Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Markus 21.10.2024 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637361)

Zwycięstw które ewidentnie nie wszystkim pasują.

Etatowym hejterom Królewskiego na pewno.

Rozwój wydarzeń pokazał, że w sprawie tej niespodziewanej czystki Królewski akurat miał rację. Wywalenie Moskala i paru osób poprawiło sytuację.

Szkoda tylko, że właściciel zmarnował wcześniej sporo czasu i środków na skręcenie w stronę zatrudnienia tego trenera i jego "biedrzyckopodobnych" upodobań. A jeszcze wcześniejsze idiotyczne trzymanie Sobolewskiego przez wiele miesięcy mimo kretynizmów, które odstawiał (pierwszym chyba uparte robienie z Tachiego defensywnego pomocnika, na czym też finalnie klub stracił) uważam za jego największy błąd jako właściciela klubu.

FraMat 21.10.2024 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1637362)
Rozwój wydarzeń pokazał, że w sprawie tej niespodziewanej czystki Królewski akurat miał rację. Wywalenie Moskala i paru osób poprawiło sytuację.

Korelacja nie oznacza przyczynowości.

https://img7.demotywatoryfb.pl//uplo...0wy7y6_600.jpg

krysztal 21.10.2024 21:47

Czyli Wójtowicz teraz Top ???Chwilowo wypisał się z towarzystwa obrzydliwych pismaków bo jego "wiem ale nie powiem"pasuje pod tezę.

Watts 21.10.2024 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1637378)
Czyli Wójtowicz teraz Top ???Chwilowo wypisał się z towarzystwa obrzydliwych pismaków bo jego "wiem ale nie powiem"pasuje pod tezę.

akurat słynny pesymizm redaktora Wojtowicza (często okrutnie prawdziwy jak w sezonie spadkowym) jest niesponsorowany, bo facet nie zajmuje się publicystyką i nie zabiega o kliki tylko pisze depesze dla PAP, ale tak do końca nie wierzyłbym bezgranicznie w opinie krakoskiego dziennikarza na temat byłego krakoskiego dziennikarza który liznął z tego życia trochę więcej :)
nie wiem czy Krzoska był czemukolwiek bezpośrednio winien, ale coś mi się zdaje, że poszło o wieloletnią zażyłość Krzoski z Moskalem, sam Krzoska zresztą o rozstaniu z Kaziem ostatnio wypowiadał się w o wiele bardziej cierpkich słowach niż o własnym zwolnieniu, a matka Boska sewilska jeśli coś Jarosławowi objawiła, to pewnie żeby pokazać kto tu jest szefem

Witalis 21.10.2024 22:24

A to chyba nie do mnie przytyk, bo ja ze zwycięstw się cieszę. Przede wszystkim z tego, że wreszcie można mecze oglądać dla kibicowania, a nie upewniania się, że znów porażka.

Teksty "wiem, ale nie powiem" niezmiennie śmieszą.

Jeśli jednak Królewski jest mędrcem w masce klauna, a zwolnieni pracownicy mieli "za uszami" i teraz będziemy bez nich podbijać świat, to wspaniale. Daj Boże. Zwolnienie ich w środku sezonu i to bez osób na ich miejsce nie wygląda jednak na przemyślane i rozważne.

wolfy 22.10.2024 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1637381)
A to chyba nie do mnie przytyk, bo ja ze zwycięstw się cieszę. Przede wszystkim z tego, że wreszcie można mecze oglądać dla kibicowania, a nie upewniania się, że znów porażka.

Teksty "wiem, ale nie powiem" niezmiennie śmieszą.

Jeśli jednak Królewski jest mędrcem w masce klauna, a zwolnieni pracownicy mieli "za uszami" i teraz będziemy bez nich podbijać świat, to wspaniale. Daj Boże. Zwolnienie ich w środku sezonu i to bez osób na ich miejsce nie wygląda jednak na przemyślane i rozważne.

Ja Ci wprost napisałem na czym opieram swoją opinię n.t. zwolnień. To Ty cały czas coś rzeźbisz z powietrza. Mogą Ci się zwolnienia nie podobać ale nie masz podstaw twierdzić że były bezpodstawne, zwłaszcza że są głosy niezależne od klubu które potwierdzają że coś było na rzeczy.

A szczegóły mam nadzieję że NIE wypłyną, bo ostatnim co Wiśle potrzeba to pranie brudów.

Napisałem już kilkukrotnie że sarkazm Ci nie wychodzi, za grubo jedziesz. Zwolnienie kogoś kto nie daje rady to nie jest jakaś wielka zmiana na lepsze, ale czasem potrzebna. Szczegóły mają znaczenie.

I tyle. Nie widzę sensu dalszej dyskusji ponieważ merytorycznie nie prezentujesz nic nowego. Fanem Królewskiego nie jestem ale dla czystej higieny uważam że głupią, opartą tylko na złych emocjach krytykę należy piętnować, a branie Krzoski na sztandary to już w ogóle jest ryzykowne.

FraMat 22.10.2024 08:00

Przecież nikt tu nie bierze Krzoski na sztandary.
Przedmiotem zdziwienia i jednak uzasadnionej krytyki jest nagłe zwolnienie kilku osób.
Nagłe, bo przeprowadzone bez żadnego przygotowania typu znalezienie zastępców.
Wszystko to sprawia wrażenie działania emocjonalnego, a nie żadnego przemyślanego planu, co samo w sobie nie powinno mieć miejsca.

Karherop 22.10.2024 08:19

Nagle zwolnienie kilku osób, tymczasem:

Pogorzała - w pakiecie z Moskalem,
Kołaczyk - na wylocie od miesięcy
Bisztyga - JK powiedział że sam już sugerował że chce odejść i ma gdzieś nagrana robotę

Także ta fala zwolnień dotyczy realnie dwóch osób. Reszta albo była w pakiecie z Moskalem, albo się już na to zapowiadało.

Jagul 22.10.2024 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1637396)
Nagle zwolnienie kilku osób, tymczasem:

Pogorzała - w pakiecie z Moskalem,
Kołaczyk - na wylocie od miesięcy
Bisztyga - JK powiedział że sam już sugerował że chce odejść i ma gdzieś nagrana robotę

Także ta fala zwolnień dotyczy realnie dwóch osób. Reszta albo była w pakiecie z Moskalem, albo się już na to zapowiadało.

Czyli wychodzi, że czas tych zwolnień to kompletny idiotyzm, bo zamiast to zrobić w sposób cywilizowany po sezonie to było przeciąganie tego co wiadome.

Karherop 22.10.2024 09:03

Dawid Szwarga wraz z końcem roku przejmie obowiązki trenera Arki Gdynia. 34-latek zaczyna powoli kompletować własny sztab, a na jego liście życzeń są Marcin Włodarek z Widzewa Łódź, Maciej Kowal z Rakowa Częstochowa oraz Marcin Pogorzała, który pełnił funkcję asystenta Kazimierza Moskala w Wiśle Kraków - podaje Łukasz Olkowicz z Przeglądu Sportowego Onet

Będą mieli wesoło w Gdynii zmieniając stary sztab który wygrywał wszystko jak leci

doktor granat 22.10.2024 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1637260)
ej, panowie, ale przecież to wybrzmiało w wywiadzie u Durdy

nie żadne żarciki (no może też ale to dodatek)

tylko na pytanie czy jako kierownik drużyny nie powinien też wstrząsnąć piłkarzami, on odpowiedział, że on był takim kierownikiem który zawsze raczej wtedy poklepał po plecach, pocieszył etc

Moim zdaniem od wstrząsania drużyną tj. prezes albo trener.
Kierownik tj. rola organizacyjno-pomocnicza i może opier.dolić np. jak się gapa spóźni pół godziny na odjazd autokaru albo zostawi syf w pokoju hotelowym.

Jagul 03.11.2024 06:40

Sobczak - Zwoliński 7-4

Karherop 03.11.2024 10:19

W tym karne 3-0

turbo_cola 03.11.2024 11:17

I asysty 2-3

Sylwus1988 03.11.2024 14:53

i luz w majtach 0:1

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2024 16:12

Jesus Imaz z bramką w 65 minucie meczu, Białystok prowadzi z Zabrzem 1:0.

Stelio 08.11.2024 11:22

Kontrakt z Sapałą rozwiązany !!!

https://x.com/WislaKrakowSA/status/1854829020879245325

Karherop 08.11.2024 11:23

Wzięło z zaskoczenia. Plus dla niego że nie ciągnął kasy ile się da. Pewnie max 2-3 pensje na odchodne

leszekpw 08.11.2024 11:25

Jednego Polaka mniej. Wreszcie.

emjot 08.11.2024 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1638293)

jednego bardzo słabego piłkarza z problemami mniej

czy to Polak, Portugalczyk, Hiszpan czy Duńczyk nie ma znaczenia

PeterSett 08.11.2024 12:25

Jaki powód? Imprezy? Inne sprawy?

FraMat 08.11.2024 13:18

Pewnie nie dowiemy się nigdy, jak przebiegały rozmowy.
Może Sapała dostał gdzieś intratną propozycję, może klub coś na niego znalazł, może po prostu Igor zdecydował się zachować honorowo, lub znaleziono wystarczające pieniądze na odprawę?

Żeby tak udało się jeszcze z Fazlagiciem

doktor granat 08.11.2024 14:29

Nowa letnia miłość w pomogła jednak na bardzo krótko (właściwie na jeden celny strzał z Lappi), oby nigdy więcej w Wiśle takich "piłkarzy" jak Sapała, Omrani itp.

Patryko 08.11.2024 14:37

Droga do freaków otwarta.

Powodzenia Igor, byle jak najdalej od Wisły.

Karherop 08.11.2024 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1638297)
Pewnie nie dowiemy się nigdy, jak przebiegały rozmowy.
Może Sapała dostał gdzieś intratną propozycję, może klub coś na niego znalazł, może po prostu Igor zdecydował się zachować honorowo, lub znaleziono wystarczające pieniądze na odprawę?

Żeby tak udało się jeszcze z Fazlagiciem

Sapała się zorientował że można prowadzić równie wygodne życie bez codziennej wycieczki do Myślenic.

1 walka we freek = pół roku treningów w Wiśle.

Wg mnie już nie będzie zawodowym piłkarzem.

wolfy 08.11.2024 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1638293)

Jak śmiesz pisać tak o zwycięzcy obozu letniego 2023-24? Na którym przy okazji był zamieszany w stratę wszystkich goli, co mówi wiele o kibicach i dziennikarzach sportowych.
Przypominam, że - podobnie jak Sukiennicki wygrał rywalizację z Carbo - ale tylko do czasu aż ten przestał pauzować za kartki. Także ja bym na miejscu Oliwiera mniej słuchał kretynów z mediów i kibiców na tt, a bardziej trenera.

Jakoś tak się zabawnie składa że Tychy są poprzeczką nie do przeskoczenia dla następców Hiszpana i działają jak mokra szmata na ryj dla tych co wierzyli że jest jakieś pole manewru na środku...

I może dzięki temu znajdą się pieniądze na prawdziwego defensywnego pomocnika. Byle tylko nie kolejnego młodego zdolnego Polaka...

Jesteśmy w dupie w środku pola, jeden darmozjad na liście płac mniej, z zerową stratą sportową.

leszekpw 08.11.2024 15:26

Ale jak to?. Ktoś tu pisał, że Sukiennicki jest lepszy od Carbo. To ja nie wiem czemu nie udało się wygrać z Tychami.

bridgeburner 08.11.2024 16:25

To do zluzowania jeszcze Młyński o Fazlagic na już
I wtedy w budżecie powinno być miejsce na 3 wzmocnienia, stoper, 6 i skrzydlowy

Patryko 08.11.2024 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1638306)

Sapała musiał mieć coś nagrane gdzie indziej, że zgodził się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.

Młyński i Fazlagić najpewniej wypełnią w całości kontrakty, czy tego chcemy, czy nie. Wystarczy sobie wyobrazić gdzie obaj skończą po wygaśnięciu umów i mamy odpowiedź dlaczego dalej tutaj są.

Jaroo1 08.11.2024 18:16

Cytat:

Tego nie wiem nikt jak wygląda budżet płacowy i jakie daje możliwości. Czy wydajemy obecnie na place za dużo czy za mało? Celujemy w budżet płacowy na poziomie czołówki I ligi czy 10 miejsca w I lidze?
Ile podwyżki dostał Rodado, ile zarabiają inni?

Wszystko jest w Wiśle owiane tajemnica więc wiele bym nie oczekiwał że zejście z jednego czy pięciu kontraktów pozwoli w danym momencie na kontraktowanie kolejnych piłkarzy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl