![]() |
Cytat:
Sorry za off-top... |
Cytat:
A w temacie: Osobiście jaki by ten Makinwa nie był, dla mnie wydawanie kwot o których się mówi to marnotrawstwo i działanie na szkodę Wisły... Po co nam 5ty napastnik? Nie lepiej przeznaczyć tę kwotę na bramkarza czy obrońce? |
Cytat:
|
To nie koniec wzmocnień?
Do poniedziałku kluby mogą zawierać kontrakty z zawodnikami. Wisła chciałaby wypożyczyć Stephana Ayodele Makinwę, napastnika Lazio Rzym. 27-letni Nigeryjczyk od siedmiu lat występuje w Serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (87 meczów ligowych i 10 bramek). Przez ostatnie dwa i pół roku do siatki trafił raz. - Prowadzimy rozmowy, ale nie chcę mówić, czy chodzi właśnie o niego. Być może kibice dostaną jeszcze dobrą informację - podkreśla Skorża. Krakowianie chcieliby też sprowadzić lewego obrońcę, ale w tym okienku transferowym jest to mało prawdopodobne. - Wierzę jednak, że teraz podpiszemy umowę obowiązującą od czerwca - zaskoczył Skorża. |
Cytat:
|
Cytat:
po raz enty ktoś wkleja to samo.. nie trzeba, wszystko już było wczoraj napisane na twsd czy oficjalnej, żadnej nowości nie ma |
Bo to jest z dzisiaj wypowiedz z Gazety
|
Cytat:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22771 to co Wy często wklejacie to są po prostu kopie ze stron Wiślackich.. |
Cytat:
|
zajebiscie Brożek kontuzjaaaa.....przyjdzie Makinwa na bank
|
Cytat:
|
Sadzac po wypowiedzi Skorzy, to rozmowy sa w toku. Okaze sie wszystko w poniedzialek.
|
widzieliście w C+ reakcję Skorży nt. Makinwy?
wyglądało to tak, jakby zastanawiał sie chwile co może powiedzieć, a czego nie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja się zastanawiam czemu Ba nie grał od początku, a w jego miejscu Jirsak wystąpił. Ba najlepszym zawodnikiem Wisły w dzisiejszym meczu. Drugi nowy nabytek walczył starał się, ale z takich podań jakie dostawał (nie dostawał ?) nie da się nic ugrać. Słabo dziś Marcelo. Nawet nie o to chodzi że bramkę zawalił, ale ogólnie grał słabo. Dziwna sprawa. Mamy najlepszych obrońców w lidze, ale grają straszny piach. Najsłabszym ogniwem ponownie Diaz. Jak się trafi kupiec to bez zastanowienia do sprzedania.
|
Chyba najwyzsza pora na jedno stwierdzenie.
Tak czekamy i czekamy i rok i drugi rokj ale niestety....Tomek Jirsak i jego transfer za ponad 700 tys euro okazuje sie niestety niewypalem... |
Cytat:
Już wspominaliśmy przed meczem, że to bardziej taki sęp. Skuteczny, ale musi mieć podania, trzeba mu stworzyć sytuacje. Tak, by mógł cieszyć skutecznością. Przydałby się do ofensywy jeszcze ten Makinwa, który jest natomiast dynamicznym, szybkim graczem z dobrym dryblingiem. Wtedy taka para by się uzupełniała na boisku. |
no i niby zawodnik o którym się już w pewnym kontekście mówiło , że będzie grał u nas dziś już tak szybko nas pogrążył. Szkoda , że transfer Nowaka nie został zrealizowany. Na pewno by lepiej wkomponowałby się w drużynę niż Hristov co nie znaczy , że już po tym meczu go skreślam
|
Na pewno po dzisiejszym meczu nie wolno skreślać Hristova czy wyciągać dalekoidących wniosków na temat jego gry. Wczoraj chłopak podpisał kontrakt i dziś już musiał grać ważny mecz z kolegami, których praktycznie nie zna. W dodatku mecz ułożył się tak niefortunnie (straciliśmy gola na początku), że Bułgar praktycznie nie dostawał piłek, tylko musiał się przepychac z obrońcami wręcz, czy wyskakiwać do bezpańskich główek, walczyć o piłkę w chaosie jaki panował czesto na placu gry. Na pewno można po dzisiejszym meczu coś tam powiedzieć jaki styl gry preferuje, jak lubi grać i wg. mnie: dobrze potrafi zastawić piłkę, powalczyć z obrońcami gdy ma ich na plecach. Po tych filmikach to rzeczywiście taki typ Inzaghiego, ale by coś więcej powiedzieć trzeba poczekać aż chłopak się wkomponuje w zespół, potrenuje więcej z chłopakami, pozna schematy rozegrania które preferuje Skorża.
Bardzo mnie cieszy natomiast pozyskanie Issa Ba. Po kilkunastu zaledwie minutach pokazał, że jest zawodnikiem na nasze warunki "z innej planety", z innej lepszej ligi. Widać mądrość w zachowaniu na boisku, w poruszaniu się, w dryblingu, podaniu, rozegraniu. Ma się wrażenie, że gość "ma oczy dookoła głowy". Widać u niego duży spokój gdy ma piłkę i wie co chce z piłką zrobić. To on kontroluje sytuację na boisku. Dodatkowo świetny w odbiorze, utrzymaniu przy piłce, bardzo dobre cechy motoryczne i dynamika. Może nie jest jeszcze przygotowany na pełne 90 minut, ale mimo wszystko szkoda, że grał w tym meczu tylko kilkanaście minut końcówki. Gdyby on grał za Jirsaka od początku to nawet od momentu jak przegrywaliśmy podejrzewam, że stworzylibyśmy wiecej groźniejszych sytuacji. |
nie chce się powtarzać poraz enty, ale popatrzcie na 3 bramke Ruchu ..
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ech__3_0_.html kolega Janusza Gola .. pisałem o nim, że ma wielki talent i wg mnie jest lepszym zawodnikiem od janka.. nawet w 4 ligowej drużynie wchodził często z ławki, ale te bramki walił na zawołanie był do wyciągnięcia za 100 tysięcy zł :) pisałem , że może być objawieniem końcówki sezonu, piękna bramka ma motorek w dupie oj ma :D |
Cytat:
|
wydawało mi się że po Cracovii Skorża juz nie bedzie naszym trener ale teraz przyszedł juz ten czas,
ceniego go i szanuje za 2 majstry ale powinien juz odejsc |
koyoot zgadza się, podkreśliłem to jeszcze raz tylko dlatego, że nikt z forum na 100% nigdy o nim nie słyszał, a ja już pisałem ze 2-3 razy , oraz to, że nigdy nie rozegrał meczu na poziomie nawet 2 ligii ..
był w Widzewie na wypożyczeniu ale zerwał wiązadła i dopiero teraz się wyleczył. Jak grał u nas to zawsze wchodził na końcówki i też strzelał po 15-20 bramek na sezon :D |
Cytat:
Czego Ty od Hristova oczekujesz? Chłopak podpisał przed wczoraj kontrakt z Wisłą, godzinę przed meczem dowiaduje się, że zagra od pierwszej minuty prawdopodobnie do ostatniego gwizdka sędziego. Jeszcze nikogo prawie tam nie zna, 2-3 treningi z drużyną, zero komunikacji, zero zgrania... jedyny kontakt językowy to chyba tylko angielski. Skorża po meczu mówił, że ma pewne braki które będą nadrabiać. Zobaczycie... jeszcze na pewno zaskoczy nas wszystkich. ( w dobrym tego znaczeniu słowa ) |
Jirsak ma za slaba psyche na Wisle
|
Cytat:
|
Cytat:
Wystarczy sie popatzrec ze przy kazdym dojsciu do pilki z gosciem z Belchatowa Tomas poprostu odstwaia noge bo sie o nia boi... |
Cytat:
|
Co dokładnie wczoraj Skorża mówił przed meczem o Makinwie? Bo nie oglądałem tego fragmentu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem krytykę Diaza ale w takim samym stopniu zawiniła reszta zespołu a może i większym bo Jirsak równie dobrze mógł wchodzić na boisko tylko przy stałych fragmentach gry. |
Cytat:
Ale pewnie na forum wiodloby mu sie lepiej, gdyby sie schowal gdzies na boisku jak niejaki Tomek Jirsak i przez 90 minut pozorowal gre, bo przeciez wowczas nie wdalby sie w zadna pyskowke/przepychanke z Ujkiem i nie zawalilby kilku zagran (tak jakby Sobol nie zawalil wiecej, czy nawet chwalony Ba nie spartolil kilku), gdyz zasada jest prosta - czym mniej kontaktow z pilka, tym mniej zepsutych podan... |
A ja się zgodzę z Gordianem.Co z tego, że dużo biegał jak nic z tego nie wynikało.Kiedy miał piłkę przy nodze to albo mu zaraz odskakiwała albo po złym podaniu/drybligu oddawał przeciwnikowi.Już w przerwie meczu miałem nadzieje ze wejdzie Ba i nie za Tomasa a Diaza.Hristov zagrał dosyć poprawnie.Mi się podobało to że walczył o kazdą straconą piłke.Niestety w tym meczu trafił na solidnych wysokich obronców a sam w pojedynke bez dobrych podan nic się nie zdziała.
Co do Makinwy to powinnismy zapomniec o tym nazwisku i cieszyć sie z tego co mamy.Dziś jest ostatni dzien na transfery i wątpie w to ze jeszcze kogoś pozyskamy. Za tydzien do składu dołaczy Małecki i Brozek mam jeszcze nadzieje ze Issah zagra w pierwszym składzie i powinno to wygladac bardzo dobrze. |
Lepiej madrze stac niz glupio biegac.
|
Cytat:
Faktem jest że obaj zagrali słabo, ale zdecydowanie słabiej zagrał Jirsak wg mnie. |
Cytat:
|
Diaz zagrał wczoraj średniawo, a do tego ma pecha, że wygląda i porusza się jak skrzyżowanie człowieka pająka z człowiekiem chaosem. Moja kobieta jak go widzi, to zamyka oczy, bo mówi, że nie może patrzyć na kogoś, komu nogi zginają się w trzech miejscach :D
Myśle, że wielu ludzi ma podobnie, dlatego nie jest lubiany - nie zmienia to faktu, że jest lepszy i pożyteczniejszy niż Jirsak :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl