:
|
Zaznaczam, że nie wiem jak gra, ale od dwóch sezonów Patryk Szysz z Górnika Łęczna (ich wychowanek nota bene) notuje niezłe statystyki. Młody - 20 lat. Nie ma kasy na transfery gotówkowe teraz, to może wypożyczyć z opcją pierwokupu? To jest profil zawodnika odpowiedni pod naszą politykę transferową, ale pytanie co z nim takiego, że nie zainteresowała się drużyna z Ekstraklasy i buja się teraz po boiskach 2. ligi...
Ten sezon - 2 liga - 5 meczów, 4 gole Poprzedni sezon - 1 liga - 33 mecze, 10 goli, 2 asysty |
O kontrakcie Kobry mówi się ze to jakieś 70 tys mięs cYli sporo ponad 10 tys euro
To tak jakby usprawiedliwiać nasz sukces z Sań Marino 1:0 po bramce strzelonej Rej ze w Sań Marino grał gość który grał z Bonkiem w Juve Jedna facet nie przeniesie całego zespołu o 2 poziomy wyzej |
Patryk Szysz swietna i perspektywiczna opcja . pracowac nad transferem na zime
|
A ty go chociaż raz widzaiales ? Bo gość jest strasznie drewniany.
|
Drugoligowa wersja Kuby Bartosza, wiem co mówię.
Co nie znaczy, że to źle. ;) |
Janekx89 pisze, że Głowa obserwuje Szysza i trwają rozmowy.
|
Cytat:
|
Miałem okazję obserwować tego zawodnika i moim zdaniem skończy jak Drzazga na wiecznym wypożyczeniu. Na siłę promowany w Górniku. Na 10 bramek 7 z karnych. Plus jest taki, że ma tu przyjść na podobnych zasadach jak Brlek - czyli ktoś z zewnątrz wyłoży na niego kasę.
|
Skończy, nie skończy nie wiadomo. Dobrze jednak, że robimy chociaż zakusy pod takich zawodników i jak widać mamy ukierunkowaną politykę na małolatów, na których de facto można zarobić. Teraz byle młody kiep w tej lidze kilka razy prosto kopnie piłkę i już idzie za dobry pieniądz.
|
Jak go obserwują i Głowacki, i Kuźba to przecież widzą czy jest drewniany, czy nie oraz, jeśli jest, czy jest szansa żeby nie był, czy nie.
|
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=33305 mi się ten marzy w kontekście gry we Wiśle
|
A na jakiej gra pozycji ? Bo w 90minut piszą tylko, że pomocnik...
|
A co do Szysza to po co nam kolejny skrzydłowy? Jest Imaz, Małecki,Kostal,Boguski,Bartosz nawet Halilovic zagra w razie konieczności.. Lepiej sie skupić na defensywnym pomocniku skoro i tak dużo ludzi piszę że ten Szysz ma ograniczone umiejętności
|
Dokładnie,lepiej skupić się na pozyskaniu defensywnego pomocnika.Odpukać kontuzja/kartki Bashy,i robi nam się poważny problem.Mamy jeszcze tydzień czasu,oby nasi podziałali w tym kierunku.
Natomiast co do Szysza,to nie ma sensu wydawać pieniędzy.Obecnie mamy wystarczającą ilość młodych piłkarzy na których można stawiać. |
Ja jestem średnio optymistycznie nastawiony co do Szysza, a chłopaka miałem okazje obserwować wielokrotnie. Ale jeśli Głowa go ogląda, to co ja mam do powiedzenia? 100% zaufania.
Bogusz z kolei niesamowicie ogarnięty pomocnik jak na swój wiek, przypomina Żurkowskiego. Niestety pewnie poza naszym zasięgiem, a szkoda. |
Z polskiej ligi do Wisły bym chciał: Starzyńskiego i Merebaszwilego
|
W lidze jest około 400 piłkarzy, a Ty akurat chcesz Merebaszwilego?
|
Youssouf Mulumbu
|
Jakieś milion pięćset dwa dziewięćset nam brakuje aby mu pensje płacić.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale Basha może:
1. Złapać kontuzję 2. Pauzować za kartki 3. Odejść z klubu A drugiego takiego SP nie mamy w klubie, bo Kort i Halilovic to inny typ piłkarza a Arsenic to bardziej obrońca niż SP. Doraźne łatanie na jeden - dwa mecze może jeszcze ujdzie, ale w perspektywie całego sezonu ? Hm..... |
Cytat:
Otwarcie sezonu mamy rewelacyjne więc nie ma powodu by siać panikę. Basha załapał 3 kartki w 6 meczach więc trener ma 2-3 mecze (:>) by się przygotować do meczu bez Bashy. Co do 3 punktu to Vullnet ma 28 lat więc szansa, że ktoś się po niego będzie dobijał jest taka sobie. |
Problem jest tylko taki, że żaden z młodych, których mamy w drużynie (poza Arsenicem, ale on obstawia kilka pozycji) nie da nam jeszcze tej jakości, którą daje Basha. Paniki nikt nie sieje, ale o ile ofensywnych pomocników i skrzydłowych mamy trochę ( Halilovic, Imaz, Kostal, Boguski, Małecki, Bartosz też od biedy ), to na pozycję Bashy nie widzę godnego następcy.
A po Bashę nikt się nie musi dobijać - jeszcze parę miesięcy temu było bardzo prawdopodobne, że zniknie razem z resztą hiszpańskiej grupki. Tutaj wielki szacunek dla osoby, która przekonała Bashę do pozostania ! |
Cytat:
Statystyczna szansa na to, że zagramy bez Bashy jest z Pogonią w Szczecinie ;) Trener powinien go uczulić, by się oszczędzał we Wrocławiu. Edit: Weszlaki też rozmawiali o m.in. Bashy ;) Od 1:32:50 https://soundcloud.com/weszlofm/wesz...la-augustyniak |
Halilovic zaczynał sparingi na 6 i 8, więc w przypadku absencji Bashy spokojnie można obstawiać duet Kort-Halilović na środku pola.
Nie ma co kogokolwiek ściągąć (jak nikt do końca sierpnia nie zostanie sprzedany). 6 obrońców seniorów (od lewej : Pietrzak, Sadlok, Wasilewski, Arsenić, Bartkowski, Palcić) 5 środkowych pomocników (Basha, Kort, Halilović, Imaz, Wojtkowski) 4 skrzydłowych (Kostal, Boguski, Bartosz, Małecki) 2 napadziorów (Ondrasek, Kolar) do tego Grym szykowany fizycznie, młodzi : Plewka, Grabowski O 18kę może zawalczą jeszcze inni : Świątko, Korczyk, Laskoś, Śliwa. Każdą złotówkę trzeba oglądać 27 razy, więc nie ma co szaleć, bo 17 seniorów z pola + kilku młodych na te pozostałe 14 spotkań ligowych + min. 1, a może więcej w PP w zupełności wystarczy. Ba, obecnie na ławce są Arsenić, Halilović, Kolar, Małecki, Wojtkowski... to jest wręcz bogactwo. |
Jeśli ktoś ma dojść to najpewniej tylko Broziu.
|
I to będzie klucz do naszego sukcesu!
|
Cytat:
Wydaję mi się, żę Filip Starzyński nie wpisuje się do koncepcji trenera Stolarczyka, gdzie mocno pressujemy i dużo biegamy. |
wydaje mi się że na FS nas nie stać
|
Paweł przy takiej grze to kilka bramek by pewnie wturlał.
|
Wydaje mi się, że skoro dla obu stron jest to deal bez sensu, to nie ma go tutaj co proponować.
|
Cytat:
ciekawe skąd ta suma jak Basha braknie to jesteśmy w czarnej.... to tylko propoyzcja |
Cytat:
|
Cytat:
|
Golda w weszlo.fm dzisiaj powiedział, że pod koniec okna zrobił się spory ruch w interesie i zainteresowanie jest naszymi młodszym graczami. Mysle że Kostal, Kort sa obserwowani przez dzialaczy innych klubów.
Od sportowej strony lepiej aby już nie bylo kolejnych osłabien zespołu. |
Z tego co mi się wydaje to nie można zmienić klubu dwa razy w jednym okienku więc Kort odpada. Kostal po 2 dobrych meczach raczej też nie odejdzie kiedy przez dwa sezony grzał ławkę chyba ze jakiemuś skautowi to wystarczy do rekomendacji transferu.
|
w jednym sezonie zawodnik może być zarejestrowany w trzech klubach ale grać.tylko w dwóch
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl