![]() |
Cytat:
|
Idealny timing dla Sapały: długi weekend, na spokojnie można we Franticu dzisiaj posiedzieć, nie trzeba się w niedziele zbierać z rana do Stalowej, pewnie z 2-3 wypłaty wpłynęły z góry - bajka.
A w Krakowie zostanie, tyle że nie będzie musiał tarabanić się na treningi do Myślenic, tylko na Chałupnika. |
Podobno właśnie to przesądziło o rozwiązaniu kontraktu że mecz w niedzielę o 13, na wyjeździe więc wolal rozwiązać kontrakt niż stracić melanż weekendowy
|
Cytat:
Oczywiście w myśleniu tych ludzi nigdy nic się nie zmieni. Wystarczy jakiś kolejny jeden słabszy mecz Carbo, czy jeszcze kilka gorszych Rodado i ta sekta znów wróci do swoich zaklęć jacy to beznadziejni zawodnicy i że należy stawiać na młodych zdolnych Polaków, solidnych krajowców, a nie na znacznie od nich lepszych obcokrajowców z niższych lig Hiszpanii, Anglii, Francji czy Niemiec. I tak w kółko, bezrefleksyjnie, bez wyciągania jakichkolwiek wniosków, ciągłe życie w sferze własnych rojeń i stereotypów.:> |
Pomijając opinie (słuszne lub mniej) o Carbo, to trzeba wysoko odlecieć żeby porównywać go do Rodado.
|
Cytat:
|
Cytat:
O tym jak ważny dla zespołu jest Carbo pokazują mecze bez niego, albo kiedy ma słabszy dzień Obaj są równie ważni dla zespołu i ich brak ma tragiczne dla nas skutki. I o ile ściągnięcie drugiego Rodado to mrzonki to naprawdę potrzebujemy choćby przyzwoitego defensywnego pomocnika na ławkę. Tylko nie kolejny tleniony pseudotalent - kogoś do gry. |
Właściwie to czas leci a Sukiennicki jak był chujowy tak nadal jest. Mówiłem od samego początku że to jest klasyczny kasztan. Chłop nic nie gra, nic nie wnosi, jest bardzo słaby. Argument, że jest przemęczony już nie przejdzie.
|
Cytat:
|
Główną siłą Carbo w Wiśle to polega na tym że za konkurentow o miejsce czy ogólnie ludzi ze środka pomocy ma Sukiennickiego, miał Sapale, miał x czasu temu żółtodzioba Dudę itp itd Wisła nie potrafi ściągnąć 2-3 konkretnych pomocników czy to defensywnych czy ofensywnych więc niedzielne że Carbo na tym tle błyszczy.
|
Markusik, trzeba budować klub na Hiszpanach bo oni gwarantują 10 miejsce w lidze
Do tego trenera z Hiszpanii i można myśleć o seryjnym wgrywaniu w lidze po jednym meczu. Jak taka prawdę czytasz to masz incydent kałowy? |
Cytat:
Jeśliby tak było tzn. że na extraklase sobie poczeka dużo dłużej niż się wielu wydaje. Ale stawiam. że odpuści sobie S.. |
Cytat:
To jest prawda jedynie w twoim umyśle ignorującym zdobycie przez zespół oparty o Hiszpanów Pucharu Polski czy spokojne utrzymanie się Wisły w Ekstraklasie przed laty. Stawianie na tą drogę, czy generalnie ma zawodników z niższych lig Francji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec i Anglii daje w polskich realiach gwarancję sprowadzania przynajmniej kilku piłkarzy lepszych od większości krajowych ligowców takich jak Carbo, Rodado, Moltenis, Mula, Villar czy Igbekeme, a dawniej Carlitos, Imaz, Lionch, Yeboah i tak dalej. W ostatnich latach dawało niemal gwarancję posiadania króla strzelców sprowadzonego z Hiszpanii w Ekstraklasie. A hiszpański trener taki jak Carrilo takiego Moskala czy innego Ojrzyńskiego zjada warsztatem na śniadanie. To jest pełen wymiar i pełnia możliwości tej drogi, nie żadne dziesiąte miejsce w pierwszej lidze. |
Cytat:
to już druga liga, a nie okręgówka i Kwiecień dobrze o tym wie |
odnalazł się Kamil "BarberBMW" Wojtkowski
|
Cytat:
|
prosze anulować ten punkt dla Jaroo, to określenie jest kulturalne i z klasą
|
W kulturalny sposób też można obrażać, (to znaczy: nie można :foch: ) czy atakować bardzo nieczysto.
|
no ale to jest jednak element retoryki, nie karałbym za to
zwalczaj chamstwo |
A to punkty się wyzerowały?
|
punkty są teraz od listopada.
Za październik było podsumowanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Masz gdzieś statystyki to zaprezentuj.
Gola dziś strzelił. I to był gol, który de facto dobił Stal. |
Cytat:
Gola strzelił w meczu z beniaminkiem i to był świetny mecz. To co pisałem powyżej, widać jak blisko byłem prawdy. Z drugiej strony, o co się tu kłócić, skoro wg. Ciebie Sapała wygrał rywalizację z Carbo... Ciekawe jak by to wyglądało z takim Chrobrym przy takim poziomie chaosu ze strony Sukiennickiego? Może lepiej że się nie dowiemy... |
Chętnie też bym powalczył o zwycięstwo w Twoim rankingu, ale nie ma kompletnie żadnych nagród więc mnie to nie interesuje.
A tak serio - wstawiłem ignoruj trzem czy czterem muszkieterom - omija mnie większość ich złotych myśli (chyba że ktoś inny je zacytuje) i dobrze im z tym. A już całkiem świetnie mi wtedy kiedy Wisła odrabia straty do interesujących miejsc w tabeli i jak tak dalej pójdzie to może za jakiś czas je będzie zajmować. |
Cytat:
Ja zdania nie zmieniam i jedna przypadkowa bramka po rykoszecie nie zmienia obrazu. Sukiennicki jest słabym piłkarzem. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tychy to nie do końca czerwona latarnia, a problemem NIE była skuteczność. Myśmy sobie może ze dwie sensowne sytuacje stworzyli. Była dyskusja dlaczego i spora część problemu to zastąpienie Carbo Sukiennickim. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl