Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

wiesniak842 21.11.2019 16:05

9x 3 miesjce, 8x 2 miejsce, 6 mistrzostw, cwiercfinal Pucharu Europy. Wszystko przed era Cupiala...

Dzinus 21.11.2019 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1546805)
9x 3 miesjce, 8x 2 miejsce, 6 mistrzostw, cwiercfinal Pucharu Europy. Wszystko przed era Cupiala...

Najwyrazniej wedlug niektorych osob to sie nie liczy... tez mi ciezko to w ogole skomentowac co niektorzy wypisuja

Cycu 21.11.2019 16:10

Ale nie możecie zrozumieć, że to sukcesy za Cupiała przyciągnęły na Wisłę te setki tysięcy kibiców, a nie przeszłość?

Dlaczego cracovia nie ma tylu kibiców i nie może równać się z Wisłą jak też ma bogatą historię?

Dzinus 21.11.2019 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1546807)
Ale nie możecie zrozumieć, że to sukcesy za Cupiała przyciągnęły na Wisłę te setki tysięcy kibiców, a nie przeszłość?

Dlaczego cracovia nie ma tylu kibiców jak też ma bogatą historię?

I to sprawia ze mozna wrzucic do kosza cala reszte? Bo obecne pokolenie wychowalo sie na Cupiale? Jasne ze przyciagnelo spora liczbe kibicow ale za 30 lat inne wydarzenia przyciagna innych i nie bedzie to oznaczalo ze reszta leci do kosza.

JudasPriest 21.11.2019 16:13

Ile z tego było zasługa TS, a ile resortu?
Tylko pytam

wiesniak842 21.11.2019 16:15

Ja pierdziu, wezcie Wy sie najpierw zaznajomcie z historia klubu, ktoremu kibicujecie:D

Cycu 21.11.2019 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzinus (Post 1546808)
I to sprawia ze mozna wrzucic do kosza cala reszte? Bo obecne pokolenie wychowalo sie na Cupiale? Jasne ze przyciagnelo spora liczbe kibicow ale za 30 lat inne wydarzenia przyciagna innych i nie bedzie to oznaczalo ze reszta leci do kosza.

A czy ja napisałem, że wszystko leci do kosza? Nie.

Możesz żyć ciągle przeszłością i historią, ale co to da? Ja nie żyłem w tamtych czasach. Żyjesz tu i teraz.

Dzinus 21.11.2019 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1546809)
Ile z tego było zasługa TS, a ile resortu?
Tylko pytam

No nie wierze ze idziemy w ta strone w tej dyskusji.. przeciez Reyman sie zaraz w grobie przewroci i komus przyp...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1546811)
A czy ja napisałem, że wszystko leci do kosza? Nie.

Możesz żyć ciągle przeszłością i historią, ale co to da? Ja nie żyłem w tamtych czasach. Żyjesz tu i teraz.

No to jesli zyjemy tu i teraz to czemu obecny TS rozliczacie za ten Sarapaty a do calosci sami przywolujecie Cupiala? Mam powiedziec ojcu ze on sie jako kibic nie liczy bo pokochal "stara" Wisle? Kurcze, hipokryzja na tym forum czasem mnie dobija.

Cycu 21.11.2019 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzinus (Post 1546812)
No nie wierze ze idziemy w ta strone w tej dyskusji.. przeciez Reyman sie zaraz w grobie przewroci i komus przyp...

Ale sam przecież piszesz o historii, to był ten resort czy nie?

Dzinus 21.11.2019 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1546813)
Ale sam przecież piszesz o historii, to był ten resort czy nie?

Nie bede wlazil w tego typu dyskusje, stac mnie i Ciebie na zdecydowanie wiecej niz cos takiego. Nie mam bladego pojecia co chcecie udowodnic taka merytoryka i komu ale na pewno nie znize sie do tego poziomu.

JudasPriest 21.11.2019 16:24

Zadałem tylko pytanie, bez żadnej tezy

Cycu 21.11.2019 16:25

Dzinus- to nie rozumiem, zaczynasz najpierw przywoływać sukcesy z historii i zasługi TSu, ale gdy JudasPriest zadał pytanie o resort to nagle się oburzasz, to też jest częścią historii czy już nie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzinus (Post 1546808)

Reszta czyli dobre i złe rzeczy z historii, tak? Czy może będziemy sobie wybierać tylko sukcesy, a to przemilczmy? Zalatuje trochę hipokryzją z twojej strony.

wiesniak842 21.11.2019 16:29

Dla przypomnienia w takim razie. Nasz klub istnieje od 1906 roku!!!

Dzinus 21.11.2019 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1546816)
Dzinus- to nie rozumiem, zaczynasz najpierw przywoływać sukcesy z historii i zasługi TSu, ale gdy JudasPriest zadał pytanie o resort to nagle się oburzasz, to też jest częścią historii czy już nie?

Może będziemy sobie wybierać tylko sukcesy, a to przemilczmy? Zalatuje trochę hipokryzją z twojej strony.

Może dlatego że ja mowie o klubie jako całości włączając to także Cupiała resort Reymana i cokolwiek sobie nie wymyślisz a w zamian dostaje w pysk z dupy wziętymi argumentami? Nie chce mi sie ani tego tłumaczyć ani prowadzic dalej tej dyskusji, jestem na to za stary. Piszcie sobie co chcecie i na kogo chcecie

maaarcin 21.11.2019 16:36

To w takim razie, jeżeli tamta historia nie jest ważna, bo większość wychowała się na sukcesach ery Cupiała to po co to draka o historyczną nazwę TS, herb TS czy koszulki retro?

Mam wrażenie, że wybieracie sobie to co Wam wygodne.

nero 21.11.2019 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1546805)

Fajnie, ale to przed erą było prze 100 lat, a nie w 20 lat jak za czasów BC.

serek.c2 21.11.2019 16:38

Miałem nie pisać, ale serio nie wierzę w to co czytam. Sprawdźcie sobie jakie to osiągaliśmy za czasów resortu wyniki... Tam były choćby dwa spadki z ligi. Za czasów komuny, to prym wiódł taki Górnik przykładowo.

Ps. Cupiała i spółkę (bo skoro piszecie takie głupoty, to może nawet nie wiecie, że był jeszcze Pan Urban i Pan Ziętek) namówił do inwestowania zły TS, a konkretnie LMM.

Cycu 21.11.2019 16:39

Dzinus, ja chciałem Ci tylko uzmysłowić, że pisząc o historii trzeba być obiektywnym i nie traktować jej wybiórczo. Nic więcej.

Koniec tematu z mojej strony.

serek.c2 21.11.2019 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1546822)
Dzinus, ja chciałem Ci tylko uzmysłowić, że pisząc o historii trzeba być obiektywnym i nie traktować jej wybiórczo. Nic więcej.

Koniec tematu z mojej strony.

Ty najpierw się z historią zapoznaj, a potem o niej dyskutuj.

Jak się książek czytać nie chce, to chociaż w skrócie:

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...99cia_sportowe

"Gorzej wiodło się za to piłkarzom. W futbolu GTS nie miało możliwości konkurowania z klubami śląskimi, czy też warszawską Legią. Szedł zatem drogą przedwojennej Wisły, która też swoją potęgę budowała poprzez własny narybek."

Cycu 21.11.2019 16:53

Serek.c2 to chyba post do Dzinusa. Ja o tym wiedziałem.

serek.c2 21.11.2019 16:59

Pisząc, że jesteś na Wiśle tylko dlatego, że był tu Cupiał, śmiem wątpić.

Dzinus 21.11.2019 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1546824)
Serek.c2 to chyba post do Dzinusa. Ja o tym wiedziałem.

Chyba jednak do Ciebie i kolegi wcześniej zważywszy na to że zasugerowaliście, że resort był źródłem dawniejszych sukcesów TSu :) ja zwyczajnie nie miałem ochoty wdawać się z Wami w dalszą polemikę. Dla mnie Wisła powstała 113 lat temu i składa się na nią zarówno TS, SA, "resort" i cała reszta. Wszystkie dobre i złe rzeczy. Nie zgodziłem się, że tylko 20 lat Cupiała się liczy i stąd przecież zaczęła się ta cała dyskusja. Zresztą, sam nie wiem po co się silę na wyjaśnienia dalej.

Cycu 21.11.2019 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1546825)
Pisząc, że jesteś na Wiśle tylko dlatego, że był tu Cupiał, śmiem wątpić.

Dla mnie Wisła zaczyna się od Cupiała, ponieważ urodziłem się po komunie, także to sukcesy za Cupiała sprawiły, że jestem kibicem Wisły, tak samo jak tysiące innych osób. To nie moja wina, że tak późno się urodziłem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1546821)
Ps. Cupiała i spółkę namówił do inwestowania zły TS, a konkretnie LMM.

W nawiązaniu do Ludwika Miętty-Mikołajewicza to fakt, to on namówił Cupiała, ale to on też wpuścił do TSu Miśka, którego wspierał i każdy wie jak się to skończyło.

maaarcin 21.11.2019 17:20

A Cupiał oddał Wisłę Meresińskiemu...

Cycu 21.11.2019 17:46

Nie Cupiał tylko jego córka Monika... ;)

tomytom 21.11.2019 17:56

A pojawienie się córki na świecie to wina BC :-)
Ale macie nasrane :-)

Rozumiem, że mózgi się gotują, bo sytuacja jest krytyczna, ale takie dyskusje kompletnie do niczego nie prowadzą ...

Delgado 21.11.2019 18:10

Ciężko się dyskutuje z dziećmi telefoniki vel sierotami po Cupiale..

Garret 21.11.2019 18:15

Ten temat to jakiś kosmos. Co ja tu czytam, to jest po prostu niebywałe. :shock:

Arkadiusz.Czerepach 21.11.2019 18:28

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/E46LD2NIT0/1.jpg

obstawiam Cyca , a Dive Pirate to chyba po prostu kretyn

master17 21.11.2019 18:30

Zamknijcie ten temat na jakiś czas, bo ....a wstyd, jak ktoś postronny czyta.

Delgado 21.11.2019 18:33

Ilekroć są u nas jakieś zawirowania, po otwarciu forum z monitora zajeżdża mi czosnkiem

Cycu 21.11.2019 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1546835)

obstawiam Cyca , a Dive Pirate to chyba po prostu kretyn

A ja obstawiam Ciebie.

Były już takie czasy jak banowali tutaj za złe słowo o SKWK. Jak chcecie to teraz banujcie jak ktoś ma inne zdanie o TSie...

Cenzurę chcesz wprowadzać to proszę bardzo. Wisi mi to.

Delgado 21.11.2019 18:41

Fakt jest taki, że żyd się przyznal, że trolluje nam wątek,a Ty masz konto od dwóch miesięcy, głupawy nick, adekwatne wypowiedzi i wszędzie Cię pełno

Cycu 21.11.2019 18:48

Tylko to nie ja zacząłem ten temat, ale trudno, winny został już wskazany. Kto ma inne zdanie ten żyd i zdrajca. Nie pozostało nic innego jak ban. Nie wiem co ma data rejestracji do tego, ale trudno, jakoś przeżyję. Widzimy się na Reymonta.

bódyń 21.11.2019 18:49

MIlo widziec ze forum sie nie zmienia.Zawsze sa straznicy TSu.. I wymyslaja bzdury , rozwadniaja watek.... I zawsze ludzie z krotkim okresem rejestracji:)
Na szczescie zdecydowania wiekszosc popiera po wywiadzie Jazdzsnkiego popiera trio a nie TS

serek.c2 21.11.2019 18:52

No i tyle z mojej paplaniny - wszędzie piszę, że chciałbym, żeby spółkę przejął Tomasz Jażdżyński i spółka, jednocześnie staram się wejść w buty TS i przedstawić ich racje, to jestem strażnik TSu.

maaarcin 21.11.2019 18:53

Strażnicy TSu czyli kto? Bo tak czytam ten wątek w ostatnim czasie i strażników piszących bzdury nie widzę. Serio pytam :)

silver03 21.11.2019 19:31

serek.c2 możesz mi wytłumaczyć czemu jesteś przeciwny trio?

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Matios98 21.11.2019 19:46

Być może parchata agentura ma swoje dobre strony, właśnie udało się dobrnąć do granicy absurdu i teraz można spokojnie wziąć głęboki oddech i zastanowić nad tym co tu się działo od paru dni. Ja rozumiem, że wszyscy (poza rzeczonymi parchami) chcą jak najlepiej i tworzą najróżniejsze intelektualne koncepty byleby tylko było lepiej, ale trudno nie odnieść wrażenia, że niektórzy tutaj już kompletnie odlecieli w tym sporze jaka droga (sposób) jest najlepszy i zgubili z oczu cel jakim jest Wisła (bez względu o jakim podmiocie prawnym mówimy).

Cycu 21.11.2019 20:07

Nareszcie jest odpowiedź TSu, wywiad z Rafałem Wisłockim i Tomaszem Ordysem:

https://sport.tvp.pl/45439585/wislac...s-wisla-krakow

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl