![]() |
Cytat:
Rozwój wydarzeń pokazał, że w sprawie tej niespodziewanej czystki Królewski akurat miał rację. Wywalenie Moskala i paru osób poprawiło sytuację. Szkoda tylko, że właściciel zmarnował wcześniej sporo czasu i środków na skręcenie w stronę zatrudnienia tego trenera i jego "biedrzyckopodobnych" upodobań. A jeszcze wcześniejsze idiotyczne trzymanie Sobolewskiego przez wiele miesięcy mimo kretynizmów, które odstawiał (pierwszym chyba uparte robienie z Tachiego defensywnego pomocnika, na czym też finalnie klub stracił) uważam za jego największy błąd jako właściciela klubu. |
Cytat:
https://img7.demotywatoryfb.pl//uplo...0wy7y6_600.jpg |
Czyli Wójtowicz teraz Top ???Chwilowo wypisał się z towarzystwa obrzydliwych pismaków bo jego "wiem ale nie powiem"pasuje pod tezę.
|
Cytat:
nie wiem czy Krzoska był czemukolwiek bezpośrednio winien, ale coś mi się zdaje, że poszło o wieloletnią zażyłość Krzoski z Moskalem, sam Krzoska zresztą o rozstaniu z Kaziem ostatnio wypowiadał się w o wiele bardziej cierpkich słowach niż o własnym zwolnieniu, a matka Boska sewilska jeśli coś Jarosławowi objawiła, to pewnie żeby pokazać kto tu jest szefem |
A to chyba nie do mnie przytyk, bo ja ze zwycięstw się cieszę. Przede wszystkim z tego, że wreszcie można mecze oglądać dla kibicowania, a nie upewniania się, że znów porażka.
Teksty "wiem, ale nie powiem" niezmiennie śmieszą. Jeśli jednak Królewski jest mędrcem w masce klauna, a zwolnieni pracownicy mieli "za uszami" i teraz będziemy bez nich podbijać świat, to wspaniale. Daj Boże. Zwolnienie ich w środku sezonu i to bez osób na ich miejsce nie wygląda jednak na przemyślane i rozważne. |
Cytat:
A szczegóły mam nadzieję że NIE wypłyną, bo ostatnim co Wiśle potrzeba to pranie brudów. Napisałem już kilkukrotnie że sarkazm Ci nie wychodzi, za grubo jedziesz. Zwolnienie kogoś kto nie daje rady to nie jest jakaś wielka zmiana na lepsze, ale czasem potrzebna. Szczegóły mają znaczenie. I tyle. Nie widzę sensu dalszej dyskusji ponieważ merytorycznie nie prezentujesz nic nowego. Fanem Królewskiego nie jestem ale dla czystej higieny uważam że głupią, opartą tylko na złych emocjach krytykę należy piętnować, a branie Krzoski na sztandary to już w ogóle jest ryzykowne. |
Przecież nikt tu nie bierze Krzoski na sztandary.
Przedmiotem zdziwienia i jednak uzasadnionej krytyki jest nagłe zwolnienie kilku osób. Nagłe, bo przeprowadzone bez żadnego przygotowania typu znalezienie zastępców. Wszystko to sprawia wrażenie działania emocjonalnego, a nie żadnego przemyślanego planu, co samo w sobie nie powinno mieć miejsca. |
Nagle zwolnienie kilku osób, tymczasem:
Pogorzała - w pakiecie z Moskalem, Kołaczyk - na wylocie od miesięcy Bisztyga - JK powiedział że sam już sugerował że chce odejść i ma gdzieś nagrana robotę Także ta fala zwolnień dotyczy realnie dwóch osób. Reszta albo była w pakiecie z Moskalem, albo się już na to zapowiadało. |
Cytat:
|
Dawid Szwarga wraz z końcem roku przejmie obowiązki trenera Arki Gdynia. 34-latek zaczyna powoli kompletować własny sztab, a na jego liście życzeń są Marcin Włodarek z Widzewa Łódź, Maciej Kowal z Rakowa Częstochowa oraz Marcin Pogorzała, który pełnił funkcję asystenta Kazimierza Moskala w Wiśle Kraków - podaje Łukasz Olkowicz z Przeglądu Sportowego Onet
Będą mieli wesoło w Gdynii zmieniając stary sztab który wygrywał wszystko jak leci |
Cytat:
Kierownik tj. rola organizacyjno-pomocnicza i może opier.dolić np. jak się gapa spóźni pół godziny na odjazd autokaru albo zostawi syf w pokoju hotelowym. |
Sobczak - Zwoliński 7-4
|
W tym karne 3-0
|
I asysty 2-3
|
i luz w majtach 0:1
|
Jesus Imaz z bramką w 65 minucie meczu, Białystok prowadzi z Zabrzem 1:0.
|
|
Wzięło z zaskoczenia. Plus dla niego że nie ciągnął kasy ile się da. Pewnie max 2-3 pensje na odchodne
|
Jednego Polaka mniej. Wreszcie.
|
Cytat:
czy to Polak, Portugalczyk, Hiszpan czy Duńczyk nie ma znaczenia |
Jaki powód? Imprezy? Inne sprawy?
|
Pewnie nie dowiemy się nigdy, jak przebiegały rozmowy.
Może Sapała dostał gdzieś intratną propozycję, może klub coś na niego znalazł, może po prostu Igor zdecydował się zachować honorowo, lub znaleziono wystarczające pieniądze na odprawę? Żeby tak udało się jeszcze z Fazlagiciem |
Nowa letnia miłość w pomogła jednak na bardzo krótko (właściwie na jeden celny strzał z Lappi), oby nigdy więcej w Wiśle takich "piłkarzy" jak Sapała, Omrani itp.
|
Droga do freaków otwarta.
Powodzenia Igor, byle jak najdalej od Wisły. |
Cytat:
1 walka we freek = pół roku treningów w Wiśle. Wg mnie już nie będzie zawodowym piłkarzem. |
Cytat:
Przypominam, że - podobnie jak Sukiennicki wygrał rywalizację z Carbo - ale tylko do czasu aż ten przestał pauzować za kartki. Także ja bym na miejscu Oliwiera mniej słuchał kretynów z mediów i kibiców na tt, a bardziej trenera. Jakoś tak się zabawnie składa że Tychy są poprzeczką nie do przeskoczenia dla następców Hiszpana i działają jak mokra szmata na ryj dla tych co wierzyli że jest jakieś pole manewru na środku... I może dzięki temu znajdą się pieniądze na prawdziwego defensywnego pomocnika. Byle tylko nie kolejnego młodego zdolnego Polaka... Jesteśmy w dupie w środku pola, jeden darmozjad na liście płac mniej, z zerową stratą sportową. |
Ale jak to?. Ktoś tu pisał, że Sukiennicki jest lepszy od Carbo. To ja nie wiem czemu nie udało się wygrać z Tychami.
|
To do zluzowania jeszcze Młyński o Fazlagic na już
I wtedy w budżecie powinno być miejsce na 3 wzmocnienia, stoper, 6 i skrzydlowy |
Cytat:
Młyński i Fazlagić najpewniej wypełnią w całości kontrakty, czy tego chcemy, czy nie. Wystarczy sobie wyobrazić gdzie obaj skończą po wygaśnięciu umów i mamy odpowiedź dlaczego dalej tutaj są. |
Cytat:
Ile podwyżki dostał Rodado, ile zarabiają inni? Wszystko jest w Wiśle owiane tajemnica więc wiele bym nie oczekiwał że zejście z jednego czy pięciu kontraktów pozwoli w danym momencie na kontraktowanie kolejnych piłkarzy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl