Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marszałek 26.02.2010 19:28

Jedna rzecz. To co pisali na wisła-online.pl my dajemy 400 tysięcy Euro a oni żądają milion za pierwokup. Czyli suma wypożyczenia został ustalona rozumiem i to jest pewne.Tylko testy i na rok jest nasz. Bijemy się o wykup,ale pytanie rodzi się następujące. Kupić to jedno, ale on śrutów w Lazio nie zarabia i czy będzie go nas stać na kontrakt rzędu 600 tysięcy? Wskoczyliśmy tym samym na internatiional level w kwestii transferów czy po wypożyczeniu zwrócimy chłopa? Bo coś mi tu nie pasuje.

saklak1906 26.02.2010 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 860095)
http://futbolnet.pl/wiadomosci/pawel...-wisly-krakow-
czytaliscie?
chyba osoby pracujacy dla tej strony czytaja to forum ;]

Tylko w tej chwili jest 2154 gosci, w tym pewnie pelno dziennikarzy ktorzy szukaja sensacji. Dla tego trzeba byc ostrzoznym co sie pisze bo moze isc w swiat

martin_6 26.02.2010 19:32

maci0s: Nikt nie kwestionuje, że w umowie z Bułgarami jest taki zapis, jak mówisz. Po prostu mylisz pojęcia. Coś takiego, że płacimy określoną kwotę i mamy zawodnika to kwota odstępnego. Pierwokup to zupełnie coś innego i mogę ci zagwarantować, że tego w tej umowie nie ma :)

Dubi 26.02.2010 19:33

ludzie, połowie osób dałbym bana, dziw bierze ze moderatorzy pozwalają na chaty w tym wątku. widział,nie widział,frajer nie frajer,do ku** nędzy.

Griszka30KR 26.02.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860096)
Frajer to jestes Ty! Obraź mnie jeszcze raz!! Oświadczam ze Pana Griszkę ignoruje od tej pory... a Tobie będzie jeszcze głupio.. Póki co fakty przemawiają za mną, ale nie szczycę się tym bo nie o to tu chodzi

Stwierdzając,ze cie obraziłem,poniekąd stwierdziłeś ,ze nie bedzie drugiego transferu...Gdyż nigdzie nie napisałem,ze nim jestes,tylko,ze będziesz, jak twoje zpowiedzi nie wypalą.W przeciwnym razie wyraże słowa szacunku.Więc gdzie tu obraza.Apropo drugiego zdania ,to co mi zrobisz :P.Nie pisz ,ze mnie ignorujesz ,tylko,ze nie masz narzie argumentów na poparcie swojej tezy.To Ty mnie obrazies,ale cóż, zapewne młody jeszcze jestes po tonie reakcji...

Proximus 26.02.2010 19:39

Kurde balans 14 pechowy numer:/

Grała z nią największa pomyłka transferowa Wisły za ery Cupiała.

Kto wie?

brasilia79 26.02.2010 19:40

Kryszałowicz grał z 14

brylant17 26.02.2010 19:40

maci0s Wiesz coś może o bramkarzu :D? Jak Makinw przyjdzie to mistrz w 100% zostaje na Reymonta, wygrać z Cracovią,Legią i Lechem ważne mecze.

Wisslak 26.02.2010 19:42

Ten nowy napastnik wystąpi w meczu z Bełchatowem ?

klubus 26.02.2010 19:42

na bramkarza nie liczmy ;d ale jak makinwa dojdzie to zajebiscie ;d

canarinhos 26.02.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisslak (Post 860120)
Ten nowy napastnik wystąpi w meczu z Bełchatowem ?

Jest w kadrze meczowej, a Skorża powiedział, że przepracował okres przygotowawczy z Lewskim i jest gotowy na grę przez 90 minut.

A jego gra, bedzie zalezna od wyniku meczu w Bełchatowie.

maci0s 26.02.2010 19:45

Griszka.. jeszcze przeprosisz... :] a tak pisac to ja tez moge... mogę sobie teraz wymyślac jak ja Cie nazwę jak przyjdzie... "co mi zrobisz?" <- to jest reakcja... ;]

do innych nic nie wiem o innyc transferach, zadnym bramkarzu...
ma byc do niedzieli drugi napadzior to zadna tajemnica dla tych którzy byli wczoraj wieczorem na spotkaniu skwk...

Griszka30KR 26.02.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860096)

OCzywiście ze pisałes, juz sie ze mną u bułgara kłociłes i przepowiadałes ze zadnego nie będzie transferu, tylko admin potem pousuwał posty... krótka pamieć

Oczywiście...No juz nie chciej wyjść sucha noga z tego.Nie pamiętam takiej sytuacji.Jeżeli to potwiedzi jakis moderator(nie zaprzyjaźniony z Tobą,najlepiej poparte dowodem) to Cie przeproszę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860125)
Griszka.. jeszcze przeprosisz... :] a tak

Zrobie to jak napisałem wyżej.
Hello ,czy nie miałeś mnie czasem już ignorowac?

anthony09 26.02.2010 19:46

bramkarza niestety nie udało nam się pozyskać i to jest problem. Mam kilku na języku ale nie bd się wypowiadał bo dostane jeszcze bana xD. Jak przyjdzie Makinwa to będzie hicior tego lata i wisła będzie królem tego okienka transferowego ;)

Marcin_fan 26.02.2010 19:47

Wisslak: Jak dojdzie certifikat piłkarza i jeśli trener Skorża uzna za potrzebuje go na boisku to bedzie to jego debiut w oficjalnym meczu Wisły ;]

maci0s 26.02.2010 19:48

ja jestem cierpliwy i czekam na przeprosiny jesli będzie drugi napastnik.. koniec dyskusji z Griszką

biorę obecnych na forum na świadkow

wolfy 26.02.2010 19:49

Ten wypożyczony napastnik ma przynajmniej:
a) papiery na grę (nic wielkiego, ale w porównaniu z potencjalnymi konkurentami wymiata)
b) motywację - jeżeli nie poradzi sobie w tak słabej lidze jak nasza, to może pożegnać się z perspektywami wyjazdu do jakiegokolwiek zamożnego klubu. Na razie zrobił krok wstecz przychodząc do nas - jeżeli teraz nie zrobi dwóch do przodu, to nie zrobi ich już nigdy.

Biorąc pod uwagę naszą sytuację kadrową oraz klasę testowanych zawodników: transfer-marzenie.

Proximus 26.02.2010 19:51

Jutro będzie tak:
Wariant A - Przegrywamy lub remisujemy, Skorża nie będzie wpuszczał niezgranego napastnika jak przegrywamy bo bez sensu.
Wariant B - Wygrywamy, Skorża wpuści go na tyle co młodych czyli na doliczony czas.

nesta 26.02.2010 19:51

Ale to jak... Jesli nie uda sie porozumiec z Lazio w kwestii wysokosci klauzuli pierwokupu to Wisla rezygnuje w ogole z wypozyczenia czy wypozycza bez takowego zapisu ?

korzychxp 26.02.2010 19:52

wolfy, myśle tak samo. nie jest anonimowy (statystyki), ma kontrakt z inym zespołem (wiec jest w treningu), jest z ligi która jest mysle bardzo dostępna ale i silniejsza od naszej. Tak samo Makinwa, mimo że ten już nie grał za wiele, od Dudu pewnie gorszy nie będzie. Wypożyczenia to bardzo tania sprawa, więc jesli tylko ustalą dobry kontrakt... transfery marzenie. Ale ładnie by było gdybysmy zakontraktowali Makinwe, chociaz po co nam az tylu napastnikow ? Brozek, Boguski, Małecki i oni dawaj, a moze kogos pominąłem ? No chyba że Boguś z Małym będą grali w pomocya reszta bedzie kontuzjowana:) No ale silna ławka ; )

Griszka30KR 26.02.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 860130)
.. koniec dyskusji z Griszką

Tak kończąc to sam zacząłes tą dysputę,bo ja Tylko zapytałem po prostu: ciekawe co napiszesz jak nie bedzie napastnika,a Ty zareagowałeś jak zareagowałes,a potem docinki w następnym poście.Trzeba było odpowiedziec ,krótko:przyznam ,ze byłem w błędzie....Tak więc ja dużo nie stracę(bo nie twierdziłem,ze napewno nikogo nie będzie),tylko zapytałem Ciebie co Ty zrobisz jak mówisz bez podstaw...Najwyżej przyznam Ci rację,i wyraże szacunek dla Twojej wiedzy na ten temat.Nie przeproszę,bo nie mam za co.Chyba,ze jakis moderator mi udowodni,ze pisałem juz na ten temat z Tobą.
Gorzej z Tobą....
Bądźmy dobrej ,myśli,ze będzie po Twojemu :)

klubus 26.02.2010 19:59

no ale trzeba brac pod uwage że Paweł Brożek pewnie Reymonta w lecie opuści i wtedy (jeśli uda się pozyskać Makinwe) będzie można jednego z nich zakontraktować na stałe i wprowadzać jakiegos mlodego

fialo 26.02.2010 20:03

Trochę się zrobił burdel w temacie, ale chyba trzeba zrozumieć to radosne podniecenie bo w końcu się coś dzieje. Wzmacniamy się jak nigdy, aż się boje kto będzie siedział na ławce jeżeli transfer Makinwy dojdzie do skutku.. Będziemy mieli 5 napastników wysokiej klasy, a miejsc do gry tylko 2. Wiadomo można przesunąć Małego lub Boguskiego na skrzydło, ale będąc szczerym nie wyobrażam sobie Brożka (jednego i drugiego) na ławce.. No ale wiadomo od przybytku głowa nie boli, byleby tylko niedoprowadziło to do jakiś zgrzytów w drużynie, przede wszystkim biorąc pod uwagę mentalność Brożka, który do tej pory miejsce w składzie miał z urzędu, a teraz będzie musiał trochę bardziej się zmęczyć. Mam nadzieję, że duża konkurencja w składzie przyniesie taki właśnei efekt(każdy będzie wiedział, że na każdym meczu i treningu musi dawać z siebie 120%, bo inaczej na jego miejsce wskoczy inny), a nie odwrotny. Z Makinwą poczekajmy, bo na oficjalnej jeszcze nic nie ma.

P.S Tak oglądając zdjęcia z treningu to dla Hristova mam jedną małą radę :

http://i46.tinypic.com/1ey3q.jpg

Marszałek 26.02.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klubus (Post 860144)
no ale trzeba brac pod uwage że Paweł Brożek pewnie Reymonta w lecie opuści i wtedy (jeśli uda się pozyskać Makinwe) będzie można jednego z nich zakontraktować na stałe i wprowadzać jakiegos mlodego

Żeby odejść musi go ktoś chcieć kupić. Na razie się na to nie zanosi. Poza tym będzie się musiał zmierzyć z nową sytuacją, będzie miał konkurencję w ataku. Już nie będzie marnowania nie wiadomo ile sytuacji, Skorża ma alternatywę. Zobaczymy jak poradzi sobie w nowej sytuacji. Ja obstawiam,że sobie raczej nie poradzi,psychicznie wysiądzie. No ale to są moje obserwacje.

korzychxp 26.02.2010 20:13

właśnie, konkurencja, może wreszcie nie będziemy grać na stojąco, kij z bramkarzem, bo wielu bramek nie tracimy, ale ofensywa i rozprowadzanie gry kuleje. no zobaczymy, coraz większy optymizm w moich oczach:)

tofik 26.02.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 860149)
Żeby odejść musi go ktoś chcieć kupić. Na razie się na to nie zanosi. Poza tym będzie się musiał zmierzyć z nową sytuacją, będzie miał konkurencję w ataku. Już nie będzie marnowania nie wiadomo ile sytuacji, Skorża ma alternatywę. Zobaczymy jak poradzi sobie w nowej sytuacji. Ja obstawiam,że sobie raczej nie poradzi,psychicznie wysiądzie. No ale to są moje obserwacje.

To co prezentował w poprzedniej rundzie lepiej skwitować milczeniem. Może transfer Hristova będzie dla niego bodźcem do ogarnięcia się. Ale jeśli przyszedłby jeszcze Makinwa, to Brożek mógłby mieć faktycznie problemy z regularną grą. Przyznam, że chętnie taką sytuację bym w klubie widział. Wreszcie jakieś ciśnienie na grajków, rywalizacja.

Dzimi 26.02.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 860146)
Trochę się zrobił burdel w temacie, ale chyba trzeba zrozumieć to radosne podniecenie bo w końcu się coś dzieje. Wzmacniamy się jak nigdy, aż się boje kto będzie siedział na ławce jeżeli transfer Makinwy dojdzie do skutku.. Będziemy mieli 5 napastników wysokiej klasy

Nie przesadzaj. Napastników wysokiej klasy to wtedy będzie 2.
Małecki się do takich niestety nie zalicza, Brożek jest dobrym napastnikiem ale tylko w mega formie (której teraz nie ma), natomiast Boguski będzie grał na prawej pomocy (Łobodziński jako zmiennik).

-Goral- 26.02.2010 21:07

Nie wiem czy ktoś już zapodawał na włoskich stronach kolejna porcja informacji dotycząca transferu Makinwy:

http://sportevai.it/calcio/2010/02/c...are-e-saltato/
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10726

Markus 26.02.2010 21:07

Wreszcie mamy sensowny transfer - zawodnik potrzebny, z papierami na grę, nie anonimowy, który już coś w karierze osiągnął (gra w mistrzu Bułgarii, korona króla strzelców). To rokuje dobrze na przyszłość - aby w naszej lidze strzelać gole, nie trzeba być ani w super formie, ani w pełni zgranym z resztą kopaczy.

Mam nadzieję, że dojdzie do skutku rownież sprowadzenie Makimby - konkurencja w ataku jest nam niezbędna, a to również zawodnik z papierami na grę. Do uzupełnienia pozostanie wtedy jedynie pozycja bramkarza i boki obrony przed kolejnym podejściem do europejskich pucharów.

willow 26.02.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tragez88 (Post 859864)
ooo stary!!! Wszystkim nam ich brakuje- chłopaki z nerwów chyba kable od neta pogryźli:lol: Nie tylko chodzi o napiepszanie na Skorże- "Edkowi i Józkowi" tez się dostało. Ale na jakieś przeprosiny wobec trenera, pana Edwarda i Józefa chyba się nie zanosi :rotfl:

P.S. i jeszcze mowa o obrońcy lewym:shock: ale się porobiło- czekamy:-D

Chwila moment - nie za wcześnie na gloryfikowanie Skorży? Już go chcecie na rękach nosić? A za co, można wiedzieć?

Poczekajmy, co wyciągnie z tej drużyny, co? Bo na razie dostał zawodników. Pierwszy test jutro.

WioReXXX 26.02.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 860219)
Nie wiem czy ktoś już zapodawał na włoskich stronach kolejna porcja informacji dotycząca transferu Makinwy:

Tłumacząc (o co poprosiłem kolegę Włocha)- nie dogadali się co do sumy tego odstępnego na wypożyczeniu. Na 90% Makinwa będzie grał dalej w Lazio.

biała gwiazda 26.02.2010 21:22

cholera, miałem dzisiaj pracowity dzień, próbna matura i inne, a tu widzę euforia, liga mistrzów, najlepsza paka w Wiśle w XXI wieku i inne historie tu odchodzą;) Czyli dobrze zrozumiałem ostanie 24h:
1.Kupiliśmy Bułgara imamy niezłe prawa pierwokupu (400tys. euro) i może grać z Bełchatowem-więc bardzo dobrze
2.Pojawiła się sprawa Makinwy, która nie jest taką plotą jak Kanu czy Tristan, mnóstwo newsów z Włoch, agent i piłkarz są u nas i jeśli wynegocjują z Lazio do będzie u nas
3.Jakiś mocno wyssany news o Golańskim, na podstawie niejednoznacznej wypowiedzi Skorży
4.Zibi znowu nas kocha;)

Dobrze wszystko zrozumiałem??

wojtole14 26.02.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 860219)

Szanse na transfer maleją, nie mogą się dogadać, dodatkowo brakuje już czasu na rozliczenie wypożyczenia.

Marszałek 26.02.2010 21:31

Jak się mogli nie dogadać, skoro wszytko podobno było ustalone i tylko testy medyczne były potrzebne. Co za bajzel. Z drugiej strony wiadomo było,że Lazio frytek za wypożyczenie nie weźmie więc chyba liczono się z tym,że więcej niż 100 tysięcy euro mogą zechcieć. Zobaczymy co pokażą kolejne godziny.

maci0s 26.02.2010 21:35

ja tam licze ze sie jeszcze dogadają...:) troszke mają jeszcze czasu

Kluvi 26.02.2010 21:37

może chodzi o tę kwotę odstępnego co juz pisała jakaś gazeta że my dajemy 400tys E a oni chcą 1mln E

szczepanwislak 26.02.2010 21:40

Ale mimo wszystko Skorża dopiął swego jak to zapowiadał przed startem ligi i zakontraktowali nam Hristowa. A wie ktoś czy już dotarł jego certyfikat ??

tofik 26.02.2010 21:41

To są teksty menago. Menedżerowie to pierwszorzędni ściemniacze. Poczekajmy do zakończenia okienka.
A teraz na piwko, albo ziółka sobie zaparzyć.

bravelukas 26.02.2010 22:02

cos mam złe przeczucia odnosnie makinwy...ale i tak dowiemy sie najwczesniej w poniedziałek jak cos...bo przed meczem raczej tego nie powiedza, a w niedziele moze nie pracuja w klubie:D

pawelo84 26.02.2010 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 860298)
cos mam złe przeczucia odnosnie makinwy...ale i tak dowiemy sie najwczesniej w poniedziałek jak cos...bo przed meczem raczej tego nie powiedza, a w niedziele moze nie pracuja w klubie:D

W tytule jest chyba że nic z tego nie będzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl