Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tofik 19.08.2014 14:40

Sztyliczowi coraz lepiej te wolne wychodzą. Wydaje mi się, że jeszcze je poprawił w porównaniu z czasami gdy grał w Poznaniu. Jak tak dalej pójdzie to po trzydziestce będzie ekspertem niczym Pirlo :)

filemon 19.08.2014 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1373365)
Sztyliczowi coraz lepiej te wolne wychodzą. Wydaje mi się, że jeszcze je poprawił w porównaniu z czasami gdy grał w Poznaniu. Jak tak dalej pójdzie to po trzydziestce będzie ekspertem niczym Pirlo :)

Darek Dudka też jakby dwa rzędy niżej trafia :-)

gypsy 19.08.2014 17:20

Sarki opowiada o kulisach powołania do reprezentacji Haiti i dziadku, co żył... 132 lata

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przeglad
Emmanuel Sarki rozpoczyna nowy rozdział w swoim życiu. Właśnie otrzymał powołanie do reprezentacji Haiti. Wszytko z powodu pradziadka piłkarza Wisły. - Był misjonarzem, który przyjechał z Haiti do Nigerii. Tak mu się spodobało, że postanowił zostać. Zmarł niedawno w wieku 132 lat! - mówi Nigeryjczyk.

- W mojej rodzinie wszyscy są długowieczni. O ile ktoś nie zachoruje albo nie spotka go inne nieszczęście, żyje powyżej stu lat. Moja ciotka ma obecnie 102 lata i wciąż jest w pełni sił - zapewnia Sarki, który podjął właśnie jedną z trudniejszych decyzji w życiu.

Był już zmęczony czekaniem na powołanie do reprezentacji Nigerii. - Donald (Guerrier - przyp. MM) wiedział o moich haitańskich korzeniach. Gdy jechał na kadrę, pytał czemu nie jadę grać dla Nigerii. Nie mógł uwierzyć, że nie otrzymuję powołań, więc zapytał, czy nie chciałbym grać dla Haiti. Najpierw odmówiłem, ale potem pomysł gry dla ojczyzny moich przodków zaczął mi się coraz bardziej podobać. Na powołanie do reprezentacji Nigerii czekałem 7 lat, w końcu uznałem, że trzeba spróbować - mówi.

- Donald zadzwonił do trenera reprezentacji, ten poczytał o mnie w internecie i stwierdził, że chce mnie w zespole - mówi Sarki. - Plan jest taki. Donald na lewym, ja na prawym skrzydle, wspólnie gramy dla Haiti - dodaje.

Reszta potoczyła się błyskawicznie. Sarki otrzymał powołanie na mecz z Chile. Mimo, że (jak twierdzi) nadal nie ma haitańskiego obywatelstwa. - Nie wiem, czy będę mógł zagrać, bo nadal nie mam paszportu. Spotkam się z prezydentem kraju i prezydentem miejscowej federacji piłkarskiej. Wtedy dowiem się, jak długo potrwa procedura przyznawania mi paszportu - może tydzień, a może dwa lata? Federacja musi sprawdzić moje korzenie, odnaleźć nazwiska, sprawa musi też zapewne przejść przez FIFA - dodaje Nigeryjczyk. W Haiti jeszcze nie był, zna je tylko z opowieści Guerriera.

Decyzja Sarkiego odbiła się sporym echem w Nigerii. - Mój telefon cały czas dzwoni. Ludzie pytają, czemu nie chcę grać dla Nigerii. Odpowiadam, że czekałem dość długo. Powołania otrzymywałem tylko do drużyn młodzieżowych. Nigdy nie widziano mnie w pierwszej reprezentacji - przekonuje.
Początek sezonu nie jest dla niego zbyt udany. W podstawowym składzie Wisły znalazł się tylko raz, nie zaliczył żadnej asysty. - Jak do niego dotrzeć? Trzeba byłoby iść na nogach do Lagos - mówi trener Franciszek Smuda.

- Relacje z trenerem mam świetne - zapewnia Sarki. - Powtarza mi, że mam wielki potencjał, że jestem jednym z najszybszych piłkarzy w ekstraklasie tylko muszę to pokazywać w meczach. Zapewnia, że wierzy we mnie. Gdy tylko wchodzę bardzo się staram, by dać coś drużynie. Nie tracę pewności siebie tylko dlatego, że kilka meczów zacząłem na ławce - dodaje.

huberix 19.08.2014 19:48

Sarki fajny gość, ale bardzo mnie denerwuje. Jego gra jest drewniana i do tego zna tylko jeden zwód i próbe brania na szybkość graczy, gdzie często piłki traci. Niech gra w kadrze, to może uda się go gdzieś wytransferować.

PiVoSH92 19.08.2014 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1373367)
Darek Dudka też jakby dwa rzędy niżej trafia :-)

W którymś wywiadzie Semir mówił, że po treningu zostaje on, Guła i Dudka i trenują wolne. Darkowi co prawda nie idzie, ale też się chłopak wprawia.

P.e.c.h 19.08.2014 21:02

Jak tak Darek będzie trenował po godzinach, to w wieku dziadka Sakiego pewnie coś dziabnie :D

filemon 19.08.2014 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P.e.c.h (Post 1373398)
Jak tak Darek będzie trenował po godzinach, to w wieku dziadka Sakiego pewnie coś dziabnie :D

Może i z niego kadra Haiti będzie miała pożytek, jeśli odpowiednio pogrzebie w papierach.

E: W sumie to grał w kadrze, ale jak z Sarkiego można zrobić Haitańczyka, to i to się da zatuszować :-)

Kocur 23.08.2014 18:07

Gratki dla Pawła za członkostwo w Klubie 100 !!!!

dulli78 24.08.2014 19:39

Przyłączam się do gratulacji dla Pawła Brożka! Na razie 5 miejsce jeśli chodzi o najlepszych strzelców wśród Wiślaków - za Kmiecikiem (153 gole), Frankowskim (115), Reymanem (109) i Żurawskim (102)
Na liście strzelców wszech czasów polskiej ekstraklasy zajmuje Paweł 20 miejsce - i jak dobrze pójdzie to przy 4 sezonach grania ze średnią 15 - 20 goli na sezon jest szansa wskoczenia na podium najlepszych strzelców, czego "Broziowi" życzę:tsw_krol::tsw_krol::tsw_krol:

mitmichael 24.08.2014 20:05

Aktualnie w T-Mobile Ekstraklasie występuje pięć zespołów, którym Paweł Brożek, jako wiślak, strzelił najwięcej bramek. Są to kolejno: Piast Gliwice - 5 goli, Korona Kielce - 6 goli, Lechia Gdańsk - 7 goli, GKS Bełchatów- 8 goli i Legia Warszawa - 11 goli.

Legii najwiecej strzelił, zmora Warszawian :D

aNouc 25.08.2014 21:21

https://www.youtube.com/watch?v=fCr8BVz6iuc

St Yabol 26.08.2014 09:39

Stępiński z nr 14, kto grał wcześniej z tym nr?

IncognitoTSW 26.08.2014 09:43

Na pewno miał go Buras jak przyszedł, a wcześniej to chyba ten Bułgar Hristov

wislak2214 26.08.2014 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1374384)
Stępiński z nr 14, kto grał wcześniej z tym nr?

Kryszałowicz :D

Blaszczu16 26.08.2014 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1374386)
Kryszałowicz :D

Już zapomniałem, że takie tuzy u nas grały, to były czasy.

schranzwerker 26.08.2014 10:57

I Mariusz Kukiełka :-)

Paweł 26.08.2014 11:37

Miał go też w międzyczasie Mikołaj Kałuda, jeżeli ktoś go w ogóle pamięta. Ten numer zobowiąuje :-D

IncognitoTSW 26.08.2014 12:01

A czy nie grał z nim też Maciej Żurawski na początku?

R33 26.08.2014 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1374442)
Miał go też w międzyczasie Mikołaj Kałuda, jeżeli ktoś go w ogóle pamięta. Ten numer zobowiąuje :-D

Ja pamiętam, pamiętam nawet, że jak do nas przyszedł to mimo, że nikt go nie widział w akcji to już na forum go do wyjściowej jedenastki wstawiali.

Żurawski grał chyba z 22, ale mogę się mylić.

w0lno. 28.08.2014 12:35

Cytat:

W piątek Adam Nawałka, selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, ma ogłosić powołania dla zawodników z kraju na eliminacyjny mecz mistrzostw Europy z Gibraltarem. W kadrze ma się znaleźć miejsce dla Macieja Sadloka, który wyraźnie odżył, odkąd przyszedł do Wisły Kraków.
Brawo Sadlok. Oby utrzymał wysoką formę i na stałe zagościł w reprezentacji.

woocashx 29.08.2014 01:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1374421)
Już zapomniałem, że takie tuzy u nas grały, to były czasy.

Jak to było? Gaarbaaty goool , sialalalalalalalo :D

zbigniew_ramirez 29.08.2014 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1374529)
Ja pamiętam, pamiętam nawet, że jak do nas przyszedł to mimo, że nikt go nie widział w akcji to już na forum go do wyjściowej jedenastki wstawiali.

Żurawski grał chyba z 22, ale mogę się mylić.

"Żuraw" początkowo grał z numerem 14. Natomiast z numerem 22 swego czasu grał Szymkowiak (numer 2 był wtedy "zajęty" przez Kałużnego).

Titto 29.08.2014 11:32

Sadlok powołany do kadry. W końcu, długo nie mieliśmy żadnego piłkarza w pierwszej reprezentacji kraju.

Kapcok7 30.08.2014 13:07

Prawie równy rok.

szamik 31.08.2014 21:37

Donald na 'fejsie' oznajmił że jest w podróży do Miami. Jakiś znachor tam żyje który go wykuruje czy wczasy (kolejne) sobie na bachama bicz urządza...

fanfan 31.08.2014 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szamik (Post 1375483)
Donald na 'fejsie' oznajmił że jest w podróży do Miami. Jakiś znachor tam żyje który go wykuruje czy wczasy (kolejne) sobie na bachama bicz urządza...

A może udał się na zgrupowanie kadry na które Smuda go nie chciał puścić ...

darean 01.09.2014 08:13

Mogł polecieć na kadre (rozumu mu starczy) mecz Chile-Haiti jest rozgrywany w Fort Lauderdale w Stanach Zjednoczonych , to jest na Florydzie , Miami jesli faktycznie poleciał to nie zazdroszczę mu bo Franek powiedział że jak poleci to może nie wracać i z Smudą nie ma przelelewek wywali go jak Boruca z kadry

forthy 01.09.2014 08:18

Czyli chyba właśnie straciliśmy rezerwowego. Forum się ucieszy, więcej szans dla Zająca.

Ogryzek 01.09.2014 08:31

Czyli co? Lepiej pozwolić żeby gość grał w chuja z trenerem i miał w dupie zasady które obowiązują wszystkich w zespole? Czemu niby On ma mieć specjalne prawa? Bo to biedny murzynek z Haiti? Przy nim Małecki to oaza rozsądku.

Dla mnie to pozbyć się gościa jak najszybciej.

BTW
Są inni nie tylko Zając którzy czekają na swoją szansę.

forthy 01.09.2014 08:52

Jeśli Smuda mu powiedział nie, a pojechał to jeśli go Franz wyrzuci absolutnie popieram. Fajnie byłoby sprzedać, ale już po oknie ;).

Natomiast mnie po prostu nie cieszy cała sytuacja. Kadra wąska, a odpada kolejny gracz.

huberix 01.09.2014 09:30

Ja bym od razu dwóch..ekhem trzech murzynków się pozbył
Chavez- kontakt
Sarki - drewno jakich mało, poza przyspieszeniem nie ma nic
Guerrier - ''chujowy'' mózg. Ratuje go tylko gra, bo pokazywanie na fb niektórych zdjęć, podawanie Whatsuppa(czy jakoś tak) i wrzucanie fotek gdy klub nie wie co się z nim dzieje to tragedia.. Nie wspominając o jego nocnych wybrykach z Polskimi dziewczynami.
Generalnie tylko za Donalda przy dużym szczęściu możemy wziąć te + 400 000 ''ojro'' a może nawet i więcej(jak ktoś będzie na tyle głupi, żeby go kupić). Staty ma niezłe, więc jest szansa.
Chaveza i Sarkiego oddałbym za darmo jako akcja charytatyna ''Otwarte Ramię Białej Gwiazdy(innym klubom)''

4FunNow 01.09.2014 10:03

Take it easy z tym wyrzucaniem piłkarzy.
Za oficjalna:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_kadrowiczow/

Nie wszyscy piłkarze Wisły Kraków mają dzisiaj dzień wolny. Donald Guerrier, Emmanuel Sarki oraz Maciej Sadlok, a także Alan Uryga i Mariusz Stępiński udali się na zgrupowania kadry Haiti oraz Polski.

darean 01.09.2014 10:08

Skoro rozpoczeła się dyskusja o Donaldzie to moje zdanie jest takie że Donald przy całym szacunku i sypmatii do niego nie da sobie rady w silniejszej lidze piłkarskiej (bundesliga,ligue1 czy liga hiszpańska) wyjedzie i wróci szybciej niż Stilić...

WISŁAZWE 01.09.2014 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4FunNow (Post 1375513)
Take it easy z tym wyrzucaniem piłkarzy.
Za oficjalna:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_kadrowiczow/

Nie wszyscy piłkarze Wisły Kraków mają dzisiaj dzień wolny. Donald Guerrier, Emmanuel Sarki oraz Maciej Sadlok, a także Alan Uryga i Mariusz Stępiński udali się na zgrupowania kadry Haiti oraz Polski.

Jak to się ma do słów Franciszka Smudy:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuda
Donald leczył kontuzję, nie trenował, nie grał, więc nie ma podstaw, aby jechał na kadrę. Jak pojedzie, to może już nie wracać - postawił sprawę otwarcie Smuda i w ten sposób jego bramkostrzelny zawodnik w przerwie reprezentacyjnej, zamiast tracić siły na wycieczki za ocean, będzie nadrabiał zaległości treningowe w Myślenicach.

RLY 01.09.2014 10:24

@WISŁAZWE z tego co mi się wydaje to o kontuzji orzeka lekarz kadry, o czym Franek mógł nie wiedzieć.

RAFi89 01.09.2014 10:31

Tylko że on w 7 spotkaniach rozegrał ledwie 13min bo ciągle kontuzjowany a nagle na reprezentacje już jest zdrowy.

WISŁAZWE 01.09.2014 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RLY (Post 1375516)
@WISŁAZWE z tego co mi się wydaje to o kontuzji orzeka lekarz kadry, o czym Franek mógł nie wiedzieć.

Spoko, może i tak jest. Ale.. weźmy pod uwagę fakt, że Donald w tym sezonie nic nie zagrał, więcej czasu spędził na FB i w krakowskich nocnych klubach.

wiesniak84 01.09.2014 10:49

Krotko mowiac niech wypier... i nie wraca. Donald łotsap???????????

Karherop 01.09.2014 11:02

Sławny DG77 powinien w tej rundzie u nas nie powąchać murawy przy R22. To co odwala począwszy od czerwca to jawna kpina. Idę o zakład że w meczu kadry będzie zdrowy i zacznie mecz od początku. Może jak pogra 2 miesiące w rezerwach to się czegoś nauczy.

Przypomina to niestety poprzednie przypadki gdy jakiś zawodnik chciał na Wiśle wymusić transfer.

Ten piłkarz zupełnie nie pasuje do obecnej Wisły.

Bóg Trybun (objawion) 01.09.2014 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1375523)
Krotko mowiac niech wypier... i nie wraca. Donald łotsap???????????

to jest ban z miejsca!

jak tak można o gwieździe naszego zespołu...

:-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl