Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

crazykaro 08.05.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 1087651)
Szybkie pytanie. W przypadku gdy Legia (zdobywca PP) zajmuje miejsca 2 lub 3 kto gra w pucharach? Lech (uczestnik finału PP) czy 4ta drużyna w lidze?
Chodzi o zakład także jakiś dowód poproszę :)

Z PP gra się od razu w 3. rundzie el. LE natomiast zajmujac 2. miejsce w lidze rozpoczyna się od 2. rundy el. LE (czy jakiejś takiej w każdym bądź razie od wcześniejszej rundy) tak wiec Legia zacznie od 3 rundy wykorzystując miejsce przeznaczone dla zdobywcy PP a wiec oddaje miejsce przeznaczone dla 2. i 3. miejsca w rozgrywkach Ekstraklasy, które chyba zaczynają od 1. i 2. rundy el. LE

WiślakNH 08.05.2011 21:04

Da sie jakoś odzyskać dokument pisany w WordPadzie w Windowsie7?Nie wiem jak to sie stało,pewnie omyłkowo kliknąłem nie patrząc i teraz problem.

Krakus! 09.05.2011 16:45

Znacie jakas dobra ale nie baardzo droga restaurację na przyjęcie po ślubne w okolicach rynku ? na starym mieście

@Coach super ,ale nie o to mi chodziło.

Coach 09.05.2011 16:52

Z tych tańszych to McDonald's na Floriańskiej lub Szewskiej

magowski 09.05.2011 17:54

Posiada może ktoś ebooka The Beautiful Game? David Conn? ponieważ pilnie potrzebuję?

Jacha 09.05.2011 18:06

Mam takie pytanie : Na którym przystanku będzie najlepiej wysiąść jak będę jechał tramwajem 18?

licoo 09.05.2011 18:11

A gdzie chcesz dojechać?:D Jeżeli na stadion to przystanek Reymana ( tylko to jest przystanek na żądanie).

Jacha 09.05.2011 18:16

Faktycznie, nie sprecyzowałem :) Dzięki, będę musiał pamiętać żeby guzik nacisnąć :P

StelmiOriginal 09.05.2011 19:07

Witam, gdzie można obejrzeć mecz z pyrami? Chodzi mi o jakis pub w centrum miasta, najlepiej kolo rynku... i zeby piwko nie bylo zbyt drogie... ;)

medyk 09.05.2011 19:20

jest taka ulica Reymonta sie nazywa :)

bebeto 09.05.2011 20:05

Który sektor jest sektorem rodzinnym ?
Dzięki z góry...

WISŁAZWE 09.05.2011 20:09

Sektorem rodzinnym na Wiśle jest sektor E11, ostatnio powiększony o 200 miejsc w sektorze E12

Siemens 09.05.2011 20:23

Jak mając kartę kibica Wisły można sobie wyrobić kartę naszych braci z Gdańska? bo z tego co mi wiadomo mają wprowadzić że jak nie masz wyrobionej karty klubu to nie wejdziesz tak jest podobno na Legii? i czym się różni ich karta od naszej bo oni jak Lech, Legia, Bełchatów, Jaga i ktoś tam jeszcze nie pamiętam mają inne karty niż my?

Alexxik13 11.05.2011 06:20

Witam, na mecze czasami dojeżdżam na motorze i pytanie jest takie: czy bez problemu w depozycie mogę zostawić kask i plecak czy będą jakieś problemy?

węgorz2 11.05.2011 15:13

chodzi wam strona SKWK nie chce mi wskoczyć???

Al_29 12.05.2011 11:26

jest jakas strona internetowa tego sklepu (outlet czy jakos tak), ktory jest pod tesco na kapelance?

małpa 12.05.2011 14:30

gdzie w okolicach Lubicza znajdę kwiaciarnię ? Z wyjątkiem krakowskiej ?

LuKaS TSW 12.05.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 1090584)
jest jakas strona internetowa tego sklepu (outlet czy jakos tak), ktory jest pod tesco na kapelance?

http://50style.pl/

pozdi91 12.05.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez małpa (Post 1090819)

Nie wiem o jaki odcinek Lubicz chodzi, ale na pewno masz w Galerii Krakowskiej.

małpa 12.05.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pozdi91 (Post 1090877)
Nie wiem o jaki odcinek Lubicz chodzi, ale na pewno masz w Galerii Krakowskiej.

ziomuśśśśśśśś....napisałem wyżej ' OPRÓCZ KRAKOWSKIEJ - w domyślę GALERII krakowskiej ' . Że tam jest kwiciarnia to wiem, ale ceny są kosmiczne.

A skoro piszę LUBICZ - to chodzi mi o całą ulicę ;p

Marcinnno 12.05.2011 15:25

Mam pytanie. Podczas wczorajszego meczu widziałem, że przed trybuną G jest to parking. On jest dla vipów?czy ogólnie dostępny ?

alterego 12.05.2011 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1090879)
Mam pytanie. Podczas wczorajszego meczu widziałem, że przed trybuną G jest to parking. On jest dla vipów?czy ogólnie dostępny ?

Vip i autokary.

felipe 12.05.2011 16:16

Pytanie urazowe :)

10 dni temu przytrzasnąłem środkowgo palca ręki (na zgięciu paliczka pierwszego od paznokcia i drugiego), zdarza się :) Wiadomo - ból, lekka opuchlizna, ale cały czas miałem pełen zakres ruchu. Jako typowy facet stwierdziłem, że nie będę się wypuszczał z pogotowiem nawet.

Z czasem ból zupełnie ustąpił. Boli jedynie jak chwycę palucha i zgniatam go itp. Niepokój budzi tylko fakt, że wyczuwalne jest lekkie "wybrzuszenie" w miejscu uderzenia, tak jakby od wierzchniej strony dłoni/palca. Pytanie - jest możliwy jakiś grubszy problem (pęknięcie itp) jeśli co do zasady nic nie boli i dłoń jest w 200% sprawna? Czy to wypuklenie to jakiś zwykły obrzęk, który zejdzie?

krzysiek92 12.05.2011 16:28

krwiak najpewniej.. możesz jechać na SOR żeby ew zrobili Ci prześwietlenie żeby być pewnym, że to nic poważnego...

edit. jak było coś poważnego to byś nie mógł nim ruszać

Jeden 12.05.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez małpa (Post 1090819)

Na skrzyżowaniu Topolowej z Rakowicką(po drugiej stronie ulicy jest żabka) -to jest 100m od Lubicz jest kwiaciarnia (przynajmniej w marcu była)ceny ok miła obsługa.

Młyniu_Miechów 12.05.2011 16:54

gdzie znajdę najnowsza czołówke ligi+extra?

_ukoL 12.05.2011 20:31

Jedna, jedyna strona mi nie wchodzi i przy okazji forum na tej stronie. Czytałem sporo w google na ten temat ale tam piszą o DNS, Proxy, zmianach jakichś adresów itp. rzeczy. Potrzebowałbym porady mądrego hakermajstra tu lub na PW. Byłbym cholernie wdzięczny, bo tak wchodzę tam tylko przez te bramki co odblokowywują. Zaznaczam, że bolec a nie znawca komputerów ze mnie. Nie mam ochoty grzebać w ustawieniach routera, bo popieprzę dopiero. :D

Pozdrawiam.

Proud 12.05.2011 21:37

1.Siema, potrzebuję kogoś z bardzo dobrą znajomością angielskiego aby rzucił/rzuciła okiem na pewne pismo(bardzo krótkie) czy nie ma większych błędów. Jest ktoś taki? ;)

2. Jest jakiś synonim słowa between który nadaje się do listu formalnego? Between brzmi mi jakoś tak potocznie.

bobbest 12.05.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1091304)
1.Siema, potrzebuję kogoś z bardzo dobrą znajomością angielskiego aby rzucił/rzuciła okiem na pewne pismo(bardzo krótkie) czy nie ma większych błędów. Jest ktoś taki? ;)

2. Jest jakiś synonim słowa between który nadaje się do listu formalnego? Between brzmi mi jakoś tak potocznie.

między
prep
1. (w odniesieniu do dwu osób, rzeczy) between; przen.między nami (mówiąc) between you and me; between ourselves; pot. between you me and the gatepost
2. (w odniesieniu do zbioru osób, rzeczy) among, amongst; przen.między innymi among other things

between ogólnie rzecz ujmując nie jest wyrażeniem potocznym

northrop 13.05.2011 05:47

Zabieram sie z zamiarem odwiedzin Polski na wakacje gdzies po +/-10 latach i myslalem obskoczyc przy okazji do Pragi w Czechach. Jak to wyglada z przejazdem z Krakowa? Samolot/pociag/samochod. Co sie najbardziej oplaca? Generalnie patrzylem na ceny biletow na przelot i wygladalo to calkiem przystepnie, ale jakie sa mniej wiecej koszt przejazdu (i czas podrozy) samochodem/pociagiem?

Z gory dziekuje za pomoc.

Tomek010 13.05.2011 06:17

Proud na pw się odezwij (studiuje ang.) ;)

GajowyDrwal 13.05.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez northrop (Post 1091437)
Zabieram sie z zamiarem odwiedzin Polski na wakacje gdzies po +/-10 latach i myslalem obskoczyc przy okazji do Pragi w Czechach. Jak to wyglada z przejazdem z Krakowa? Samolot/pociag/samochod. Co sie najbardziej oplaca? Generalnie patrzylem na ceny biletow na przelot i wygladalo to calkiem przystepnie, ale jakie sa mniej wiecej koszt przejazdu (i czas podrozy) samochodem/pociagiem?

Z gory dziekuje za pomoc.

Jechałem w marcu samochodem 550 km, około 6 godzin trasa z trzema chyba przerwami. Od Brna leci się już cały czas autostradą, więc nie jest źle.. Można też jechać A4 a potem Nysa i Kłodzko, znacznie krócej bo wychodzi ponizej 500, ale trzeba liczyć się z małymi korkami po zjeździe z A4.

Koszt przejazdu zależy już od tego czym będziesz jechał, plus winietka na czeski autostrady 10 dniowa 55 złotych, lub miesięczna 72 złote.

Inna sprawa, że w zasadzie polecałbym chyba pociąg. W samym centrum jest zakaz parkowania dla nie rezydentów - musisz sobie to wykupić, bądź zaparkować na prywatnym parkingu.

W Pradze mają świetną komunikację - oprócz metra, tramwaje - jeżdżą tak często, że na rozkładach masz rozpisane tylko niskopodłogowe, pozostałe jeżdżą co 3-4 minuty...

mlody_ale_wierny 13.05.2011 14:09

Wiadomo coś o pamiątkach przed meczem derbowym bo coś nie mogę znaleźć informacji.

węgorz2 13.05.2011 16:36

mam pytanie ,jak wyglada sprawa ORANGE na platformie CYFRA +,z tego co slyszalem od nowego sezonu nie maja juz dostepu do meczów ,tak? bo place za to 10 a do niczego nie sa mi oprocz meczow potrzebni i chcialem ewentualnie zrezygnowac

ja_ka_ 13.05.2011 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1092256)
mam pytanie ,jak wyglada sprawa ORANGE na platformie CYFRA +,z tego co slyszalem od nowego sezonu nie maja juz dostepu do meczów ,tak? bo place za to 10 a do niczego nie sa mi oprocz meczow potrzebni i chcialem ewentualnie zrezygnowac

Dzwonisz na infolinię i rezygnujesz od czerwca.

bondTSW 13.05.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1091782)
Jechałem w marcu samochodem 550 km, około 6 godzin trasa z trzema chyba przerwami. Od Brna leci się już cały czas autostradą, więc nie jest źle.. Można też jechać A4 a potem Nysa i Kłodzko, znacznie krócej bo wychodzi ponizej 500, ale trzeba liczyć się z małymi korkami po zjeździe z A4.

Koszt przejazdu zależy już od tego czym będziesz jechał, plus winietka na czeski autostrady 10 dniowa 55 złotych, lub miesięczna 72 złote.

Inna sprawa, że w zasadzie polecałbym chyba pociąg. W samym centrum jest zakaz parkowania dla nie rezydentów - musisz sobie to wykupić, bądź zaparkować na prywatnym parkingu.

W Pradze mają świetną komunikację - oprócz metra, tramwaje - jeżdżą tak często, że na rozkładach masz rozpisane tylko niskopodłogowe, pozostałe jeżdżą co 3-4 minuty...

Również polecam pociąg, np. do Cieszyna PL, spacer do Cieszyna CZ. następny do Pragi tanio i szybko. W Pradze opłaca się kupić dzienny bilet i jeździć wszystkim co jeździ... no i pić piwo ile wlezie!

Lupo 13.05.2011 21:45

Co do Cieszyna PL to polecam busa zamiast pociągu.

ciesla1991 13.05.2011 21:47

orientuje sie ktos w jakiej cenie beda bilety na mecz Wisła-Polonia W .. czy takie jak na TOP mecze ceny czy normalnie zwykłe ??

węgorz2 13.05.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciesla1991 (Post 1092609)
orientuje sie ktos w jakiej cenie beda bilety na mecz Wisła-Polonia W .. czy takie jak na TOP mecze ceny czy normalnie zwykłe ??

ja slyszalem ze POLONIA to mecz TOP

WISŁAZWE 13.05.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciesla1991 (Post 1092609)

Proszę bardzo za oficjalną stroną klubu:

Cytat:

-
mecze zwykłe (Ruch Chorzów, Widzew Łódź, GKS Bełchatów, Górnik Zabrze, Polonia Warszawa) – przy czym mecz z Polonią Warszawa może zostać zakwalifikowany do kategorii meczów TOP. Klub poinformuje o tym z odpowiednim wyprzedzeniem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl