![]() |
9x 3 miesjce, 8x 2 miejsce, 6 mistrzostw, cwiercfinal Pucharu Europy. Wszystko przed era Cupiala...
|
Cytat:
|
Ale nie możecie zrozumieć, że to sukcesy za Cupiała przyciągnęły na Wisłę te setki tysięcy kibiców, a nie przeszłość?
Dlaczego cracovia nie ma tylu kibiców i nie może równać się z Wisłą jak też ma bogatą historię? |
Cytat:
|
Ile z tego było zasługa TS, a ile resortu?
Tylko pytam |
Ja pierdziu, wezcie Wy sie najpierw zaznajomcie z historia klubu, ktoremu kibicujecie:D
|
Cytat:
Możesz żyć ciągle przeszłością i historią, ale co to da? Ja nie żyłem w tamtych czasach. Żyjesz tu i teraz. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zadałem tylko pytanie, bez żadnej tezy
|
Dzinus- to nie rozumiem, zaczynasz najpierw przywoływać sukcesy z historii i zasługi TSu, ale gdy JudasPriest zadał pytanie o resort to nagle się oburzasz, to też jest częścią historii czy już nie?
Cytat:
|
Dla przypomnienia w takim razie. Nasz klub istnieje od 1906 roku!!!
|
Cytat:
|
To w takim razie, jeżeli tamta historia nie jest ważna, bo większość wychowała się na sukcesach ery Cupiała to po co to draka o historyczną nazwę TS, herb TS czy koszulki retro?
Mam wrażenie, że wybieracie sobie to co Wam wygodne. |
Cytat:
|
Miałem nie pisać, ale serio nie wierzę w to co czytam. Sprawdźcie sobie jakie to osiągaliśmy za czasów resortu wyniki... Tam były choćby dwa spadki z ligi. Za czasów komuny, to prym wiódł taki Górnik przykładowo.
Ps. Cupiała i spółkę (bo skoro piszecie takie głupoty, to może nawet nie wiecie, że był jeszcze Pan Urban i Pan Ziętek) namówił do inwestowania zły TS, a konkretnie LMM. |
Dzinus, ja chciałem Ci tylko uzmysłowić, że pisząc o historii trzeba być obiektywnym i nie traktować jej wybiórczo. Nic więcej.
Koniec tematu z mojej strony. |
Cytat:
Jak się książek czytać nie chce, to chociaż w skrócie: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...99cia_sportowe "Gorzej wiodło się za to piłkarzom. W futbolu GTS nie miało możliwości konkurowania z klubami śląskimi, czy też warszawską Legią. Szedł zatem drogą przedwojennej Wisły, która też swoją potęgę budowała poprzez własny narybek." |
Serek.c2 to chyba post do Dzinusa. Ja o tym wiedziałem.
|
Pisząc, że jesteś na Wiśle tylko dlatego, że był tu Cupiał, śmiem wątpić.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
A Cupiał oddał Wisłę Meresińskiemu...
|
Nie Cupiał tylko jego córka Monika... ;)
|
A pojawienie się córki na świecie to wina BC :-)
Ale macie nasrane :-) Rozumiem, że mózgi się gotują, bo sytuacja jest krytyczna, ale takie dyskusje kompletnie do niczego nie prowadzą ... |
Ciężko się dyskutuje z dziećmi telefoniki vel sierotami po Cupiale..
|
Ten temat to jakiś kosmos. Co ja tu czytam, to jest po prostu niebywałe. :shock:
|
http://fotowrzut.pl/tmp/upload/E46LD2NIT0/1.jpg
obstawiam Cyca , a Dive Pirate to chyba po prostu kretyn |
Zamknijcie ten temat na jakiś czas, bo ....a wstyd, jak ktoś postronny czyta.
|
Ilekroć są u nas jakieś zawirowania, po otwarciu forum z monitora zajeżdża mi czosnkiem
|
Cytat:
Były już takie czasy jak banowali tutaj za złe słowo o SKWK. Jak chcecie to teraz banujcie jak ktoś ma inne zdanie o TSie... Cenzurę chcesz wprowadzać to proszę bardzo. Wisi mi to. |
Fakt jest taki, że żyd się przyznal, że trolluje nam wątek,a Ty masz konto od dwóch miesięcy, głupawy nick, adekwatne wypowiedzi i wszędzie Cię pełno
|
Tylko to nie ja zacząłem ten temat, ale trudno, winny został już wskazany. Kto ma inne zdanie ten żyd i zdrajca. Nie pozostało nic innego jak ban. Nie wiem co ma data rejestracji do tego, ale trudno, jakoś przeżyję. Widzimy się na Reymonta.
|
MIlo widziec ze forum sie nie zmienia.Zawsze sa straznicy TSu.. I wymyslaja bzdury , rozwadniaja watek.... I zawsze ludzie z krotkim okresem rejestracji:)
Na szczescie zdecydowania wiekszosc popiera po wywiadzie Jazdzsnkiego popiera trio a nie TS |
No i tyle z mojej paplaniny - wszędzie piszę, że chciałbym, żeby spółkę przejął Tomasz Jażdżyński i spółka, jednocześnie staram się wejść w buty TS i przedstawić ich racje, to jestem strażnik TSu.
|
Strażnicy TSu czyli kto? Bo tak czytam ten wątek w ostatnim czasie i strażników piszących bzdury nie widzę. Serio pytam :)
|
serek.c2 możesz mi wytłumaczyć czemu jesteś przeciwny trio?
:D:D:D:D:D:D:D:D:D |
Być może parchata agentura ma swoje dobre strony, właśnie udało się dobrnąć do granicy absurdu i teraz można spokojnie wziąć głęboki oddech i zastanowić nad tym co tu się działo od paru dni. Ja rozumiem, że wszyscy (poza rzeczonymi parchami) chcą jak najlepiej i tworzą najróżniejsze intelektualne koncepty byleby tylko było lepiej, ale trudno nie odnieść wrażenia, że niektórzy tutaj już kompletnie odlecieli w tym sporze jaka droga (sposób) jest najlepszy i zgubili z oczu cel jakim jest Wisła (bez względu o jakim podmiocie prawnym mówimy).
|
Nareszcie jest odpowiedź TSu, wywiad z Rafałem Wisłockim i Tomaszem Ordysem:
https://sport.tvp.pl/45439585/wislac...s-wisla-krakow |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl