Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

koyoot 27.02.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 860574)
To nie Hristov tak powiedział sam od siebie, tylko dziennikarz niezbyt znający wymowę angielskiego zadał mu trochę głupie pytanie "Tomorrow will be first goal for Wisła", a Hristov odpowiedział "I hope so".

Czyli polskie dziennikarstwo pelna para...

Sorry za off-top...

dj_ibutti 27.02.2010 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 860444)
Rozmawiałem z kolegą który kibicuje od dawna Lazio i świetnie zna włoski. Dałem mu do przetłumaczenia te dwa artykuły. Pisze tam że są rozbieżności między klubami i Makinwa raczej zostanie w Lazio.
Generalnie kumpel uważa że ten cały prezes Lazio Lolitto to idiota i z nim bardzo ciężko się komukolwiek dogadać.

Jak kolega od dawna kibicuje Lazio, to poglądy ma pewnie podobne jak reszta "błekitnych". Nie dziwi więc fakt, że podobnie jak oni uważa prezesa, który chce walczyć z faszystami i naziolami, za idiotę.

A w temacie: Osobiście jaki by ten Makinwa nie był, dla mnie wydawanie kwot o których się mówi to marnotrawstwo i działanie na szkodę Wisły... Po co nam 5ty napastnik? Nie lepiej przeznaczyć tę kwotę na bramkarza czy obrońce?

Rob_Zombie 27.02.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 860589)
Po co nam 5ty napastnik? Nie lepiej przeznaczyć tę kwotę na bramkarza czy obrońce?

Bo wszystkie przegrane w tym sezonie mecze były przegrane nie dlatego że defensywa nie mogła sobie poradzić z jakimiś niesamowitymi atakami Levadii, Legii czy Lecha, tylko dlatego że z przodu mamy same lebiegi.

maci0s 27.02.2010 14:49

To nie koniec wzmocnień?

Do poniedziałku kluby mogą zawierać kontrakty z zawodnikami. Wisła chciałaby wypożyczyć Stephana Ayodele Makinwę, napastnika Lazio Rzym. 27-letni Nigeryjczyk od siedmiu lat występuje w Serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (87 meczów ligowych i 10 bramek). Przez ostatnie dwa i pół roku do siatki trafił raz. - Prowadzimy rozmowy, ale nie chcę mówić, czy chodzi właśnie o niego. Być może kibice dostaną jeszcze dobrą informację - podkreśla Skorża.

Krakowianie chcieliby też sprowadzić lewego obrońcę, ale w tym okienku transferowym jest to mało prawdopodobne. - Wierzę jednak, że teraz podpiszemy umowę obowiązującą od czerwca - zaskoczył Skorża.

WHITE*STAR 27.02.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 860379)
Niby logicznie, tylko w jaki sposób manager będący w Mediolanie, który "nic nie słyszał" pomaga w negocjacjach na linii Kraków - Rzym? Może przez telefon?

Moim zdaniem przez śledzika...:P

SpoXsteR 27.02.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860611)
To nie koniec wzmocnień?

Do poniedziałku kluby mogą zawierać kontrakty z zawodnikami. Wisła chciałaby wypożyczyć Stephana Ayodele Makinwę, napastnika Lazio Rzym. 27-letni Nigeryjczyk od siedmiu lat występuje w Serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (87 meczów ligowych i 10 bramek). Przez ostatnie dwa i pół roku do siatki trafił raz. - Prowadzimy rozmowy, ale nie chcę mówić, czy chodzi właśnie o niego. Być może kibice dostaną jeszcze dobrą informację - podkreśla Skorża.

Krakowianie chcieliby też sprowadzić lewego obrońcę, ale w tym okienku transferowym jest to mało prawdopodobne. - Wierzę jednak, że teraz podpiszemy umowę obowiązującą od czerwca - zaskoczył Skorża.

no ale po co Ty wklejasz coś co ktoś skopiował z oficjalnej strony Wisły?

po raz enty ktoś wkleja to samo.. nie trzeba, wszystko już było wczoraj napisane na twsd czy oficjalnej, żadnej nowości nie ma

maci0s 27.02.2010 15:25

Bo to jest z dzisiaj wypowiedz z Gazety

SpoXsteR 27.02.2010 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860629)

wczoraj , 16;00
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22771

to co Wy często wklejacie to są po prostu kopie ze stron Wiślackich..

Wrona 27.02.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860629)

Nie. To jest wypowiedź z piątkowej konferencji prasowej.

bravelukas 27.02.2010 15:59

zajebiscie Brożek kontuzjaaaa.....przyjdzie Makinwa na bank

prober 27.02.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 860642)
zajebiscie Brożek kontuzjaaaa.....przyjdzie Makinwa na bank

Mógłby ktoś to przetłumaczyć na język polski?

For_FuN_ 27.02.2010 16:07

Sadzac po wypowiedzi Skorzy, to rozmowy sa w toku. Okaze sie wszystko w poniedzialek.

Barszczu 27.02.2010 16:08

widzieliście w C+ reakcję Skorży nt. Makinwy?

wyglądało to tak, jakby zastanawiał sie chwile co może powiedzieć, a czego nie

pawelo84 27.02.2010 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barszczu (Post 860654)
widzieliście w C+ reakcję Skorży nt. Makinwy?

wyglądało to tak, jakby zastanawiał sie chwile co może powiedzieć, a czego nie

Makinwa nawet bez formy grałby lepiej niż dzisiejsza para napastników ...

miras108 27.02.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 860780)

A czego Ty się spodziewałeś. Hristov wczoraj podpisał kontrakt i już dziś musiał zagrać, gdyby się zgrał z resztą to mogło by to wyglądać inaczej. W drugiej połowie już było (trochę) lepiej.

Adamek21 27.02.2010 19:37

Cytat:

Powiem tak potrzebne jest mu zgranie zawodnikami przecież on nie zagrał ani jednego meczu przed GKS-em tyle co na treningach.Trzeba poczekać 2-3 kolejki może będzie dobrze:P

Gordian 27.02.2010 20:25

Ja się zastanawiam czemu Ba nie grał od początku, a w jego miejscu Jirsak wystąpił. Ba najlepszym zawodnikiem Wisły w dzisiejszym meczu. Drugi nowy nabytek walczył starał się, ale z takich podań jakie dostawał (nie dostawał ?) nie da się nic ugrać. Słabo dziś Marcelo. Nawet nie o to chodzi że bramkę zawalił, ale ogólnie grał słabo. Dziwna sprawa. Mamy najlepszych obrońców w lidze, ale grają straszny piach. Najsłabszym ogniwem ponownie Diaz. Jak się trafi kupiec to bez zastanowienia do sprzedania.

63.5 Kg 27.02.2010 20:27

Chyba najwyzsza pora na jedno stwierdzenie.

Tak czekamy i czekamy i rok i drugi rokj ale niestety....Tomek Jirsak i jego transfer za ponad 700 tys euro okazuje sie niestety niewypalem...

tofik 27.02.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 860984)
Powiem tak potrzebne jest mu zgranie zawodnikami przecież on nie zagrał ani jednego meczu przed GKS-em tyle co na treningach.Trzeba poczekać 2-3 kolejki może będzie dobrze:P

Mnie Hristov nie wygląda na gracza, który przepchnie 2 metrowego kafara, odwróci się i właduje w same widły. Bo chyba tylko tak w dzisiejszym meczu mógł strzelić bramkę.
Już wspominaliśmy przed meczem, że to bardziej taki sęp. Skuteczny, ale musi mieć podania, trzeba mu stworzyć sytuacje. Tak, by mógł cieszyć skutecznością.
Przydałby się do ofensywy jeszcze ten Makinwa, który jest natomiast dynamicznym, szybkim graczem z dobrym dryblingiem. Wtedy taka para by się uzupełniała na boisku.

szczepanwislak 27.02.2010 21:26

no i niby zawodnik o którym się już w pewnym kontekście mówiło , że będzie grał u nas dziś już tak szybko nas pogrążył. Szkoda , że transfer Nowaka nie został zrealizowany. Na pewno by lepiej wkomponowałby się w drużynę niż Hristov co nie znaczy , że już po tym meczu go skreślam

Colin 27.02.2010 22:13

Na pewno po dzisiejszym meczu nie wolno skreślać Hristova czy wyciągać dalekoidących wniosków na temat jego gry. Wczoraj chłopak podpisał kontrakt i dziś już musiał grać ważny mecz z kolegami, których praktycznie nie zna. W dodatku mecz ułożył się tak niefortunnie (straciliśmy gola na początku), że Bułgar praktycznie nie dostawał piłek, tylko musiał się przepychac z obrońcami wręcz, czy wyskakiwać do bezpańskich główek, walczyć o piłkę w chaosie jaki panował czesto na placu gry. Na pewno można po dzisiejszym meczu coś tam powiedzieć jaki styl gry preferuje, jak lubi grać i wg. mnie: dobrze potrafi zastawić piłkę, powalczyć z obrońcami gdy ma ich na plecach. Po tych filmikach to rzeczywiście taki typ Inzaghiego, ale by coś więcej powiedzieć trzeba poczekać aż chłopak się wkomponuje w zespół, potrenuje więcej z chłopakami, pozna schematy rozegrania które preferuje Skorża.

Bardzo mnie cieszy natomiast pozyskanie Issa Ba. Po kilkunastu zaledwie minutach pokazał, że jest zawodnikiem na nasze warunki "z innej planety", z innej lepszej ligi. Widać mądrość w zachowaniu na boisku, w poruszaniu się, w dryblingu, podaniu, rozegraniu. Ma się wrażenie, że gość "ma oczy dookoła głowy". Widać u niego duży spokój gdy ma piłkę i wie co chce z piłką zrobić. To on kontroluje sytuację na boisku. Dodatkowo świetny w odbiorze, utrzymaniu przy piłce, bardzo dobre cechy motoryczne i dynamika. Może nie jest jeszcze przygotowany na pełne 90 minut, ale mimo wszystko szkoda, że grał w tym meczu tylko kilkanaście minut końcówki. Gdyby on grał za Jirsaka od początku to nawet od momentu jak przegrywaliśmy podejrzewam, że stworzylibyśmy wiecej groźniejszych sytuacji.

sevenheaven 27.02.2010 23:29

nie chce się powtarzać poraz enty, ale popatrzcie na 3 bramke Ruchu ..

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ech__3_0_.html

kolega Janusza Gola .. pisałem o nim, że ma wielki talent i wg mnie jest lepszym zawodnikiem od janka.. nawet w 4 ligowej drużynie wchodził często z ławki, ale te bramki walił na zawołanie

był do wyciągnięcia za 100 tysięcy zł :)

pisałem , że może być objawieniem końcówki sezonu, piękna bramka

ma motorek w dupie oj ma :D

koyoot 27.02.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 861227)

kolega Janusza Gola .. pisałem o nim, że ma wielki talent i wg mnie jest lepszym zawodnikiem od janka.. nawet w 4 ligowej drużynie wchodził często z ławki, ale te bramki walił na zawołanie

Nie tylko on. Piech bedzie objawieniem ale nie koncowki sezonu a calej rundy moim zdaniem. Sadlok, Sobiech, Piech ta trojce powinno sie bardzo uwaznie obserwowac i pomyslec o nich w kontekscie wzmocnien naszego zespolu.

madenn 27.02.2010 23:42

wydawało mi się że po Cracovii Skorża juz nie bedzie naszym trener ale teraz przyszedł juz ten czas,
ceniego go i szanuje za 2 majstry ale powinien juz odejsc

sevenheaven 28.02.2010 00:06

koyoot zgadza się, podkreśliłem to jeszcze raz tylko dlatego, że nikt z forum na 100% nigdy o nim nie słyszał, a ja już pisałem ze 2-3 razy , oraz to, że nigdy nie rozegrał meczu na poziomie nawet 2 ligii ..
był w Widzewie na wypożyczeniu ale zerwał wiązadła i dopiero teraz się wyleczył.

Jak grał u nas to zawsze wchodził na końcówki i też strzelał po 15-20 bramek na sezon :D

KacpiTSW 28.02.2010 01:01

Cytat:

Czego Ty od Hristova oczekujesz? Chłopak podpisał przed wczoraj kontrakt z Wisłą, godzinę przed meczem dowiaduje się, że zagra od pierwszej minuty prawdopodobnie do ostatniego gwizdka sędziego. Jeszcze nikogo prawie tam nie zna, 2-3 treningi z drużyną, zero komunikacji, zero zgrania... jedyny kontakt językowy to chyba tylko angielski. Skorża po meczu mówił, że ma pewne braki które będą nadrabiać. Zobaczycie... jeszcze na pewno zaskoczy nas wszystkich. ( w dobrym tego znaczeniu słowa )

OL Lyonaise 28.02.2010 07:04

Jirsak ma za slaba psyche na Wisle

Gwiaździsty 28.02.2010 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 861227)

Trzeba było zadzwonić do Skorży, żeby on powiedział o nim swojemu duetowi skautów Klejdinst& Caplar.

63.5 Kg 28.02.2010 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 861299)
Jirsak ma za slaba psyche na Wisle

Moze nie tyle ze za slabo psychike.
Wystarczy sie popatzrec ze przy kazdym dojsciu do pilki z gosciem z Belchatowa Tomas poprostu odstwaia noge bo sie o nia boi...

IncognitoTSW 28.02.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 861309)
Trzeba było zadzwonić do Skorży, żeby on powiedział o nim swojemu duetowi skautów Klejdinst& Caplar.

Daj numer, pewnie nie jeden zadzwoni.

miras108 28.02.2010 09:41

Co dokładnie wczoraj Skorża mówił przed meczem o Makinwie? Bo nie oglądałem tego fragmentu.

Chesteroski 28.02.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 861047)
...Najsłabszym ogniwem ponownie Diaz. Jak się trafi kupiec to bez zastanowienia do sprzedania.

Piszesz o najaktywniejszym piłkarzu Wisły, który od dłuższego czasu jest jednym z niewielu cały czas pod grą. A jak go sprzedaż to ciekawe kto tak będzie zapierdzielał przez 90 minut, pewnie Jirsak... Oj bardzo bawi to całe krytykowanie Diaza przez znawców.

RAFi89 28.02.2010 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 861325)
Piszesz o najaktywniejszym piłkarzu Wisły, który od dłuższego czasu jest jednym z niewielu cały czas pod grą. A jak go sprzedaż to ciekawe kto tak będzie zapierdzielał przez 90 minut, pewnie Jirsak... Oj bardzo bawi to całe krytykowanie Diaza przez znawców.

No właśnie, nie mówię że Diaz zagrał dobrze ale jest to jeden z niewielu zawodników który pokazuje się do gry. Co takiego na boisku wczoraj zrobił Sobol, Jirsak, Brożek czy Boguski. Nikt nie wspomniał o tym że to po fatalnym podaniu Boguskiego do rywala w momencie gdy wychodziliśmy do przodu straciliśmy bramkę,
Rozumiem krytykę Diaza ale w takim samym stopniu zawiniła reszta zespołu a może i większym bo Jirsak równie dobrze mógł wchodzić na boisko tylko przy stałych fragmentach gry.

Eustachy 28.02.2010 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 861325)

Wypada sie zgodzic i dodac, ze wczoraj jedyne dwa celne strzaly na bramke z gry byly jego autorstwem, a przy tym od dawna jest to jedyny pilkarz, ktory wychodzi do kazdej pilki i zasuwa od jednego konca boiska do drugiego, dlatego komu jak nie komus takiemu wybaczyc czesc bledow i mankamentow wliczywszy te nieszczesliwe pudlo na pusta bramke.
Ale pewnie na forum wiodloby mu sie lepiej, gdyby sie schowal gdzies na boisku jak niejaki Tomek Jirsak i przez 90 minut pozorowal gre, bo przeciez wowczas nie wdalby sie w zadna pyskowke/przepychanke z Ujkiem i nie zawalilby kilku zagran (tak jakby Sobol nie zawalil wiecej, czy nawet chwalony Ba nie spartolil kilku), gdyz zasada jest prosta - czym mniej kontaktow z pilka, tym mniej zepsutych podan...

LukaszK111 28.02.2010 10:35

A ja się zgodzę z Gordianem.Co z tego, że dużo biegał jak nic z tego nie wynikało.Kiedy miał piłkę przy nodze to albo mu zaraz odskakiwała albo po złym podaniu/drybligu oddawał przeciwnikowi.Już w przerwie meczu miałem nadzieje ze wejdzie Ba i nie za Tomasa a Diaza.Hristov zagrał dosyć poprawnie.Mi się podobało to że walczył o kazdą straconą piłke.Niestety w tym meczu trafił na solidnych wysokich obronców a sam w pojedynke bez dobrych podan nic się nie zdziała.
Co do Makinwy to powinnismy zapomniec o tym nazwisku i cieszyć sie z tego co mamy.Dziś jest ostatni dzien na transfery i wątpie w to ze jeszcze kogoś pozyskamy.
Za tydzien do składu dołaczy Małecki i Brozek mam jeszcze nadzieje ze Issah zagra w pierwszym składzie i powinno to wygladac bardzo dobrze.

Maciuś 28.02.2010 10:41

Lepiej madrze stac niz glupio biegac.

Ogryzek 28.02.2010 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 861355)
Lepiej madrze stac niz glupio biegac.

Ale akurat z tego biegania Diaza mogła być bramka gdyby nie jego braki techniczne, a ze stania Jirsaka nie wynikało nic jeśli nie liczyć stratę przed naszą bramką w II połowie.

Faktem jest że obaj zagrali słabo, ale zdecydowanie słabiej zagrał Jirsak wg mnie.

kacu 28.02.2010 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LukaszK111 (Post 861347)
Dziś jest ostatni dzien na transfery i wątpie w to ze jeszcze kogoś pozyskamy.

Dziś jest ostatni dzień lutego, a że wypada niedziela to jutro też można przeprowadzać transfery.

Oldpara 28.02.2010 10:59

Diaz zagrał wczoraj średniawo, a do tego ma pecha, że wygląda i porusza się jak skrzyżowanie człowieka pająka z człowiekiem chaosem. Moja kobieta jak go widzi, to zamyka oczy, bo mówi, że nie może patrzyć na kogoś, komu nogi zginają się w trzech miejscach :D
Myśle, że wielu ludzi ma podobnie, dlatego nie jest lubiany - nie zmienia to faktu, że jest lepszy i pożyteczniejszy niż Jirsak :)

Colin 28.02.2010 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 861312)
Moze nie tyle ze za slabo psychike.
Wystarczy sie popatzrec ze przy kazdym dojsciu do pilki z gosciem z Belchatowa Tomas poprostu odstwaia noge bo sie o nia boi...

To też, a dwa to nie ma kompletnie warunków fizycznych żeby o tą piłkę w środku boiska powalczyć. Gdyby wynik bezbramkowy utrzymywał się przez kilkadziesiąt minut wczorajszego meczu może taki "podwieszony" pod Hristovem pomocnik z zadaniami praktycznie tylko ofensywnymi zdałby egzamin. W sytuacji gdy to my musieliśmy gonić wynik, a rywal mądrze się ustawił na całym boisku z pressingiem Jirsak nie dość że nie istniał to jeszcze się odbijał od wszystkich na boisku. Sam się zastanawiam czy jest pozycja na boisku, na jakiej Jirsak może być bardziej przydatny, bo jeśli tak dalej będzie wyglądała jego gra to już na długo powędruje na ławkę rezerwowych a w dłuższym okresie czasu to Wisła pewnie będzie się go chciała pozbyć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl